woensdag 2 april 2014

Deksel

Barracuda was het al eerder opgevallen. De belangstelling die de PVV intelligentsia heeft voor complotten. 'Alle heftige en belangrijke gebeurtenissen worden door de ant-Wildershetze en het gezwijmel over Obama voor de Nachtwacht naar de achtergrond gedongen door de media die zeggen ons van informatie te voorzien. Hoe zit het met de beerput van Joris Demmink, waar op dit moment de deksel eens van wordt opgelicht?', verzucht D.G. Neree bij de Vrije Chroniqueurs.

Het opboksen tegen deze journalistieke machinerie van foute standpunten, verdraaiingen, verzwijging en opzweping is 'onbegonnen werk voor amateurs'. 'We zijn in een gevaarlijk speelveld beland. The Powers That Be worden arrogant en laten hun maskers vallen. Dat is de meest verontrustende ontwikkeling.'

De mooiste reacties staan echter onder het artikel: 'Ik las zojuist het blog van Martin Vrijland die er van overtuigd is dat de vervolging van Demmink ook een bliksemafleider is van de vervolging van Demmink. Die gedachte kwam bij me op bij het lezen van bovenstaand artikel: als je er als complotdenker oog voor hebt is alles een complot en zitten er geheime machinaties achter alles. Het wordt grappig als de complotdenkers complotten achter elkaar complotten gaan vermoeden.'

Waarop Neree verrast reageert: 'Ik breek me al een hele tijd de hersenen over de complottheorieën die zelf de complottheorieën ondermijnen. Misschien is dat een ingang: elimineren van het onmogelijke, dan blijft de ware gang van zaken over, hoe onwaarschijnlijk dit ook moge blijken. Journalistiek en wetenschap zou die gereedschappen moeten hanteren, maar dat terechte verwijten in complottheorieën kunnen ontaarden is een teken dat er ergens iets niet klopt en de schuld ligt dan bij de kleinere samenzweringen, die door hun geheimhouding die grote complottheorieën juist opwekken. En die ‘doorgedraaide’ complottheorieën dienen dan ook de echte complotten en samenzweringen die overal plaatsvinden. Zo zijn de çomplotdenkers agenten van die complotten, doordat iedere terechte kritiek op bestaande samenzweringen afgedaan kan worden als çomplottheorie’ met als leiders de ‘reptilians’ en zo.'

En dus is het opboksen tegen de journalistieke machinerie van foute standpunten, verdraaiingen, verzwijging en opzweping volgens de chroniqueurs gewoon nodig, 'op de paar blogs die er toe doen'. Drie keer raden welk blog met name bedoeld wordt. Blogs waar dit soort steile grappen wordt gemaakt: 'Je kan zeggen wat je wilt van die Obama. Maar hij is de eerste van die licht getinte die weer naar huis gaat en niet hier blijft plakken.'

Joehoe Chroniqueurs, debunk this: Geen chemtrails vanwege bezoek Obama?

9 opmerkingen:

 1. Verder feliciteer ik Geert Wilders met zijn nieuwe kieslijst en het bijeenhouden van de fractie. Ook gefeliciteerd met de kandidaatstelling van Hans Jansen. Een grote aanwinst. Op 22 mei is er maar 1 alternatief. Marokkanen of geen Marokkanen.
  PS: vanuit deze gemeenschap hoor ik trouwens helemaal niets. Ik heb een advies aan alle goedwillende Marokkaanse Nederlanders: Vertel je kinderen, dat als ze zich niet goed gedragen, dat ze dan door witte Piet Wilders naar Marokko gestuurd worden, al of niet in een zak. Dat zal ze wel even doen nadenken en het is een mooie stok achter de deur om je kinderen tot de orde te roepen.

  En dan zeggen ze bij de PVV dat ze het allemaal niet zo bedoelen. Mijn vrees is bewaarheid, nadat een aantal randdebielen bij de PVV zijn weggegaan is de lichting die zich ondermaats hield, aan het daglicht gekomen. Maar met Mark Rutte als onze minister-president die een ruggengraat heeft als een tuinslang denk ik niet dat er ooit een goed onderzoek naar rechts extremisme komt en een verbod van deze partij.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het grootste probleem is de stilte vanuit de Marokkaanse gemeenschap.
   Ook mbt Deurne ...

   Verwijderen
  2. Het gaat mij meer om de volgende zinsnede:Op 22 mei is er maar 1 alternatief. Marokkanen of geen Marokkanen.

   En waarom zou de Marokkaanse gemeenschap moeten praten. Als een stel relschoppers losgaan bij een voetbalwedstrijd en de marechaussee moet er aan te pas komen, dan zwijgt de gemeenschap net zo hard. Toen Karst T zijn auto op een menigte inreed, kon hij posthuum nog op sympathie rekenen. Geweld is erg, maar met 2 maten meten nog erger.

   Verwijderen
 2. Hé Chemtrails. Ik dacht al, waar zijn ze gebleven. Zouden ze na de omwenteling (het was ineens geen mindcontroll maar iets anders) ineens massaal vergeten zijn. Maar neen, net als Bilderberg bestaat het onderwerp nog.

  Maar wat sommige mensen betreft: Tja, die zijn vatbaar voor alles wat maar anti is.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Natuurlijk zijn PVV'ers lachwekkende plottertjes, met hun stuitende 'Eurabia' nonsens.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Niet allemaal gelukkig. Maar een deel wel.

   Verwijderen
 4. Aja dit is dus mondsnoerende logica... Het komt meer in de buurt van een wanordelijke mindfuck.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En zoals ik dan doorgaans pleeg te vragen bij dergelijke opmerkingen: En wat is je inhoudelijk kritiek? Of heb je die evenmin als de anderen aan wie ik die vraag stelde naar aanleiding van een dergelijke opmerking?

   Verwijderen