zaterdag 30 juli 2011

Piepschuim

Oeps, de wereldberoemde foto van de driehoekige UFO met verlichte hoeken, die op 4 april 1990 in de buurt van de Belgische stad Verviers werd genomen door een 20-jarige arbeider, blijkt een vervalsing. Gewoon een maquette in piepschuim, zo heeft de fotograaf toegegeven aan RTL-TVI. Eind 1989 en in 1990 werden een reeks meldingen gedaan van vreemde voorwerpen in het Belgische luchtruim. En dit was nu eens een geen foto waar verschillende onderzoekers en specialisten meteen aan twijfelden.

Nu zou je toch zeggen: dat is nog eens echt nieuws voor de verzamelde UFO-sites. Maar nee: Bij Niburu is het business as usual: UFO's boven Soesterberg. En Paul Harmans van UFO Wijzer reageert korzelig: 'Zullen we nog even afwachten of ook deze nieuwe verklaring misschien weer herroepen wordt door de fotograaf?'. Hoe gaat dat herroepen, eigenlijk? 'Ik heb net verklaard dat de foto vervalst is, maar ik heb mij vergist.'?

Dislaimer: Barracuda zegt niet dat UFO's onzin zijn, maar wil meer bewijs dan vage stippen in de lucht.

22 opmerkingen:

 1. n voor de mensen die hier meer van willen weten dan: "Een Belgische generaal geloft hier ook in....."

  http://www.skepticreport.com/sr/?p=162

  BeantwoordenVerwijderen
 2. generaals doen het over het algemeen goed bij complotdenkers :o)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Terwijl ze toch echt onderdeel zijn van de macht. Heel bijzonder.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geniaal hoor dat hij 20 jaar zijn mond heeft gehouden.

  Trouwens het aantal gevechtspiloten, commerciele luchtvaarts-piloten, generaals, radar-werkers die claimen vliegende schotels en ongeindentificeerde vliegende objecten gezien te hebben is bijna duizelingwekkend.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo kom je twee keer in de krant: eerst als je met je knutselwerk op de proppen komt, en daarna als je vertelt dat je die UFO zelf in je schuurtje gebasteld hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. "Barracuda zegt niet dat UFO's onzin zijn, maar wil meer bewijs dan vage stippen in de lucht."

  Dat klinkt bijna als een uitdaging. Zouden de groene mannetjes van de Galactische Federatie (term geleend van Niburu) in hun schoteltuigje hier soms de bommetjes in de Twin Towers hebben geplaatst?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @dagdad:

  duizelingwekkend, en toch heeft er geen een overtuigende opname van zo'n object kunnen tonen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @ Truthurts

  Klopt.

  Wat doe je eraan. Er zijn in principe zat foto's en beeld-opnames. Sommige zelfs scherp. Maar het dilemma is dat als ze onscherp zijn is het nep. Als ze scherp is het ook nep. Wat we nodig hebben is een regelrechte invasie.

  Je moet zoiets met je eigen ogen zien eigenlijk. Dat privilege heb ik wel gehad. Alhoewel ik nog altijd twijfel, daar niet van.

  Laatst zag ik weer een KLM piloot die op zo'n ochtend ontbijt-show zijn ufo-gerelateerde verhaal deed. Hij gaf daarnaast aan dat hij veel collega's kende met soortgelijke ervaringen die uit bepaalde overwegingen zoals angst voor ontslag geen melding maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik vind het debunken van ufo gelovigen zó ongelooflijk onzinnig, wat kan het je schelen? Kan me niet herinneren dat er bv een aanslag is gepleegd uit naam van de ufo's, laat staan dat er oorlogen zijn gevoerd uit de naam van de ufo's.

  Geloof je in bv god of allah? Nee? Waarom ga je dan geen moslimsites debunken?

  Ooohh dat is politiek niet correct, en dan richt je je uit pure armoede maar op ufo gelovigen?!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. 'Ik vind het debunken van ufo gelovigen zó ongelooflijk onzinnig, wat kan het je schelen? Kan me niet herinneren dat er bv een aanslag is gepleegd uit naam van de ufo's, laat staan dat er oorlogen zijn gevoerd uit de naam van de ufo's'

  Oh, dat is het thema van dit blog. Of heeft dat met jouw kokervisie te maken?

  BeantwoordenVerwijderen
 11. ""Of heeft dat met jouw kokervisie te maken?""

  Ik geef aan hoe onzinnig het is om ufo gelovigen te debunken, wat voortkomt uit jullie kokervisie.

  Of is het toch wat anders?

  Waarom debunk jij geen moslims johny-boy? Geloof jij dat allah bestaat, johny-boy?

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Geendank kun je alsjeblieft voor de volgende keer dat je in zo'n megalomane bui verzeilt raakt even met je hoofd tegen de muur bonken?

  Wellicht dat het je dan opvalt dat je inderdaad volstrekt off-topic bent, heeft iemand hier geprobeerd UFO's te debunken? Toch begin je alweer met "jullie" dit en dat.

  Hier luister een mooi liedje en zit niet zo te zaniken.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Héé datgat hoe komt het dat jij vindt dat je chronisch aandacht te kort komt? Was je vader weggelopen en je moeder aan de drank?

  Jij hebt professionele hulp nodig.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik begin zo langzamerhand respect te krijgen voor teveeldrank's gave letterlijk iedereen tegen zich in het harnas te jagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Tsja dat krijg je wanneer je kritische vragen stelt waar ze geen raad mee weten ipv met de roedel mee te huilen. De roedel cq de sekteleden van baggercuda hebben dan ook geen enkel probleem met een medesektelid wanneer die alles bijelkaar liegt, maar kritische vragen, tsja das natuurlijk een heel ander verhaal.

  Maar piemelvoordegladiolen misschien kan jij vertellen waarom de ufo gelovigen wél gedebunkt worden en bv de allah gelovigen niet?

  Niet dat ik verwacht dat je antwoord gaat geven, want wat moet jij hier nu op antwoorden? Ook jij staat door deze vraag met je bek vol tanden :o))

  BeantwoordenVerwijderen
 16. En dan nog wat piemelvoordegladiolen, ik reageerde op het artikel en plaatste daarbij een vraag. Zowel jonh als datgat als jij reageren op mijn persoon zonder inhoudelijk op mijn vraag of inhoudelijk op het artikel te reageren.

  Daarmee is alles gezegd, en het zegt alles over jullie.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Geendank

  "Héé datgat hoe komt het dat jij vindt dat je chronisch aandacht te kort komt? Was je vader weggelopen en je moeder aan de drank?

  Jij hebt professionele hulp nodig."


  Het klopt toch dat jij dit bent

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Datgat, spaar je linkjes, ik kijk toch niet, zielepoot.

  Niemand die antwoord kan geven op de vraag waarom ufo gelovigen wél gedebunkt worden en bv allah gelovigen niet gedebunkt worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Teveelstank,

  Heb je al geprobeerd je tronie tegen de muur aan te bashen? Hier heb je alvast een gratis tutorial.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Zei iemand wat?

  Nee??

  Oh, ik dacht dat ik wat hoorde.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ach, geendank spreekt zichzelf weer heerlijk tegen.

  Eerst schelden op barracuda en gelijken dat ze per se willen dat moslims 911 hebben gepleegd, en dan nu roepen dat ze het niet aandurven om de islam te debunken..

  Lekker consistent..

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Ah, de doorgedraaide stalkende BEROEPSLEUGENAAR kon z'n dwangneurose die voortkomt uit z'n obsessie voor mij niet langer bedwingen.

  Beantwoord deze vraag eerst maar eens;

  '""@ Truth Hurts, reuze interessant hoor allemaal, maar ik reageer niet op andere blogs, laat staan dat ik daar andere pseudoniemen gebruik.""

  Spreekt baggercuda hier de waarheid?'

  Voordat ik ga vragen wat het per definitie toekennen van 911 aan de moslims te maken heeft met het debunken van het bestaan van allah cq de islam.

  BeantwoordenVerwijderen