woensdag 1 december 2010

Koukleumen

Er hoeft maar een frisse wind te waaien, vooral uit het noordoosten, of de klimaatsceptici rammelen aan de deur. Zie je wel, het gaat vriezen. Niks klimaatopwarming. 'Ik gok dat we deze winter eindelijk weer de tocht der tochten krijgen. Natuurlijk, voor de alarmisten onder u, dat zegt niets over CO2 enz, maar het valt me wel op dat de natuur steeds werkt in het voordeel van meer sceptisch aangelegde personen,' lezen we weer eens bij Climategate.nl, het blog dat ons zo graag wil laten geloven dat we worden voorgelogen.

Wat is dat toch met klimaatcomplotters dat ze denken dat als het klimaat opwarmt, er totaal geen winters meer mogelijk zijn? Dat het nooit meer vriest, en het in december altijd 22 graden moet zijn? Alsof straalstromen geen enkele invloed meer hebben op het weer. Alsof krachtige hogedrukgebieden niet meer bestaan.

Het antwoord is simpel: klimaatcomplottertjes halen klimaat en weer voortdurend door elkaar, kortstondige effecten zeggen niks over de lange termijn, daarnaast wijzen de voorspellingen juist op extremen. Oftewel hete zomers en koude winters.

In 1993 en 1998 was de koudegolf van november trouwens de voorbode van een opvallend zachte winter. En vanaf zondag gaat het alweer dooien. Als we de logica van klimaatcomplotters nu consequent doortrekken, komt dat om de aarde opwarmt.

3 opmerkingen:

 1. Het gaat om de lange-termijntrend. Vanaf het midden van de jaren 70 is de gemiddelde temperatuur wereldwijd met ongeveer 0,2°C per tien jaar gestegen. Waar je aan kunt twijfelen is of dit nu door de mens wordt veroorzaakt [co2] of dat dit een andere oorzaak heeft [de zon b.v.]

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Al Gore is door Engelse rechters terecht gewezen, wegens leugens in zijn film. Een ervan is de suggestie dat de opwarming veroorzaakt wordt door CO2 stijging.
  In werkelijkheid is het andersom: de opwarming wordt GEVOLGD door CO2 stijging, met een vertraging van 800 jaar. Dit heeft te maken de enorme warmte capaciteit van de oceanen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het zijn niet alleen klimaatcomplotterts die hierover roepen. Ook in de fractie van de PVV zijn hierover al hardop vragen gesteld en waarschijnlijk zullen er wel meer mensen zijn die geen flauw benul hebben waar ze het over hebben erover mopperen.

  Welkom in de wereld.

  BeantwoordenVerwijderen