maandag 6 december 2010

Eco Nostra

VNO-NCW is helemaal klaar met de Nederlandse milieuclubs. De werkgeversorganisatie is niet te spreken over de houding van Milieufederatie Zuid-Holland in het overleg over de aanleg van de A4 Midden-Delfland. En dus moet de 877.000 euri belastinggeld maar niet meer gestort worden. 'De overheid financiert zo haar eigen weerstand.'

Van dat soort berichten worden Vrije Volkers altijd heel vrolijk. Die zijn er toch al niet blij mee dat hun belastinggeld naar milieuclubs gaat. De gemiddelde Vrije Volker heeft immers niks met de natuur. Nooit eens een wandelingetje door het bos, nooit eens broodkruimels voor de koolmees, nooit eens je neus steken in bloemen van de engelentrompet. Het liefst zit de Vrije Volker in zijn Vinex-woning achter De Telegraaf zich boos te maken over links Nederland. Met de vrouw als klankbord. En als die hoofdschuddend naar de keuken verdwijnt, vervolgt de Vrije Volker zijn tirades op internet. Of schrijft een boek.

Zo ook Peter Siebelt, de zich 'onderzoeksjournalist' noemende koortsachtige bestrijder van linkse complotten, die ooit het boek 'Sinistra: Politieke maffiosi op Haags, provinciaal en gemeentelijk niveau' publiceerde. Waarin Siebelt - uitgerekend woonachtig in het poenige Loosdrecht - wilde aantonen dat er van allerlei dwarsverbanden bestaan tussen milieuclubs en de politiek. Ja, echt waar. Allemaal lieden die in de ogen van Siebelt behoren tot een 'enorme octopus die zich tégen allerlei plannen van de overheid verzet'. De Eco Nostra. Het miegelt volgens Peter van de ondergrondse milieufederaties in Nederland, die zich gesteund weten door het grotere federatieve verband van kennis, educatie, menskracht, publiciteit, lobby, campagnes, acties en juridische procedures.

Sommige linkse clubjes kennen Peter trouwens ook. Namelijk als (voormalig?) bestuurslid van het Comité Overleg Zuid-Afrika (COZA), jarenlang een van de pro-apartheidorganisaties in Nederland. Hij was ook regelmatig spreker op LPF-bijeenkomsten en medewerker van het LPF-jongerenblad Het Vrije Woord. Siebelt is ook tegen de olie-industrie, niet omdat die zoveel uitstoot van broeikasgas veroorzaakt, maar omdat ze de Arabieren helpt de islam over de hele wereld te verspreiden.

Barracuda kende Peter trouwens al langer van het Petrusblog, waar hij ons trakteerde op het ene complot na het andere. Daar beweerde hij bijvoorbeeld doodleuk dat de mosselteelt door milieufanaten letterlijk en figuurlijk kapot is gemaakt, maar vergat hij te melden dat ongereguleerde mosselzaadwinning in de jaren negentig bijna de mosselbanken op droogvallende platen heeft doen verdwijnen. Als Petrusblog maar de laatst overgebleven mossel met een schep van het gezeefde kookvocht naar achteren mag slaan, schreven we toen. Niet lang daarna ging Petrus uit de lucht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten