donderdag 28 juli 2011

Mind control

De complottertjes weten zich duidelijk geen raad met Oslo. Er moet iets heul groots achter zitten, maar wat....? Naarmate de dagen verstrijken worden de veronderstelde complotten dan ook alsmaar idioter, en nemen de domme fouten toe. Van chemtrailburgemeester Peter Verbeecke tot gristencomplotter Xander, allemaal denken ze bijvoorbeeld dat Breivik een auto vol kunstmest naar Oslo reed. 'Bij de bomaanslag in Oslo moet minstens 6 ton kunstmest zijn gebruikt. Dat past nooit in één auto'.

Joehoe, domme ganzen: een kunstmestbom maak je niet van kunstmest, maar van het in kunstmest aanwezige ammoniumnitraat dat je vermengt met de juiste stoffen. Als je zo graag kritische vragen stelt, zorg dan ten minste eens dat je het een beetje begrijpt.

Complotters die het helemaal niet meer weten houden het overigens simpelweg op: mind control. Gewoon een operative met een stuurknuppeltje in het struweel. Barracuda moet onmiddellijk denken aan al die esoterische technieken die complotters bedenken om iedere anomalie rond 9/11 te kunnen verklaren: van nukes tot space beams.

Redenatie Zonnewind: 'De manier waarop deze aanslag (Oslo) is gepleegd en uitgedokterd is zo geraffineerd dat het voor de hoeders van de wet - dat deel dat niet mee in het complot zit - praktisch onmogelijk is om achter de werkelijke toedracht te komen. Breivik is er zrlf van overtuigd dat hij het heeft gedaan!'

Ergo: 'De waarheid achter deze aanslagen is van hetzelfde lugubere karakter als de waarheid achter de moord op Robert Kennedy, de massale zelfmoord van sekteleden in Jonestown, de massamoord op sekteleden in Wacos, de schietpartij in de middelbare school in Columbine en de onderbroekenaanslag op Schiphol: mind control'

Auteur Arjan Plantinga weet zelfs precies hoe het in zijn werk is gegaan: agenten van de geheime diensten kammen namelijk systematisch psychiatrische instellingen, weeshuizen en asielcentra uit op zoek naar geschikte kandidaten. Ze zijn specifiek op zoek naar mensen die geen noemenswaardige familie of vrienden hebben. Eenmaal geselecteerd worden ze onderworpen aan een zware hypnose.

Helaas: Breivik zat niet in een weeshuis, had een echte vader (in Frankrijk) en een moeder (bij wie hij inwoonde), maar zelfs met zware hypnose lukt het je simpelweg niet om iemand zover te krijgen dat hij een heel eiland neermaait met een iPod op: 'There is no surrender of control, no magic. No one can be hypnotized against their will; and no hypnotized person can be forced to do anything against their will.'

Discover Magazine heeft in 2005 al eens het nodige gepubliceerd over de haalbaarheid van de Manchurian Candidates die Plantinga zo enthousiast in zijn artikel aanhaalt (inderdaad, weer gebaseerd op een film): de neurale code van onze hersenen is nog niet zover ontcijferd dat we die zomaar kunnen programmeren. Pionierswerk van José Delgado bleek onbetrouwbaar. Zoals hij ook zelf zei: 'The potential of brain-stimulation has not been fully developed because the neural code remains very difficult to untangle.'

Tot slot: als Breivik werkelijk onder diepe hypnose had gestaan was hij waarschijnlijk niet zo nerveus geweest, zou hij tijdens de schietpartij niet op maximale volume naar zijn iPod hebben geluisterd of anabole steroïden geslikt om zijn moraal en motivatie te versterken.

40 opmerkingen:

 1. Het procédé is immers niet veranderd: voor alles wat niet te bevatten is verzin je zelf gewoon een verklaring, waarna je iedereen die daar kritisch op reageert eenvoudigweg bij de medeplichtigen indeelt. Gemakzuchtig maar zeer effectief.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Stel, er waren geen "complotters" geweest, waar zouden jullie het dan over gehad hebben?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. goede vraag, maar niemand zal het antwoord ooit kunnen geven.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Op de complotblogjes begint men nu pas warm te lopen. Xander nieuws vandaag "in defense of Glenn Beck": http://www.hetvrijevolk.com/index.php?pagina=13510

  Beck heeft zelf ook gereageerd op de kritiek op zijn uitlatingen: 'Maar als we nu in een maatschappij leven waar we 'X' niet meer in dezelfde paragraaf als 'Y' mogen zeggen... zal dit een maatschappij van gaskamers worden,', aldus Beck.

  Beckiaanse logica: wanneer je een sociaal-democratisch zomerkamp niet meer mag vergelijken met de Hitler Jugend, dan eindigt het met gaskamers.

  Let ook eens op Xander Nieuws omschrijving van de Hitler Jugend: 'De Hitler Jugend was tussen 1922 en 1945 een extreem-linkse paramilitaire jeugdorganisatie van de Nazi's'. Extreem-links? Hoe gestoord en kwaadaardig moet je dan wel niet zijn. Oh, wacht even..van wie is de stelling dat de nazi's eigenlijk links waren ook al weer afkomstig?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oeps, verkeerde link. Hier is de juiste link: http://xandernieuws.punt.nl/?id=636662&r=1. De andere link is trouwens ook zeer de moeite waard.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zie/luister hier, voor wie de marteling aankan, naar hoe de door A. Jones zo hooggewaarde dr.Steve Pezceniek Alex even flink de oren wast. Zowaar bijna een intelligent gesprek, behalve dan schreeuwaap's onvermoeide pogingen om ieder respectabel niveau van de vloer te vegen met zijn onophoudelijke onderbrekingen, reclames en getoeter. Er is geen beter voorbeeld te vinden waarin je de werkelijke incompetentie van deze idioot onder ogen zal komen. Want gezien hij Pezceniek zeer respecteerd kan hij niet met dezelfde drogredeneringen aankomen als "spion" en "dubbelganger". Gewoonweg uitgeluld is ie.
  (of ik helemaal met Pezceniek eens ben is weer een ander verhaal)

  @ pvg,

  Prachtige logica ja. Typisch Amerikaans zwart/wit denken toch?

  @ geendank

  Besef jij eigenlijk wel dat Barracuda en iedereen die komt hoe dan ook geinteresseerd zijn in complotten? Dat de moderator dit blog begonnen is en daarmee dus 24/7 de complot-beweging volgt komt heus (thans dat is mijn overtuiging) niet voort uit een altruistische overweging. Volgens mij(nadruk op volgens mij) is hij wel degelijk oprecht geinteresseerd in alternatieve verklaringen/gedachtengangen.


  Barracuda ik zal maar eerlijk zijn. Je hebt gewoon een erg chill en lachwekkend blog(positieve zin). Ik geef het toe. Daarom kom ik hier ook zo vaak.
  Ik stel hierbij mijn voorheen geuitte kritiek wat bij.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. 'de moderator dit blog begonnen is en daarmee dus 24/7 de complot-beweging volgt komt heus (thans dat is mijn overtuiging) niet voort uit een altruistische overweging.'

  24/7? Welnee, een half uurtje tot een uurtje per dag, weekenden uitgezonderd.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Breaking:
  Para-gestapo-polizei haalt Jeroen's huis leeg omdat ze denken dat hij de Nederlandse Oslo-lunatic wel eens zal kunnen worden/zijn. Of zo...

  Bron...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Tja, Adamas: kijk zelf maar uit, want de teksten op jouw blog liegen er ook niet om :o)

  Jeroen moet overigens niet klagen: zelf Geert aanklagen, maar dan de zielepiet uithangen als anderen hem gaan aanklagen...

  @geendank:

  "Stel, er waren geen "complotters" geweest, waar zouden jullie het dan over gehad hebben?"

  Nou, niet over complotters.
  Wie weet hingen we dan op een van de andere blogs van Barracuda.
  Ikzelf overigens niet, die bevatten geen onderwerpen waar ik dagelijks van op de hoogte hoef te zijn...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Een blog over kantklossen lijkt me wel aardig.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. ik heb wel eens punniken voorgesteld, maar anderen zagen meer in een blog over breien :o)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hé truthtje:

  Het 'gerecht' weet in tegenstelling tot met jou soort absoluut wat zij aan mij heeft. N.l. dat ik schijt aan deze intimerderend nazionistische fratsen heb. Plus dat ik met deze fascistoïde balletjesrollerij alleen maar nog furieuzer zoals de stier op een rode lap zal reageren! Je ratgenoten van de aivd hebben wat dat betreft mijn pappenheimers in hun analen bij hun politioneel afgerichte incassobrigades al meer dan eens moeten lichten dunkt mij. Vraag het ze eens zou ik je willen aanraden? Dan weet ik i.i.g. al wel zeker dat je veel minder robuust met die arrogant afgerichte tronie van je zal blaffen. Capiche? Burgermansonbenulletje hahaha...

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Bytheway truthtje:
  "Mijn tante heeft al de instructies gekregen om bij een soortgelijke razzia, zo als haar is geleerd, de gestapohonden op hun welverdiende repliek gelijk'aardig' te moeten onthalen...." 'Hahaha...'

  BeantwoordenVerwijderen
 14. ""Een blog over kantklossen lijkt me wel aardig.""

  Of een blog over de echte veroorzakers van de problemen in de wereld ipv het najagen van spoken a la don guichot..

  BeantwoordenVerwijderen
 15. @adamas: je hoeft niet meteen in de stress te schieten als ik het over je blog heb hoor...

  @geendank: inderdaad, een blog over echte problemen ipv de spoken die de complotters najagen.
  Da's een goed idee

  Maar die blogs zijn er al genoeg..
  Kun jij er eentje aanraden die door jou gevolgd wordt?

  Bovendien, als dit blog niet de informatie behandelt die je graag onder ogen wilt zien, wat doe je hier dan elke dag?

  BeantwoordenVerwijderen
 16. ""wat doe je hier dan elke dag?"""

  Wat doen jullie iedere dag op "complotsites"?

  En ik ben kerel genoeg om op het betreffende blog mijn reacties te plaatsen ipv een achteraf blogje te starten met 'maar hunnie zus en hunnie zo'.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. "Wat doen jullie iedere dag op "complotsites"?"

  ons vermaken.
  maar ik kom amper meer op complotsites, vandaar dat ik elke dag barracuda lees.
  Die pakt altijd de leukste zaken er uit.


  "En ik ben kerel genoeg om op het betreffende blog mijn reacties te plaatsen ipv een achteraf blogje te starten met 'maar hunnie zus en hunnie zo'."

  Mja, barracuda reageert ook op de complotsites.

  Maar dan met een ander pseudoniem als hier.

  Als je de moeite had genomen om op de links in zijn artikelen te klikken en reacties te lezen was je daar zelf ook achter gekomen..

  BeantwoordenVerwijderen
 18. ""Mja, barracuda reageert ook op de complotsites.

  Maar dan met een ander pseudoniem als hier.""

  Baggercuda beweert geen flauw idee te hebben van wie of wat jij bent, daarentegen pretendeer jij alles van baqgercuda te weten, behoorlijk creepy.

  Vertel dan onder welke pseudoniemen baggercuda op "complot" blogs reageert.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. ik beweer nergens dat ik alles van barracuda weet.

  dat maak jij ervan.

  verder heb ik je al eens verteld dat ik geen zaken van barracuda ga prijsgeven die zijn identiteit kunnen onthulllen.
  Dus welke pseudoniemen hij nog meer gebruikt mag je zelf uitvogelen.

  Moet toch een makkie voor je zijn dunkt me, jij die boven iedereen verheven staat...

  BeantwoordenVerwijderen
 20. @ Truth Hurts, reuze interessant hoor allemaal, maar ik reageer niet op andere blogs, laat staan dat ik daar andere pseudoniemen gebruik.

  Ik reageer hier al nauwelijks, en de reden is simpel: anders ben ik daar veel te veel tijd aan kwijt. Als je een blog hebt waar je op artikelen van derden kunt reageren, heeft het weinig nut om dat ter plekke ook nog eens te gaan doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Hahaha .. nu is wel bewezen waarom ik th de doorgedraaide stalkende BEROEPSLEUGENAAR noem.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Maarre Barrrrrrracuda, wie was het nou die naar het eiland belde om te vertellen dat een politie-agent(breivik) zou langskomen?

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Ik gok of een deelnemer of iemand van de organisatie, Dagdad. Is dat nou zo moeilijk te verzinnen of ga je er weer van alles achter zoeken?

  BeantwoordenVerwijderen
 24. @Geendank: Met alle respect, maar ik krijg zo onderhand eerder het idee dat jij degene bent die aan het stalken is met zijn constante retoriek en geflame.

  Ben je verlieft ofzo?

  BeantwoordenVerwijderen
 25. @deweb: ach, het is wel lief om te zien dat Geendank Barracuda op zijn blauwe ogen gelooft :o)

  BeantwoordenVerwijderen
 26. @ john,

  Dus toch een organisatie? Ik dacht zo ver wil ik niet gaan speculeren. Voor je het weet word ik weer met de term achterlijke complotter om de oren gemept. Ja het zou niet de eerste keer zijn!
  Ik denk ik doe is verantwoord en volg de officiele verhaallijn waarin de politie nog geen-bewijs ziet voor een organisatie. Maar blijkbaar weet jij het al. DAS MOOI!

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Ja maar je kunt zeggen wat je wilt, truthhurts is af en toe inderdaad een beroepsleugenaar. Ik verwijs maar naar die keer dat hij stellig volhield dat het nooit-plaatsgevonden Tonkin incident geen false flag was.

  En ik maar denken dat een false flag gewoon betekend een tegenpartij van iets de schuld geven, terwijl ze in werkelijkheid geen schuld dragen. Maar goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. "truthhurts is af en toe inderdaad een beroepsleugenaar. Ik verwijs maar naar die keer dat hij stellig volhield dat het nooit-plaatsgevonden Tonkin incident geen false flag was. "

  Mja, ik maak jou toch ook niet voor beroepsleugenaar uit als je stellig vol houdt dat er geen wrakstukken gevonden zijn bij het pentagon?

  "En ik maar denken dat een false flag gewoon betekend een tegenpartij van iets de schuld geven, terwijl ze in werkelijkheid geen schuld dragen"

  niet helemaal, letterlijk is een false vlag een operatie die wordt uitgevoerd onder valse kleuren.
  Dus niet simpel iemand de schuld van iets geven zonder dat die schuld heeft, maar zelf iets uitvoeren onder de noemer van die ander.

  dus bij Tonkin: als dat een false flag was, dan betekent dat dat de VS zelf een aanval had uitgevoerd en daar Noord-Vietnam de schuld van had gegeven.
  Dat is niet het geval, De aanval waarvan de vietnamezen de schuld kregen had niet plaats gevonden.

  BeantwoordenVerwijderen
 29. @dagdad: volgens mij doelt john op de organisatie van het jeugdkamp, niet op een of andere organisatie waar breivik deel van zou uitmaken.

  BeantwoordenVerwijderen
 30. ""ach, het is wel lief om te zien dat Geendank Barracuda op zijn blauwe ogen gelooft""

  Het is toch niet te geloven, ik heb die doorgedraaide stalkende beroepsleugenaar al op tig leugens betrapt. In z'n overmoedigheid betrekt ie ook nog een keer baggercuda in z'n leugens. Baggercuda wilt niet in het web van leugens betrokken worden van de doorgedraaide stalkende beroepsleugenaar en geeft aan dat th zaken uit z'n duim loopt te zuigen.

  En wat denk je, ipv dat ie zich een keer gaat schamen en z'n smoel houdt insinueert ie dat baggercuda aan het liegen is.

  Ik heb zelden zo'n schaamteloze mafkees meegemaakt!!

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Ach geendank: ik blijf het lief vinden hoe jij barracuda, wiens naam je overigens niet kunt schrijven zonder te flippen, op zijn blauwe ogen gelooft..

  Verder heb je mij nooit betrapt op leugens, dat waren slechts rookgordijnen om je eigen debacles te verhullen.


  zoveel is duidelijk geworden met de links naar je von braun debacle, stubblebine debacle, prince debacle.

  en je doet het nog steeds: schelden, schelden, schelden als rookgordijn...

  BeantwoordenVerwijderen
 32. ""ik blijf het lief vinden hoe jij barracuda, wiens naam je overigens niet kunt schrijven zonder te flippen, op zijn blauwe ogen gelooft..""

  Dus baggercuda sprak niet de waarheid?

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Geendank and Truth Hurts
  Sitting in a tree
  K-I-S-S-I-N-G
  First comes love,
  Then comes marriage
  Then comes the baby in the baby carriage!

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Deweb, denk jij dat baggercuda gelogen heeft?

  BeantwoordenVerwijderen
 35. "Mja, ik maak jou toch ook niet voor beroepsleugenaar uit als je stellig vol houdt dat er geen wrakstukken gevonden zijn bij het pentagon?"

  Hm... das waar. Maar dat mag je best doen hoor...:P

  Maar als het Tonkin incident geen false flag was, hoe noem je zoiets dan?

  BeantwoordenVerwijderen
 36. @geendank: Geen idee, ik volg de discussie niet echt. Maar wat ik zo terzijde lees geeft mij de indruk dat je hartstikke verliefd bent.

  BeantwoordenVerwijderen
 37. ""Geen idee, ik volg de discussie niet echt.""

  Precies, je bent dus gewoon aan het trollen.

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Het is wel lief van deweb dat ie zijn vriendje probeert te helpen -en dan vraag ik me maar even niet af wie een beroepsleugenaar als vriend wil hebben, deweb doet me denken aan dit filmpje;

  http://www.youtube.com/watch?v=VYZQbZ1jK58&feature=player_embedded

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Ach, geendank: jij hebt liever vriendjes zoals Aart en Jeroen...

  Verder ben ik benieuwd wat die aangereden hond heeft misdaan dat jij hem niet waardig vindt als vriend....

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Ah, de doorgedraaide stalkende BEROEPSLEUGENAAR komt WÉÉR met rookgordijnen.

  ""@ Truth Hurts, reuze interessant hoor allemaal, maar ik reageer niet op andere blogs, laat staan dat ik daar andere pseudoniemen gebruik.""

  Spreekt baggercuda hier de waarheid?

  BeantwoordenVerwijderen