woensdag 3 maart 2010

Ik ben de waarheid

Johan Oldenkamp ontpopte zich vorig jaar in KRO's Reünie als een soort klasorakel: Het systeem klopt niet, kanker is geen ziekte, het einde van de tijd is gewoon een nieuw begin, niks is toeval en ook 9/11 niet, zo verkondigde Johan zonder al te veel onderbouwing. Johan is daar misschien een beetje op aan het terugkomen, want inmiddels onderscheidt hij bij Argusoog drie innerlijke groeiprocessen: officieel is waar, officieel is onwaar en ik ben de waarheid.

De grote meerderheid van de mensen op onze planeet zit volgens Johan in fase 1. Ze vertrouwen erop dat het officiële verhaal waar is. En iedereen die daarvan afwijkt, die is niet goed wijs of zelfs gevaarlijk. Merkwaardig, want Barracuda kent maar weinig mensen die zo rechtlijnig denken. Maar enfin, de tweede groep herkent hij wel: dat zijn de ontkenners van 1. Ze vertrouwen erop dat het onofficiële verhaal waar is. En iedereen die daarvan afwijkt, die is niet goed wijs of zelfs gevaarlijk. En dan introduceert Johan als nieuw element fase 3: "Net als alles overal in de Cosmos, completeert het neutrale het positieve en het negatieve. Het is dan ook nadrukkelijk de bedoeling dat iedereen in fase 2 doorgroeit naar fase 3. In deze derde fase wordt duidelijk dat we zelf de bron zijn van alles in ons leven."

Inmiddels zweeft Johan zeker drie meter boven de grond, maar als we hem goed begrijpen wil hij zeggen dat Fase 1 net zo fout is als Fase 2: Niet alleen de officiële berichtgeving staat bol van de bangmakerij. Ook de overige berichtgeving roept bij velen angstgevoelens op, en misschien nog veel sterker dan de officiële angstverhalen."Waar het om gaat is dat we nu handen en voeten gaan geven aan de grootste ommekeer uit onze totale geschiedenis. En het mooie is, dan gaan we ook nog eens helemaal zelf doen, op eigen kracht en zonder gedetailleerde planning. Gewoon bewust doen. En ieder stap telt. Geen vergadering, geen betoging, geen slap geouwehoer, geen betweters, geen spraakverwarring, geen dogma’s, geen mentaal oordeel. Gewoon voelen en intuïtief doen."

Helaas, Johan stijgt veel te hoog voor zijn achterban."Ok, nou ga ik dus Gewoon voelen en intuïtief doen. Vooral niet organiseren dus. Gewoon jezelf zijn enzo. Gewoon voelen enzo.. goh.." "De ene keer schenk ik weer te veel aandacht aan de punten uit fase 1, waardoor ik mezelf weer op het matje moet roepen om even rust te nemen daarvan. De andere keer schenk ik weer teveel aandacht aan fase 2, ook dan moet ik mezelf weer waarschuwen (‘Dit hoeft ook niet waar te zijn!’)"

Het valt ook niet mee, dat waarheidsdenken. Maar gelukkig hebben we altijd nog René, een van die verlichte geesten bij Argusoog die ons nog eens haarfijn uitleggen hoe de vork in de steel zit:

"Ik heb hier al talloze malen mijn visie op het grote (babelonische piramide) spel weggezet.
1 = lonely / 1 saam
2 = pare-a-d-ice (twee (bevroren/myth.DNA) bouwstenen welke ieder opgedeeld in 6 karakters die tesamen één bouwststeen de DNA molecuul-en/of flower of life vormen)
3 = competition

let the game of life and dead and horror and misery begin
666 is always the winner !"

En nu niet meer zeggen dat je het allemaal niet meer begrijpt!

32 opmerkingen:

 1. Die Johan is een warhoofd. En waarschijnlijk gaat hij nu zeggen dat ik nog in Fase 1 zit.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. op zich geeft johan wel heel mooi aan hoe het zit bij de complotdenkers: die zitten voornamelijk in fase3 en verzinnen er dus zelf op los...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zit inmiddels in Fase 4. Lachen om al deze onzin.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel leuk stuk van Johan Oldenkamp, maar de strekking daarvan gaat natuurlijk volledig voorbij aan Barracuda fans. Het boek van Johan "Oorsprong en bestemming van de mens" is heel interessant om te lezen, maar dat is natuurlijk veel te hoog gegrepen voor john en truth hurts. Zelf zit ik al een behoorlijke tijd in Fase 3, zelfs bevestigd door HP De Tijd met hun artikel: Aart heeft altijd gelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. En waar gaat dat stukje van Johan dan precies over, Aart?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ach, Johan geeft heel veel mensen tenminste nog een gevoel van waardering, liefde en hoop. Ik prefereer daarom het zweverige Johan-gedoe ver boven het bekrompen en negativistische Barra-gebash.

  Maar ja, ik mankeer dan natuurlijk ook van alles en ik hecht nou eenmaal veel meer waarde aan relevante quantum mechanica dan aan sterk achterhaalde deterministische wetenschap. Misschien zou de doorsnee Barra-bezoeker ook eens kunnen stoppen met voor de jaren 1920 blijven hangen en zijn of haar ogen eens te openen voor zaken als die enge "energiewetenschappen", die ons tenslotte wel onze digitale vooruitgang gegeven hebben.

  Wel zweverige energiewetenschap accepteren als het je blogger.com server in stand houdt, maar als Johan het iets verder trekt is het belachelijk en onzinnig? Bekrompen hoor. Maar ik kan hier natuurlijk ook niet heel veel anders verwachten :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. "Ach, Johan geeft heel veel mensen tenminste nog een gevoel van waardering, liefde en hoop. Ik prefereer daarom het zweverige Johan-gedoe ver boven het bekrompen en negativistische Barra-gebash."

  Ik lees alleen maar negativisme over jouw blog, maar dat is kennelijk iets heel anders.

  "ik mankeer dan natuurlijk ook van alles en ik hecht nou eenmaal veel meer waarde aan relevante quantum mechanica dan aan sterk achterhaalde deterministische wetenschap. Misschien zou de doorsnee Barra-bezoeker ook eens kunnen stoppen met voor de jaren 1920 blijven hangen en zijn of haar ogen eens te openen voor zaken als die enge "energiewetenschappen", die ons tenslotte wel onze digitale vooruitgang gegeven hebben."

  En laat quantum mechanica nu al dateren van 1900. Ik zou volgende keer gewoon een wat nuchtere feiten opzoeken.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik word hier continu voor een complotter uitgemaakt(zonder dat ooit is uitgelegd waarom ik een complotter zou zijn btw) maar ik heb nog nooit van die Johan gehoord, ik heb geen flauw idee waarover het gaat, maar al deze zogenaamde anti-complotters weten wel wie Johan is een waarover het gaat, m.a.w. die zogenaamde anti-complotters lopen continu te neuzen op de zogenaamde complotsites terwijl ze beweren het helemaal niets te vinden.

  Nou wat doen jullie gvd dan continu op die zopgenaamde complotsites??

  En dan ook nog beweren nuchter en rationeel te zijn .. WHOEHOEHAHAhahahahahahaha.. wat een stelleltje dwazen zonder leven zijn het toch.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik prefereer daarom het zweverige Johan-gedoe ver boven het bekrompen en negativistische Barra-gebash...

  Dat is niet aan je te merken, je ene bericht alhier is nog zuurder dan het andere.
  Eerdaags adviseerde ik je nog om eens wat positiver tegen de zaken aan te kijken :o)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Zelf zit ik al een behoorlijke tijd in Fase 3, zelfs bevestigd door HP De Tijd met hun artikel: Aart heeft altijd gelijk..

  Ah, ben blij dat je toch nog wat gevoel voor humor hebt :o)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Beste John, je vraagt mij, waarover het stukje van Johan Oldenkamp gaat. Welnu, ik zal trachten het je uit te leggen, niet iedereen begrijpt een artikel direct. Soms is nog een keer lezen een oplossing, maar voor volgers van Barracuda kan dat teveel gevraagd zijn. Het gaat over waarheid, John, en de waarheid is pluriform. Dat houdt in, dat jouw waarheid heel anders kan zijn dan de mijne. Om een voorbeeld te geven, nemen we 9/11. Soms denkt een handjevol Barracuda volgers het beter te weten dan 1200 architecten. Het oorspronkelijke idee is, dat er een moslim luisterend naar de naam Osama Bin Laden in een grot in het Tora gebergte in Pakistan, met een computer uit het stenen tijdperk, de aanslagen op 9/11 heeft georganiseerd, terwijl de Koran zegt, dat aanslagen tegen onschuldige burgers uit den boze zijn, zelfs voor fanatieke moslims. Dat is jouw waarheid. De andere, vrijwel zekere waarheid is, dat de aanslagen uit joodse hoek komen, die er baat bij hadden de schijnheilige christen filosofie van George Bush Jr. in combinatie met de islam in diskrediet te brengen. De aanslagen vertonen alle kenmerken van een door de Mossad en Ehud Barak georganiseerde aanslag, immers van de 4000 joden, die in de Twin Towers werkten, zijn er maar 5 om het leven gekomen, de rest was om onduidelijke redenen niet aanwezig op het moment van de aanslagen. Sedertdien heeft vooral Israël enorm geprofiteerd van de onterechte verdenkingen tegenover de moslims. En sedert in Nederland de jood Hirsch Ballin bezig is de jurispredentie te herschrijven, is dit de waarheid, omdat thans geldt: Het is niet meer zo, dat iets moet worden bewezen, maar de bewijslast is omgekeerd, m.a.w. er moet worden aangetoond, dat de Mossad dit niet op zijn geweten heeft. Soms doet de waarheid pijn, of zoals de Amerikanen (waar er miljoenen rondlopen met de naam John) zeggen, Truth hurts. En hoewel je het met de laatste waarheid eens bent, blijf je vasthouden aan je eigen waarheid. Het zij zo.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Grote God, zelfs hardcode complotters durven niet meer aan te komen met dat belachelijke fabeltje over 4000 Joden bij 9/11. Er zijn 400 joodse mensen bij de aanslagen omgekomen, niet vijf.

  De oorsprong van het cijfer 4.000 ligt in een persmededeling van de Israëlische ambassade in de VS: op 11 september, vlak na de aanslagen, drukten ze hun bezorgdheid uit over de vierduizend Israëlische staatsburgers die in en rond New York wonen en werken. In ieder geval verscheen er kort daarop een berichtje in een Iraanse krant over de 4.000 joden die op 11 september waren thuisgebleven. Het bericht is meteen overgenomen door het Libanese televisiestation Al-Manar, niet toevallig de zender van Hezbollah.

  Is nu al honderd keer uit de doeken gedaan, onder meer door de BBC, en alleen dombo Aart draait nog steeds deze grijze plaat af.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ook Aart laat heel mooi het failliet van de 911-beweging zien: alleen de meest-extreme complotdenkers geloven er nog in.
  Zo is op menig complotsite de discussie verzand tussen de no-planers en plane-huggers, en denken ze bij ae911truth een aanpalende organisaties dat de VS met een aardbevingsmachine Haiti om zeep heeft geholpen om zo de olievoorraden te kunnen stelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Die Barracuda trollen hebben het weer niet door, het ging om de uitleg van de fase, waarin dat volk verkeert. Want dit is mijn waarheid. Jammer, weer niet begrepen, misschien komt er ooit een fase 5, hij had toch gelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. En over die Wtc onzin horen we je niet meer..

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Het gaat over waarheid, John, en de waarheid is pluriform. Dat houdt in, dat jouw waarheid heel anders kan zijn dan de mijne..

  meerdere voren van waarheid.
  dat lijkt me interessant voor de rechtbank :)
  Op die manier is elke verdachte onschuldig.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Truth hurts

  Je hebt mijn reactie natuurlijk weer niet goed gelezen, want wat zei ik nou? De jood Hirsch Ballin heeft de zaak omgedraaid, iedereen is schuldig, tenzij hij zijn onschuld kan bewijzen. Dus de rechter kan tegen jou zeggen, meneer Hurts, u heeft de vorige maand 1000 euro zwart bijverdiend. Bewijst u maar, dat het niet zo is. Heb je hem nu door?

  BeantwoordenVerwijderen
 18. De jood Hirsch Ballin .

  Met nadruk op jood natuurlijk...

  maar daar had je het niet over, je sprak over verschillende waarheden rond 911.

  Daar heb je ook een komische redevoering:

  de Koran zegt, dat aanslagen tegen onschuldige burgers uit den boze zijn.

  het mag niet van de koran, dus is het onmogelijk dat moslimextremisten achter de aanslagen zitten :o)

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Hij is trouwens een Katholiek, Hirsch Ballin.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. hij is katholiek als je in fase 1 zit.
  aart zit in fase 3, en dus is Hirsch Balin Joods..

  BeantwoordenVerwijderen
 21. het is duidelijk waar aart liberty naar toe wil.

  Iedereen zijn eigen waarheid. Dat is overigens altijd zo dat iedereen zijn eigen waarheid heeft. Maar wat Johan Oldenkamp en Aart Liberty bedoelen is dat je de grootst mogelijke onzin mag uitkramen als dat je eigen waarheid is.

  En voor de rest zullen we het maar niet hebben over het feit dat Aart heel per ongeluk een voorbeeld nam waarin Joden een hoofdrol spelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. waarmee maar weer is bevestigd dat Aart gewoon een antisemiet is (net als enkele andere complotdenkers alhier die ik maar niet bij de naam zal noemen....)..

  Bij screwloosechange hebben ze al meerdere malen aangetoond dat complotdenken en antisemitisme hand in hand gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Truth hurts

  Als je zo'n naam voert, dan moet je toch voor de waarheid zijn. En de betekenis van antisemiet ken je ook niet, want van oorsprong betekent Anti-semitisme haat jegens alle sprekers van Semitische talen. Nou ik heb niks tegen die talen of het Hebreeuws. Maar als Wilders haat verkondigt tegen moslims, dan vindt iedereen dat prima. Vreemde filosofie!

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Maar als Wilders haat verkondigt tegen moslims, dan vindt iedereen dat prima. .

  De bekende zwart-wit-voorstelling.
  Alsof iedereen zo blij is met Wilders..

  Het is je bovendien kennelijk ontgaan dat hij aangeklaagd is voor zijn uitlatingen..  En de betekenis van antisemiet ken je ook niet.

  die ken ik, en ik ken hem ook als excuus van antisemieten om vooral door te gaan met hun antisemitische uitlatingen. Sander bijv. meldt altijd trots dat hij een arabische vriendin heeft, en dat zijn jodenhaat daardoor niet kan worden gezien als antisemitisme..

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Sander is een goede vriend van mij. Zegt alles heel juist en duidelijk. Overigens zijn moslims hele vriendelijke mensen, die helemaal niet met 9/11 geassocieerd mogen worden. En dat Wilders is aangeklaagd voor zijn uitlatingen, is mij bekend. Ze hadden hem beter kunnen aanklagen voor het feit, dat er trots op was ooit Sharon een hand gegeven te hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Dat wordt stil hier, omdat ik niet meer de beestjes bij de naam mag noemen. Twee reacties verwijderd, niet sterk. Ik zie al drie artikelen met 0 reacties. Hoe moet dat nou verder met Barracuda als ik en hoebedoelje niet meer reageren? Het failliet van Barracuda?

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Tja, als ik naar je eigen blog kijk, dan wordt daar zowiezo amper gereageerd en zijn de schaarse reacties vaak van een zeer laag niveau.

  Ik zal ze maar niet citeren alhier, want dan verwijdert Barracuda resoluut ook mijn bericht alhier (en terecht).

  Dat je een hand geven aan Sharon ernstiger vindt dan het beledigen van moslims spreekt overigens voor zich.

  Verder ben ik het met je eens dat 911 niet met moslims mag worden geassocieerd, maar dat geldt uiteraard ook voor misstanden in Israel die niet met joden mogen worden geassocieerd.

  Van dat laatste bedien jij je overigens wel elke keer: je hebt het over de idijood wilders, de jood hirsch ballin, de jodin clinton, etc. etc.

  BeantwoordenVerwijderen
 30. @ Truth hurts

  Het is toch te hopen voor Nederland, dat we na het Bakellende debacle, straks niet worden opgescheept met een gek als Wilders. Zijn optreden in Londen geeft weer aan, dat we vooral zo'n idioot niet als Minster President moeten hebben. Of willen we bewust moslims kwetsen, die de Koran lezen. En over de Bijbel gesproken, kent men deze teksten:
  http://home.tiscali.nl/ti112509/geweld.htm

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Daarover zijn we het eens: het is niet te hopen dat Wilders meer macht krijgt in Nederland.

  BeantwoordenVerwijderen