maandag 13 september 2010

Belastingcenten

Met name bij het Vrije Volk is altijd wel weer een zure mopperaar te vinden wiens voornamen we niet mogen weten en die pas tevreden is als hij Geert levensgroot en het liefst in Full HD op het scherm ziet. Zelfs de rechtse zender waar ze al jaren over hebben zeuren, wordt niet zonder slag of stoot geaccepteerd. 'WNL is in mijn optiek alleen onderscheidend als alles wat met religie te maken heeft buiten de deur wordt gehouden. Dat verzonnen fenomeen krijgt helaas teveel aandacht via andere zuiltjes. Klimaatgoeroes en autohaters? Weg ermee!'

Maar al in de derde alinea is H.J.Hoogeveen bij zijn stokpaardje aanbeland: de belastingcenten. Zijn belastingcenten! Als het aan deze Hoogeveen ligt, kan de shovel vandaag nog door het Mediapark. Hoogeveen heeft namelijk een loodzware Pdf geproduceerd, waarin hij concludeert dat te veel subsidiesponzen met een uitzendlicentie telt. En dat allemaal van zijn belastingcenten!

Maar veel interessanter is de strijd van Hoogeveen tegen het 'belastingonrecht', u weet wel, zijn zuur verdiende belastingcenten die niet aan algemene middelen mogen worden besteed. Uit het document blijkt dat Hoogeveen in de jaren negentig al consequent weigerde omroepbijdrage te betalen omdat deze zijn wortels zou hebben in de Duitse bezettingstijd. Kijk, dat zijn nog eens argumenten. Zondagen lang moet Hoogeveen bezig zijn geweest met het verzinnen van een list om toch vooral geen belasting af te dragen. Dat is niet gelukt, want de dienst omroepbijdragen viel met de politie van Putten in 1998 zijn huis binnen en nam tot overmaat van ramp van cassettedeck, twee videorecorders en Denon cd speler mee.

Daarna beklaagde Hoogeveen zich bij de SP, maar Hoogeveen kreeg de videorecorders niet terug, want dat was ook volgens SP'er Harry van Bommel gewoon een ontvangsttoestel en hij had immers niet betaald. Daarop werd Hoogeveen zo boos dat hij de Dienst Omroep Bijdragen voor het gerecht sleepte, wat hij verloor, en nog meer geld moest betalen. In hoger beroep betoogde Hoogeveen dat de gefiscaliseerde omroepbijdrage plus reclame ter financiering van (regionale) publieke omroepen is in strijd is met Europese rechtsregels. En terwijl de politiek inmiddels de omroepbijdrage afschafte, besliste het hof dat de videorecorders terug moesten. Dat zal Hoogeveen ongetwijfeld als een overwinning hebben opgevat.

In de jaren daarna wond Hoogeveen zich weer op over het besluit van 'onze dik betaalde omroepbobo J.Daalmeijer' om simpele, rechte lijnen, primaire kleuren, een paar “idents”, voor de meeneemprijs van slechts één miljoen euro, uit uw portemonneef te viddrm! Welke logo's tussen 2003 en 2007 met behulp van uw belastinggeld opnieuw zijn gewijzigd. Pagina's gedreutel van een doorgeschoten querulant die nooit eens rustig naar Lingo zal kijken, maar meent dat hij eeuwig uitgekleed wordt door de linkse kerk van Hilversum.

77 opmerkingen:

 1. Toch moesten de videorecorders terug. Hij had dus gelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gelijk met wat? Het niet betalen van omroepgeld?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Met name bij het Vrije Volk is altijd wel weer een zure mopperaar te vinden wiens voornamen we niet mogen weten

  Mogen wij ook ff de voornamen weten van de zure mopperaar van dit artikel? Of desnoods zijn achternaam en voorletters? Zal wel niet gebueren he Barra?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. een videorecoerder is natuurlijk geen ontvangsttoestel. Evenmin als het cassettedeck en die cd-speler.

  Dus dat die in beslag zijn genomen is nogal eigenaardig.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De rest is trouwens achtergehouden ter compensatie van het niet geinde omroepgeld. Maar goed, die tijden zijn voorbij.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Voorbij? Hoe bedoel u? We betalen nog steeds omroepbijdrage, alleen nu in de vorm van belasting. [omroep wordt betaald uit publieke middelen]

  www.rekenkamer.nl/dsresource?objectid=64445&type=org

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jezus Barra... Wat Arminius zegt. Beetje afgeven op mensen die hun volledige naam niet gebruiken terwijl je zelf al jaren de angstige poepert uit hangt. Dappere jongen hoor. Is je eigen hypocriete en tegenstrijdige gedrag ondertussen niet eens een mooi onderwerp voor een mondsnoerend artikel?

  En nog bedankt voor je onderbouwde reactie op mijn extra informatie onder je LSD artikel *kuch*. Geef ik alsnog de juiste links met de originele BBC bronnen, laat Barra weer niks van zich horen. Makkelijk. Zo kan ik ook enorm mondsnoerend zijn.

  Ik denk dat ik trouwens maar eens een Anarchiel.com wedstrijd uit ga schrijven; "Wie is Barracuda nou echt?". Gaat vast hele interessante ontwikkelingen opleveren :D

  Tot spoedig!

  *kusje*

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @Anarchiel
  Niet alleen is die Barra als de dood, dat zijn privé gegevens bekend worden, hij roept zelfs op een uiterst smerige wijze op om Blogs, die hem niet welgevallig zijn, een ban te laten geven, door klachten in te dienen. En als je een artikel ga schrijven, wie Barracuda nou echt is, ik help je graag.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Al vier jaar een anti conspiracy blog vullen hier, en allemaal van onze belastingcenten. Moest niet mogen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Volgens mij zit Barra right smack in de middle of Hilversum en wordt ook zijn salaris uit belastingmiddelen bekostigd - inclusief het schrijven van dit blog - kan bijna niet anders.

  Inmiddels zitten er namelijk nogal wat zure mensen in Hilversum, maar ben ik ondertussen nog nooit iemand tegengekomen die voor meer omroepgelden pleitte, tenzij hij daar een direct belang bij had.

  Overigens vind ik dit best een prettig blog om te lezen, vermakelijk ook nog. En dat is bedoeld als compliment.

  Maar wat omroepen betreft mag het gerust zeer frappant genoemd worden dat terwijl produktiekosten drastisch omlaag gegaan zijn, en het kijkerspubliek tegenwoordig zelf media produceert met gelijkwaardige middelen, het niet meer dan logisch zou moeten zijn om de publieke uitgaven aan mediaproductie naar beneden bij te stellen. Kwestie van gezond verstand.

  En dat zeg ik zonder die 19 Mb+ *.pdf down te loaden of het HVV te lezen. Lijkt me inderdaad tijdverspilling.

  En dan bedenk ik me ineens dat Barra dit beiden gelezen moet hebben *Proest*

  http://www.youtube.com/watch?v=DzSiD_Zx-Jk&feature=related

  BeantwoordenVerwijderen
 11. ik denk dat barracuda een freelance-journalist is..

  BeantwoordenVerwijderen
 12. 'ik denk dat barracuda een freelance-journalist is..'

  Wat is dat nou weer voor een hersenscheet? :o)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. 'Beetje afgeven op mensen die hun volledige naam niet gebruiken terwijl je zelf al jaren de angstige poepert uit hangt. Dappere jongen hoor.'

  Even wat nadere uitleg voor ons frustaatje: Bij het Vrije Volk willen de schrijvers altijd deftig overkomen, waardoor ze alleen hun initialen gebruiken.

  'Ik denk dat ik trouwens maar eens een Anarchiel.com wedstrijd uit ga schrijven; "Wie is Barracuda nou echt?'

  Lijkt me een goed idee, word ik juryvoorzitter.

  'Inmiddels zitten er namelijk nogal wat zure mensen in Hilversum, maar ben ik ondertussen nog nooit iemand tegengekomen die voor meer omroepgelden pleitte, tenzij hij daar een direct belang bij had.'

  Waar pleit ik in godsnaam weer voor meer omroepgelden?

  BeantwoordenVerwijderen
 14. @geendank: toon maar eens aan dat mijn suggestie onjuist is :o)

  uiteraard doe je dat niet...

  BeantwoordenVerwijderen
 15. '@geendank: toon maar eens aan dat mijn suggestie onjuist is :o)

  uiteraard doe je dat niet...'

  Toon jij maar aan dat je suggestie juist is, ik ga jouw huiswerk niet doen :o)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. kijk, dat is het leuke aan je: bij anderen weet je wel hoe het moet.

  dus ben benieuwd of je je reeks beweringen van de afgelopen weken zelf weet aan te tonen.

  ik wacht wel even...

  BeantwoordenVerwijderen
 17. kijk, dat is het leuke aan je: bij anderen weet je wel hoe het moet.

  dus ben benieuwd of je je reeks beweringen van de afgelopen weken zelf weet aan te tonen.

  ik wacht wel even...

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Het is toch wat met al die mensen die anoniem wensen te blijven. Hoe betrouwbaar is die info dan he?

  New information emerges on post-9/11 hunt for bin Laden
  http://edition.cnn.com/2010/WORLD/asiapcf/09/14/pakistan.afghanistan.osama/index.html?hpt=C1

  BeantwoordenVerwijderen
 19. @ Barra

  Hilarisch. Je noemt mij frustraatje? Heb je wel eens gezien hoe je schrijft over de mensen die je hier aanpakt? Kom op knul, niet weer met je befaamde twee maten gaan meten hoor. Als er iemand hier zich druk maakt over de uitlatingen van anderen, dan is dat ome Barra wel. Die heeft er namelijk zelfs een heel weblog aan gewijd.

  Leuk dat je trouwens juryvoorzitter wenst te worden maar zo werkt dat natuurlijk niet. Als ik een wedstrijd opzet, dan zal die uiteraard niet beoordeeld gaan worden door jou omdat jij nou eenmaal een angstige en lichtelijk schijnheilige poepert bent die natuurlijk alles op alles zal zetten om die oh zo belangrijke anonieme status te waarborgen. Oftewel: zwaar onbetrouwbaar.

  Nee, als ik een wedstrijd organiseer, dan wordt dat een echte. Zo eentje waarbij we ineens met een camera 's ochtends bij je voor de deur staan. Of je op je werk komen bezoeken. Vele malen leuker.

  Ik ga vast een opzetje maken. Dat zou wel eens heel veel lol kunnen gaan opleveren!

  En nogmaals heel veel dank voor het wederom niet reageren op de extra informatie die ik bij je LSD topic heb toegevoegd. Wie is hier nou eigenlijk precies mondsnoerend bezig?

  BeantwoordenVerwijderen
 20. 'Nee, als ik een wedstrijd organiseer, dan wordt dat een echte.'

  Hmm, dat kennen we nou wel van je, Anarchiel. Al die plannen van je. Hoe staat het met het videoproject, radio, enz. Verdwenen weer even snel in een zwart gat.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. sstt rogier: anarchiel wordt boos als je het over zaken van hem uit het verleden (als in: eergister of daar voor) praat :o)

  BeantwoordenVerwijderen
 22. De kwaliteit van dit blog holt met rasse scheden achteruit. Het is een beetje vervallen tot ordinaire scheldpartijen en verdachtmaking over en weer. de laatste tijd zie ik hier maar weinig mondsnoerende logica helaas.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Ik ga als randgroep oudere maar eens een paar van die gestoorde wielrenners in elkaar trappen. Doe ik tenminste nog iets nuttigs

  Wielrenner slaat bejaard stel in elkaar
  http://www.telegraaf.nl/buitenland/7647134/__Wielrenner_slaat_bejaarden_in_elkaar__.html?sn=binnenland,buitenland

  BeantwoordenVerwijderen
 24. We zijn nog op zoek naar de dader

  http://www.anarchiel.com/stortplaats/toon/1000_euro_beloning_-_gezocht_wielrenner

  BeantwoordenVerwijderen
 25. @Rogier

  Je moest eens weten joh :)

  Ik doe meer zaken die niet allemaal direct aan mijn persoontje of webcreatie Anarchiel gekoppeld zijn en dus niet iedereen direct opvallen. Heb geduld zou ik zeggen, er komt nog steeds van alles aan :) Probleem is in deze 'scene' dat er niet zo heel veel mensen zijn die ergens vol voor kunnen gaan en dat ik wel afhankelijk ben van deze andere mensen. Kortom: het duurt allemaal vele malen langer maar intenties zijn intenties. En als ik zie hoe enthousiast mensen worden omtrent een wedstrijd om Barra nou eens op de voorgrond te laten treden, dan moet dat er toch spoedig van komen, lijkt mij.

  *tongzoent Truth Hurts nog even snel*

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Anarchieltje heeft denk ik nog te weinig centjes geklopt uit zijn groepje lezers. Dat krijg je als je met je luie gat niet wilt werken vanwege 'het systeem'. Of het is alweer opgegaan aan rokertjes. Kan ook nog. Dus die camera komt er pas als al die lullo's weer een paar euro aan hem hebben overgemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. @ John

  Je had gezien dat ik tegenwoordig weer gewoon werk voor mijn geld?

  Wel up-to-date blijven lieverd. Anders komt je gebash zo kansloos over.

  Chiel de ZZP-er:

  http://pinktutu.biz

  Jammer joh, weer wat minder te kankeren. Verzin je wel snel iets nieuws? Anders ga ik je zure comments zo missen.

  *kusje*

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Hahaha, nu alweer van je geloof gevallen, chieltje? Moesten er toch centjes komen?

  BeantwoordenVerwijderen
 29. 'En als ik zie hoe enthousiast mensen worden omtrent een wedstrijd om Barra nou eens op de voorgrond te laten treden, dan moet dat er toch spoedig van komen, lijkt mij.'

  Dat is inderdaad een goed plan :o)

  BeantwoordenVerwijderen
 30. @ John

  Ach jee, nu is dat ook weer niet goed? Volgens mij heb ik altijd aangegeven dat ik het zo lang mogelijk ging proberen uit te zitten? Heb elf maanden lang volstrekt los kunnen zijn van alles en heb daar ultiem van genoten.
  Heel erg veel mensen leren kennen en daardoor kan ik nu werk doen waar ik daadwerkelijk heel erg blij van word.

  Kortom: enorme win-win situatie :)

  Jaloers beste John? Misschien moet je ook eens voor jezelf kiezen?

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Heel goed, Chiel. Maak je maar dienstbaar aan het grootkapitaal in Vernederland. Straks moet je zelfs weer belasting betalen. We horen het wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Voor John valt er niks te kiezen in het leven, die kan alleen maar bevelen opvolgen [lol]

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Ja hoor, Arminius. Ik volg 'bevelen' op. Zo werkt dat toch in jouw wereldje?

  BeantwoordenVerwijderen
 34. @ John

  Belasting betalen deed ik sowieso al hoor. Je weet wel, BTW en zo. Het is mijn intentie ook nooit geweest om een uitzonderingspositie te hebben en daarom geen belasting te betalen. Belasting is nou eenmaal gewoon pure diefstal en daarom zou iedereen daar wat mij betreft een probleem mee moeten hebben.

  Maar helaas, de slaven Hivemind domineert en daarom werkt ieder zich een slag in de rondte voor helemaal niks.

  Wat ik het afgelopen jaar heb gedaan is netwerken. Daardoor heb ik heel veel nieuwe connecties opgedaan waardoor ik nu als werk dingen kan doen waar ik ideëel ook nog eens achter kan staan.

  Belasting blijft net zo erg roof als het altijd al geweest is, maar nu ga ik in ieder geval niet meer mentaal kapot aan het verrichten van breindood kutwerk waar geen mens iets aan heeft. Ik kan zelf alles kiezen. Heerlijk.

  Ik kan het je aanraden, lieve John. Het is namelijk heel fijn om te merken dat het leven veel meer is dan het dieptrieste wereldbeeld dat hier op dit steeds zieliger wordende weblog krampachtig in stand gehouden wordt. Het leven is mooi! Mensen zijn lief! Alleen heb je er nog wel een een paar die graag naar schijterige poeperts als Barra luisteren en zijn zielige gebash ook nog eens waarde toekennen.

  Allemaal een kwestie van tijd. Over een paar jaar lachen we met zijn allen hartelijk om de fratsen en rare sprongen van Barra en drinken we er een sinaasappelsapje op.

  Ga ik nu maar eens een wedstrijd verzinnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Tja, daar was Sjonnieboy natuurlijk de btw vergeten.

  Wat dat betreft toch slim om die belastingen zo te verdelen, dan moeten mensen als John zelf optelsommetjes maken om de het totaal te zien en dat doen ze niet.

  Worden ze ook minder snel boos, altijd handig voor de overheid.

  BeantwoordenVerwijderen
 36. 'Leuk dat je trouwens juryvoorzitter wenst te worden maar zo werkt dat natuurlijk niet. Als ik een wedstrijd opzet, dan zal die uiteraard niet beoordeeld gaan worden door jou omdat jij nou eenmaal een angstige en lichtelijk schijnheilige poepert bent die natuurlijk alles op alles zal zetten om die oh zo belangrijke anonieme status te waarborgen. Oftewel: zwaar onbetrouwbaar.'

  Helemaal gelijk, Chiel. Ik zet de koffie wel klaar. Beloof je alleen wel alleen bij mensen binnen te vallen als je helemaal zeker van je zaak bent? Je weet hoe het zit met complotters en 'bewijzen'.

  BeantwoordenVerwijderen
 37. @ Barracuda

  Beloofd.

  Bij dezen zijn we trouwens begonnen!

  http://www.anarchiel.com/display/op_zoek_naar_barracuda

  Succes @ iedereen. Barra-fans mogen uiteraard ook meedoen.

  Kusjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 38. leuke actie, maar waarschijnlijk kansloos omdat barracuda als gewaarschuwde vis zeker op de hoede is...

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Voordat een vriendje van Anarchiel zijn bekje vorbij lulde op het www en Barra zodoende achterhaalde wie Anarchiel nou eigenlijk echt is, was Anarchiel zelf ook angstvallig bezig om maar zo anoniem mogelijk te blijven en dat was hij ook gebleven als Barra geen stukje had geschreven over wie Anarchiel nou echt is.
  Dus, kom kom Anarchiel hou maar op met je gedreutel over "eerlijkheid" en "weten met wie je te maken hebt"
  Je bent gewoon pissed off dat Barra je toen ontmaskerd heeft en jij nog steeds te stom bent om te achterhalen wie Barra nou eigenlijk is.
  Wie is er hier nou het dreinende kind..
  Wat kan het jou in godsnaam interesseren wat iemand die je geeneens echt kent allemaal over jou schrijft?
  Jouw ego is echt megagroot hè,
  Vermoeiend ook al je gedribbel over dat je op het mediapark een afspraak had en ooit eens in een bandje hebt gespeeld die nu zonder jou megapopulair is.
  En al je gelul over dat jij met je wandelingen en radio en videologs en documentaires en bewustzijnscentrum en hangsessies en blablabla de rest van nederland gaat wakker schudden.
  Kom op zeg, dat is de love police in engeland geeneens gelukt en die waren heel wat beter bezig.
  Oja, ik zag ook je enorme uitwijding over dat je met Charlie Veitch in een coffeeshop heb gezeten en hoe statusverhogend dat voor je was.

  BeantwoordenVerwijderen
 40. ach gut ik ziet op pinktutu dat Anarchiel
  •creation of web strategies
  •development of new media projects
  •new media project management
  •content management
  •content creation
  doet..
  zou me niks verbazen als hij de hele content inclusief "reacties" van zijn eigen site niet alleen managed maar ook helemaal zelf creëert.

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Die anoniem hierboven toch.

  Die heeft er pas echt weinig van begrepen.

  Blijkbaar jaloers op Anarchiel.

  En probeert nu Anarchiel een beetje te sarren in de hoop dat hij zich straks stoer kan voelen omdat hij "Anarchiel toch maar ff mooi te pakken had" ofziets.

  En dan anoniem posten om net dat beetje extra te sucken in deze discussie.

  Wat een drol.

  BeantwoordenVerwijderen
 42. Gaat die ene anomien hierboven natuurlijk weer roepen dat Anarchiel de andere anoniem is en hij zich hier komt verdedigen ofzo.

  Mooi niet dus, anoniem poepveeg. Ik ben de andere anoniem en ik verdedig Anarchiel niet, maar reageer louter op jou.

  Zoek toch een andere hobby man.

  BeantwoordenVerwijderen
 43. Natuurlijk joh, iedereen hier is jaloers op Anarchiel.

  Want een jaartje loskomen van het systeem, een sabbatical dus, dat kan alleen Anarchiel.

  Netwerken, nee dat kan niemand, alleen Anarchiel kan dat.

  Je beseffen dat je omringd bent met lieve mensen en een leuk leven kunt leiden dat overkomt Anarchiel ook als enige.

  Oja, en Anarchiel is zo mega belangrijk dat iedereen juist hem te pakken wil nemen.

  Blijkbaar denkt Anarchiel dat hij Jezus Christus is ofzo die de wereld moet gaan verlossen en iedereen wil hem aan het kruis nagelen.

  Zullen we dan nu maar weer met beide voeten op de aarde landen?

  "Omdat ik Barracuda dagelijks graag met een bezoekje en eventueel wat commentaar vereer" zegt Anarchiel....heeft hij niks leukers te doen dan te lezen wat zeursnoek Barracuda over hem heeft geschreven en daarop reageren???

  BeantwoordenVerwijderen
 44. [Blijkbaar denkt Anarchiel dat hij Jezus Christus is ofzo die de wereld moet gaan verlossen en iedereen wil hem aan het kruis nagelen.

  Zullen we dan nu maar weer met beide voeten op de aarde landen?

  "Omdat ik Barracuda dagelijks graag met een bezoekje en eventueel wat commentaar vereer" zegt Anarchiel....heeft hij niks leukers te doen dan te lezen wat zeursnoek Barracuda over hem heeft geschreven en daarop reageren???]

  Anarchiel kan er gewoon slecht tegen als iemand hem niet naar zijn mond kletst en niet voor hem door het stof kruipt, hij is alle bommen en granaten nog an toe een bekende nederlander ja met connecties naar iedereen die ook maar iets voorstelt ja!

  De waarheid doet pijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 45. Anarchiel maakt weer mooie reclame voor Barracuda, en of dat nou de bedoeling was...?

  BeantwoordenVerwijderen
 46. "Anarchiel kan er gewoon slecht tegen als iemand hem niet naar zijn mond kletst"

  Daar heb ik nooit wat van gemerkt, dat is uit de lucht gegrepen, dat is een poging tot karaktermoord, maar dat is niet iets nieuws hier want er gebeurt op deze site namelijk niets anders.

  Af en toe mag op deze site anoniem gereageerd worden en daar wordt dan ook direct dankbaar gebruik van gemaakt, de nicks die je normaal dag in dag uit op ieder draadje ziet zijn dan opeens verdwenen maar de anonieme reacties zijn er dan des te meer ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 47. Zo zeg, dat is scherp opgemerkt ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 48. Als jullie nou eens gewoon een nickname namen dan weten we wie tegen wie praat. Is dat nou zo moeilijk?

  BeantwoordenVerwijderen
 49. Fijn dat iedereen weer zoveel over mij weet en precies in mijn hersenpan kan kijken om te bepalen hoe ik dingen zie :P Hebben jullie allemaal speciale Barracuda gaven?

  Stelletje zure zeikerds ;) Doe je es wat leuks om twee werelden te verbinden, is het weer niet goed. Maar goed, een beetje laf en anoniem gaan zitten krijsen kan natuurlijk iedereen, daar ging mijn hele punt juist over :) Fijn dat dat weer zo overduidelijk bevestigd wordt!

  Sterkte dames en heren en heel veel extra ergernis toegewenst :)

  *kusjes*

  BeantwoordenVerwijderen
 50. Die ene anoniem hierboven (niet die ander) heeft het er maar lastig mee.

  Zegt de andere anoniem dat de ene anoniem jaloers is op Anarchiel, gaat die laatste meteen even allemaal punten opnoemen waarom hij jaloers op Anarchiel is.

  Om vervolgens te zeggen dat hij niet jaloers op Anarchiel is!

  Tja, daar valt, om het over mondsnoerende logica te hebben, mij de bek van open.

  BeantwoordenVerwijderen
 51. 'twee werelden te verbinden, is het weer niet goed. Maar goed, een beetje laf en anoniem gaan zitten krijsen kan natuurlijk iedereen, daar ging mijn hele punt juist over :)'

  Anarchiel, was je alweer vergeten dat je precies hetzelfde deed en doet? We weten nu wie je bent, maar niet dank zij jou.

  BeantwoordenVerwijderen
 52. Die andere anoniem toch....

  BeantwoordenVerwijderen
 53. Dit gaat werkelijk nergens over..

  Wat kan het mij schelen wat Anarchiel allemaal doet in zijn tijd buiten de digitale wereld?

  En wat kan mij het schelen wie Barracuda in het echt is?

  Ik lees beide blogs om me te verdiepen in verschillende gedachte werelden.

  Wat kan mij het schelen wat de achtergrond of naam is van wie dan ook op het internet.

  Het gaat om de gedachtes die hier en nu geuit worden.

  Anarchiel, nagenoeg iedereen op het internet gebruikt een nickname, jijzelf ook zo te zien.
  Wat zou het jou moeten schelen wie er allemaal achter die nicknames schuil gaat?

  Barracuda heeft zo te lezen een opmerking van een van jouw vrienden gelezen en daaruit herleid hoe jij in het echt heet.
  So what? Waar maak je je druk om?
  Als jij zo nodig anoniem had willen blijven had je toch je vriendenclub wat beter moeten instrueren..

  Denk je serieus dat iemand zo'n inkoppertje had laten liggen na al jouw explosieve anonieme artikelen die op de man spelen bij diverse kopstukken uit het landelijk bestuur?

  Dergelijke artikelen mag ik graag lezen trouwens en gezien de reacties hierboven velen met mij.

  Waarom van een mug zo'n olifant maken?

  Vriendelijke groet,
  Viktor Schauberger

  BeantwoordenVerwijderen
 54. 'Anarchiel, nagenoeg iedereen op het internet gebruikt een nickname, jijzelf ook zo te zien.
  Wat zou het jou moeten schelen wie er allemaal achter die nicknames schuil gaat?'

  Ja, maar van de blogs over wie barracuda altijd loopt te zeiken zijn de blogbeheerders bekend, mocht niet helemaal duidelijk zijn wie de beheerders zijn dan maakt barracuda dat wel even bekend met naam en toenaam terwijl hij weigert zichzelf bekend te maken, dus waarom opeens pas opmerkingen maken wanneer de bal teruggekaatst wordt? Dat ontgaat mij totaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 55. Nou, zo te lezen heeft Anarchiel's vriendje Anarchiel verraden en heeft Barracuda alleen ff alles op een rijtje gezet.

  BeantwoordenVerwijderen
 56. precies, en toen barracuda dat verhaal af had heeft het vriendje van anarchiel de informatie alweer van internet te haalt.

  tja, te laat...

  BeantwoordenVerwijderen
 57. Nou, dan maakt barracuda gebruik van verraaiers, en wie is er dan erger!

  BeantwoordenVerwijderen
 58. bah, dus Anarchiel loopt Barracuda af te straffen voor iets wat een van zijn eigen vrienden hem geflikt heeft.

  BeantwoordenVerwijderen
 59. Ja Anarchiel, daar heb je je toch mooi laten verlagen tot het niveau van je tegenstander.

  Als je je zo gaat laten afleiden gaat het nog lastig worden voor je.

  Als je slim bent hou je de eer aan jezelf, verwijder je die westrijd en laat je het verder lekker lopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 60. Kijk es aan. Topbeslissing om die "wedstrijd" te plaatsen, da's me nu wel duidelijk.

  Bizar ook om te zien hoe druk mensen zich maken over het gedrag van anderen. Ik zal nog een keer een verduidelijking geven en dan houd ik het - voor vandaag althans - voor gezien.

  Zoals ik duidelijk aangegeven heb, is de enige reden van mijn anonimiteit mijn muziekverleden geweest. Ik ben vanaf dag 1 van Anarchiel.com al op bezoek gegaan bij allerlei webinitiatieven, deed mee aan demonstraties en ben bij honderden mensen thuis op bezoek geweest. Allemaal mensen die dus al lang en breed wisten wie Chiel precies was. En wat dacht u van dingen als een Vrijheidsparade? Lekker voorop lopen en dan denken dat je anoniem blijft? Doe toch normaal joh. Onzin.

  Veel mensen zijn echter nogal zielig wat betreft het vereren van andere mensen die in het verleden ooit es iets bereikt hebben. Ik heb mijn facebook account daarom ooit opgeheven omdat ik 30 friend requests per dag kreeg omdat ik tien jaar geleden in een of ander bandje speelde. Dat is best vervelend en ging nergens over.

  En zoals te verwachten viel, ben ik na Barra's "exposure" dus ook overspoeld met "OOOOOOH!!! JIJ HEBT IN WITHIN TEMPATION GESPEELD!1!!! WAT COOL"-mailtjes waar ik geen ene drol aan heb.

  Iedereen die wilde weten wie Anarchiel in het echt was, kon dat zonder problemen herleiden. Daar heb je echt geen "vriendjes" voor nodig die fouten maken.

  Zo dan. Waarschijnlijk tot morgen, lieverds van me!

  BeantwoordenVerwijderen
 61. "bah, dus Anarchiel loopt Barracuda af te straffen voor iets wat een van zijn eigen vrienden hem geflikt heeft."

  Wat de barracuda-aanhangers duidelijk nog niet machtig zijn is wat het begrip 'vriend' inhoudt, en om te kunnen begrijpen wat het begrip 'vriend' daadwerkelijk inhoudt moet je vrienden hebben, en dat ontberen de barracuda-aanhangers dus, wat absoluut niet vreemd is.

  BeantwoordenVerwijderen
 62. "Bizar ook om te zien hoe druk mensen zich maken over het gedrag van anderen."

  Precies, dat geld voor de stukjes op Barracuda, maar ook voor de artikeltjes van Anarchiel zelf.
  Jullie lijken meer op elkaar dan jullie zelf onder ogen willen zien.

  "Iedereen die wilde weten wie Anarchiel in het echt was, kon dat zonder problemen herleiden."

  Waarom reageer je dan zo overtrokken met een ik-geef-losgeld-aan-de-eerste-die-barra-verraad-wedstrijd op een stukje van Barracuda waarin hij info op een rij zet waar 'iedereen' al weet van had?

  Kunnen we het dan nu weer gaan richten op echte onderwerpen van gesprek alsublieft?

  Vr gr,
  Viktor Schauberger

  BeantwoordenVerwijderen
 63. "Kunnen we het dan nu weer gaan richten op echte onderwerpen van gesprek alsublieft?"

  Zoals?

  BeantwoordenVerwijderen
 64. @ Viktor Schauberger

  Heb je het ontstaan van deze "wedstrijd" gezien? Ik suggereerde voor de lol wat en dat werd door zowel Barra, zijn fans en zijn tegenstanders juichend ontvangen. Dus tja. Maar goed, altijd de anarchistische dwerg de schuld geven, is wel zo makkelijk natuurlijk.

  Ik verwacht trouwens helemaal niets van deze wedstrijd, mocht u zich dat afvragen. Maar het is wat mij betreft nu al een doorslaand succes :) Bedankt iedereen!

  BeantwoordenVerwijderen
 65. Ik geef jou nergens de schuld van Anarchiel, jij drukt jezelf in de slachtbank.

  Ik vraag me alleen af waarom je zo over de top reageert.

  Niet iedereen die tegen je praat is een vijand hoor.
  Of duld je alleen mensen die met je mee praten in je buurt.

  Nogmaals, ik lees zowel hier als op jouw site graag de gedachtengangen.

  Zal wel iets met de dualiteit waar je het net over had te maken hebben.
  Ik wil en de + en de - tot me kunnen nemen om neutraal/in balans te kunnen komen.

  Viktor

  BeantwoordenVerwijderen
 66. Op de site van anarchiel wordt één keer iemand door de mangel gehaald en dan noem jij dat over de top, wat een grappenmaker ben jij Viktor.

  En je praat alsof je hier dag in dag uit reageert maar ik heb je hier nog nooit gezien dus vanwaar opeens het hoge woord?

  BeantwoordenVerwijderen
 67. 2 reacties in een topic met 67 andere reacties is het hoogste woord?

  nee natuurlijk andere anoniemen komen hier nooit anoniem, dat bevestigt deze hele discussie wel.
  er staan zo weinig anoniemen tussen de reaguurders..

  BeantwoordenVerwijderen
 68. "Ik wil en de + en de - tot me kunnen nemen om neutraal/in balans te kunnen komen."

  Waarom reageer je op deze site over wat er op een andere site gaande is?

  En je gaf aan met interessante onderwerpen verder te willen gaan. Buiten het feit dat ik je hier nog nooit gezien heb geef je ook geen antwoord op de vraag wat jij zoal interessante onderwerpen vindt.

  Jij probeert de suggestie te wekken neutraal te zijn maar alles bevestigt het tegendeel. In tegenstelling tot de barracuda-aanhangers ben ik niet net uit het ei gekropen.

  BeantwoordenVerwijderen
 69. Kom pak allemaal de stenen op om iemand die het waagt hier een reactie te plaatsen die tot nadenken aanzet te raken!
  Gezellig!

  BeantwoordenVerwijderen
 70. Viktor, wat vind je zoal interessante onderwerpen?

  "Kom pak allemaal de stenen op om iemand die het waagt hier een reactie te plaatsen die tot nadenken aanzet te raken!
  Gezellig!"

  Dan heb jij nog nooit de artikelen op dit blog en de reactie van de barracuda-aanhangers gelezen, comediant.

  BeantwoordenVerwijderen
 71. Wat ik interessante onderwerpen vind?

  Ik werk veel in do it yourself-projecten, daar ligt mijn interesse.

  De zaken die op Anarchiel zo romantisch worden besproken, los komen van het systeem en decentralisatie, hebben dan ook mijn warme aandacht.

  En voor een nuchtere mainstream gedachtengangen op die zaken lees ik hier.

  Nee, ik ben nog verre van neutraal/ in balans.

  Ik neig zelf ook nogal naar de bomenknuffelige peace love and harmony hippie staat van zijn die Anarchiel verweten word.
  Om niet weg te zweven van de aarde heb ik nuchtere types als Barracuda nodig.
  Uiteindelijk zal ik wel in balans komen, zo vlak voor m'n dood denk ik ;-D.

  vr gr
  Viktor Schauberger

  BeantwoordenVerwijderen
 72. "Ik werk veel in do it yourself-projecten, daar ligt mijn interesse.

  De zaken die op Anarchiel zo romantisch worden besproken, los komen van het systeem en decentralisatie, hebben dan ook mijn warme aandacht."

  Kan je wat specifieker zijn?

  "Om niet weg te zweven van de aarde heb ik nuchtere types als Barracuda nodig."

  Nuchtere types als barracuda? Het enige wat barracuda doet is schelden en afzeiken. Ik wil jou dan ook wel even nuchter toespreken.

  BeantwoordenVerwijderen
 73. "Nuchtere types als barracuda? Het enige wat barracuda doet is schelden en afzeiken.

  Dat is jouw mening.

  "Ik wil jou dan ook wel even nuchter toespreken."

  Dat doe je nu toch al? ;-D

  vr gr
  Viktor

  BeantwoordenVerwijderen
 74. "Dat doe je nu toch al? ;-D"

  Je hebt nuchter en nuchter ;-)

  BeantwoordenVerwijderen