dinsdag 28 september 2010

Oliedom

We hebben bij de complottertjes al aardig wat onzin over de BP olieramp kunnen lezen, maar het kan kennelijk altijd nog erger. Misschien was het de tennisarm die mr. drs. BOU deed haar besluiten om te suggereren dat er een relatie bestaat tussen de BP olieramp en de warme golfstroom, al moeten we daar meteen bij aantekenen dat ze het weer eens niet zelf bedacht heeft. Boudineke Berkenbosch knipt en plakt dat het een lieve lust is.

Er zijn namelijk altijd weer tal van obscure websites waar je dit soort informatie kunt vinden. Mr. drs. BOU op gezag van derden: 'Er drijft geen olie op het water, maar er zit verzeepte olie in het water. Dat stroomt daardoor trager dan normaal. De waterstroom in de Warme Golfstroom is groter dan die van de Mississippi, de Nijl, de Congo, de Amazone, de Wolga en de Yangtze samen. De warmtecapaciteit is dan ook enorm! Wanneer deze Warme Golfstroom stopt, dan kan er een ijstijd ontstaan.'

En: 'Als peak oil samen valt met peak sneeuw, peak regen, peak droogte en peak misoogsten, dan zijn we in de aap gelogeerd! Bedankt, BP! Sommige YouTubes waarschuwen nu voor dit effect. Onder deze filmpjes staan vaak links en soms ook discussie. Wie meer wil weten van de achtergrond, linkt dus even door naar YouTube. Of deze sombere voorspellingen uitkomen, weten we over een jaar.'

De feiten: De Italiaanse wetenschapper Gianluigi Zangari meende deze zomer op op oceanografische satellietbeelden heel even veranderende patronen te zien in de golfstromen in de Golf van Mexico. Ze leken op een of andere manier te vertragen, wellicht door de olie. Terwijl complotters over het algemeen niks moeten hebben van klimaatopwarming, werd dit fenomeen nu plots omarmd om ons wijs te maken dat BP-ramp het wereldklimaat volledig op zijn kop zal zetten. Immers, de Golf van Mexico heeft rechtstreeks invloed op het klimaat hier in Europa.

Zelfs met een beetje lagere school-chemiekennis voel je al feilloos aan die theorie van trager stromend water niet kan kloppen. Dat je enorme hoeveelheden olie nodig zou hebben om een soort dikke soep te krijgen, en dan negeren we nog maar de berichtgeving dat die olie snel is opgelost. In een van de forums over dit onderwerp is er ten minste iemand die met een treffende vergelijking komt: The small amount of oil (in comparison to water) leaked into the gulf is ridiculous, to compare it to salad dressing. Salad dressing = 3 parts water, 1 part oil. Gulf = 4 trillion parts water, .00000000025 parts oil.
 

35 opmerkingen:

 1. Daar gaat het stukje weer eens niet over, Arminius. Volgend keer bij de les blijven.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jos weet het weer eens beter Zeker ook een wetenschappelijke cursus gevolgd?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Arminius, die info kennen we al van het stukje hierboven. Lees je eigenlijk wel, of zit je meer te googelen dan te lezen?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Arminius, dombo, daar gaat gvd het stukje over. Hello, anybody home?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Er is hier maar 1 dombo, en dat ben jij

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Arminus leest altijd alles met een half oog.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zelfs met een beetje lagere school-chemiekennis voel je al feilloos aan die theorie van trager stromend water niet kan kloppen. Dat je enorme hoeveelheden olie nodig zou hebben om een soort dikke soep te krijgen, en dan negeren we nog maar de berichtgeving dat die olie snel is opgelost

  Opgelost? Niks opgelost, verdunt zal je boelen. En dat komt door dat dispergeermiddel. (emulgator)

  De emulgator zorgt ervoor dat twee niet-(van nature)-mengbare vloeistoffen tóch een (tijdelijk) stabiele oplossing vormen. Een goede emulgator bestaat uit een hydrofoob deel en een hydrofiel deel. Zeep bijv. bestaat uit het zout van een vetzuur. Vetzuren bestaan uit lange ’staarten’ die hydrofoob zijn en ze hebben een hydrofiele kop. Hierdoor kan zeep goed functioneren als emulgator voor bijvoorbeeld een mengsel van olijfolie en water.

  Terug naar je scheikundeles Jos

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Weer iets gecopy/pasted wat je zelf niet begrijpt, Arminius?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. By the way, je haalt een citaat aan van Barracuda, spreek mij daar niet op aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Jullie zijn toch allemaal handen op 1 buik?

  Ga dus vooral door te beweren dat die oilspil geen enkele schade aan het milieu veroorzaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wie van de debunkertjes hier zou innanna-monarchiña nou nog durven te doen? Ik zou haar slechts nog aan haar dankbare bilderberg pimp gratis en voor niets afleveren, met de mededeling dat deze zichzelf drS.Sje noemende als manusje van alle geslependienst walletjes vretende aivd-collaborant zo spoedig als maar mogelijk aan de anti-JWO brigades overgeleverd dient te zijn... De mannen van deze club hadden dat alreeds een poos geleden in de gaten en hebben de overhetpaard getilde egotripster via duidelijk te verstane retoriek (als ware het flauw gemiauw van een hysterische mensverradende 'vrouw') via wat pm aan het ondergrondse verzet doorgegeven. Waar ze vrij prominent op een afwerklijstlijst staat vermeld. Met stip oplettende broeders en susters hahaha...

  PS; Moderator waarom heb je de doorzichtbare verraadster geblurd weergegeven? Bang dat ze je anders met een van haar pedocratenmaatjes plus haar ondankbare pimp voor het hekje zou gooien?

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Waar wordt nu weer beweerd dat er geen schade is aangericht? Dat lijkt me nogal evident, alleen gaat daar het artikel niet over.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ach, binnenkort is het toch allemaal afgelopen met dat gelul hier

  BeantwoordenVerwijderen
 14. "De mannen van deze club hadden dat alreeds een poos geleden in de gaten en hebben de overhetpaard getilde egotripster via duidelijk te verstane retoriek (als ware het flauw gemiauw van een hysterisch mensverradende 'vrouw') via wat pm aan het ondergrondse verzet doorgegeven..."

  Deze terecht van die egotrippende verradster walchende heren dus...

  BeantwoordenVerwijderen
 15. "Doorlopen mensen, er valt hier niks
  te zien."

  Wanneer begrijp je nou eens mijn standaard reactie op die reactie? Is wat ik zeg nou echt zo moeilijk te begrijpen? Of steek je gewoon, goh waar zou ik die uitspraak toch vandaan hebben, je kop in het zand?

  BeantwoordenVerwijderen
 16. De olie is helemaal niet opgelost, als in "verdwenen", maar bevindt zich nog steeds onder de oppervlakte en op de zeebodem. En veroorzaakt mogelijk mutaties op DNA-niveau. link (pas op: géén complotsite)

  PS:
  Mensen worden ziek
  .Ga je dat ook nog melden? Of ook weer zodanig spinnen alsof het een hersenspinsel van complotters lijkt?

  BeantwoordenVerwijderen
 17. @arminius: jij zult dat ongetwijfeld met gejuich hebben ontvangen, aangezien jouw geliefde landen en regimes, zoals iran, ook dergelijke lijsten hanteren...

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Zeg TH, doe jij verder nog iets anders als hier de hele dag op Barra rondhangen? Moet jij niet eens gaan werken, of ben jij zo`n doorgeflipte weggesaneerde overjarige ITer die nergens meer terecht kan en weigert zich te laten omscholen?

  BeantwoordenVerwijderen
 19. ik vraag jou toch ook niet of je geen brieven hebt te posten?

  verder moet je je eens verdiepen in de nieuwe media.

  je hoeft anno 2010 niet meer de hele dag op je zolderkamertje te zitten wil je informatie kunnen lezen op internet.

  probeer het eens, koop een ipad, ga naar buiten en geniet van de buitenlucht ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 20. "verder moet je je eens verdiepen in de nieuwe media.""

  Geef eens een voorbeeld van nieuwe media waar we ons in zouden moeten verdiepen.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. LOL Je loopt achter TH, ik ben al lang geen postbode meer. Je weet toch dat ik eigen baas ben. Ik heb ze al weer verdient voor de winter :0

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wat TH bedoelt is nieuwe nodeloze shit die men "gadgets" noemt en waarvan men je wil laten geloven dat die onmisbaar zijn in deze tijd. en TH is er ingestonken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Kijk, het verschil met jou TH is, ik werk om te leven jij leeft om te werken :0

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Grappig. Arminius verwijt Truth Hurts dat die de hele dag op Barracuda rondhangt, vlak nadat Truth Hurts zijn eerste reactie in deze draad plaatst. Het aantal reacties van Arminius alhier? NEGEN. Vanaf 08:54 hangt Arminius hier al rond.......

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Oeps, sorry, inmiddels al TWAALF tegen twee van TH.....

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Gerbski

  Ik vermaak mij de laatste dagen kostelijk hier, dat is het probleem ;0

  BeantwoordenVerwijderen
 27. hij mag niet meer van zijn vrouw...

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Nou, niet zo onaardig tegen arminius.

  Hij is gewoon kwaad op de wereld, zoals zoveel complotters..

  dat vraagt om een beetje begrip voor zijn situatie...

  BeantwoordenVerwijderen
 29. @ Jonito. Ik ga nog eens uitleggen hoe het werkt hier. Ik reageer meestal op wat anderen over een onderwerp schrijven, in dit geval de claim dat de golfstroom zou vertragen door zeperige olie. Dat betekent dus niet dat ik ontken dat zich daar een ecologische ramp van megaproportie heeft voltrokken. Of dat mensen niet ziek zouden worden. Ik schrijf zelfs niet dat de olie zich verdunt, behalve dat die berichtgeving er is.

  Verder link je naar een artikel, waarvan je kennelijk alleen de eerste twee zinnen goed hebt gelezen. Het artikel gaat over 'plumes of dispersed oil at the bottom of an undersea canyon about 40 miles off the Florida Panhandle'. Niet over een soort film onder de oppervlakte die een hele zee bestrijkt.

  BeantwoordenVerwijderen
 30. @ Jonito. Ik ga nog eens uitleggen hoe het werkt hier. Ik reageer meestal op wat anderen over een onderwerp schrijven, in dit geval de claim dat de golfstroom zou vertragen door zeperige olie. Dat betekent dus niet dat ik ontken dat zich daar een ecologische ramp van megaproportie heeft voltrokken. Of dat mensen niet ziek zouden worden. Ik schrijf zelfs niet dat de olie zich verdunt, behalve dat die berichtgeving er is.

  En daarbij doorspek je jou artikelen met kreten als: complottertjes, 'aluhoedje', op hol geslagen fantasten, warhoofden, droefroepers, toetsenbordridders, pseudodoktoren, virtuele dementie, paranoia, etc.

  BeantwoordenVerwijderen
 31. 'En daarbij doorspek je jou artikelen met kreten'

  Schrijven kan je ook al niet, Arminius

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Klop John, lullen gaat me beter af. Maar verder dan mij op mijn spelling aanvallen kom je weer eens niet.

  BeantwoordenVerwijderen