woensdag 13 juli 2011

Slappe stof

Wie serieuze informatie zoekt over de zaak Joris D., moet allang niet meer bij het kippenhok van Micha K. zijn. En niet alleen omdat D als een fantoom ronddoolt in diens psychoses, of omdat K. (serieus!) denkt dat D. als een almachtige Dr. Evil Nederland aanstuurt, maar ook omdat de zelfbenoemde actiejournalist regelmatig zijn eigen glazen ingooit. Zo kwam het al eens tot een breuk met advocate Adèle van der Plas, bekend van de Baybasin-zaak, die hem in het begin nog wel eens informatie wilde toestoppen.

Maar doet de oude baas Jan Poot het wel zoveel beter? De Chipshol-topman, die zich ook al in de zaak heeft vastgebeten, liet deze week maar weer eens een advertentie plaatsen in het Haarlems Dagblad. Daarin draait het onder meer om de in 1993 verdwenen minderjarige Manuel Schadwald, die in Nederland in de prostitutie zou zijn beland. De jongen wordt sindsdien vermist.

Vorig jaar meldde zich zomaar een briefschrijver bij Poot, die stelde voor de BVD te hebben gewerkt. Deze man heeft begrepen dat de jongen op een Nederlandse jacht na het maken van een foltervideo om het leven is gebracht en in een zak met stenen verzwaard in het Ijsselmeer was geworpen. En op die boot zou D. ook geweest zijn. Poot bracht deze Diepkiel in contact met redacteuren van Die Welt, die er een stuk over zouden schrijven. Maar dat stuk is er, zo begrijpt Barracuda, ondanks allerlei gesprekken nooit gekomen.

Uit het relaas van Poot wordt ook duidelijk dat de informatie weer eens alles behalve hard is: het bestaan van de weerzinwekkende folterfilm, de rol die Schadwald daarin zou spelen en de vermeende aanwezigheid van D. lijken vooral hearsay uit het pedocircuit. Uit niets blijkt dat Diepkeel zelf als getuige a décharche op de boot is geweest. Sterker nog: Diepkiel had de Duitse journalisten allerlei documenten beloofd die hij bij notarissen had gedeponeerd, maar tot op heden heeft hij die niet gestuurd. Poot op samenzweerderige toon:' 'Is de getuige als infiltrant door Justitie op óns afgestuurd, of is hij oprecht maar bang geworden of bedreigd?'

Een stevige leest schuiven is de slappe slof vol vermoedens en suggesties lijkt ook Poot maar niet te lukken. Op basis van halfbakken informatie moet je dan ook niet allerlei paginagrote advertenties publiceren en op hoge toon gaan eisen dat er een onderzoek moet komen naar het handelen van sg Demmink en al degenen die hem beschermen.

11 opmerkingen:

 1. Gewoon chantage avant la letre, gaat om een doodordinaire absurde schadeclaim, criminelen aan het werk, dus niet anders dan dat.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dus geen gepolder meer, geen gedoog meer , naar zwaar aanpakken die klol hap. No mercy.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De AIVD/BVD had toch onderzoek gedaan en niks belastends kunnen vinden? Was dit wel een serieuze informant? En is dit dezelfde bron als de Rolodex man die Kat altijd aanhaalt en weinig geloofwaardige info heeft?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, ik las het artikel op Klol....Aardig ook die reactie van Kat's persoonlijke pitbull, Andre Vergeer: "Wanneer Demmink nu niet ontkent, staat dat gelijk aan een schuldbekentenis."

  Uiteraard werd Piet de Vries - die op Klol de 'voice of sanity' vertegenwoordigt - en die het waagde voorzichtig wat kanttekeningen bij dit verhaal te plaatsen, er onmiddellijk van beschuldigd een agent van Demmink te zijn. Bovendien toonde De Vries' reactie volgens Vergeer aan dat er blijkbaar behoefte bestond het verhaal te 'downplayen' wat dan weer bewees dat het dús waar was!

  En dan heb je het over Vergeer, iemand die in elk geval nog in staat is een begrijpelijke zin op papier te zetten, iets wat je van de meeste reaguurders op Klol niet kunt zeggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Enigszins off topic, maar het gaat over Kat, dus vergeef het me aub.

  Kat overtreft zichzelf vandaag weer: volgens onze brulboei kreeg Tristan zijn wapenvergunning op basis van - jawel, hou je vast - chantage van kindermisbruik!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Vergeer is gewoon een onderknuppel van het klol gebeuren, een uilskuiken net zoals een handjevol anderen, inclusief de zogenaamde verwarde huisjurist bouma die met een incourante voorraad kunst en boeken vanuit villa matras (electriciteitshuisje) geloofwaardig is voor e man en een paardekop

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hij heeft een vriendin, naar het schijnt. maar ik heb me ook wel eens afgevraagd waar die obsessie met pedofilie eigenlijk vandaan komt:P

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Andre Vergeer, Andrice of beiden?

  http://www.atfreeforum.com/deventermoordza/viewtopic.php?p=8967&highlight=andrice+george&mforum=deventermoordza#8967

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Micha Kat verblijft van tijd tot tijd in het communistische stinkhol Laos, waar zijn vriendin een baan heeft. Kat schrijft daar zelf over, zie:

  http://www.klokkenluideronline.nl/artikel/514/vanuit-vientiane-laos-over-nederland.html

  In dat artikel valt te lezen dat de gemankeerde onderzoeksjournalist zich in Vientiane voornamelijk bezighoudt met het inslaan van stokbrood en bier en het lullen aan de tap met ex-pats. Kat schrijft dat de regering af en toe een Laotiaan laat verdwijnen, hij schrijft over Mao style heropvoedingskampen, maar de grote mensen- en kindervriend, altijd bezig nietbestaande pedonetwerken op te rollen, schijnt zich, in de "riante villa" van zijn vriendin, maar weinig zorgen te maken over de beroerde mensenrechtensituatie in het communistische apenland. Dat er een paar straten verder mensen worden gemarteld, het doet hem weinig.

  Kat vertrekt (schrijft hij) dit weekend opnieuw naar Zuidoost-Azië, naar een deel van de wereld dus waar het zelfs een blinde journalist weinig moeite zou kosten om westerse pedofielen te ontmaskeren, maar de door kindermisbruik geobsedeerde scribent laat het hier merkwaardig genoeg afweten. Hij beperkt zich consequent tot beschuldigingen die vals of in het beste geval oncontroleerbaar zijn; echte pedofielen mogen wat hem betreft blijkbaar hun gang gaan. Het is toch opmerkelijk hoe weinig verontwaardiging er bij Kat af kan over een ongelooflijke smeerlap als Robert M; al zijn woede richt zich op de advocaat van de ouders van de misbruikte kinderen! Begrijpe wie begrijpen kan.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Op basis van halfbakken informatie moet je dan ook niet allerlei paginagrote advertenties publiceren en op hoge toon gaan eisen dat er xlpharmacy een onderzoek moet komen naar het handelen van sg Demmink en al degenen die hem beschermen.

  BeantwoordenVerwijderen