dinsdag 19 juli 2011

Hete soep

Vroegah las je bij Zapruder het ene schaamteloze false flag-verhaal na het andere: de aanslagen van 9/11 en van 7 juli 2005 in Londen waren door overheden georkestreerd om er strengere wetten doorheen te jassen, zeker weten! Niet dat er veel overtuigende feiten werden gepresenteerd, maar dat mocht de pret niet drukken. Gefundenes Fressen voor Zappies.

Tegenwoordig moet je bij Zapruder steeds vaker tussen de regels door lezen. Het zomaar wat roeptoeteren heeft plaatstgemaakt voor omzichtig droogkloten, alsof de samenstellers op geen enkele wijze geassocieerd willen worden met volidioten op het interweb. Het artikel 'Osama Bin Laden wist alles' ontkent zelfs niet de betrokkenheid van Bin Laden bij de aanslagen op 9/11, of diens vermeende dood, maar het cynisme druipt er af: 'We zullen ook nog te horen krijgen dat Bin Laden al vooraf wist dat Mohammed B. Theo van Gogh wilde vermoorden. En het zal blijken dat de leider van Al Qaida ook de film Fitna van Geert Wilders bekeken heeft'

Want Osama zou hebben geweten van de aanslagen in Londen op 7 juli 2005. De vier daders zouden hun plannen naar Bin Laden in Pakistan hebben gemaild. En daar gelooft auteur Hans (Verbeek, de Erwin Kroll van Zapruder) dus niks van. Niet dat hij veel argumenten heeft om het definitief te weerleggen, maar what the heck?

Maar hoe zit het nou echt met de vermeende alwetendheid van Osama? Om te beginnen: Waarom zou Bin Laden niet op de hoogte geweest kunnen zijn? In betere tijden zag je hem nog wel eens met een satelliettelefoon rondlopen, en aangenomen mag worden dat Osama na de aanslagen van 9/11 in zijn zelfverkozen isolement in Abbottabad niet is gaan ganzenborden. Hij had koeriers die emails op een USB stick meenamen om die elders via internet te versturen. Via dezelfde route kwamen berichten ook weer bij Osama terecht.

Alleen blijkt het weer eens een gevalletje te hete soep. Het trucje dat Verbeek uithaalt is namelijk verwijzen naar het meest summiere verhaal, met als misleidende kop 'Bin Laden wist tevoren van aanslagen Londen'. Dat ligt genuanceerder. Wat uitgebreidere verhalen geven aan dat er helemaal geen duidelijke aanwijzingen zijn voor zijn betrokkenheid bij de aanslagen in Londen, maar dat men aanneemt dat hij ervan wist. 'Bin Laden was absolutely a detail guy. We have every reason to believe that he was aware of al-Qaida's major plots during the planning phase, including the airline plot in 2006 and the London 7/7 attacks," one of the officials told Reuters.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten