vrijdag 17 september 2010

Meneer en mevrouw de Bok

Het tv relletje van het jaar - spektakeltelevisie vol hufterig gedrag, volgens mediasocioloog Dick Pels - suddert nog vrolijk verder. En verder. En verder. Pieter Storms en Jort Kelder trokken elkaar eerder deze week bij DWDD bijna over tafel over de teloorgang van 'journalistieke ethiek', terwijl Nina Brink Storms geërgerd toekeek. Toen het gesprek in haar ogen de verkeerde kant uitging, duwde ze demonstratief een toegesnelde hangmicrofoon weg. Na afloop heeft Storms Kelder een paar tikken verkocht, beet Nina Kelder toe dat hij een rat was en eiste het echtpaar Storms dat Kelder bij DWDD aan de kant zou worden gezet. Weer zo'n onmiskenbaar PR hoogtepunt van Meneer en mevrouw de Bok.

Kelder had Storms trouwens al meteen tuk met een oud vonnis, waarin Storms als Revu journalist - weliswaar alweer jaren her - was veroordeeld tot een schadevergoeding van 200.000 gulden. Tot op de dag van vandaag de grootste vergoeding wegens 'onzorgvuldige journalistiek' uit de Nederlandse geschiedenis.

Waarmee we gelijk zijn aanbeland bij het onderwerp, de journalistieke ethiek. Want daarvoor was Storms immers bij DWDD aangeschoven. Wat had Storms daarover te melden? Niks. Helemaal niks. Die hele journalistiek zal hem natuurlijk aan zijn reet roesten. Hij zat er alleen maar om Kelder onderuit te halen omdat die ooit eens de SM-avontuurtjes van Nina op de cover van Quote had gezet. Nu zal Barracuda niet ontkennen dat de inmiddels flink uitgewaaierde Quote kliek een zucht heeft naar sensatie, maar Quote is niet representatief voor de 'Endemollisering van de journalistiek'. Storms kwam nog met een onduidelijk voorbeeld uit De Telegraaf, maar je kon merken dat hij dat er met de haren bijgesleept had.

Het gaat dan ook niet om de journalistiek, maar om de verdedigingen van de stadswallen rond Lovely Nina. Die Pieter uitgerekend ontmoette op het moment dat hij financieel helemaal aan de grond zat. Maar dat zal ongetwijfeld toeval zijn. U weet, Barracuda gelooft niet in complotten.

25 opmerkingen:

 1. " Die Pieter uitgerekend ontmoette op het moment dat hij financieel helemaal aan de grond zat. Maar dat zal ongetwijfeld toeval zijn. U weet, Barracuda gelooft niet in complotten."

  Dus als het geen toeval is dan is het een complot?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De ironie is je weer eens ontgaan?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dus als het geen toeval is dan is het een complot?

  Nee.

  Alles is een complot. Altijd.

  En als je dat niet ziet moet je beter zoeken; een complot kan altijd gevonden worden

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Waarom is dit nog nooit uitgezocht?

  Nina Brink verkocht aandelen op 11

  Nina Brink, die honderden miljoenen verdiende aan de beursgang van internetbedrijf World Online, heeft 11 september 2001 al haar aandelen verkocht. Dat gebeurde enkele uren vóór de terroristische aanslagen in New York. Naar eigen zeggen liet Brink zich leiden door haar intuïtie.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Haar Joodse ouders miss?

  http://www.ninabrink.info/?gclid=COef2P2A0ZACFQWKMAodj1QKOA

  BeantwoordenVerwijderen
 6. "De ironie is je weer eens ontgaan?"

  Is de ironie jou weer eens ontgaan?

  Want iedereen weet dat barracuda in complotten gelooft.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dus als het geen toeval is dan is het een complot?.

  precies, en toeval bestaat niet.

  do the math...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. "Ga lekker fietsen vandaag...,"

  Ga je lekker fietsen vandaag? Dat is fijn voor je.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het valt mij op dat er hier eigenlijk zelden gereageerd wordt op de inhoud van het artikel zoals dat door onze gastheer Barracuda vervaardigd is. Best jammer. Mensen vinden het blijkbaar leuker om elkaar uit te schelden. Typisch... Het lijkt verdorie de normale maatschappij wel.

  Maar ik vind het een mooi schrijfsel hoor Barra. Kudos. Ben het ook met je eens. Alleen geloof ik dan natuurlijk wel in complotten.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Is er een nieuwe false flag op komst? Er wordt druk over gespeculeerd en dat verloopt ongeveer zo: "Al-Ciada zal een monstervirus op het net loslaten en daarmee het internet in de VS lamleggen. Uiteraard zal het geschokte publiek via de massamedia roepen om maatregelen en dus wordt per ommegaande het makkelijker controleerbare Internet2 uit de hoge hoed getoverd ingevoerd. Zo zou het kunnen gebeuren, en 99% van de schaapjes zal geloven dat het waar is."

  http://www.zonnewind.be/internet/put-opties-call-opties-qwest-internet.shtml

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Tja, al die samenzweringsschapen zitten de hele dag met hun klamme complothandjes achter hun computer elkaar bang maken met allerhande aankomende dreigingen.

  Intussen maken anderen gewoon pret in werkelijke wereld; zo kan het ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. "Intussen maken anderen gewoon pret in werkelijke wereld;"

  Behalve natuurlijk alle barracuda adepten die zelfs denken een pakje roomboter te moeten 'debunken'."

  BeantwoordenVerwijderen
 13. blijft het verdriet van de complotter: de debunker

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Inderdaad is alles een complot bij Barracuda, vandaar dat ie ook op de blacklist staat, totaal geen enkele onderbouwing van zijn shit-artikelen, zie:
  http://pdfcast.org/pdf/blacklist-sites

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Glommalee/Aart van Wijngaarden: je nieuwe Apple blogje kreunt onder de veel te zware opgeblazen foto's en wat is de bedoeling van die indrukwekkende blacklist van je: uitprinten en ophangen soms?

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Het grote verdriet van iedere debunker: de complotter, maar zonder de complotter heeft de debunker geen doel in het leven, de tragiek van de debunker.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. debunkers bestaan alleen in de wereld van de complotters

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Complotters bestaan alleen in de wereld van de debunkers.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Tegen wie heb je het sjohnnie, toch niet tegen anoniem.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Barracuda

  Als je wat over websites en opmaak daarvan wilt doorgeven, dan moet je dat aan Aart van Wijngaarden mailen, niet mij daarin betrekken.
  Ik heb geen verstand daarvan, lullo.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Aart, daar trappen wij niet meer in. Er is maar een die dat lijstje op zo'n obscure pdf site weet te vinden, en dat is degene die hem er heeft neergezet. En nu niet meer liegen.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Intussen pakt Youp uit over Storms:

  En nu moet ik met deze column stoppen omdat ik weer de platenstudio in moet. Ik ben dag en nacht bezig met een rap van Pieter en Nina, waarin je Storms eigenlijk alleen maar Ik, een golddigger? ziet zeggen. Telkens als hij het zegt steekt Nina haar beroemde duimen op. Op de achtergrond dansen Yolanthe en Wesley op het grote Koefnoenbed. Aanstaande maandag ben ik gast bij DWDD en ik heb Matthijs de primeur van de clip beloofd. De rechtszaak zal rond december dienen. Ik wens Nina, Wesley, Yo en Pietje maandag veel sterkte.

  BeantwoordenVerwijderen