dinsdag 15 april 2014

Niburuutje

KRO Brandpunt doet een Niburuutje, constateerde Kloptdatwel geërgerd, naar aanleiding van een UFO-special zondag waarin de onvermijdelijke Coen Vermeeren weer kwam opduiken. Strak in het pak dit keer, blijkbaar om toch zo serieus mogelijk over te komen. Hij werd thuis geïnterviewd, want zijn werkgever TU Delft wil niet met Coen's hobby geassocieerd worden. De stelligheid waarmee Vermeeren het een en ander roeptoeterde, als een uit de bocht gevlogen Jehovagetuige, was wederom stuitend.

We zagen ook journaliste Leslie Kean, wier belangrijkste fotografische bewijs achteraf helaas toch weer een vervalsing bleek te zijn. We hoorden het nodige over de Bremer bollen, maar de KRO vertelde er niet bij dat deze UFO meer lawaai maakte dan een vliegtuig en gewoon een multicoper bleek te zijn. Het iets gretig geciteerde Franse COMETA-rapport over UFO's verdiende ook al geen schoonheidsprijs.

Klopdatwel: 'Natuurlijk is het zo dat er soms waarnemingen overblijven die niet direct afdoende verklaard kunnen worden, bij gebrek aan voldoende details of elkaar tegensprekende getuigen, bijvoorbeeld. Maar om van ‘niet verklaard’ naar ‘onverklaarbaar zonder buitenaardse oorsprong’ te komen, is een stap waar heel wat sterker bewijsmateriaal voor geleverd moet worden dan de gevallen in de uitzending.'

De mooiste opmerking was misschien wel dat UFO's niet worden onderzocht. Wat valt er te onderzoeken aan vage wegschietende objecten? Wordt het niet eens tijd om er nu echt een te vangen? En waarom lukt dat maar steeds niet?

De diverse Niburu-blogjes maakten er niet veel woorden aan vuil. Want dit is natuurlijk veel spannender: Had de Amerikaanse overheid een buitenaards wezen in dienst? Ene Thor had aan iedere hand zes vingers, een buitenproportioneel groot hoofd, één long, koperoxide in zijn bloed en een extreem hoog IQ, dat werd geschat op 1200). Gelukkig hebben we de foto's nog: 2 opmerkingen:

  1. En Barracuda, wat vindt je zelf van het idee/concept U.F.O.'s en buitenaardsen?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een beetje tegengewicht voor de broodnodige gulden middenweg dan maar: http://www.ufoplaza.org/20140416266/diversen/266-Brandpunt-The-day-after.html

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.