donderdag 17 april 2014

Trails

'Amerikaans (...) wetenschappers hebben kortgeleden toegegeven dat ze chemtrails gebruiken om het weer te beïnvloeden en zonlicht tegen te houden. Een van de onderzoekers en initiatiefnemer, David Keith van de Harvard University, deelde mee dat ze zonlicht-reflecterende deeltjes in de atmosfeer hebben gesproeid met als doel de aarde kunstmatig te laten afkoelen.' Aldus een vertaald artikel op Want to Know van Guido Jonkers.

Een korte alinea vol tegenstrijdigheden. Want waar in de eerste zin nog sprake is van 'chemicaliën', gaat het even verderop weer over 'zonlicht-reflecterende deeltjes'. En waar chemtrails volgens plotters als Jonkers toch vooral tot doel hebben om de mensheid uit te roeien op een of andere vage elite na, hebben we het hier weer over klimaatbeïnvloeding. En waar in de eerste alinea nog wordt gesproken over een reeds uitgevoerd experiment, zijn het even verderop weer 'plannen'. Niets is zo veranderlijk als een plotter. Zou die Jonkers dit soort stukjes wel eens echt overlezen?

Om te beginnen blijkt de vertaling niet te kloppen. Ook in het oorspronkelijke Engelstalige stuk staat dat het alleen maar gaat over plannen gaat. David Keith (hier bij TED) houdt zich verder helemaal niet bezig met chemtrails. De Canadese geo-ingenieur denkt dat zwavel (sulfide)-deeltjes de oplossing zijn voor het broeikaseffect. Een wolk sulfidedeeltjes werkt als een soort zonnebrand: het zonlicht wordt weggekaatst voordat het de dampkring binnen is gekomen. Voor dat effect hoef je niet eens een experiment uit te voeren, dat is met vulkaanuitbarstingen al aangetoond.

Maar het belangrijkste is: Keith roept zelf dat het niet per se haalbaar is. Ook wijst hij op het risico dat landen door te vertrouwen op geo-engineering mogelijk een verdere reductie van broeikasgassen zullen staken.

Maar die nuances lees je niet bij Jonkers. In tegendeel: het aantal zwaar gestoorde zweefmalloten dat onder het stuk reageert herhaalt weer het ene chemtrailmantra na het andere: 'Wij worden stelselmatig uitgeroeid ! Kijk op google naar gloria guidestones dan weet je genoeg ! Zo is het en…..het is aan ons het volk om dit te stoppen we moeten die bastaarden van een elite uitroeien net zoals de bankiers laten ze maar zelfmoord plegen het zijn allemaal bedriegers en bastaards!'

11 opmerkingen:

 1. Het blijft toch bijzonder dat we de reguliere media (in principe) niet zouden moeten vertrouwen, maar wel een groot bedrijf als google.

  En verder..tja. Weinig nieuws he?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat er (voor de verandering) nogal wat tegenstrijdigheid zit in de theorie dat mensen de reguliere media niet moeten vertrouwen. In dit geval omdat we schijnbaar een ander groot bedrijf, dat nog veel meer over ons verzameld en weet, wél moeten vertrouwen. En dat het toch vreemd is dat zo'n groot bedrijf al die geheimen zo makkelijk toegankelijk maakt.

   Verwijderen
  2. Goh, tuurlijk... ik had natuurlijk zo'n warrig en ONBEGRIJPELIJK antwoord wel verwacht.

   Ik zou zeggen, kom eens wat vaker buiten!

   En kap nou 'ns met iedereen maar voor leugenaar uit te maken, want jij weet natuurlijk alles stukken beter, NIET?

   Verwijderen
  3. Wat vind je er zo onbegrijpelijk aan? Kun je dat misschien ONDERBOUWEN? (Om me even tot jouw niveau te verlagen)
   Of kom je weer alleen met on-onderbouwd gemopper?

   Overigens kom ik zeer regelmatig buiten, ontmoet ik zeer diverse mensen en zal ik nooit beweren de wijsheid in pacht te hebben (want dan zat ik hier niet, maar met mijn luie kont te rentenieren op een niet nader te noemen plek). Laat staan dat ik iedereen voor leugenaar uitmaak. Niet voor niets zet ik er voor de nuance bijna(!) altijd bij 'sommige' bij. Maar dat ben ik hier tot mijn spijt vergeten.
   Bij deze alsnog: Ik bedoelde mijn post hierboven slechts over sommige mensen.

   Is trouwens de opmerking over 'niet naar buiten komen' de nieuwe in een reeks van standaard opmerkingen tegenover mensen die niet meegaan in bepaalde ideeën waarvan de schrijver van dit Blog er een aantal bestrijd?

   Verwijderen
  4. En meneer of mevrouw 'Ik' is er weer vandoor bij het vragen naar onderbouwing.

   Of zit hij/zij in de buitenlucht op vakantie zijn samen met een deel van Nederland en Nederland? In dat geval zal ik mijn excuses aanbieden.

   Verwijderen
 2. En het voorspelbare is dat onnozele figuren zoals Jonkers met hun halvegare blogjes zich dan ook nog lopen te beklagen dat ze met 'al het goede werk' wat ze verrichten hun broek niet kunnen ophouden.

  Want daar hebben we de open deur weer een financiële donatie is van harte welkom -want- er zijn veel belemmerende factoren die deze bekrachtiging als het ware ‘tegenwerken’. Sommige zijn van natuurlijke oorsprong, maar er zijn ook krachten achter de schermen werkzaam, wiens intenties niet gebaat zijn bij de bekrachtiging van mensen

  Tuurlijk Guido. Hele afdelingen bij de AIVD 'monitoren' dagelijks met zwetende handjes en rode koontjes 'wanttoknow' om met grote vreze te bekijken welk complot je vandaag weer hebt blootgelegd...

  *zucht*

  Guido kan zijn blog -door en voor zwakzinnigen- beter omdopen in:
  "Want to Believe" met als ondertitel "in complot fairy tales"

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hier kan ik alleen maar in meekomen... want oh oh oh, wat is de wereld toch eng als je nooit buitenkomt!

   Verwijderen
 3. Hahaha

  Van klol:
  Aan de andere kant staan mensen als Mauritz, Dankbaar, Boudine en Kat die proberen -tegen gigantische weerstanden- de feiten ter beschikking te stellen aan de burgers

  Dat Martin Vrijland uit de gratie is wisten we al genoegzaam maar waar zijn de 'eervolle' vermeldingen van Johan Oldenkamp, Ton Hofstede en -'lijdend voorwerp' in dit topic- Guido Jonkers?
  Pas dan is de waanzin compleet. Of vergeet ik nog iemand?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lachen weer met die Hans J. Mauritz, die suggereert (tweede intervjoe met Kat) dat Peter R de Vries met zijn Vaatstra uitzending 'het volk warm moest maken voor DNA-Verwantschapsonderzoek.

  Dit zijn de feiten:

  Wetsvoorstel ingediend in oktober 2009
  Op 19 april 2011 aangenomen
  Op 1 april 2012 in werking getreden.

  BeantwoordenVerwijderen