vrijdag 15 juli 2011

Kachelman

Jan Fieten is dood. De excentrieke uitvinder en kachelmaker leefde jarenlang in Zuidhorn in een voormalige, totaal verwaarloosde veeschuur, die hij zich op ingenieuze wijze had toegeëigend. De bestemming 'koeien'  voor de grond had hij handig omgezet in 'kachels'. Fietens bedrijfje werd enige tijd door de gemeente gedoogd, hoewel omwonenden regelmatig knallen hoorden en rook signaleerden bij het bedrijf. Maar elke keer ging Van Spijck net niet de lucht in.

Hoogbegaafd was hij en ooit ingenieur in Delft, maar Fieten kon nergens aarden. Niet in zijn huwelijk, en niet in de maatschappij, dus trok hij zich als een Walter de Rochebrune terug op het platteland. Daar bouwde hij onder meer een zonneauto, die hij graag demonstreerde aan schoolklassen. Zakelijk wilde het niet echt lukken. Meestentijds kwam hij met verkeerde lieden in aanraking.

In 2006 sloeg het noodlot helemaal toe. De veeschuur brandde geheel uit en het paard Amber van zijn dochter kwam bij de brand om. Hij kreeg een brief van de gemeente, waarin op straffe van een dwangsom werd geëist dat hij het asbest bij mijn verbrande bedrijf opruimde. 'Ja, ze hebben mij het hoofd in de bankschroef gezet. Maar onder deze omstandigheden ben ik niet in staat de boel op te ruimen.'

Omrop Fryslan maakte een mooi portret van Fieten, waarin onder meer te zien is hoe hij - geheel schoongeboend in zijn provisorische douche - zijn demente moeder opzoekt, die hem ooit met een bezem op zijn hoofd sloeg. Ook is te zien dat Fieten dank een nieuw onderkomen kreeg in Visvliet. Daar was blijkbaar ook internet beschikbaar en ontwikkelde Fieten zijn online alter ego Indian Scout: complotter. Steeds gekker leek Fieten te worden, met lange lappen onsamenhangen tekst bij vooral Klokkenluideronline:

(...) en als je dan de schele ogen , van zijn vrouw ziet, bij de afgang van deze bakellende(mubarak sttyle), na de verkiezingen, terwijl hij nog even in een topdeck mercedes mocht rijden langs een DIJK, dan weet je, dat je verneukt wordt, door deze vetbek met zijn tuitlipjes. wat een CDA demon,

de partij behoeft een andere naam: DDA,

Duivels Democratische APPEL ( de eva variant).

of zou apple met de hap uit de appel, er ook iets mee te maken hebben?

want symbolen, daar is de demoncorporatie GEK OP.
 weredlwijd.
 

Na de ramp met de kerncentrales in Japan was Fieten helemaal niet meer te stoppen. Ooit was hij als werknemer van de Röntgen Technische Dienst betrokken geweest bij de bouw van de kerncentrale bij Borssele. Op internet speurde Fieten sinds 11 maart onophoudelijk naar informatie over de nucleaire besmetting. Rust had hij niet meer. Aan werken kwam hij amper meer toe.

ze hebben WERELDWIJD NOG NOOIT EEN MOX- ONGELUK MEEGEMAAKT,
 dit is dus een MOOIE EXPERIMENT VAN DE GELEERDEN EN UITBATERS VAN DIE LUCIFER/DEMON INDUSTRIE...VERHAAGEN AAN DE KETTING, NU.


Een maand of twee geleden werd het echter stil. Of Fieten is overleden tussen of aan zijn brulvlammen die hij altijd graag demonstreerde is niet duidelijk. Hij werd in besloten kring gecremeerd.

20 opmerkingen:

 1. Over de doden niets dan goed hoor. Ik wist alleen niet dat jij je onder dit soort van lieden bevond, dan wel belangrijk genoeg acht om hier met zoveel egars te willen gedenken. Dit had ik echter nog net niet achter je gezocht blogbeheerder...

  "Een schaamhaar op de trui van Andrea wees ontegenzeggelijk in de richting van Henk Fieten. Onmiddellijk doken diverse misdaadjourno's op de nieuwe ontwikkelingen. Peter R. de Vries kon eindelijk weer eens updaten. H.J. Korterink sprong direct in de auto naar Drenthe. Allemaal om te ontdekken dat Fieten de betonvormenkoning van Hoogeveen is. Een vriendelijke man, aldus de buren. Echt zo'n niets-aan-de-hand-type, zoals bij wel meer tikkende tijdbommen."

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mispoes. Henk Fieten is niet Jan Fieten. Het barst namelijk van de Fietens in Hoogeveen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. *duikt weg voor plaatsvervangende schaamte onder een van zijn JWO verdelgings-machines...*

  BeantwoordenVerwijderen
 4. En nog iets: je koppelt een willekeurige haardenman Fieten zomaar aan betonkoning Fieten. Geweldige research weer, Adamas.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. "Tja, dat krijg je als je de hele nacht op zoek bent geweest naar overijverig flits-tuig dat om oppositionele krachten bedelend staat te pooieren..."

  Bron...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Indian scout zat vaak op de fansite van de familie zielepoot klol. Met teksten als ik sla je dood en ik rij met mijn truck door het huis van demmink was hij populair bij de reactie van klol. Zegt genoeg over klol

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ze condoleren de nabestaanden en familie en ze missen hem nu al. Postuum anoniem bizar omgekeerde wereleldje klol aka pootfans gekker kan niet

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Klol drijft handel met doodsberichten heb ik het mis?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Met klol aanhang aan je graf heb je het gemaakt! Nabestaanden ook blij en trots ja hoor!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Er heeft hier iemand last van een klol obsessie.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. @Doktorandus tunnelaar geendank

  Aversie bedoel je zeker immers hooguit 15 min daags op het web rondkoekeloeren is bij mijn weten nog lang geen obsessie.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. ""is bij mijn weten nog lang geen obsessie.""

  Maar je voelt je wel aangesproken.

  ""immers hooguit 15 min daags""

  Tijd is relatief.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Leuk die link naar dat portret. Heb je er ook een in het Nederlands?

  Adamas, wanneer komt je boek uit?

  BeantwoordenVerwijderen
 14. @geendank Teveel beeldschermpsychologie met schermstaren als hobby kan resulteren in een permanente infantiele persoonlijkheidsverandering, pas op hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Jan Fieten woonde op slechts slechts een paar kilometer van mijn huidige woonplaats. Vrijwel iedereen kende Jan Fieten, slechts weinigen kenden zijn internet alter ego Indian Scout. Een mooie, enigszins anarchistisch ingestelde man die lak had aan alles wat naar gezag riekte.

  Uit de wartaal die hij de laatste paar jaar op Klol poste, mag je niet afleiden dat Fieten dom was, dat was hij allesbehalve. Hij was alleen maar heel, heel erg in de war. Ik vermoedde zelfs dat hij bij Kat tegen een ban was opgelopen toen na de ramp in Fukushima bij Fieten de stoppen doorsloegen en zijn stukjes steeds onsamenhangender werden ("WE GÁÁN ER ALLEMAAL ÁÁN").

  BeantwoordenVerwijderen
 16. ""Teveel beeldschermpsychologie met schermstaren als hobby kan resulteren in een permanente infantiele persoonlijkheidsverandering""

  Ja, en dat is jou dus overkomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ondertussen bij een nog net niet verzopen kat die kachel-lam naar een pedoparadijs het zinkende schip heeft verlaten door zojuist de lucht in te gaan...

  "Het meest waarschijnlijke lijkt me echter dat we de komende dagen/weken/maanden een omschakeling zullen zien naar een staat van beleg/martial law waarin een nieuwe super-staat alle facetten van het leven gaat dicteren en beheersen, dus als je voorraden hebt aangelegd, be it goud of aardappelen, worden die gewoon in beslag genomen. Er zal geen enkele vrijheid meer zijn en duizenden mensen zullen worden opgesloten in kampen die overal in ons land reeds in gereedheid zijn gebracht. We kunnen die naderende samenleving het best omschrijven als een de techno-farma-terreurstaat waarin een elite het volk zal gaan onderdrukken via technische/elektronische middellen (microchips, camera’s, pasjes, chipcards, tracking devices etc.) en via medische farma-terreur (verplichte vaccinaties, medicaties)."

  BeantwoordenVerwijderen
 18. @ galien:

  Mooi, menselijk beeld zet je even neer.

  BeantwoordenVerwijderen