donderdag 24 april 2014

Inlichtingensmurfen

Het was me het inlichtingendagje weer wel, woensdag. Eerst was er het vragenuurtje van de AIVD, maar geen van de lollige vragen die GeenStijl had bedacht kwam helaas aan bod: Vinden jullie De Roy van Zuydewijn ook zo'n aartsluie fantast? Mogen wij het Dossier Duyvendak inzien? Klopt het dat jullie het GreenPeace-verleden van Diederik Samsom door de versnipperaar hebben gehaald, in ruil voor extra geld?

Ook Barracuda zat klaar, met vragen als: Kunnen jullie door een waterkraan? Gaan jullie net als wij ook slapen? Kunnen jullie op een blokfluit spelen? Maar de geinponems lieten andere vragen voorgaan: 'Wij volgen niemand op Twitter omdat sommige mensen nogal schrikken als we ze gaan volgen'. Dat was natuurlijk gewoon gelogen, want de AIVD kan zelfs een doorgetrokken rol Page toiletpaper weer helemaal in ere herstellen. Het goede nieuws is dat die binnenkort opvraagbaar wordt in het Nationaal Archief.

Micha Kat drukte intussen vergeefs honderd keer op F5 om toch de naam Joris Demmink (ka-ching!) te kunnen laten vallen, maar de AIVD wist het onderwerp Demmink (ka-ching!) slim te vermijden. Dat deed, ondanks eindeloos aandringen, helaas ook De Roy van Zuydewijn in het interview in KRO's Eén op Eén. De Roy (van de microfoontjes) wil na 14 jaar paranoia mevrouw van Von Amsbergen voor de strafrechter slepen omdat hij rijen inlichtingendiensten achter zich aankreeg en nog steeds krijgt. Mannen met gleufhoeden die als De Roy er naar vraagt zelfs hun visitekaartje afgeven. De inlichtingensmurfen volgen hem tot op de dag van vandaag, tot in de trein naar Amsterdam Zuid.

De titel van zijn nieuwe boek, die alleen in de VS verschijnt, gaat luiden ‘Inside The House of Orange: Fascism, Corruption & Assassinations'. Daar krijgt zelfs de AIVD rode oortjes van. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten