donderdag 22 maart 2012

SprOOkjes

Weer ging het deze week bij de complotbloggen over de krankjoreme verklaringen van de geflipte advocate A.L. van Korlaar van Blijenburgh die haar ex-familie probeert zwart te maken na haar scheiding.

Vorige maand schreef Barracuda al eens over het door haar verspreide document De Criminele reChtsstaat neDerlanD - Misdaden tegen de menselijkheid dat zijn ronde maakte langs de Nederlandse complotsites. Daarin wordt de indruk gewekt dat haar ex-man en zijn drie broers zowat de ergste criminelen zijn die Nederland ooit gekend heeft. Zij zouden goede contacten onderhouden met de Siciliaanse en Colombiaanse maffia, John Mieremet in Thailand hebben omgebracht, samen met Willem Holleeder eigenaar zijn geweest van de Rembrandt Toren, het Hilton Hotel en nog wat onroerend goed, een satanische voorstelling rond Marianne Vaatstra hebben georganiseerd ten overstaan van Friso en andere notabelen, en zo gaat het pagina's door.

Welk familiedrama aan deze pseudologia phantastica ten grondslag ligt weet Barracuda niet, en wil hij ook niet weten, maar vorig jaar heeft de advocate al eens een poging ondernomen om informatie over haar familie te lekken op crimesites. Zo dook bij Camilleri al de nodige 'feiten' over de broers op. Met dank aan reaguurder 'Jack', achter wie sommigen Jacqueline Hagemann vermoeden, de vriendin van de tot levenslang veroordeelde crimineel Louis Hagemann. Jack gaf de namen van de broers alleen niet vrij, dus de operatie beschadiging gebroeders Dalton mislukte alsnog. Maar zie: tal van vijfderangs complotblogjes trapten er alsnog in. Die zoeken toch nooit iets uit, moet de ex-advocate gedacht hebben.

Inmiddels is een aantal blogs dan toch tot inzicht gekomen dat het allemaal onzin is. Het meerdelige video-interview met de advocate op YouTube is op verzoek van de familie achter slot en grendel verdwenen (maar duikt hier weer op). Alleen nog een handjevol hardcore complotgekken bij Klokkenluideronline blijft erin geloven: 'Het maakt me geen ruk uit wat men over deze supergetuige te vertellen heeft; al die info zuig je niet uit je duim.'

Dat deed ze dus wel. Big Time! Neem het derde deel van haar relaas dat onlangs bij SprOOkje en andere sites opdook. Dat deel is sowieso nogal warrig. Het gaat onder meer over Neelie Kroes en haar relatie met (de vermeende witwasser) Jan Dirk Paarlberg en over snuffmovies. De rol van de broers is daarin zelden echt duidelijk. Wel zouden zij afspraken over grootscheepse drugstransporten met de Deense rederij Maersk hebben gemaakt. En dan is er nog een lange lijst van onroerend goed dat ofwel hun eigendom is dan wel dienst doet als schuilhuis: de NDSM werf in Amsterdam, de Hotels van Oranje, maar ook Sloss Oberdiesbach Zwitserland en - toe maar - het Vladimir Palace Sint Petersburg.

Van alle genoemde adressen zijn inderdaad details terug te vinden op internet, maar dat is ook niet zo verwonderlijk, want daar heeft ze het vandaan gehaald. Door zogenaamd 'echte' feiten te gebruiken, vergroot je de geloofwaardigheid van al deze verhalen.

Maar een willekeurige steekproef leert ook nu weer dat ze pijnlijke steken laat vallen: de Total Raffinaderij Nederland zou gevestigd zijn aan de Bogardstraat 6 in Middelburg, maar dat is gewoon een woonappartement. Verwoolsweg 130 in Enschede zou een heliplatform moeten zijn. De Verwooldsweg (juiste spelling) ligt midden in de bossen. Zagwijnlaan 4 in Rotterdam zou op naam staan van stroman Hendrikus Cornelis van Westenbrugge, maar op dat adres zit toch echt al jaren een sportvereniging.

Veel van de door haar opgevoerde namen blijken trouwens regelrecht afkomstig van genealogiesites, zoals veel van de adressen van makelaarsites komen. Ook niet zonder reden: er stond vaak een foto bij die ze goed kon gebruiken. Gefundenes Fressen wellicht voor goedgelovige complotters, maar niet serieus te nemen.

59 opmerkingen:

 1. Toch blijft het vreemd dat een Friso en al die andere mensen waarvan gezegd is geworden dat ze bij een nuffvoorstelling(Vaatstra) zijn geweest, niets maar dan ook helemaal niets ter verdediging hebben aangevoerd. Ze lieten zich gewoon zomaar beschuldigen. En geen kik geven he. Dat is raar. Verdacht zelfs.

  Kom er maar in Truth Hurts

  BeantwoordenVerwijderen
 2. 'snuffvoorstelling' moet dat zijn dus.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Waarom moeten mensen zich altijd weer verdedigen tegen complete onzin?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Omdat het anders blijft hangen beste Barra.

  Wie zwijgt stemt toe is niet voor niets een bekend gezegde. Als mensen zeggen dat je graag in een roze jurkje vernederd wil worden, en je laat dat bestaan, dan is dat zo op den duur, voor een hoop mensen.

  Zo zijn er bijvoorbeeld die jou een staatstrol noemen. Niet dat ik dat geloof natuurlijk. Maar als je het niet bestrijd, dan is het helemaal niet onlogisch dat anderen dat overnemen. People are sheep you know. En die blaten alles na.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ach, dat is de gebruikelijke complottertjeslogica: omdat het niet wordt tegengesproken is het waar. Zoals Micha Kat nu ook steeds harder begint te schreeuwen dat het allemaal waar is, omdat iedereen zegt dat het niet waar is.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Waarom moeten mensen zich altijd weer verdedigen tegen complete onzin?

  Hiervoor bijvoorbeeld. Als dat niet ontkracht was geworden, dan had het zijn eigen leven kunne gaan leiden. Het is niet waar, maar toch, snap je? Waarom heb jij dit zo gebracht eigenlijk? Doe je dan niet hetzelfde als waar je die 'gekke' advocate van beticht? Leg dat eens uit als je wil.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Complotgekken noemen mij al jaren een staatstrol, daar helpt geen ontkennen aan. Laat ze lekker. Aluhoedjes willen nu eenmaal geloven wat ze willen geloven.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Je wil toch niet zeggen dat dat je uitleg is? Of wel soms? Waarom blaat je zo maar wat na Barra? Het is niet waar en toch publiceer je het? Dat nablaten is toch alleen voor complotgekkies? :) Welterusten.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Over blaten gesproken: Ik zou mijn Oldenkamp-verhaal nog eens goed lezen, daarvan heb je weer eens niet veel begrepen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Je schrijft

  UPDATE: Johan heeft alles verzonnen!

  Wat is daar niet aan te begrijpen? Je complottert gewoon man. Je blaat na.

  En wat zou ik dan niet begrepen moeten hebben. Ben benieuwd.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. LOH, Ik heb geen zin in dat gezuig van je, opzouten hier.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hope doet inderdaad niks anders dan overal zuigen. De enige reden dat hij hier telkens rondhangt is om eindeloos te klagen dat hij ergens anders weer gebanned is.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Dus Friso is schuldig - of op zijn minst verdacht - omdat hij zich niet wenste te verdedigen tegen idiote beschuldigingen? Eigenaardige logica is dat.

  Wanneer je iemand ergens van beschuldigt ben jij degene die de beschuldigingen hard moet maken, degene die aangevallen wordt, hoeft niet te bewijzen dat hij of zij onschuldig is. Dat principe geldt in de rechtszaal. En terecht.

  Ik zie werkelijk niet in waarom dat hier anders zou liggen. Wanneer Kat het in zijn paranoïde hoofd zou halen mij van rituele moord te beschuldigen, zou daarover verantwoording afleggen, wel het laatste zijn wat ik zou doen. Noch ik, noch, Friso, noch Demmink, noch wie dan ook hoeft verantwoording af te leggen aan Kat.

  Ik zou hem uitlachen en voor de rest negeren. Je maakt zo'n idioot alleen maar belangrijk door met hem in discussie te gaan.

  Kortom: er is niks verdacht aan Friso'(of Demmink's) negeren van Kat. Het getuigt van gezond verstand: geef een complotgek geen podium.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Micha laat hier weer eens volledig zijn volgende steekje losvallen. En dat wordt dan geselecteerd verontwaardigd door iemand gejammerd die met de tong op zijn schoenen gelooft dat Bruisma's bende zijn concurrerende Daltons a-la the keystone cops na een reetbewerkende sessie met een rotschop zo hun clubhuis uitjoeg!? Wel komisch. Alleen absoluut dodelijk funest voor zijn nog overgebleven geloofwaardigheid natuurlijk. (kom er maar in Ziva hahaha...).

  "Kan ze haar punt onvoldoende maken met gewone woorden?"

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Precies wat ik dacht, als LOH hier niet eindeloos kan zuigen, gaat hij dat elders weer doen. Compleet met screenshots om zijn gelijk te halen.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat een armetierig figuur is die LOH toch. Verdient dezelfde benadering als de door niemand betreurde geendank: de ignore list.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Mooi om te zien dat meteen het woordje censuur ten onrechte gebruikt wordt. Het woord redactie is correcter, maar dat blaat weer niet z lekker.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. LOH, je gaat elders maar te keer met die kleine teentjes van je, maar ik geef geen podium meer aan zuigende kleuters zoals jij. Had je er al veel eerder uit moeten schoppen. Ik zie het screenshot wel weer verschijnen bij Anarchiel.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ik moest het even checken, en ja hoor LOH moest nog even laten zien dat hij helemaal niet weet wat censuur is...

  Als iemand een woord gebruikt zonder de betekenis te kennen ga er er meteen van uit dat dat met andere woorden die deze persoon gebruikt ook het geval kan zijn.

  Het zou censuur zijn als de overheid Barracuda zou verplichten de reactie weg te halen. In dit geval gaat het gewoon om het weghalen van berichten van het niveau van een schreeuwerige puber. Dat heet bijvoorbeeld redactie of beheer.

  Maar censuur klinkt wel lekker in de complotdenkerswereld :-D

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Met gewiste meningen is het zo goed als onmogelijk om te kunnen bepalen waar het hier nou werkelijk om gaat Ellen. Wordt het bijv. gedaan omdat moderatoren het vervelend vinden dat hun sites door electronische brievenbusplassers ontsiert worden, of is het slechts een reden om onwelgevallige punten moreel correct van je af te kunnen slaan? Ik denk dat het hier inderdaad om de zuigende aanstellerij van LOH gaat, die overal met zijn spermaban lijstjes wil kunnen aantonen hoe zielig hij wel niet is. Modereren is een vak appart en je moet er een hoop geduld dan wel inlevingsgevoel voor op kunnen brengen. Deze site laat zien een van de weinige te zijn die dat iig beter doet dan meniggeen meestal hypocriet gespleten naar voren wil of kan brengen. Op zich heeft LOH wel gelijk dat er nodenloos gebant wordt door opschepperige moraalridders, maar om dat nou allover als 'wraak' te gaan lopen roeptoeteren is volgens mij wel wat intriest-ziek waus ja. Get over it en ga lekker intelligent bij geilstijl lopen braken of zo.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Kinderachtig om op de persoon te gaan spelen als je geen antwoord hebt op een gestelde vraag. Barracuda is zelf een zuigende rotsite. Ik denk dat lordonehope hier een punt heeft. Dat gedoe met johan en de zuigende manier waarop deze site er mee omgaat zegt genoeg.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Heb je ook nog argumenten, Willem? Of is dat weer eens teveel gevraagd van zo'n complotminkukel en beperk je je maar liever tot jij-bakken.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Loh heeft snel een accountje aangemaakt onder de naam Willem, wat een idioot.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. pyt

  Je zegt:

  Wat een armetierig figuur is die LOH toch.

  Waar zijn hier de argumenten dan voor? Wat je zegt ben je zelf. Het is de misselijkmakende mentaliteit van barracuda en co ten voeten uit. Maar het anderen verwijten. Inderdaad. Wat een jijbakkentroepsite.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Rogier je ziet spoken. Alleen maar bullshit hier.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. LOH is tevens schizofreen, komt wel vaker voor bij frequent drugsgebruik.
  Overigens niks mis met deze site, integendeel, vooral doorgaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Aangezien jij gewoon Lord Wanhoop bent, reageer ik verder niet op jouw, Willem. Ignore list, weet je wel?

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Haha LOH ziet inderdaad bullshit en spoken en ene "Willem", and the name is :"LordOneHope". Goede inschatting Rogier, LOH is waarschijnlijk door zijn dagvoorraad pretsigaretten heen.

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Al de smoesjes en excuses die ze hier nodig hebben om maar vooral niet ontopic te kunnen blijven. Wat een schijtsite.

  BeantwoordenVerwijderen
 32. LOH doet me aan een Duracelkonijntje denken, met een toetsenbord i.p.v.een
  trommeltje. Als het maar klinkt, leest hij een ieder voor uit eigen werk, met het taalgebruik(copy and paste) waar Bomans de hik van zou krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Zeg LOH oh sorry ik zeg Willem , wie van jullie 2 mag altijd in het midden lopen?

  BeantwoordenVerwijderen
 34. @Willemonehope
  Denk jij dat jouw naamswijziging echt invloed op de kwaliteit van dit blog heeft? Of ben je op zoek naar een worteltje of een banaan? Probeer het eens bij de groentenboer, zou ik zeggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 35. pyt van de gallemiezerige en geen (lol alleen de naam al) jullie zijn hier op je plek. Dat eeuwige jaloerse gedrentel over andere sites geeft aan hoe kleinzerig jullie leven en denken. IQtje 65 figuren. Nou ja friezen zijn over het algemeen niet zo intelligent. En nogal rascistisch aangelegd ook. Simpleminded peoples.

  Nog geen letter hier gelezen waar je wat aan hebt. Op wat de heer Onehope schreef na is het allemaal kut wat de klok slaat. Dat hele topic gaat down de drain. Zijn hier nou echt alleen maar boeren of hoe zit dat?

  BeantwoordenVerwijderen
 36. "De heer Onehope" haha hij benoemt zichzelf als heer , Willem van de adelstand zou hij graag willen zeggen. IQtje , nou , nou de meester Willemonehope zelf aan het weurd, heur. Zelfkennis van een Konijn die alle jagers te lijf wil. Mixomatose is een gemene kunstmatige rotziekte. Zeg Willemonehoopje moet ik me Piet Kierewiet noemen? Helpt je dat om jouw huilbui te stoppen.

  BeantwoordenVerwijderen
 37. LOH is nog niet weg of we hebben Willem. Zelfde obsessieve toontje. Intussen wordt hij bij Anarchiel helemaal ondergespit.

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Ook de 33-jarige boertje de heer David Maasbach maakte blijkbaar liever geen gebruik van een doodgewone broek/vestzak. Hij stak zijn marihuanapijp namelijk liever in zijn achterwerk. Dus nadat de politie hem had betrapt op een fout uitgevoerde verkeersmanoeuvre, werd hij meteen uit het dagelijkse werk verkeer verbannen. Bron...

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Het minderwaardigheidscomplex van Willemonehope begint als hij mensen met een IQ van minder dan 65 op te spelen, daarmee valt Willem als Lordonehope door de bekende mand. Moehaha kreten komen eraan, let maar op. Lachopwekkende zielepoot.

  BeantwoordenVerwijderen
 40. @Adamas 09.10

  (kom er maar in Ziva hahaha...).

  Ja, geweldig fascinerend toch?! Hoe kan je je toch zo verstappen?

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Ondertussen neemt de wereld de werkelijke schade op...

  alexnieuwsbreker schreef:
  Zeg ik wil niet vervelend zijn maar Barracuda word gesloopt door lord one
  hope met het Johan Oldenkamp verhaal,Barracuda zit erdoor heen en legt hem
  het zwijgen op.Lord one hope 1 Barracuda 0 whuhahaha.


  tsja als je dat niet kan pareren dan allen maar de flauwekul tot nog toe , tsja dan blijft dat hangen he. Dat zei Lordonehope ook al. En die heeft altijd gelijk, dat weet je.

  BTW John Je toont je onetrackmind hier wel gelijk mee aan. Een uitgelulde DGGD is niet bepaald ondergespit worden ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 42. nieuwsbreker, dat je daarmee moet komen, LOH. Wat een zielig leuterblogje is dat.

  BeantwoordenVerwijderen
 43. Zoals ik al eerder optikte bereikt "vanmiddag gekke willempie" nu de ontkennende fase, oftewel de mhuhahafase van een schizofreen (Over pareertalent gesproken), die dorpsgek Willemonehope heeft 2 planken voor zijn kop, van minstens 500 jaar dikte.

  BeantwoordenVerwijderen
 44. Geeft niet John The word is out. Ur fucked.

  BeantwoordenVerwijderen
 45. Goh geen, eindelijk eens in lijn met de boyz? Het moet een onwerkelijk gevoel voor je zijn. Wen er maar niet aan. Morgen is alles weer back to normal, en ben jij weer de wartaal sprekende psycho, zoals iedereen je ziet.

  BeantwoordenVerwijderen
 46. Vocabulaire Jan Kriek met riek en woordenboek.(Lees willemwanhopige);

  Wartaal sprekende psycho,65IQtjes gevalletjes, schijtsite,leuterblogjes simpelminded peoples.

  Je bent heel ver heen, Willem Lordonehope, ga hulp zoeken.

  BeantwoordenVerwijderen
 47. @geen

  Ik weet niet wat en met wie je lult, maar leuterblogjes was niet van mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 48. Heel scherp en goed gezien Willemonehope, succes met jullie hulpvraag.

  BeantwoordenVerwijderen
 49. Ziva op 18:01;
  Ja toch? Met zulke 'versprekingen' kan die zijn donatieknop meteen wel opdoeken. Alhoewel ik vandaag bij hem toch nog schapen zag bedelen om de donatieknop! No kidding...

  En voor LOH ik heb DE behandeling voor zijn zielige alter-ego (Wuillempie) gevonden! Ik zou me wel raad weten hoor. Wuat jij Wuillem/LOH?

  BeantwoordenVerwijderen
 50. Toch weer interesse in big willem Ziva? Naughty girl. Anyway, wat let je? Ik hou je niet tegen hoor. En Lordonehope waarschijnlijk ook niet.

  Over het algemeen zullen mannen niet gauw nee zeggen tegen een welgemeende rape door een aantrekkelijke vrouw.

  offtopic:

  Blijft je utje hangen?

  BeantwoordenVerwijderen
 51. Willemonehope (schizofrene bipolaire angst en bevende domfobistische wijdbeens treurnicht)
  Over het algemeen zullen mannen....

  Wat weten die 2 toch veel unieke kennis te delen.

  BeantwoordenVerwijderen
 52. 'Toch weer interesse in big willem Ziva? Naughty girl. Anyway, wat let je? Ik hou je niet tegen hoor. En Lordonehope waarschijnlijk ook niet.'

  Dit was je laatste berichtje als Willem, LOH.

  BeantwoordenVerwijderen
 53. hm.. dit is voor het eerst dat ik Barracuda iemand eruit heb zien trappen. Netjes hoor LOH, zelfs geendank kreeg dat niet voor elkaar en dat was me pas een schizofrene troll.

  BeantwoordenVerwijderen
 54. Hij zit nu weer ruzie te maken bij Anarchiel, met datzelfde zuigende psychotische gedrag.

  BeantwoordenVerwijderen
 55. @Mind Fever

  Er is ook nog niemand geweest die Barracuda zo voor schut heeft gezet.

  Waarschijnlijk is dat de enige reden.

  :)

  BeantwoordenVerwijderen
 56. En weer een nieuw accountje. We trappen er niet meer in, LOH.

  BeantwoordenVerwijderen
 57. Er is maar een heel klein vuurtje nodig om enorme rookwolken te veroorzaken. Neem wat vochtig hooi of stro..

  Deze broers zijn niets-en-niemand-ontziend vlgs de genoemde ex-echtgenote. Er is zelfs een eigen kind vermoord en in brand gestoken. Kinderen ontvoerd, misbruikt en vermoord. Enkel en alleen ter vermaak. Mensen die de broers zouden kunnen dwarsbomen, verklikken ijskoud geliquideerd. Maar deze ex-echtgenote loopt nog vrij en onbekommerd rond.

  Ene Micha Kat is blijkbaar zó zorgeloos dat hij nog altijd vrij-uit en naar hartelust "klokken luidt" en zelf vanwege bedreigingen is gedagvaard ; http://nos.nl/artikel/366132-publicist-micha-kat-opgepakt.html

  Ik wil niet beweren dat "de broers" smetteloos zijn. Maar dat zelfs hun moeder betrokken zou zijn bij ontvoerings-en misbruikzaken (zelfs moord) terwijl genoemde zwartpraters nog altijd springlevend rond dartelen mag mijns inziens toch wel wat zeggen.

  BeantwoordenVerwijderen