woensdag 30 april 2014

Complot fijnstof

Sommige mensen zijn helaas geboren met verkeerde genen. Zo ook ene Richard, de man achter het blog Schaf de rente af. Een patiënt letterlijk op de vlucht voor zijn haperende lichaam. Zijn verhaal begint in de bollenstreek in Lisse vlakbij de Keukenhof. Als baby werd hij door zijn moeder op een handdoek in het gras gelegd. Door een extreem allergische reactie kwam hij zes maanden in het ziekenhuis te liggen.

Een verhuizing naar Hilversum leverde even respijt op, maar toenemende uitlaatgassen in straat zorgden voor nog meer allergie. De enige oplossing was het experimenteren met luchtreinigers en (zuurstof)tenten. Richard vluchtte naar Almere, maar door kerosine, rookgassen van de schoorsteen van de stadsverwarming keerden de klachten ook daar terug. Hij ontdekte dat hij aan Multiple Chemical Sensitivity (MCS) leed, oftewel meervoudige chemische overgevoeligheid. Dat zijn mensen die zelfs van de geur van deodorant of wasverzachter ziek kunnen worden. 

Uiteindelijk heeft Richard Nederland moeten verlaten en is hij in Noord Oost Thailand gaan wonen, maar ook daar zijn de klachten na enkele jaren teruggekeerd. Richard bouwt er ingewikkelde filters, zelfs een groot watergordijn, 'maar niet zo’n succes in huis tot nu toe. Veel lawaai en gespetter.'

Er valt het nodige op aan het verhaal van deze Richard. Nergens maakt hij melding van enige medicijnbehandeling. Hij had wel eens in het ACM gelegen, maar daar was een psychiater aan zijn bed verschenen. Dat verbaast Barracuda niets, want MCS-patiënten blijken vaak ook te reageren op placebo's en absolute schone lucht en sommige experts menen dat de oorzaak louter tussen de oren zit. In dit geval ligt het iets complexer: Zijn vader leed net als hij aan astma en overleed op 66-jarige leeftijd aan de gevolgen van de schildersziekte. Ook daar worden wel eens erfelijke oorzaken vermoed, die overigens niet zijn aangetoond.

Maar zoals wel vaker zoeken patiënten de oorzaken van hun (curieuze) ongemak vooral in de boze buitenwereld. Het is dat deze Richard alias Loveulongtime niet meteen gelooft in chemtrails, maar wel vermoedt hij een achterliggende agenda om de stijging van fijnstof in de doofpot te stoppen. Richard beschuldigt de RIVM ervan zeer selectief te zijn in in het meten van giftige stoffen in de lucht. 'De werkelijkheid is dat de industrie wegkomt met de uitstoot van zwaar giftige gassen en er ook nog geld aan verdient in de vorm van subsidies voor groene energie zwendel en handel in emissierechten.'

Dat zijn niet de feiten. Volgens Milieudefensie, nou niet bepaald een overheidsroeptoeter, nemen de concentraties luchtvervuiling in Nederland nog steeds af en voldoen veel gemeenten inmiddels aan de wettelijke grenswaarden, maar zijn de fijnstof normen van de Wereldgezondheidsorganisatie nog niet gehaald. Maar van een verergering is geen sprake.

En in het fijnstofcomplot is er natuurlijk ook weer een elite die de dans ontspringt: 'Ik stond 10 jaar geleden op het binnenhof te demonstreren en wat mij toen opviel was dat ik me daar zo goed voelde. Een kennis van mij die in Den Haag woont en ook enorm lijdt onder luchtvervuiling gaat altijd op de fiets naar Wassenaar omdat daar de lucht zo goed is. Bijna de hele koninklijke familie woont tegenwoordig in Wassenaar. En als ze daar niet zitten dan zitten ze in Argentinië, ook een van de plekken op de wereld waar de lucht nog schoon is. Dan kun je gevoeglijk aannemen dat ook het huis in Griekenland op een zeer schone plek staat.'

12 opmerkingen:

 1. Het binnenhof zonder uitlaatgassen? Ja het is een mooi omrand plein en daardoor wellicht enigszins beschermd tegen de vervuiling maar laten we niet vergeten dat (zeker toen nog!) er behoorlijk wat uitlaatgassen waren die de straten van Den Haag vulde. Maar zoals ik al zei: De bebouwing kán beschermend werken.

  Overigens kan hij ook eens naar het Duitse rurhgebied gaan. Heerlijke frisse lucht daar in de bergen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ruhr gebied is één en al chemie, janlul! Ben jij er weleens geweest dan?

   Verwijderen
  2. Er zijn nieteens BERGEN in het ruhr gebied, wel wat heuvels maar van BERGEN geen SPRAKE (ik kom er vaak zat dus ik kan het weten!)

   Laat me raden... je komt NOOIT BUITEN?

   Verwijderen
  3. Er zijn nieteens BERGEN in het ruhr gebied, wel wat heuvels maar van BERGEN geen SPRAKE (ik kom er vaak zat dus ik kan het weten!)

   Laat me raden... je komt NOOIT BUITEN?

   Verwijderen
  4. Wat een grote bek heb jij zeg! Wel eens van innerlijk getoonde respect gehoord?

   Verwijderen
  5. Zo meneer of mevrouw ik, heb je weer een reden gevonden om iemand persoonlijk aan te vallen? Gelukkig kom je nu met een soort inhoud waar je dat normaal niet doet door naast je geflame mij ook inhoudelijk dingen te vragen, zij het alles behalve op een nette manier (en dan druk ik mij nog netjes uit).
   Ik heb mij inderdaad vergist. Het gaat om de omgeving van Dresden en Meissen. En daar ben ik wel degelijk geweest. Veel gewandeld en ervaren.

   Trouwens, ik had je laatst nog een paar vragen gesteld. Krijg ik daar nog antwoord op?

   Verwijderen
  6. Vanwaar trouwens dat haast obsessieve gemekker over dat niet buiten komen in (praktisch) elke post die je hier op barra doet?

   Verwijderen
 2. Onderwijl is men op vuilspuitslaafjes blog klol, hhc (de overheid is per definitie schuldig aan het getob van Ton (of was het nou Gijs?)) en mr. drs. bou-ik-ben-ontstellend-incompetent-maar-kan-wel-lekker-de-baas-spelen-op-een-blog aan het huilebalken over censuur.

  Zien deze incapabele knoeiers nu echt niet in dat de veronderstelling dat hun illusionaire vijand -die volgens hen werkelijk tot alles in staat is- zich zou bedienen van bedroevend amateuristische cyber speldeprikjes om hun idiote blogjes op zwart te krijgen volstrekt hilarisch is? (Ik zou zeggen kijk eens verder dan je complotneus lang is, Kat. We leven tenslotte in een 'Vrij land' ;-))

  Het is overigens ook alleen maar in het belang van de overheid dat een ieder in staat wordt gesteld om mee te krijgen dat we hier te maken hebben met getraumatiseerde personen en psychiatrische patiënten die erg hun best doen een gedwongen opname te bewerkstelligen.

  Hetgeen in het geval van deze geesteszieke zielepieten nog beter vandaag plaatsvindt dan weer uitstellen tot morgen. Maar goed, dat is slechts mijn bescheiden mening.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. haha, inderdaad. Van Kat is bekend dat hij nog wel eens juridisch een domeinnaam kwijtraakt.... Nu zit ie al een tijdje op .is . Dan wordt Kat achterna gezeten door advocatenkantoren en wordt ie gefileerd.

  Als je alleen al op die site leest wat Kat schrijft over Demmink, lijkt me genoeg munitie voor Knijff om ook de .is site zwart te krijgen.

  Toch doet Knijff dat niet. We weten sinds kort waarom; doet niet mee aan dit circus. Mooi he

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad. Hij en Demmink zijn zo wijs zich hierboven te plaatsen deze mensen niet méér platform te bieden dan ze al hebben.

   Verwijderen
 4. Bovenstaand verhaal blijft iedereen geloven totdat men kanker krijgt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Er zijn geen dagelijkse metingen van ultrafinstof in Nederland. Er is geen regelgeving mbt ultrafijnstof. Dus de overheid kan blijven zeggen dat de luchtvervuiling afneemt.
  De nieuwe generatie benzine auto's stoot tot 1000x meer ultrafijnstof uit.

  BeantwoordenVerwijderen