vrijdag 10 december 2010

Selected target NONE!

De derde wereld oorlog is een feit. Op internet dan. PayPal, Visacard en MasterCard - en inmiddels ook justitie en het OM - rollen om na een spervuur van cyberaanvallen. Lekkere pr ramp ook als blijkt dat je als MasterCard wel toestaat de Ku Klux Klan te steunen, maar dus niet Wikileaks.

Inmiddels begint het belletjetrek een soort sport te worden. Programmaatje downloaden en schieten maar onder de noemer 'Operation Payback'. Hoewel, dat blijkt nog niet mee te vallen. 'Jammer, gebeurt helemaal niets. Selected target NONE ! staat er al 10 minuten. Toch nog iets vergeten?'. Of: 'Dan maar weer ouderwets met spandoeken/borden (zonder stokken) op straat in de kou.' Ja, kijk eens, voor een beetje aanval heb je 16-jarige bollebozen nodig, want je bent een runt als je met DDOS stunt, wat overigens al zo was toen William Gates over de wereld regeerde.

Wikileaks zelf heeft de aanvallen veroordeeld omdat dezelfde tactieken zijn gebruikt om de klokkenluidersite onderuit te halen toen het berichtenverkeer van de ambassades werd vrijgegeven. Wat nog het meest opvalt is het gemak waarmee je zelfs de grootste sites uit de lucht kunt halen. Je zou zeggen, er is nu wel wat geleerd sinds Russische ddossers nog geen tien jaar geleden webwinkels afpersten. De remedie toen was simpel: heel even de pijplijn vergroten en zo de overlast wegspoelen. Misschien vraag je er dan ook wel om.

2 opmerkingen:

 1. Die 16-jarige die is opgepakt heeft een voorbeeldfunctie. Daarom is voorarrest ook verlengd met twee weken.

  Dat websites plat lagen door dDos'en is een geldig argument om dDdos'en aan te pakken.

  Tegelijkertijd vind ik dat de voortvarendheid van vrouwe Justitie t.o.v. een 16-jarige laat zien wat voor enge entiteit vrouwe Justitia eigenlijk is.

  dDos'en vind ik niet goed, maar ouderwets demonstreren of nieuwerwetse online petities halen ook niets uit, dan wordt je simpelweg genegeerd.

  Wat moet je dan als burger, om gehoord te worden?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. moet je als burger de website van bijv. mastercard platleggen om gehoord te worden?

  BeantwoordenVerwijderen