donderdag 4 maart 2010

Depopulatie

Oud-Microsoft topman Bill Gates wil vaccins voor een 'lagere populatie'. Alleen bij het copy/paste-blogje WAC Holland lees je natuurlijk weer een tenenkrommende vertaling van het begrip 'lower population'. En inhoudelijk klopt het bericht ook al niet.

Gates mocht onlangs een lezing geven op het TED congres. Dat was nauwelijks schokkend. Gates pleitte onder meer voor kernenergie en had het ook nog even heel kort over geboortebeperking in derde wereld-landen. "Now if we do a really great job with Vaccines, Health Care and Reproductive health care services we could lower that by at least 10 to 15%" Als je het letterlijk leest, slaat het natuurlijk nergens op, maar een goed verstaander begrijpt waar hij het over heeft. Betere geboortebeperking door medische vooruitgang.

Maar dat willen de WAC-complottertjes en hun overzeese vriendjes natuurlijk niet horen. Nee, je verwijst weer naar ene John P. Holdren,"wetenschap (...) adviseur voor het Witte Huis in 1977", die een boek heeft geschreven "waarin gepleit wordt voor een dictatoriaal "planetair regime" om draconische maatregelen van populatiereductie via allerlei onderdrukkende technieken, waaronder sterilisatie af te dwingen."

Klopt helemaal niks van. Holdren was helemaal geen wetenschappelijk adviseur van het Witte Huis in 1977, maar is sinds 2009 directeur van de Office of Science and Technology. Zelfs simpele feiten zijn kennelijk nog te veel gevraagd voor de WAC-boys. In 1977 schreef hij wel een boek over milde vormen van geboortebeperking, maar complottertjes hebben het hele boek weer eens uit hun verband getrokken en koppelen dat nu handig aan een zinnetje van Gates.

Vorig jaar waren het trouwens nog de griepvaccins die ons zouden moeten uitroeien. Is niks van terechtgekomen. Kan natuurlijk zijn dat ze niet goed hebben gewerkt, en Gates nu een herkansing wil. Of zoiets. Want alleen complotters schijnen deze logica weer te begrijpen.

4 opmerkingen:

 1. Als Gates iets bepleit kun je het beter niet vertrouwen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En die pubers van WAC Holland wel zeker.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ach, de complotdenkers zijn het griepvaccin depopulatie debacle inmiddels vergeten en beginnen gewoon weer van voren af aan met hun depolulatie-paranoia..

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hier een wel geinig vrijmetselaar-artikel waarin een vrijmetselaar zou bekennen dat zijn organisatie Microsoft heeft opgedragen om de mogelijkheden van Internet zoveel mogelijk te beperken :o)

  BeantwoordenVerwijderen