woensdag 21 maart 2012

Sisi, Pepsi en Fanta

Hero had zijn boeltje nog niet gepakt of het Grote Speculeren kon beginnen: 'Wilders kan zich nu op tamelijk elegante wijze als gedoogpartner terugtrekken. Dat was tot nu toe het probleem: als hij breekt zou de kans klein zijn dat iemand nog opnieuw een coalitie met hem wil aangaan. Nu kan hij zeggen dat het niet zijn schuld is. Gevalletje overmacht. En hoeft hij geen verantwoordelijkheid meer te dragen voor de draconische bezuinigingen. Dat is wel zo handig bij de volgende verkiezingen.'

Maar bij de harde kern van Geurt klonk vooral opluchting. Weg met die onruststoker! Wat er in de tijdsspanne dat hij Kamerlid was in Brinkman gevaren is, blijft voor de fans van Geurt (good cop, bad cop?) een groot raadsel. Misschien heeft Hero net zoals Scrooge in A Christmas Carol zich ’s nachts door een spook laten begeesteren en is hij vervolgens tot beter mens geëvolueerd.

Het wegzetten van hele bevolkingsgroepen stoot Brinkman nu plotsklaps tegen de borst. Kokhalzend reaguurde de Amsterdam Post gisteren: 'Hij vergeet dat tig moslims bezig zijn om hele volksstammen niet-moslims zoals u en ik weg te zetten, sterker: op de nominatie te zetten om ober de kling gejaagd te worden, want we zijn in de optiek van moslims ongelovigen die gedood moeten worden.'

Daarom is het maar goed dat de PVV weer een partij wordt van grijze muizen, het decor waartegen Geurt - met de pen wederom diep in het neusgat - nog verder kan ten hemel varen en de goede saeck wordt veiliggesteld. Of zoals Dion Gaus het formuleerde: 'Na Hero hebben we nog altijd Sisi, Pepsi en Fanta'.

Maar de vraag is of Sisi, Pepsi en Fanta de fiets met een zijwiel met nog eens twee zijwieltjes bij elkaar kunnen houden. Barracuda kan de meeste PVV-sterren amper benoemen en hij is trouwens meer van de Rivella Blauw: Een beetje vreemd, maar wel lekker.

De vraag is alleen welke smaakje het moet gaan worden, de komende tijd. Diederik Samsom is Barracuda veel te eager en herinnert hem voortdurend aan Lurch. En met Gomez Addams (Emile) krijgen we hooguit een leuk repertoire aan grappen, zeker met Morticia (Sap) aan zijn zij. Maar onderschat Hero niet. Als Thing de afgehakte hand, de huisvriend van de Addams Family, is er ongetwijfeld een onvermoede glansrol voor hem weggelegd. Waarna de strijd tussen Pepsi en Cola pas goed kan beginnen.

2 opmerkingen:

  1. Sisi, Pepsi, Coca Cola en Fanta, ze zijn allemaal uiterst kankerverwekkend gebleken. Kortom, politiek maakt je ziek.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jammer maar als je jarenlang met je vriendjes in hetzelfde bed hebt liggen ruften en er dan uitstapt en tegen iedereen die het niet horen wil loopt te gillen dat het maar een stelletje viezeriken waren en dat Henkie het met de hond deed en jij niet want jij was eigenlijk altijd nog de fatsoenlijkste en inderdaad eigenlijk hoorde je daar in dat bed ook niet thuis want tenslotte zuip je niet, dan deug je voor mij niet en zou je net als vriend Judas door de wormen opgevreten moeten worden, te meer omdat ie ook nog eens baas van de Partij van de Allesweters wil worden en dat dus zijn vriendje Samsom het beste maar op internet naar een dolkinderugvrij vest kan zoeken.

    BeantwoordenVerwijderen