maandag 19 maart 2012

Theo

O jee, Theodor Holman is fan van het Monster van Utoya. Die was anders dan Mohammed Bouyeri ten minste géén domme oetlul, vindt Theo. Als je zoiets roept kun je rekenen op een boos, maar voorspelbaar commentaar bij Frontaal Naakt. 'Holman heeft zijn paranoïde waandenkbeelden vervat in een toneelstuk over Breivik en Wilders (die laatste is volgens Holman veel te links) dat wordt opgevoerd in – verrassing! – De Balie. Dat culturele centrum is, sinds Yoeri Albrecht er de scepter voert, een organisatie geworden voor het witwassen van extreemrechts, racistisch gedachtegoed.' 

Ach, welnee. Theo Holman is een softie die graag provoceert. En altijd met een dikke humoristische ondertoon, die Barracuda wel mist bij een verkrampte sluiptrekkende bijna-bijlmoordenaar als Martien Pennings van Amsterdam Post. Dat die humor ditmaal ontbreekt is ook nog wel te begrijpen: Holman verloor zijn beste vriend Theo van Gogh door een lugubere steekpartij van een moslimfanaat. Diens verklaring in een brief op het lichaam van Van Gogh was ook nog eens gericht aan Ayaan Hirshi Ali 'van de Thaghoet partij VVD'. Breivik had 1500 pagina's nodig om zijn onvrede te ventileren. 'Ik voel me verwant met Breivik. En daar schaam ik me ook niet voor. En toch heeft Breivik een totaal andere beslissing genomen. Dat is een interessant conflict.'

Holman weet precies wat het effect is van een paar pittige uitspraken. Daar wordt namelijk over geschreven. Over gepraat. Op straat, in kranten, op blogs. Met als resultaat dat nu iedereen  'Breivik ontmoet Wilders' gaat zien. Zeer beslist geen 'extreemrechts, racistisch gedachtegoed', gewoon slimme marketing.

5 opmerkingen:

 1. "Zeer beslist geen 'extreemrechts, racistisch gedachtegoed', gewoon slimme marketing."

  Dat wat jij vandaag in je laatste zin als 'slim' klassificeert komt op mij slechts over als het via een achterbakse manier over de lijkjes van veel onschuldige zieltjes je zogenaamd theatraal natte dromen met wat bijeen gesprokkelde judaspenningen nog even snel 'mogen' incasseren Moderator. Op deze wijze aan je gerief komen wordt altijd WEL op de een of andere wijze via veel al dan niet opgevangen vervloekingen afgerekend. En terecht natuurLIJK! Ik zie daarom HOL-man als gevolg van deze door hem zelf opengetrokken negatief-karmische doos van pandora, binnenkort wel ergens tussen de bomen van het Amsterdamse bos in aan zijn eigen geprepareerde stropdas bungelen hoor. Alhoewel de laffaard daar al wel veel TE-lang in zijn geil-mediale optredens wel erg jankerig smekend om medelijden voor vraagt. Dus ook daar zal hij helaas de cojones wel voor moeten missen lijkt me. Wat een uit zijn verhalende 'fantasie' ruftende Theo wannabè zeg! Ik zal eens kijken wat ik binnen mijn fundamentele kringen voor deze lafbek nog wel eens kan betekenen hahaha. Genoeg vrijwilligers om mij heen die deze manwijf nu echt wel kunnen fileren. OMFG! Zoals dat met die Theo overigens volledig ingecalculeerd en weldegelijk uitgelokt er ooit ook nog eens van moest komen natuurlijk! (a-la suicide by cop maar dus by terror gehersenspoelde m'hammed-retard!) Sorry maar kon het toch even niet laten hohoho...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Kom op, Barracuda, óók als er een dingetje moet worden verkocht is extreemrechts, racistisch gedachtegoed nog steeds extreemrechts, racistisch gedachtegoed.

  Deze uitspraken komen ook niet zomaar uit de lucht vallen. Ik wéét dat Holman gelooft in de 'Eurabisering' van Bat Ye'or en zijn interviewer is nota bene Joost Niemöller, die er precies dezelfde ideeën op na houdt, Op De Dagelijkse Standaard, die ook in extreemrechts, racistisch gedachtegoed grossiert.

  Ik bedoel, hoeveel aanwijzingen heb je nodig voordat je akkoord gaat met mijn analyse?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nee maar, wie hebben we daar...

  Waaruit leid je af dat Holman uitsluitend op zoek is naar publiciteit, Barra? Het interview met Holman in het Parool nog gelezen? Mij lijkt hij bloedserieus.

  Maar..zelfs indien je gelijk hebt, dan is dit het goorste stukje lijkenpikkerij, dat ik in lange tijd gezien heb. Dat Holman een ordinaire lijkepikken was, wisten we al. Vraag de geest van Theo van Gogh maar eens. Maar dit is humor niveau Belsen was a Gas. Nee toch? Serieus? Wat een gevoel voor humor heb je dan.

  Eigenlijk prefereer ik dan Martien Pennings boven Holman. Zo gek als een deur, maar in en al zijn krankzinnigheid in elk geval integer.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het wie hebben we daar uit mijn vorige post verwijst - voor alle duidelijkheid - naar Adamas. Jouw geweldsfantasieën doen me trouwens aan iemand denken, Adamas. Zegt de naam Pennings je iets?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. 'Waaruit leid je af dat Holman uitsluitend op zoek is naar publiciteit, Barra?'

  Dat zeg ik niet. Ik schets juist een context waarin het logisch is dat hij deze dingen zegt.

  BeantwoordenVerwijderen