dinsdag 13 maart 2012

VrijheidsstrijderZelfverklaard genie Johan Oldenkamp vindt zichzelf zo interessant dat hij telkens weer de main stream media benadert. De ene keer omdat Johan meent dat hij in aanmerking komt voor een Nobelprijs, de andere keer om een mega-ontdekking inzake de Grote Piramide van Gizeh wereldkundig te maken. In het beste geval wordt hij belachelijk gemaakt, maar veel vaker gewoon terecht afgewezen.

Zo ook nu weer. Johans huisraad wordt binnenkort geveild omdat hij weigert een zorgverzekering af te sluiten. Dat was helemaal niet nodig geweest omdat er keurige regeling voor gewetensbezwaarden bestaat. Net doen alsof je verplicht moet betalen en slaaf bent van de farmaceutische industrie en daar een hele poppenkast omheen organiseren is ofwel gewoon dommigheid, of bewuste manipulatie. Helemaal als je je dan ook nog verzetsstrijder durft te noemen.

Maar goddank, er zijn altijd nog de alternatieve media. Die zoeken nooit wat uit, dus willen ze Johan wel weer aanhoren. De beste die je dan tegenover je kunt hebben zitten is de immer instemmend knikkende Tim de Enchanter van Grenswetenschap. Nooit zal Tim ook maar een echt kritische vraag stellen. Zo beweert Oldenkamp dat de zorgverzekering geen alternatieve geneeswijzen vergoedt. Ook weer onzin. Nederlanders worden steeds zieker, zegt Johan met verwijzing naar het CBS. Sterftecijfers als gevolg van hart- en vaatziekten zijn aan het dalen, net van veel andere aandoeningen. Oldenkamp roemt wijlen Hulda Regehr Clark die kankerpatiënten op alternatieve wijze wilde genezen. Oldenkamp weet niet waaraan Clark zelf is overleden, maar 'het was geen kanker'. Dat was het dus wel. Beenkanker zelfs.

De aap komt uit de mouw aan het einde van het gesprek. 'Ik wil af van dingen die ik niet fijn vind'. En weer geeft Tim geen kik.

17 opmerkingen:

 1. Johan Oldenkamp is gewoon een loser die een ziektekostenverzekering op kosten van zijn medeburger wil hebben. Meer zit er niet achter, totaal niet.

  Maar wees gerust Johan, complottend Nederland trapt graag in je slappe verhaaltjes en zal graag de knip trekken om je premie te betalen of je een nieuwe inboedel te verstrekken. Hoe zit het eigenlijk met de priemgetallen Johan?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Barra, hoe zit het eigenlijk met die zelfverklaarde pedojager Marcel Vervloesem. Hij is momenteel weer groot nieuws in complotterland.

  http://www.klokkenluideronline.nl/artikel/11359/marcel-vervloesem-spreekt-onthullend

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb laatst geprobeerd om daar wegwijs in te worden, maar het is een hoofdpijndossier van twee kampen - ook nog in de familiesfeer - die elkaar van alles en nog wat beschuldigen. En dat al decennia lang. De man komt op mij betrouwbaar over, maar het dakmantel-scenario is niet uit te sluiten. Kortom: ik kom er niet uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. 'Johan Oldenkamp is gewoon een loser die een ziektekostenverzekering op kosten van zijn medeburger wil hebben.'

  Heb je het filmpje wel echt gezien?

  Dat is namelijk helemaal niet wat Oldekamp zegt. Oldekamp zegt wel dat er nu veel geld verdient word, er winsten gemaakt worden, en dat evengoed de premie maar omhoog gaat, en dat dat dus oneerlijk is, wat m.i. ook zo is.

  Oldekamp wil helemaal niet een verzekering op kosten van een ander. Oldekamp wil heus wel een zorgverzekering, maar die moet dan fair zijn. Je verdraait, of je hebt er geen verstand van. Ergo je kletst maar wat.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ah precies zoals ik al schreef. Complotgekkies trappen in de "mooie" verhaaltjes van Oldenkamp. En lordwanhoop bewijst die stelling direct

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat zijn volgens jou 'de "mooie" verhaaltjes'?

  Betaal jij liever teveel dan?

  Wat kan je tegen iemand hebben die een precedent kan scheppen? Je kan er niks door verliezen. Maar misschien wel winnen.

  Waarom ben ik een complotgekkie?

  Niet allemaal tegelijk :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @ Master of Hardcore:

  Je doet net alsof Johan Oldenkamp een doordacht plan heeft, waarmee hij "ziektekostenverzekering op kosten van zijn medeburger wil hebben".

  Geloof je echt dat dat zijn motief is? Ik zie eerder een losgeslagen figuur die duivels waant achter iedere boom. Beetje maf, tegen het gekke aan... eigenlijk gewoon over de grens van het gekke heen. Maar een man die ziektenkosten op kosten van anderen wenst te hebben uit eigen belang en gewin? Nee, dat zie ik niet. In deze ben ik het met LordOneHoop eens.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Lordonehoop

  Je weet niet eens wat teveel is. Je blaat daarmee de rest van iq-loos Nederland na die als een stel schapen roeptoeteren dat zorg te duur is. Om vervolgens bijv als argument te gebruiken dat het bijv in Spanje zogenaamd niets zou kosten

  Tim Dog:
  Ik heb een iets ander beeld van Johan Oldenkamp. Namelijk die van oplichter. En waarom een oplichter: omdat hij slim inspeelt op complotgekkies die trappen in zijn mooie verhaaltjes. Met medeburger bedoel ik overigens de complottiesgekkies. Niet de rest van Nederland

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hmm...ik denk toch eerder dat Tim en LOH gelijk hebben. Oldenkamp lijkt me geen profiteur. Op zijn wijze is hij waarschijnlijk een idealist. Zolang hij zich niet met wis- en sterrenkunde (waar hij echt de ballen verstand van heeft) bezig houdt, heeft hij ook wel eens een punt.

  Ik vind hem niet onsympathiek, ook in dit filmpje niet. Hij komt op mij over als een aardige, integere man, vol goede bedoelingen. Zeker geen raaskallende hystericus als Micha Kat.

  Uiteraard lopen er in het complotterswereldje zat charlatans rond die een slaatje uit goedgelovige mensen willen slaan (Micha Kat, bijvoorbeeld), maar veel complotters en alternatievelingen zijn volstrekt integer. Wat uiteraard niet inhoudt dat ze dús gelijk hebben:)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. @ Master of Hardcore:

  "omdat hij slim inspeelt op complotgekkies die trappen in zijn mooie verhaaltjes"

  Dat is waar we van mening verschillen. Jij zegt dat hij inspeelt op complotgekkies, waarmee je hem een rang boven complotgekkies plaatst. Ik zeg dat hij een complotgekkie is, he walks and talks like em because he's one of em. Not because he is a deviously clever impostor.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. @Masterhardcore

  'Je weet niet eens wat teveel is.'

  Oh nee? Ik ben nog van de tijd dat er 22 gulden maandelijks van me salaris werd afgeschreven maar waar ik vol verzekerd door was. Daarna werd het 32 gulden totdat die mafketel van een Hoogervorst met ze absurde marktwerking ons in die neerwaartse spiraal heeft doen komen. Het bedrag wat ik nu betaal is 5 a 6 keer zo hoog. Voor minder zorg weliswaar, want er moet ook nog bijbetaald worden voor sommige zaken die niet in het pakket meer zitten.

  'Je blaat daarmee de rest van iq-loos Nederland na die als een stel schapen roeptoeteren dat zorg te duur is.'

  Want het is niet te duur wil je zeggen? Betaal je wel zorgverzekering? Of doet papa dat voor je?

  Blijkbaar weet jij niet beter dan wat je weet. Ik denk daarmee dat je niet goed kan inschatten hoe het slechter is geworden. Het geeft m.i. wel weer een nieuwe interpretatie aan wat blaten zou zijn :)

  Om vervolgens bijv als argument te gebruiken dat het bijv in Spanje zogenaamd niets zou kosten

  Ik had het argument nog niet gehoord, maar de benzine is daar ook goedkoper en het zou zomaar kunnen. Persoonlijk vind ik het raar dat verschillende landen in de europese unie nog steeds verschillen kennen in prijzen. Dat zou toch niet mogen?

  Van 'complottiesgekkies' had ik nog niet gehoord. Is dat een kruising?

  BeantwoordenVerwijderen
 12. "Dat was helemaal niet nodig geweest omdat er keurige regeling voor gewetensbezwaarden bestaat."
  Er is inderdaad een soort regeling. Maar in die regeling wordt nog steeds de premie van de basisverzekering op je inkomen ingehouden. Informeer je dus beter voordat je wat beweerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. En ga je nou weer beweren dat je daarmee de farmaceutische industrie financiert? Of wat wordt de warrige logica dit keer?

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Voor figuren als Joker gaat de zon voor niks op. Als hij morgen betrokken raakt bij een ongeluk en maanden moet revalideren, begrijpt hij niet dat dat ergens van betaald moet worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Voor figuren als Joker gaat de zon voor niks op

  Voor jou niet dan?

  BeantwoordenVerwijderen
 16. pateo.nl is van prof.Oldenkamp.Zéér hoogbegaafd mannetje,kent alle wetenschappen zelfs occulte en ook meester in een of andere vechtsport.occult betekent 'verborgen'
  Pateo.nl is voor velen te hoog gegrepen als ik zo enkele reacties lees.voor degene die nog wel werkende hersencellen heeft en nog zelf kan nadenken is 'wegschuiven van de sluier'erg verhelderend.

  BeantwoordenVerwijderen