woensdag 15 september 2010

Wilders The Money

In de zondag vertoonde VPRO documentaire Wilders The Movie schijnt iets te zijn gezegd over de zware kostenlast die de beveiliging van Geert Wilders de belastingbetaler laat torsen. Maar die beveiliging bestaat niet alleen uit breedgeschouderde mannen met telefoontjes in hun oor. Neen, Geert kan al enige tijd rekenen op een heel legertje pro deo bewakers van het gedachtegoed van de PVV. Elke keer als Geert weer ergens wordt aangevallen, staan deze breedgeschouderde voorlichters klaar met een hand vol populistische tegenargumenten. Dus als het gaat om de kosten van de beveiligers, dan sommen deze voorlichters van pakweg Het Vrije Volk, Artikel 7 of Het Nieuwe Journaal speciaal voor ons een heel rijtje andere kosten op.

Zoals daar zijn: de gesubsidieerde NGO’s en discriminatiemeldpunten die dag en nacht zwoegen om Wilders tot racist numero uno te maken, de concurrerende politici en partijen die meer kostbare uren aan Wilders besteden dan aan de minarettenhoge problematiek waarmee het land opgezadeld is, de kosten voor de opsporing, aanhouding en vervolging van de doodsbedreigers van Wilders, de tot de oren gesubsidieerde moslimorganisaties waar het eelt op de handen geschreven wordt om Wilders virtueel gestenigd te krijgen. En je voel hem al aankomen: de subsidie voor Wilders The Movie.

Maar ho, daar blijft het niet bij. Want de boodschapper moet ook nog even verder de grond in worden gestampt: 'Als we uitgaan van de minimale kijkdichtheid waaronder de linkse agitprop-programma’s van de publieke omroepen zuchten is het ook nog eens heel veel gezuiverd drinkwater naar de vervuilde woelige baren dragen. Aardig als goed gehonoreerd tijdverdrijf maar of het enig nut dient?'

Barracuda heeft even opgezocht wat de Wilders docu aan kijkers heeft getrokken: 750.000. Dat is, uitgaande van de door de voorlichters geschatte productiekosten van 300.000 euro, slechts 2,5 euro per kijker. En 748.001 meer mensen dan Het Nieuwe Journaal ooit aan lezertjes trekt.

8 opmerkingen:

 1. Wat een warrig artikel Barra. Waar ben je het nu precies niet mee eens? Ik heb ff goed gelezen, maar nergens kan ik mondsnoerende logica in het artikel vinden. Ben je nu pro Wilders of niet?

  Voor mij is het geen vraag waar het geld van Wilders vandaan komt.

  http://vl.altermedia.info/de-nederlanden/geert-wilders-verliefd-op-israel_7462.html

  Trouwens, elke keer dat die Wilders zijn muil opentrekt kost dat de belastingbetaler in Den Haag weer poen

  Den Haag op kosten door beveiliging Wilders

  DEN HAAG - Elke keer dat Geert Wilders namens zijn partij de PVV een vergadering van de Haagse gemeenteraad bezoekt, kost dat de gemeente Den Haag tussen de 10.000 en 15.000 euro.

  http://www.nu.nl/politiek/2235053/haag-kosten-beveiliging-wilders.html

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Arminius leest weer veel te snel en neemt geen enkele moeite om het stuk te lezen waarnaar wordt verwezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. en neemt geen enkele moeite om het stuk te lezen waarnaar wordt verwezen.

  Rikkieboy, we gaan die prutstukjes van domrechts echt niet zelf nog even helemaal doorlezen; er bij Billy om lachen is genoeg.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Helemaal correct Anoniem :o Kort verslag hier op Barra is wel voldoende.

  kreeg net trouwens een vreemde pop up? Zit je te kloten Billy?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. http://www.joostniemoller.com verzoekt om een gebruikersnaam en wachtwoord. De website meldt: “proef”

  ???

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Kom op Barra, wat is je echte naam?

  De mijne weet je al dus :o

  http://barracudanls.blogspot.com/2008/12/arminius.html

  BeantwoordenVerwijderen
 7. De site van Niemoller ligt eruit, gaat vanzelf weg. Komt waarschijnlijk via de RSS feeds.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. De foutmelding kwam inderdaad door een RSS feed in het blog roll.

  BeantwoordenVerwijderen