maandag 12 maart 2012

NSFW Pr0n

Kijk niet vreemd op als Prof. Drs. G.B.J. VanFrikschoten, de immer jammerende uitbater van Amsterdam Post, binnenkort weer gaat bedelen om geld. Dat deed hij ook in december, toen kennelijk een dreigend faillissement van zijn hostingbedrijf moest worden afgewend. Onder het mom dat het in de lucht houden van een site heel veel geld kost, schonk de trouwe aanhang - bang dat er weer een moslimvretersite zou verdwijnen - zonder een verdere vraag te stellen maar liefst 2500 euri. Die wist blijkbaar niet dat het hosten van een site toch echt niet meer dan een paar tientjes kost. Van Frikschoten hield zijn mond over de werkelijke besteding.

En nu is hem weer een inkomstenbron ontnomen. De Google Ads, die VanFrikschoten toch op zijn minst maandelijks een kar vol boodschappen opleverden, zijn weggejorist. 'Google vindt de AP namelijk een ranzige NSFW Pr0n site. De advertenties waren eerder al eens stop gezet omdat ik een medisch voorbeeld had getoond van een besneden klabanus in vol ornaat.'

Dat was inderdaad geen prettig gezicht, die klabanus in vol ornaat, maar geheel passend bij het toch al ranzige interieur van het zwartelaarzenblog. VanFrikschoten nuanceerde: 'Zulke foto's op deze site zijn altijd functioneel. Er staat een betoog (...) bij. Het is geen ranzige porno maar gaat ergens (...) over. Een maatschappelijk dan wel religieus probleem of politiek onderwerp.'

Op een of andere manier werd die ban weer opgeheven nadat de omstreden foto werd verwijderd, maar nu heeft Google weer ingegrepen wegens onder meer een PSP poster uit vervlogen tijden en een wetenschappelijk verantwoorde afbeelding van een schaatsende doch naakte dame in de zon.

As iemand van het Californische bedrijf de moeite had genomen het gros van de stukken door de eigen gratis vertaalmodule te halen, en met name die van de sproeikogelvermassamoordende Martien Pennings, was de advertentieban al veel eerder een feit geweest. Lees de voorwaarden.

De mooiste opmerking stond direct onder de klaagzang van de webmaster: 'Google heeft dus de sharia al ingevoerd. Wanneer worden hoofddoekjes voor vrouwelijke Google medewerksters verplicht?'

5 opmerkingen:

 1. Al een tijdje niet meer op dat nazibaggerblogje gekeken, maar heeft de prof nu nog steeds geen verantwoording afgelegd over die 2500 euro? Zou hij het geld dan tóch in eigen zak hebben gestoken? En dat voor zo'n Keurige, Gezagsgetrouwe Burger.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hmmtja... maar wat voor advertenties zijn er nu van toepassing op racistisch getinte halve naziblogs? Heeft iemand weleens gedegen onderzoek gedaan naar het koopgedrag van dit type consument? Ik kan me voorstellen dat een legerdumpshop nog leuke laarsjes kan verkopen aan deze... (en hier doe ik een gok) niet zeer fortuinlijke grotendeels alleenstaande 20-45 jr oude mannen?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Guns 'n Ammo? Black Pussys? Hmm...problemen met google, maar past verder prima bij Amsterdam Nazi.

  En je gok klopt wel, Tim. Wanneer mannen zó hard roepen dat ze de GROOTSTE hebben als de reaguurders op Amsterdam Nazi, dan weet je wel genoeg.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jeps... en natuurlijk zullen de kleertjes van Hugo Boss ook aanslaan bij de heertjes Ik Hou van Hitler. De eerste keer dat we kennis mochten maken met die mooie strakke pakjes van Hugo Boss was toen ze ons land binnenmarcheerden ergens rond, euh, 40-45... Jammer dat HB tegenwoordig niet meer staatsgesponsorde kleding is, maar juist redelijk stevig aan de prijzige kant is.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je hebt er weer een mooi stukje van gemaakt Truus!

  BeantwoordenVerwijderen