dinsdag 26 juli 2011

Eurabië

Anders Breivik, wiens kostuumbal gisteren door de rechter werd verboden, was dus gewoon toch een complotdenker. Aardige analyse bij Klopdatwel met dank aan The Guardian: Breivik lijkt geïnspireerd door drie onzinnige politieke complottheorieën. De eerste politieke samenzweringstheorie die Breivik aanhangt is die van de ‘demografische jihad’. Die theorie gaat er van uit dat aanhangers van de islam een geheime operatie hebben opgezet om Europa te veroveren. Dit doen ze door zich in Europese landen te vestigen en veel kinderen te krijgen waarna ze de macht zouden kunnen overnemen.

Dat is er het complot van het ‘cultureel marxisme’. Die gaat er van uit dat de Europese politiek-culturele elite al in de jaren 1950 is overgenomen door ‘marxisten’ die in het geniep werken aan de vernietiging van de westerse christelijke waarden en de vrijheid van Europa.

In zijn manifest verbindt Breivik deze twee theorieën met het 'Eurabië-complot’. Die veronderstelt dat de Europese ambtelijke en politieke top een geheime deal hebben gesloten met de Arabische wereld: olie in ruil voor een anti-Israël politiek en de uitlevering van Europa aan de islam.

Inmiddels komen er steeds meer details naar buiten over zijn gruwelijke daad. Bij het neermaaien van jongeren  op Utoya had Breivik een iPod op. In zijn manifest schrijft hij: 'I will put my iPod on max volume as a tool to suppress fear if needed. I might just put Lux Aeterna by Clint Mansell on repeat as it is an incredibly powerful song. The combination of these factors (when added on top of intense training, simulation, superior armour and weaponry) basically turns you into an extremely focused and deadly force, a one-man-army.'

UPDATE: The 7/22 Truth Movement

36 opmerkingen:

 1. Om even in het wereldje van de extreemrechtse bloggers te blijven, hier is Glenn Beck's reactie: "There was a shooting at a political camp, which sounds a little like the Hitler youth, or, whatever. I mean, who does a camp for kids that's all about politics. Disturbing," http://www.guardian.co.uk/media/2011/jul/26/glenn-beck-norwegian-dead-hitler

  Tuurlijk, Glenn: niet het overhoop knallen van die tieners is "disturbing", maar het organiseren van een kamp.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Laten we hopen dat dit de doodsteek is voor zijn carriere als presentator.
  Deze man zakt van dieptepunt naar dieptepunt.
  Zijn achterban zal hier zeker niet blij mee zijn, aangezien het organiseren van dit soort zomerkampen in de VS vrij gebruikelijk is.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bij Fox is hij er al uitgeknikkerd omdat de kijkers en in hun voetspoor de adverteerders hem uitkotsten.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. "Anders Breivik (...) was dus gewoon toch een complotdenker."

  Is dat niet een beetje te ver gezocht? Politieke samenzweringstheorieën die van Breivik een complotter moeten maken?
  Als je 'complotters' op die manier gaat definieren is Wilders dan namelijk ook een complotter, met zijn Islamitische invasie samenzweringstheorie.
  Maar ondanks alle stukjes over Wilders heb je hem niet eerder als complotdenker afgeschilderd.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wilders komt wel steeds meer onder vuur te liggen door deze tragedie.

  Zo wijzen columnisten ons er fijntjes op dat ABB dezelfde mening heeft betreffende de multiculturele elites die een totale oorlog tegen de Europese bevolking voeren en de ondergang van europa veroorzaken en de tsunamie van de islam die middels migratie en geboorte over ons heen wordt gespoeld...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @ Truth & P.vdg

  Political youth camp <--> Hitler. Weer een mooi stukje Nazi Tourettes van Glenn Beck, zoals zo mooi verwoord en uitgebeeld door Lewis Black.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @ Truth:

  Yep, kijk maar wat De Pers op haar voorpagina had staan vandaag.

  "Bij rechts mogen nu de kleppen wel af.
  Het is na de aanslagen in Noorwegen niet meer dan logisch als de beweging tegen elite en islam, dus ook de PVV, zichzelf onder de loep neemt."

  BeantwoordenVerwijderen
 8. En terecht. Op Frontaal Naakt en elders is er al op gewezen dat het "denken" van Martin Bosma in feite óók complotdenken is. Zie o.a. dit artikel: http://www.delevendedodo.nl/?p=79

  Natuurlijk is het méér dan uitsluitend complotdenken en dat weet Barracuda ook wel. Maar ook het denken van de nazi's had elementen van complotdenken in zich. Ook Stalin wist daar trouwens wel raad mee.

  Complotdenken is niet voorbehouden aan totalitaire ideologieën, maar het maakt er vrijwel altijd wél deel van uit. Totalitaire ideologieën hebben een duidelijke externe vijand nodig. En ja: dat is een bewuste Godwin van me.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. @ p.vd.galien:

  Ik snap wat je bedoelt. Aardig stukje over Bosma trouwens, leuk om te lezen. Toch is het wel een behoorlijke verschuiving van hoe 'complotters' eerst op dit blog werden geïnterpreteerd (iets als: zooitje napraters die met "onderzoek" bedoelen dat ze uren youtube-filmpjes hebben gekeken, hun ogen sluiten voor tegenargumenten, enzovoorts) naar hoe 'complotters' in jouw/Barra's argumentatielijn wordt gebruikt.

  Inhoudelijk:
  "Hij (Martin Bosma) ziet de machtsgreep van Nieuw Links als een weldoordachte couppoging"

  Deed me een beetje denken aan het eerste deel van Zeitgeist (religion), waarin na een best leuk verhaal over religie de conclusie je plotseling vertelt dat dit allemaal één groots, vooropgezet plan is om de mensheid te knechten.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Het is wel makkelijk om Breivik als complotter af te stempelen. In principe kun je dan bij iedere ideologische beweging die een andere beweging bestrijdt van complotdenken spreken. Dit artikel geeft ook de mogelijkheid om het concept complot nog is onder de loep te nemen. Misschien smijten mensen soms iets te snel met de term?

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Als deze heren (link onder) zo doorgaan vemoed ik toch echt wel dat er hier bloeddorstig ranzig aan mensverlakkende opruierij wordt gedaan. Het is altijd goed om criminele zaken aan de kaak te stellen die voortvloeien uit het systheem waar wij met zijn allen voorlopig nog wel even de sloofjes van 'moeten' blijven. Helaas vind ik ook! Als je echter altijd goedkoop laf blijft hangen bij de lagere uitvoerende echelons en daardoor nooit met namen van opdrachtgevers dan wel DE profiteurs van al deze politieke oorlgshitserij komt, ben je net zoals met die Noor is gebeurt alleen maar bezig om via opgefokte toestanden toekomstige politieke slaatjes over de geslachtofferden heen te kunnen slaan Micha. Alex Jones is je eeuwig achter zijn eigen neus aanrennende meester dus daarom nog wel weer te begrijpen ook. Het blijft geslepen ziekeLIJK. Daarom begrijp ik zo langzamerhand ook echt wel wat jou gelijkgeschakeerde belangen dan wel beweegredenen met die Amerikaanse Micha Kat van je WEL MOETEN zijn. Triest ventje ben je dat wel...

  johan bosman 26 juli, 2011 om 6:25
  "Daarom vind ik terreur het best passende antwoord voor deze zware criminelen. Koekjes van eigen deeg dus. Belangrijk is dat deze terreur, anders dan bij de RAF, maatschappelijk wordt gedragen."

  Micha Kat 26 juli, 2011 om 6:44
  "@Johan: Het is met geen pen te beschrijven hoe ons volk zich door de toga’s en de andere NWO-mafiosi laat verkrachten en leegplunderen zonder in verzet te komen. Geeft de Staat een desperado in Alphen a/d Rijn vijf wapenvergunningen om het volk uit de moorden? Men vindt het prima, zolang we maar toestemming krijgen voor een ‘herdenkingstocht’!"
  Bedoeld artikel.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. ‘Erken dat Breivik een rechts monster іѕ’
  Het zou volgens Douthat een verkeerd signaal zijn als wе іn reactie op deze terreurdaad terugvallen op “comfortabele illusies” over de multiculturele samenleving. “Een politiek systeem dat problemen ontkent, maakt extremisten alleen maar sterker.” Een paradox waar de vooraanstaande opinieleider ook niet helemaal uitkomt. Hij vindt dat conservatieven moeten erkennen dat Breivik een “rechts monster” іѕ, maar drukt ze op het hart hun idealen niet te verloochenen. Dat brengt rechts-conservatief іn een lastig parket. Wie de islam verantwoordelijk houdt voor geweld, ziet Anders Behring Breivik voortaan іn de spiegel.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. ‘Erken dat Breivik een rechts monster іѕ’
  Het zou volgens Douthat een verkeerd signaal zijn als wе іn reactie op deze terreurdaad terugvallen op “comfortabele illusies” over de multiculturele samenleving. “Een politiek systeem dat problemen ontkent, maakt extremisten alleen maar sterker.” Een paradox waar de vooraanstaande opinieleider ook niet helemaal uitkomt. Hij vindt dat conservatieven moeten erkennen dat Breivik een “rechts monster” іѕ, maar drukt ze op het hart hun idealen niet te verloochenen. Dat brengt rechts-conservatief іn een lastig parket. Wie de islam verantwoordelijk houdt voor geweld, ziet Anders Behring Breivik voortaan іn de spiegel. meer hier bij de bron: http://goo.gl/sPniJ

  BeantwoordenVerwijderen
 14. @ Dadgad:

  "Het is wel makkelijk om Breivik als complotter af te stempelen. In principe kun je dan bij iedere ideologische beweging die een andere beweging bestrijdt van complotdenken spreken."

  Juist, eens, zoiets bedoelde ik ook te zeggen, maar ik deed het met meer woorden en minder inhoud
  :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. @Tea-Doggy:
  Hoofdman 'debunker' gesnapt bij LINGO!? Voorlopig no-comment dus meer hier voor jou he? Het proeft trouwens zeer zoet die overwinning hahaha...

  BeantwoordenVerwijderen
 16. @ Adamas:

  Bedoel je mij met Tea-Doggy?

  BeantwoordenVerwijderen
 17. @adamus

  haha, wat is dat nou weer dan! Ze zijn overal! Illuminati

  BeantwoordenVerwijderen
 18. @Dadgad en tim

  Breivik is niet uitsluitend of in de eerste plaats een complotdenker. Evenmin is het natuurlijk zo dat alle complotters per definitie moorddadige idioten zijn. Ik ken een paar complotters persoonlijk. Hele aardige mensen:)

  De verschuiving waar jij op doelt, zie ik niet, Tim. Je hebt natuurlijk de clowns op Klol en weet ik wat niet al en je hebt de Bosma's/ Breivik's (godwinnetje). Zoals ik elders al opmerkte: het verschil is dat Micha Kat buiten Klol door iedereen uitgelachen wordt en Bosma zich met zijn opvattingen in het centrum van de macht bevindt.

  Wanneer je echt denkt - zoals Breivik doet - dat er een duistere islamomarxistische samenzwering bestaat die alles wat jouw dierbaar is wil verwoesten, dan zijn al gauw veel - zo niet alle - middelen geoorloofd om je te verdedigen.

  Het gaat mij er niet om - en Barracuda vermoed ik evenmin - complotters collectief in het verdachtenbankje te plaatsen als zijnde potentiële massamoordenaars. Maar om types als Breivik, de PVV en de andere Blut und Boden fantasten effectief te kunnen bestrijden, moet je enig zicht hebben op wat hen drijft. En het geloof in een islamomarxistische samenzwering maakt daar gewoon deel van uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. @ P.vd.Galien:

  De nuance die jij hier aanbrengt:

  "Breivik is niet uitsluitend of in de eerste plaats een complotdenker."

  Die nuance ontbreekt dus juist in het stukje van Barra.

  "Breivik (...) was dus gewoon toch een complotdenker."

  Je hebt er overigens wel gelijk in als je zegt dat Breivik's geloof in een Islamomarxistisch complot bij zijn gedachtegoed hoort. Dit gedachtegoed leggen naast die van types als Bosma lijkt me ook zinvol. Toch heeft ook Dadgad wel een punt, dat als je al deze mensen uiteindelijk onder 'complotters' gaat scharen je wel een hele grote groep complotters gaat krijgen. Dan moet je bijvoorbeeld ook linkse mensen die geloven in een soort complot van het grootkapitaal/ financiële sector onder de 'complotters' gaan scharen, en dat zijn er in mijn omgeving nogal wat.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ik ben links (libertair socialist of sociaal anarchist, als je wilt), maar ik beschouw het kapitalisme niet als een "complot". De goede, oude Marx waar iedereen het altijd over heeft, maar die slechts weinigen gelezen hebben, verzette zich al tegen die opvatting. De samenleving analyseren in termen van een complot is kenmerkend voor domlinks (en domrechts).

  Wat mij betreft is denken in termen van "complotten" vooral ook een teken van geestelijke luiheid. Hoef je verder immers niet meer na te denken. Je hebt de bad guys (de NWO, Joris Demmink, de Illuminati, whatever) en de onschuldige slachtoffers (de rest). Lekker overzichtelijk natuurlijk, dat dan weer wel. Sorry hoor, dames en heren complotters, maar het zit dus toch echt een beetje ingewikkelder in elkaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Voor alle duidelijkheid: de domlinkse warhoofden bij - bijvoorbeeld - Anarchiel.com zijn dus wat mij betreft inderdaad óók (vaak) complotters. De arme Kropotkin zou zich omdraaien in zijn graf. Stupiditeit is niet voorbehouden aan rechts.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. "Lekker overzichtelijk natuurlijk, dat dan weer wel. Sorry hoor, dames en heren complotters, maar het zit dus toch echt een beetje ingewikkelder in elkaar."

  Hmmm... Eens met het denkmatig simplisme waarbij men alles wat negatief is ophangt aan een of ander duistere, overkoepelende organisatie (NWO ofzo).

  Maar tegelijkertijd kan geloven in een complot veel complexer zijn dan geloven in een mainstream-verhaal.
  Voor 9/11 ben je wat mainstream betreft snel klaar, met een terroristenorganisatie, gekaapt vliegtuig, *bam* en de torens storten in.
  De complottheorie heeft dan veel meer om het lijf. Er moet een springlading inzitten, toegang tot het gebouw, was de stofwolk een "pyroclastic flow", mogelijke motieven van de mogelijke daders enzovoorts. Klinkt mij complex in de oren.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. @tim dog: bedankt voor het exemplaat van 'de pers'.


  Wat complotdenken van Breivik betreft: dat was mijn conclusie ook toen ik het stuk in The Guardian had gelezen waar vangalien naar linkte.

  Barracuda doet deze 3 complotten uit de doeken in de eerste 3 alinea's.

  Gezien de omvang van de 3 complottheorieën die Breivik kun je wat mij betreft gerust stellen dat hij gewoon een complotdenker is.

  Weliswaar met heel andere complotten dan wat inderdaad hier op dit blog gangbaar is.

  Dit keer geen chemtrails, depopulatie middels vaccins, of 911 als inside job.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Geloven dat moslimextremisten achter 911 zaten valt onder complotdenken, het complot van moslimextremisten tegen het complot van de westerse imperialisten.

  Het is dan wel een ander complot dan bv het Demmink-complot, maar je kan gerust stellen dat het onder complotdenken valt.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. dus met andere woorden, je slaat voor niets telkens op tilt als ik of barracuda het over complotdenkers hebben.

  val je wederom door de mand....

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Nee, jij slaat iedere keer op tilt wanneer ik die achterbakes en valse haat "tactiek" van jullie op jullie toepas, daar flip je compleet de pan van uit, daar springen spontaan de tranen van in je ogen want dat vind je niet eerlijk, jij vindt dat alleen jullie dmv list en bedrog haatboodschappen mogen verspreiden, wordt het op jullie toegepast dan ga je huilie huilie doen .. boehoe .. snik snik ..

  BeantwoordenVerwijderen
 27. onze valse haattacktiek..


  ach, wederom mirrortalk...

  maar ik zal dit linkje bewaren: telkens als je weer op tilt slaat als iemand het over complotdenkers heeft kan ik er fijntjes op wijzen dat jij mensen die een complot vermoeden gewoon complotdenkers noemt.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. We weten nu wel dat je een antisemiet, moslimhater en een cryto-nazi bent.

  Spaar je adem.

  BeantwoordenVerwijderen
 29. "wanneer ik die achterbakes en valse haat "tactiek" van jullie op jullie toepas"

  Ah, dus je past achterbakse valse haattactieken toe.

  Knap van je dat je dat zelf durft toe te geven...

  BeantwoordenVerwijderen
 30. "We weten nu wel "

  wie is 'we'?

  jij, jeroen en aart?

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Daar heb je die doorgedraaide stalkende antisemitische moslimhatende stalkende beroepsleugenaar die zijn obsessie en dwangneurose WÉÉR niet de baas is, tis te treurig voor woorden.

  BeantwoordenVerwijderen
 32. De doorgedraaide stalkende BEROEPSLEUGENAAR staat WÉÉR met zijn bek vol tanden!!

  BeantwoordenVerwijderen
 33. tja, veel andere stof heb je niet meer, alleen vuilbekkerij

  wedden dat je niet weet op te houden?

  BeantwoordenVerwijderen
 34. ""@ Truth Hurts, reuze interessant hoor allemaal, maar ik reageer niet op andere blogs, laat staan dat ik daar andere pseudoniemen gebruik.""

  Spreekt baggercuda hier de waarheid?

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Die veronderstelt dat de Europese ambtelijke en politieke top een geheime deal hebben gesloten Viagra Canada met de Arabische wereld: olie in ruil voor een anti-Israël politiek en de uitlevering van Europa aan de islam.

  BeantwoordenVerwijderen