maandag 6 september 2010

Handlangers from hell!

Soit. We zaten er maanden naast, maar voor het overige is onze voorspelling uitgekomen: de reeds wekenlang opgekropte CDA-ergernis over Wilders begon zich voortijdig te ontladen, waarna Geert zijn gedoogsteun introk en we terug bij af zijn. Is het omdat Geert zijn reeds maanden geplande toespraak in New York tegen de bouw van een 'moskee' nabij Ground Zero op 11 september door wil laten gaan en hij niet in de Residentie wil blijven hangen? Of toch omdat Ab Klink niet over een rechte rug beschikte en al veel eerder had moeten afhaken?

De Nederlandse kiezer wil nu dat Mark Rutte eerst weer naar een combinatie van Paars-plus kijkt. Kan iemand Barracuda uitleggen waarom dat nu plotseling een logische propositie is, nadat enkele weken geleden die combinatie toch echt, zelfs door links, als onmogelijk werd beschouwd? Of gaat Rutte nu echt in zijn eentje regeren met gedoogsteun van de kleintjes?

Domrechts schijnt zich inmiddels weer eens drukker te maken over het demoniseren van Geert dan over het feit dat we de PVV vermoedelijk nooit meer, in welke (gedoog)rol dan ook, in de regering zullen zien. Bij nieuwe verkiezingen halen de rechtse partijen, ondanks zetelwinst voor de PVV, niet eens de meerderheid meer. En dat is allemaal de schuld van de handlangers from hell!!

Maar wellicht ook van de architectonische troosteloosheid van Nederland, zoals reaguurder Jeroen ons met Caps Locks bij Artikel 7 duidelijk wil maken: 'BESTE MENSEN, IK BEN NIET VOOR NIETS 4 JAAR GELEDEN NAAR DUITSLAND VERHUISD. NEDERLAND HEB IK AL LANG GELEDEN OPGEGEVEN. AL WAS HET ALLEEN AL VANWEGE DE TROOSTELOOSHEID VAN ARCHITECTONISCHE WANPRESTATIES ALS ALMERE. AL JAREN WORDEN ER DEZELFDE WIJKEN OVERAL IN NEDERLAND NEERGEZET WAARDOOR TYPISCH NOORD-HOLLANDS OF TYPISCH LIMBURG ALLEEN NOG TE ZIEN IS AAN OUDE GEBOUWEN'

Terwijl iedereen op zijn vingers kon natellen dat de brakke samenwerking tussen CDA en PVV niet zou werken. Een rake opmerking van een NRC reaguurder: 'Hoe stabiel is zo een kabinet wanneer de PVV telkenmale de zaak op de spits drijft, onenigheid veroorzaakt en ons land naar het buitenland toe als een ‘pleefiguur’ laat overkomen?' Rob de Wijk vatte het probleem Wilders bijna even treffend samen in Trouw: 'Met enig ongeloof wordt in het buitenland naar het Nederland gekeken dat polariseert, wegglijdt in politieke chaos en steeds radicalere standpunten inneemt. De katalysator is Wilders, die ongeacht de gevolgen kan roepen wat hij wil. En dat zal doen, ook al schaadt dat Nederland. Dan moeten de collega’s maar even een andere kant op kijken, vindt Wilders blijkens de brief van Ab Klink. Vergeten wordt dat Nederland 70 procent van zijn geld in het buitenland verdient, maar dat geen land, organisatie of bedrijf verplicht is om zaken met ons te doen.'

5 opmerkingen:

 1. Ik ben het met Jeroen eens, overal in NL verrijzen dezelfde wijken. Of je nu in Barendrecht of Amersfoort komt, overal straalt de troosteloze nieuwbouw je tegemoet.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ach, dat je typisch noord-hollands kunt onderscheiden van typisch limburgs komt juist doordat men in vroeger in noord-holland hetzelfde type huizenbouw hanteerde, net als in limburg het geval was.

  Met de schaalvergroting is dat nu dus typisch Nederlands geworden :o)

  Dat nieuwe wijken op elkaar lijken is overigens een gegeven van begin vorige eeuw.

  Weinig nieuws aan....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Voer voor nieuwe conspiracy`s ?

  Student stuit op 'spectaculair' VOC-document
  http://www.trouw.nl/nieuws/nederland/article3195920.ece/Student_stuit_op__spectaculair__VOC-document.html

  :))

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De ham-vraag is: Blijft JP's VOC-mentaliteit nog overeind?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. "Wij willen geen uitsluiting" is een initiatief van een aantal Nederlandse burgers die het politieke denken en handelen van Geert Wilders & de PVV, en de krachteloze wijze waarop de andere politieke partijen hier mee omgaan, verontrustend vinden. Wij vinden het onacceptabel dat er partijen zijn die een regering willen vormen met gedoogsteun van de PVV, een partij die uitsluiting voorstaat van een substantieel deel van de Nederlandse bevolking en deze standpunten op zeer beledigende en discriminerende wijze naar voren brengt.

  Op 11 september 2010 vindt in Den Haag een demonstratie plaats om deze ongerustheid kenbaar te maken. Wij willen een oproep doen aan de Nederlandse politiek om principieel afstand te doen van de politieke standpunten en manier van handelen van Geert Wilders & de PVV. Ook willen wij politici vragen om daadkrachtiger tegengas te geven, op basis van rationele argumenten, om de spookbeelden die Wilders neerzet over islamisering en massa-immigratie te ontkrachten.

  De demonstratie vindt plaats op dezelfde dag dat Wilders in New York spreekt, tussen 13.00 en 15.00 uur op het Plein in Den Haag tegenover de ingang van de Tweede Kamer. Nadere gegevens zoals sprekers volgen nog.

  Datum: 11 september 2010
  Plaats: het Plein in Den Haag
  Tijd: tussen 13.00 en 15.00 uur
  Website: www.wijwillengeenuitsluiting.nl

  BeantwoordenVerwijderen