zaterdag 18 september 2010

Yours truly

Zo nu en dan gaat het in de blogosfeer over your truly. Meestal wordt er dan tevergeefs gevist naar de identiteit van uw als barracuda verklede haai. De fans weten het inmiddels: Barracuda is het best bewaarde geheim op internet sinds Deep Throat. Wiens ware identiteit pas naar buiten kwam toen oud FBI-directeur Mark Felt zelf op zeer hoge leeftijd onthulde dat hij de bron was van de Watergate-verhalen in The Washington Post. En aangezien Barra nog lang niet de leeftijd van Pelt heeft bereikt, zult u nog decennia moeten wachten op zijn coming out.

In april van dit jaar onthulde yours truly wie er schuil ging achter Anarchiel. Een bedrijfsongelukje bij de pelendende percelen leidde tot de openbaring dat Anarchiel ooit sterbassist was bij symfohardrockers Within Temptation. Van de weeromstuit meende Anarchiel dat hij met hulp van zijn oplettende achterban zijn virtuele luis in de pels ook wel uit zijn tent kon lokken. En wel om 'eindelijk eens een gesprek op een normaal niveau kan plaatsvinden met deze mijnheer. Converseren met een schijterige flapdrol die alles beter schijnt te weten maar als de dood is om zelf bekend te worden, dat kennen we ondertussen wel. Tijd voor een wat eerlijker verhouding.' 

Geen idee wat dat inhoudt, 'eindelijk een gesprek op normaal niveau', maar dat weerhield Anarchiel er niet van om een wedstrijdje uit te schrijven. 'Mocht er wel met zekerheid ontdekt worden wie Barra is, dan stel ik voor om hem eens met een videocamera te gaan bezoeken om hem een feestpakket TetraMin te overhandigen. Degene die Barra uiteindelijk weet te identificeren verdient uiteraard ook een mooie prijs. Ik zat zelf aan twee kaartjes voor het Dolfinarium te denken maar misschien dat uzelf wel een veel leuker idee heeft.'

Barra zette afgelopen week de koffie klaar en keek verwachtingsvol tussen de begonia's door naar het tuinpad dat hij niet heeft. Vele malen moest de koffie in de magnetron en het gebak begon zienderogen te verpieteren. De dopehead-aanhang heeft Chiel zo te zien weer eens flink in de steek gelaten. Die knipte en plakte bij het gebrek aan verbale kwaliteiten wel allerlei foto's en filmpjes van vissen en andere obscure zeedieren onder de oproep, maar er kwam niks zinnigs voorbij: een YouTube video genaamd Dikke lul band ik ben een homo, muziekfilmpjes van Heart, Nina Hagen en Vixen (???) en een heuse minidocu over een Mudskipper in de serie Amazing Animals, nergens zelfs maar een serieuze educated guess. Maar u krijgt van Anarchiel nog tot half oktober de tijd, dus de trommel met haaienkoekjes kan zo weer open.

Intussen schrijft Barracuda zijn eigen wedstrijdje uit: wie zich overtuigend uitgeeft voor Barracuda, zodanig dat Anarchiel daar met boter en suiker ingaat, mag hier een gratis gastcolumn schrijven.

60 opmerkingen:

 1. Ga naar start
  Typ in uitvoeren dit: cmd
  Open cmd
  Typ nu dit: ip -t mijnsite.blogspot.com/blog (juiste adres zonder http:..)
  Enter
  Stoppen met CTRL + C
  Je ziet nu de ip adres

  Alleen krijg ik het niet voor elkaar :o

  Ik zal eens wat hulp in Hackerskringen vragen. Hoe moeilijk kan het zijn om uit te zoeken wie er achter deze site zit.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ping barracudanls.blogspot.com
  PING blogspot.l.google.com (74.125.79.191) 56(84) bytes of data.

  we weten het dus: barracuda heet eigenlijk Larry Page

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lady`s and Gentelman, we got him
  http://www.istudyathes.com/wp-content/uploads/2008/05/nerd1.jpg

  BeantwoordenVerwijderen
 4. "In april van dit jaar onthulde yours truly wie er schuil ging achter Anarchiel."

  Dat is een leugen, of het verhaal dat hier verkondigd werd dat vrienden van Anarchiel het zouden hebben onthuld is een leugen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een slimmerik is die Arminius toch. Dit soort knappe koppen kan de 'beweging' erg goed gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ach John, ik geef het direct toe, mijn kwaliteiten liggen ergens anders.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ach, ieder zijn of haar kwaliteiten.

  Maareh, ik doe niet mee aan de door Barra uitgeschreven tegenwedstrijd. Net zoals menigeen wil ik namelijk geen (namaak) Jehova's aan mijn deur.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. "Barracuda is het best bewaarde geheim op internet sinds Deep Throat. "

  Je bedoelt: Barracuda is een laf mannetje dat graag vanaf de achterbank en zo anoniem mogelijk een grote bek opzet?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het idee dat jij Anarchiel hebt ontmaskerd is ook wel heel erg suf.

  Eigenlijk wist iedereen het al behalve jij. De helft van de Zapruder reageerders gaat regelmatig lekker muziek maken met Anarchiel en hij heeft druk meegeholpen aan het maken van het ZapLog. Ik had niet het idee dat hij er een geheim van maakte, wie hij was. In tegendeel. Anarchiel organiseert ook regelmatig bijeenkomsten.

  Maargoed. Weer vooral trots dat jij er uiteindelijk ook achterkwam.

  Beter laat dan nooit ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. 'Het idee dat jij Anarchiel hebt ontmaskerd is ook wel heel erg suf'

  Anarchiel heeft na die onthulling zich anders keurig aan zijn lezers voorgesteld. Onder de noemer 'Hallo, mijn naam is Michiel!' Wat helemaal niet nodig was geweest als 'iedereen het al wist'.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. We weten toch allang wie barracuda is, barracuda is een kabouter die bij Bea in de tuin woont en om 06:00 zijn "artikelen" op dit blog mag plaatsen :o)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. 'Je bedoelt: Barracuda is een laf mannetje dat graag vanaf de achterbank en zo anoniem mogelijk een grote bek opzet?'

  Savalle, denk je nou echt dat ik hier van onder de indruk ben? Zo langzamerhand begin ik mij steeds meer te realiseren dat het besluit om niet onder mijn naam te publiceren zeer verstandig is geweest. Ik moet er niet aan denken om de hele dag lastiggevallen te worden door klapwiekende idioten met kleine egoteentjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. "Ik moet er niet aan denken om de hele dag lastiggevallen te worden door klapwiekende idioten met kleine egoteentjes."

  Tja, stel je voor dat een blogbeheerder vol trots je naam op zijn/haar blog zet om er daarna in een ander artikel nog een keer over op te scheppen met 'yours truly heeft het onthuld blablabla', stel je voor barracuda, dan ben je wel héél zielig, of niet dan zoetwater piraat!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. "We weten toch allang wie barracuda is, barracuda is een kabouter die bij Bea in de tuin woont en om 06:00 zijn "artikelen" op dit blog mag plaatsen :o)"

  Ik vind dat je barracuda niet zo moet kaboutoriseren. Dat vindt onze kabouter Wesley ook niet leuk. Althans, hij vindt het wel leuk maar niet grappig.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. 'Je bedoelt: Barracuda is een laf mannetje dat graag vanaf de achterbank en zo anoniem mogelijk een grote bek opzet?''

  Moet je horen wie het zegt. Big Mouth himself.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ja jos, laat je niet kennen, geef ze van jetje.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Als je ziet hoe jos en john strijden voor hun blogbeheerder dan kan je niet ontkennen dat onvoorwaardelijk liefde bestaat, ook al zullen bijvoorbeeld de evolutionisten dat ten volste bestrijden, jos en john hebben bewezen dat het bestaat. Ik moet erkennen dat jos en john (niet te verwarren met jut en jul) mijn hart hebben verwarmd.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ach, persoonlijk hoef ik niet zo nodig te weten wie er achter barracuda zit.

  Er zijn ook meerdere redenen waarom mensen met complothypotheses gericht op waarheidsvinding dikwijls denigrerend worden benaderd. Het is een effectieve manier om de waarheid verborgen te houden. Als iemand een aantal feiten memoreert waarin de luisteraar enige samenhang meent te bespeuren kan de brenger van de feiten makkelijk als complottist worden weggezet om zo een mogelijk bedreigend (cognitief dissonant) verband juist bij voorbaat te kunnen ontkennen.

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Samenzwering

  BeantwoordenVerwijderen
 19. @Arminius: Doe nou niet alsof "waarheidsvinders" zo schoon zijn en niet anoniem reageren. Beter nog: Zoals jij het beschrijft, zie ik regelmatig "waarheidsvinders" reageren op bijvoorbeeld nujij.

  Maar kijk vooral niet naar die groep hoor, kijk vooral naar de mensen die het niet met je eens zijn (althans, zo kom je soms op me over). Lekker makkelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Keihard mastrubatorische onzin....
  ...het kleeft een beetje maar voor de schrijver wel lekker...

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Dat jullie nog niet weten wie barracuda is :o)

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Anarchiel heeft hem (de moderator dus!) dankszij een oplettende participant eindelijk bij de kieuwen... Wat heb je toch een vreselijk lelijke arrogant regenteske rotkop moderator... OMG! Mij hier nooit weer gezien. AUB zeg?

  BeantwoordenVerwijderen
 23. http://twitter.com/wim_roest
  Ajax fan?

  Ja, die moeten zowiezo allemaal dood.

  :o

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Hoe zeggen sommige mensen het ook al weer zo mooi? Wie niets te verbergen heeft.... Dus de persoon achter Barra zal wel een hoop te vrezen hebben. Diep van binnen schaamt hij zich kapot natuurlijk, maar ja hij is er mee begonnen en moet het nu tegen wil en dank volhouden ook he. Anders staat hij natuurlijk gigantisch voor paal en kan zich helemaal nergens meer vertonen. Vandaar die geheimzinnigheid snap dat dan!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. ff iets heel anders, hebben jullie dat prachtige stuk van Arend Zeevat al gelezen?

  http://www.wanttoknow.nl/hoofdartikelen/islamfobie-en-antisemitisme-2-zijden-van-dezelfde-munt/

  Kan Barra nog een puntje aan zuigen.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Is dat barracuda die op de foto bij anarchiel te zien is?

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Zeevat, Icke, lees je wel eens wat anders, Arminius? Niet echt, volgens mij. Hoe idioter, hoe beter.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. 'Anarchiel heeft hem (de moderator dus!) dankszij een oplettende participant eindelijk bij de kieuwen... Wat heb je toch een vreselijk lelijke arrogant regenteske rotkop moderator... OMG! Mij hier nooit weer gezien. AUB zeg?'

  Volgens mij heb je dat plaatje er zelf neergezet. Trouwens, wie is deze mijnheer dan? Of heeft hij geen naam?

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Dat is dus barracuda, het is me direct allemaal duidelijk, buiten dat ik heel goed begrijp dat je met zo'n harses anoniem wilt blijven;

  Hij is duidelijk niet het type (straat)vechter, hij is het type; 'ik met m'n vetklep ben m'n leven lang gepest op school en dat zal ik ze betaald zetten, lekker anoniem vanachter de computer'.

  Vroeger zat barracuda vooraan in de klas met z'n armpjes braaf over elkaar 'juf ze pesten me weer', daarom was hij het altijd met de juf eens en hij luisterde dan ook altijd braaf naar de juf, maar stiekem was hij strontjaloers op de jongens die goed in sporten waren en succes bij de meisjes hadden, dat waren de jongens die maling hadden aan wat de juf zei en deden wat ze wilde zo vrij als een vogel, en dat waren de jongens door wie hij gepest werd. Vandaag de dag is voor barracuda de overheid het surrogaat voor zijn juf en de mensen die hij complotters noemt zijn het surrogaat voor de jochies door wie hij gepest werd, de jochies die niet braaf naar de juf luisterde. Et voila..

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Ik denk eerder dat het de winnaar is van het antiwedstrijdje.

  BeantwoordenVerwijderen
 31. ach savalle moet je met 10 kilo zout nemen. Die loopt te klagen als zijn naam op nujij wordt geschreven.

  En ja het beste is inderdaad om anoniem te blijven. Er zijn teveel complottertjes die in het uitdragen van de "waarheid" zover gaan dat ze "tegenstanders" desnoods IRL willen lastig vallen.

  BeantwoordenVerwijderen
 32. wat een zielig stuk vreten die anarchiel. Maar dat wisten we natuurlijk al.

  En nog zieliger is het om zomaar foto's van mensen op het net te plaatsen alsof die persoon Barracuda zou zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 33. "In april van dit jaar onthulde yours truly wie er schuil ging achter Anarchiel"

  Vreemd dat nworulestheworld daar zijn ongezouten mening niet over durft te geven.

  BeantwoordenVerwijderen
 34. oh dat durf ik wel hoor. Ik heb in dat betreffende draadje geen foto's gezien van wildvreemden (als er uberhaupt al foto's waren). Bovendien is het gewoon zielig gedrag van Anarchiel om nu hetzelfde te gaan doen.

  Het hele topic geeft precies weer wat voor figuur Anarchiel is. Precies het tegeovergestelde van hoe hij prentendeert te zijn. Hij pretendeert onbegrepen te zijn want hij bivakkeert op een eenzaam niveau waar de sheeple van Nederland en MSM kijkend Nederland niet aan kan tippen. De werkelijkheid is dat anarchiel een zielig hoopje mens is die op zoek naar zichzelf is en ook nog eens stoer op zijn leeftijd nog allerlei drugs uitprobeert (daar waar anderen al met hun 20e mee bezig zijn) en daar stoer over rapporteert. En als toppunt ook nog kutmuziek gemaakt met een overgewaardeerde kutband

  BeantwoordenVerwijderen
 35. en ja als je het wil weten: ik vond dat betreffende draadje op barracuda over anarchiel ook zielig gedrag van barracuda

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Zo, je bent behoorlijk gefrustreerd nworulestheworld met je kutmuziek etc, heb je wel eens gehoord van smaken verschillen?

  Wanneer barracuda onthult wie anarchiel zou zijn dan horen we je niet, dan zwijg je in alle toonaarden, maar wanneer Anarchiel een koekie van eigen deeg geeft dat spat je helemaal op over Anarchiel, je geeft schoorvoetend toe dat het van barracuda ook niet zo netjes was, maar Anarachiel zie je als de boosdoener wat blijkt uit je gescheld. Wat blijkbaar niet tot je door kan dringen is dat wanneer barracuda niet zo zielig had gedaan Anarchiel geen reden had gehad om een koekie van eigen deeg te geven.

  En dat is niet barracuda op die foto, hoe weet je dat?

  BeantwoordenVerwijderen
 37. eh ja dat is mijn mening dat het goedkope commerciele bagger is

  "Wat blijkbaar niet tot je door kan dringen is dat wanneer barracuda niet zo zielig had gedaan Anarchiel geen reden had gehad om een koekie van eigen deeg te geven"

  Dit valt samen te vatten als: "juffie juffie ja maar hij heeft het ook gedaan (dus mag ik het ook doen)"

  "En dat is niet barracuda op die foto, hoe weet je dat"

  Dat schreef ik helemaal niet. Ik schreef "foto's van onbekenden". Kleine nuance maar toch

  BeantwoordenVerwijderen
 38. We horen je niet als er gepest wordt, maar wanneer er terug gepest wordt dan ga je huilen .. haha .. hilarisch.

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Tjezus, wat een kleutergedrag hier. Ik vond het ook niet netjes van Barra dat hij mijn doodpzeel lichte op internet destijds, maar dan had ik de publiciteit maar niet moeten zoeken. Maar wat ik nu niet begrijp is wat dat bijdraagt aan doelstelling van deze site. Of zit er miss. toch meer achter. Ik zie de meerwaarde er in ieder geval niet van om iemands ware identiteit te onthullen, maar miss. kan Barra dat zelf eens uitleggen??

  BeantwoordenVerwijderen
 40. "Tjezus, wat een kleutergedrag hier"

  Ieder blog krijgt de reacties die het verdient.

  BeantwoordenVerwijderen
 41. "En nog zieliger is het om zomaar foto's van mensen op het net te plaatsen alsof die persoon Barracuda zou zijn."

  Dat zijn foto's van mensen die dat zelf al aan het internet hebben toevertrouwd, of hebben laten ontglippen. Tsja dat internet ook he. Weet wat je er aan toevertrouwd. Hoe zou barra aan die foto van Chielus met het lange haar zijn gekomen?

  BeantwoordenVerwijderen
 42. Ik zie de meerwaarde er in ieder geval niet van om iemands ware identiteit te onthullen, maar miss. kan Barra dat zelf eens uitleggen??

  Ik ga zeker geen antwoord meer krijgen?

  BeantwoordenVerwijderen
 43. Nee Arminius want zoals Anarchiel al met zijn prijsvraag wist te bewerkstelligen, is de moderator dezes daardoor goed in zijn kuif geschoten en daarmee tegelijkertijd ontannonimiseeerd?! Hij is inderdaad opvallend verdacht afwezig hier op deze draad...

  BeantwoordenVerwijderen
 44. barracuda reageert zelden op de reacties op zijn blog.

  dus dat hij in zijn kuif geschoten is door deze ludieke actie van anarchiel lijkt me sterk.

  aangezien hij er een heel artikel aan wijdt denk ik dat barracuda die aandacht wel leuk vindt...

  BeantwoordenVerwijderen
 45. Ik zie de meerwaarde er in ieder geval niet van om iemands ware identiteit te onthullen, maar miss. kan Barra dat zelf eens uitleggen??

  Barracuda heeft nog nooit iemands geheime identiteit onthuld. Bijv. bij anarchiel is die onthulling gedaan door de website 'grenswetenschap', waar barracuda weer op inhaakte.

  BeantwoordenVerwijderen
 46. Inderdaad, grenswetenschap heeft anarchiel onthuld.
  Barracuda reageerde alleen maar op die onthulling omdat deze alweer binnen een uur was weggehaald.

  Dus wie heeft er nou zijn bek voorbij geluld.
  En wie heeft er nou wat te verbergen en wilde snel zijn sporen uit wissen.
  Daar schreef in april Barracuda over, maar begrijpend lezen is moeilijk voor sommigen.

  En anarchiel maar beweren dat iedereen allang wist wie hij was.
  Jaja, daarom doet hij nou zo kleinzielig met zijn wedstrijdje wat nergens op gebaseerd is. Immers, Barracuda heeft Anarchiel niet onthuld.
  Barracuda heeft simpel dat van het net gehaald wat anarchiel en zijn snuggere vrinden van grenswetenschap zelf daar neer hebben geplempt.
  Ze moesten zich toch zo nodig op de borst kloppen dat hij ooit in een bepaalde band heeft gespeeld en dan mag Barracuda dat opeens niet herhalen?

  En ondertussen trekken ze zich bij beide sites de haren uit het hoofd van frustratie dat barracuda zich beter weet in te houden wbt opmerkingen die over priveleven gaan.

  Moet Barracuda ook wel, anders heeft ie elke week weer een hysterische typ aan zijn deur die niet tegen de werkelijkheid kan;
  Als je gaat publiceren kun je kritiek en tegengestelde meningen verwachten. Zo gaat dat in deze wereld vol met verschillende mensen.

  Vreselijk dat op die site een soort heksenjacht is begonnen en er allerlei mensen die er niets mee te maken hebben met foto aan de schandpaal worden genageld.
  Oh oh wat zijn ze toch liefdevol.

  BeantwoordenVerwijderen
 47. Zoals gewoonlijk wordt er weer eens omheen geluld en wordt er geen antwoordt gegeven op mijn vraag: Wat is de meerwaarde om iemands ware ID te onthullen op DIT blog? Waarom dan bv geen stukje over het privéleven van JP Balkenende of M. Rutte? Het komt op mij over als gebrek aan argumenten, dus gaan we de persoon zelf maar belachelijk maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 48. Kortom, volgens truth hurts zijn dezelfde chemicalien die op lage hoogte door vliegtuigen over grote gebieden uitgesproeid worden en witte strepen achterlaten geen chemtrails maar wanneer ze op grote hoogte worden uitgepsproeid dan zijn het opeens wel chemtrails, en hierin zal hij volharden tot het bittere einde.

  Dat is de enige conclusie die ik kan trekken uit deze discussie.

  BeantwoordenVerwijderen
 49. Oeps, ik zat op het verkeerde draadje.

  BeantwoordenVerwijderen
 50. @arminius: iemand onthullen en iemand belachelijk maken zijn uiteraard 2 verschillende zaken.

  BeantwoordenVerwijderen
 51. Alsof barracuda nooit iemand belachelijk maakt, stelletje huilebalken :o)

  BeantwoordenVerwijderen
 52. toon jij eerst maar eens aan dat barracuda mensen belachelijk maakt..

  BeantwoordenVerwijderen
 53. Ik ga jouw huiswerk niet doen, huilebalk :o)

  BeantwoordenVerwijderen
 54. hoe zei je dat ook alweer?

  oh ja: 'lorre, lorre':o)

  ennieweey, ik beweer niet dat barracuda mensen belachelijk maakt, dus ik hoef dat niet aan te tonen../

  jij suggereert bovenstaande wel, dus maak jij dat maar hard.

  maar dat doe je niet, want jij vindt dat je niks hard hoeft te maken.

  oftewel, jij vindt dat je maar wat aan mag zwammen..

  BeantwoordenVerwijderen
 55. Durf jij te hehalen wat barracuda bijvoorbeeld over Micha Kat allemaal vermeld heeft?

  BeantwoordenVerwijderen
 56. Ach, volgens zijn eigen achterban is 75% van wat Kat beweert onzin, dus....

  Of wil jij beweren dat Kat zichzelf niet belachelijk maakt?

  BeantwoordenVerwijderen
 57. Dus je geeft toe dat barracuda onder andere Kat belachelijk maakte, wat ben je toch een wezel :o)

  Nou, bey bey zwaai zwaai blog die het enkel om het geld te doen is :o)

  BeantwoordenVerwijderen
 58. Dus je geeft toe dat barracuda onder andere Kat belachelijk maakte.

  Tja, lezen is toch niet je sterkste punt, dat blijkt maar weer.

  ik stel enkel dat kat zichzelf belachelijk maakt.
  Daar heeft kat barracuda niet voor nodig...

  BeantwoordenVerwijderen
 59. kat heeft dat inmiddels zelf ook door:

  "Toen ik het tweede en het derde deel van de Schiphol-persco bekeek -prachtig gemonteerd door onze Eric- wist ik het opeens: hier zit iemand die hulp nodig heeft.."

  http://www.klokkenluideronline.nl/artikel/4772/het-einde-van-de-weg.html

  BeantwoordenVerwijderen