dinsdag 7 december 2010

Wikipal

Vergeet 'pal' in PayPal. Vergeet ook 'pay' in PayPal. Het Amerikaanse betaalbedrijfje zou morgen zomaar eens donaties aan PVV of Groen Links kunnen blokkeren nu de betalingen aan Wikileaks zijn stopgezet wegens - komt-ie - 'een schending van de PayPal Accetable Use Policy. Daarin staat dat onze betalingsdienst niet gebruikt mag worden om illegale activiteiten aan te moedigen, promoten of makkelijker te maken.' Illegale activiteiten? Welnee, de directie ging door de knieën na druk van de Amerikaanse overheid en zette gauw de commentaren onder de verklaring op het bedrijfsblog uit. Als dank kwam er een DDoS attack overheen.

Sinds wanneer is het openbaar maken van diplomatieke stukken trouwens illegaal? En waarom nu? En waarom gelijk ook niet alle betalingen stopgezet aan kranten die hebben meegeholpen om die documenten openbaar te maken? Of aan Powned, wier kakelverse Wikileaks mirror van Tweede Kamerlid Ank Bijleveld weg moet omdat met publiek geld Wikileaks op deze manier wordt gefaciliteerd? Een reaguurder bij Trouw: 'Wat als Powned de bijbel online had gezet? Of CDA's Gerda glossy?'

Maar het kan zijn dat we het niet helemaal begrijpen, want volgens de Dagelijkse Standaard is Wikileaks terrorisme. 'Jullie brengen tientallen, wellicht honderden levens in gevaar.' Yep, in door WikiLeaks gepubliceerde vertrouwelijke correspondentie met Washington uiten Amerikaanse diplomaten met standplaats Wenen zich weinig vleiend over de regering van de Alpenrepubliek. Leidt ongetwijfeld tot Alpenterrorisme. Amerika probeerde actief de samenstelling van het IPCC, het klimaatpanel van het Verenigde Naties, te beïnvloeden. Bereid je voor op miljeuterrorisme. Etc-enz.

Vandaag wil Eric Cantona dat wij met zijn allen de banken leeghalen. Dat is een beetje dom. Is PayPal soms een idee?

BREAKING: Assange gearresteerd.

4 opmerkingen:

 1. De Nederlandse Piratenpartij roept de Nederlandse regering op om Julian Assange en zijn medewerkers politiek asiel aan te bieden. De regering zou een veilige haven moeten bieden voor WikiLeaks, om vanuit Nederland haar journalistieke activiteiten voort te zetten, zo schrijven ze in het persbericht.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik verwachtte vandaag op Barracuda eigenlijk wel een verslag over het grote succes van de bankrun :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Patman zei gister nog het volgende:

  "Morgen maken we een einde aan dit systeem wink "

  Nou, merk er nog niks van :o)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nog nooit meegemaakt dat iemand op de internationale opsporingslijst komt te staan omdat de politie in Zweden iemand wil ondervragen over een verkrachtingszaak. En dan nog bij hoog en bij laag beweren dat het niets te maken heeft met wikileaks.

  BeantwoordenVerwijderen