woensdag 29 september 2010

Schone bezems

Na de zenuwinzinking van Micha 'aluhoedje' Kat heeft Wim Dankbaar Klokkenluideronline voor een maand of twee overgenomen. 'Tot dat moment ben ik de baas en bepaal wat er gebeurt en gepubliceerd wordt. Jij kunt wel adviezen en suggesties geven, maar niet bepalen,' baste Dankbaar eerder deze week en Kat vond het allemaal best. En er gaat een heel andere wind waaien, beloofde Dankbaar ook nog. 'Vooral omdat je met slecht of onvoldoend onderbouwde verhalen, de tegenstanders munitie geeft om die over 1 kam te scheren met de grote journalistieke prestaties. Dan zeg ik nog niet eens dat die “scoops” niet waar zouden zijn, alleen dat ze te snel als vaststaande onwrikbare waarheid worden neergezet. Als er 1 zeperd tussen zit, kan de oppositie heel makkelijk suggereren dat je hele fruitmand wel rot zal zijn.'

Nee, aldus Dankbaar, het wordt een site voor en door klokkenluiders. Een site die misstanden aan de kaak stelt, in hoofdzaak gebaseerd op feiten die journalistiek verantwoord, hard of minimaal aannemelijk te maken zijn. Een site die meer vrees zal zaaien dan spot en hoon bij criminelen, wetsovertreders en slappe politici.

Dat klinkt hoopgevend, alleen heeft Dankbaar zelf al geen beste track record. Wim, ICT ondernemer in ruste met teveel geld, bemoeide zich de afgelopen jaren met de moord op JFK, de Deventer Moordzaak, de kwestie Feik Mustafa en nimmer aflatende anti-Demmink campagne van Micha Kat. Vorig jaar was hij nog een van de drijvende krachten achter twee beschamende Demmink-demo's. En Wim is doorgaans buitengewoon overtuigd van zijn eigen gelijk, zodanig dat een andere uitleg domweg niet mogelijk is. Iedereen die het niet met hem eens is, deugt niet, is corrupt of in elk geval van kwade wil. Zijn drammerigheid resulteerde onlangs in een heus stalkverbod. Dankbaar mag rechercheurs die betrokken waren bij het schrijfonderzoek rond de Deventer moordzaak niet meer lastigvallen.

Drie keer raden waar de afgelopen dagen bij Klokkenluideronline over ging. Een deel van de trouwe Kat-aanhang trok het niet en vermoedde een coup. Temeer daar Dankbaar niks heeft met de New World Order, Bilderbergers, Trilateral Commission, Federal Reserve en Alex Jones en de site wil sluiten voor 'schunnige wanen van op hol geslagen fantasten die bijvoorbeeld op zesjarige leeftijd door Alexander Pechtold en Hans Van Mierlo (RIP) gedrogeerd, in elkaar geslagen en misbruikt zijn'. Wim wil een 'geloofwaardige site'. Maar laat Wim eens beginnen met zijn eigen geloofwaardigheid.

32 opmerkingen:

 1. Dankbaar maakt typegeil de kattenbak schoon, snuifje erbij, en zijn snuifgenootschap stroomt weer toe. Deze google-filosofen ijlen net zo lang, tot ze in eigen sop zijn gaargekookt, nietwaar Micha Kat?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het valt me op dat barracuda altijd personen door het slijk haalt, wat mogelijk is omdat hij ze bij naam kan noemen. Maar barracuda weigert ten stelligste zijn naam prijs te geven zodat hij niet een keer onder het vergrootglas gelegd kan worden.

  Met andere woorden barracuda speelt een vals en laf spelletje, en daardoor diskwalificeert barracuda zichzelf want god weet wat hij op zijn kerfstok heeft.

  Vertrouw nooit iemand die zichzelf niet bekend durft te maken, dat is de mondsnoerende logica.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dankbaar haalt ook personen door het slijk, en geeft zijn naam op. Getuigt van totale verwardheid, en stommiteit. Barracuda heeft daar geen last van, of begrijp je het nu nog niet?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. 'Vertrouw nooit iemand die zichzelf niet bekend durft te maken, dat is de mondsnoerende logica'

  En dat zegt iemand die hier reageert als 'anoniem'. Grappig he?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @johnie boy, je hoeft mij ook helemaal niet te vertrouwen, buiten dat ik geen blog heb waar ik continu mensen afzeik plus dat het logischer zou zijn dat eerst de blogbeheerder zijn identiteit prijs geeft voordat zijn lezers hun identiteit prijsgeven. Dat is de mondsnoerende logica.

  "Dankbaar haalt ook personen door het slijk, en geeft zijn naam op. Getuigt van totale verwardheid, en stommiteit. Barracuda heeft daar geen last van, of begrijp je het nu nog niet?"

  Ik begrijp het dondersgoed want ik zei dit 'Met andere woorden barracuda speelt een vals en laf spelletje, en daardoor diskwalificeert barracuda zichzelf want god weet wat hij op zijn kerfstok heeft', het is duidelijk dat jij het niet begrijpt. Dat is de mondsnoerende logica.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Complete wartaal, zweef maar lekker verder.Internet doet rare dingen met sommige mensen. Je gebruikt de gevleugelde woorden, van de webbeheerder. Ga jezelf eens nuttig maken, of ga anders naar klokkenluideronline, daar val je als warhoofd niet zo op.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. "Internet doet rare dingen met sommige mensen."

  Eindelijk iemand die beschikt over een portie broodnodige zelfkennis, chapeau.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Nu ben ik niet echt een fan van Kat laat dat vooropstaan. Ik vind hem een doorgeslagen complotter. Maar de wijze waarop hij zich laat dicteren door die bloemendaalse kwal Dankbaar vind ik wel heel bizar. Had ik niet verwacht van Kat. Dankbaar kan dan wel roepen dat wat Kat doet fout is, maar Dankbaar zal nooit en te nimmer de publiciteit genereren die Kat kan genereren, want is Dankbaar nu eigenlijk helemaal niemand. Dankbaar heeft de macht gegrepen op KLO en ik voorspel dat KLO een roemloze dood sterft onder de leiding van Dankbaar. Censuur op KLO wie had dat ooit gedacht.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. @nworulestheworld, ik proef aan je reactie dat je een grote fan van Micha Kat bent, waarom schaam je je daarvoor?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. anoniempje blijft dol op spelletjes...

  BeantwoordenVerwijderen
 11. laat ik het zo stellen. KLO wordt door een bepaald type bezocht omdat het KLO is. En met Dankbaar is het geen KLO meer.


  Fan? Nee niet bepaald.

  Maar als ik dan toch zou moeten kiezen als trol (want zo zou ik bestempeld worden op KLO) dan kies ik voor Kat

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Nog iemand die beschikt over een portie broodnodige zelfkennis, het kan niet op.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. "Fan? Nee niet bepaald."

  Ach ja, de bekende ontkenningsfase.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Men zal op BOUblog niet snel een artikel aantreffen over een andere website. Dat laten we liever over aan Billy Barracuda, oftewel Maarten Reijnders (Boublog.nl)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. "Fan? Nee niet bepaald."

  Ach ja, de bekende ontkenningsfase"

  Als je toch eens wist welke nujij-er er achter nworules............ schuil gaat dan wist je dat je fantasie op hol slaat

  BeantwoordenVerwijderen
 16. 'Ik begrijp het dondersgoed want ik zei dit 'Met andere woorden barracuda speelt een vals en laf spelletje, en daardoor diskwalificeert barracuda zichzelf want god weet wat hij op zijn kerfstok heeft''

  En wat heb jij op je kerfstok, slimmo?

  BeantwoordenVerwijderen
 17. "En wat heb jij op je kerfstok, slimmo?"

  Néééé johnie boy, de vraag was en is, wat heeft barracuda op z'n kerfstok?

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wordt het nog wat met die look a like?

  "Intussen schrijft Barracuda zijn eigen wedstrijdje uit: wie zich overtuigend uitgeeft voor Barracuda, zodanig dat Anarchiel daar met boter en suiker ingaat, mag hier een gratis gastcolumn schrijven."

  Of is Chiel toch slimmer dan jullie denken?

  BeantwoordenVerwijderen
 19. volgens mij ging dit topic over Kat en Dankbaar. Maar goed. Complottertje "anoniem" heeft de discussie een andere kant op weten te leiden

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wtf barra

  http://www.anarchiel.com/stortplaats/toon/voorwaarts_maar_dan_met_een_nieuwe_voorman


  Waarom zit je me steeds te quoten en de plaatjes die ik gebruik nu ook te gebruiken, heb je geen eigen ideeen of zo?

  Vlieg op man

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Dit artikel klinkt alsof Barracuda zichzelf aan het beschrijven was...

  Ik zie ook niet waarom een persoon geloofwaardig moet zijn. Dat is wel zo enorm dom gelul. Geloofwaardigheid is een soort meerderheidsoordeel, ook een soort stereotype, heeft niets met waarheid of feiten te maken. Zeker niets met individuele artikelen. Ook ongeloofwaardige personen kunnen heel erg goede informatie boven water halen. Heel soms zie ik hier ook wel eens iets voorbij komen dat ik dan vervolgens tot mijn lange termijn geheugen toelaat. Dit maal niet trouwens.

  Misschien moet Barracuda eens leren gewoon naar de inhoud te kijken en dat telkens weer opnieuw. In plaats van zo lamlullerig op de persoon te spelen. Wat een zwaktebod weer dit artikel.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wat een lulverhaal weer, Savalle. Vast projectie op jezelf. De betrouwbaarheid heeft natuurlijk alles te maken met het soort informatie dat iemand verstrekt. En die is ook in het geval van Dankbaar behoorlijk dubieus. Dat zeg ik niet, dat zeggen anderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Je moet niet elke keer alleen maar reflecteren wat ik al zei. Je moet ook eens gewoon zelf wat argumenten bedenken. Moeilijk, zeker, maar doable...

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Ik weet niet wat Savalle onder geloofwaardigheid verstaat, maar het is kennelijk iets heel anders dan ik bedoel. In elk geval associeer ik Savalle en zijn blogjes niet met geloofwaardigheid en bertrouwbaarheid.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Ach, wij beschouwen Barracuda ook al lang niet meer als mondsnoerend :0

  BeantwoordenVerwijderen
 26. En ik beschouw de reacties op dit blog al lang niet meer als serieus met dat voortdurende geflame.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Duurt niet lang meer. We gaan Wim Dankbaar inhuren voor het modereren.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Tjonge, deweb heeft een nieuw woord geleerd :0 Ga eens wat doen met je leven jongen

  Neem een voorbeeld aan deze jongen

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Duurt niet lang meer. We gaan Wim Dankbaar inhuren voor het modereren.

  LOL

  Hoezo heb je een burn out?

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Nee, maar ik deel de kritiek van Deweb, ik ga voortaan maar eens flink snoeien hier.

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Barracuda, schijnbaar is je een ontwikkeling, vooraf gaande aan de leiderswisseling bij Klokkeluider Online ontgaan.

  Op 7 september schreef Kat gepikeerd op zijn (??) blogje dat Wim Dankbaar ‘emails stuurt naar mijn opdrachtgevers in een poging mij in diskrediet te brengen. Is het jaloezie? Frustratie omdat hij bijna alles waar hij mee bezig is van ons en onze tipgevers krijgt aangeleverd? Verveling omdat de man vanuit zijn giga-villa in Overveen niet weet wat hij elke dag nu weer moet beginnen? Blijkbaar hoort het er allemaal bij.’

  Even later is het exit Kat en houzee Dankbaar bij KLOL. Wat sterk doet vermoeden dat die opdrachtgever na het ontvangen van de emails heeft ingegrepen bij KLOL. Dat maakt toch erg nieuwsgierig wie bewuste opdrachtgever wel niet mag zijn en wat voor opdracht Kat precies had.

  http://www.klokkenluideronline.nl/artikel/4649/verklaring-wouter-bos.html

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Kat publiceert daar gewoon weer hoor.

  BeantwoordenVerwijderen