dinsdag 15 april 2014

Losse flodders

Het Circus Roestige Spijker speelde in het kader van het Demmink Tribunaal vandaag in Utrecht dan toch eindelijk het slotakkoord. 'Het is mooi geweest', vond ook de tegenpartij in de persoon van advocaat Harro Knijff. De stichting wilde nog een week beraad om eventueel nog meer getuigen op te roepen, maar daar zag de rechter-commissaris het nut niet van in. Knijff en Demmink krijgen nu twee weken voor beraad over een contra-enquête, maar die zal mogelijk pas tegen de zomer worden gehouden. Als het er al van komt, want ook vandaag bestond het menu weer uit de gebruikelijke losse flodders.

Eerst verscheen ex-rechercheur Emile Broersma, die destijds leiding gaf aan het observatieteam van de Centrale Recherche Informatiedienst (CRI). Maar Broersma had helemaal geen zin om daar over te praten en beriep zich aanvankelijk op zijn ambtsgeheim. Daar ging de rechter-commissaris niet mee akkoord, waarna Broersma een weinig spannend verhaal had te vertellen: hij had de opdracht om een viertal personen in de gaten te houden, onder wie Demmink, trof hiervoor ook voorbereidingen, maar tot actie kwam het niet. Het onderzoek was 'gelekt' en daarmee 'stuk'. Einde verhaal.

Daarna was het de beurt aan voormalige hoofd Facilitaire Zaken Tjeerd Postma, die eerst begon over een klacht van een chauffeur dat hij 's nachts veel te lang moest wachten op Demmink en zich 'als minder dan een hond behandeld voelde', en vervolgens volhield dat chauffeur Hans Bakker hem een verhaal verteld over 'gênante handelingen op de achterbank' nadat in Brussel een jonge man in de auto werd gehaald. Bakker heeft dit alles ontkend, maar Postma blijft er bij. Hoe dan ook, van minderjarigheid zou in dit geval geen sprake zijn, zo voegde Postma eraan toe, dus werd er niets ondernomen. En dat was hem, het rechtbankjournaille was voor het eten thuis.

Zelfs de Roestige Spijker zou toch moeten erkennen dat de oogst in al die weken niet meer heeft opgeleverd dan een aantal moeilijk te controleren hearsay-verhalen, elkaar volstrekt tegensprekende getuigen, een enkel pikant detail (Das fickende Klassenzimmer), en een verward 'slachtoffer' dat een Panorama-artikel terugredeneerde naar een ervaring (vele jaren eerder) met een 'Joris' in de auto. Juridisch snijdt dit allemaal geen hout en zou in een rechtszaak zo van tafel zijn geveegd.

De Roestige Spijker zag af van Turkse getuigen en vond het niet de moeite waard om staatssecretaris Teeven of Winnie Sorgdrager te horen. Wel werd gaandeweg duidelijk dat Demmink heel even in beeld is geweest bij het Rolodex onderzoek, maar dat hij uiteindelijk toch van de lijst werd gehaald. Waarmee die dekselse Opstelten weer de dans ontspringt. Ook pijnlijk: Henk Krol haalde Hilbrand Nawijn aan die beweerde dat 'Demmink van jonge jongens hield, maar niet te jong'.

Kortom: Waar blijven toch die 'dui-zen-den verkrachte kinderen' van Micha Kat? Of zou Poot hem per genoemd kind betalen?

23 opmerkingen:

 1. Ik vraag me af wat de rol van het AD en GS hierin is. Die verteld toch een andere gang van zaken. Het is dat de tweets van Saskia Belleman van de Telegraaf iets anders vertellen, maar het is duidelijk. Joris moet hangen en hij is schuldig. De inquisitie heeft gewonnen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het lijkt erop dat Koen Voskuil in de aksiezjoernalistiek is gegaan. Zijn gedrag is wellicht te verklaren uit het feit dat het AD een claim boven het hoofd hangt die verband houdt met de roddelarijtjes van Koen. Zou Poot al financiële steun hebben aangeboden?
   Over GS kunnen we maar beter zwijgen.

   Verwijderen
  2. Het geeft in ieder geval wel inzicht in de strategie van Pa Poot. Hij beklaagde zich erover dat NRC na een fikse ruzie hierover niet mee wilde doen. Dus wel het Ad en niet het NRC. In ieder geval liet het NRC zich niet omkopen of chanteren. Dat vind ik dan wel weer netjes.

   Verwijderen
 2. Barra mag op zoek naar een andere hobby.

  groetjes unknown

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dorothy wat ben je toch een schattig complottertje!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goed lezen kweetniet, dan zie je ook het antwoord.

   Verwijderen
 4. De twee getuigen van vandaag zagen tenminste niet scheel van de rancune, en dat is in de Utrechtse rechtszaal al heel wat. En het was nuttig dat de rechter-commissaris iedereen (inclusief mijzelf) er nog eens aan herinnerde dat de inzet van dit proces niet de eventuele schuld van Demmink is/was, maar het recht van Stichting De Hoestende Lijster om een documentaire over Demmink openlijk te vertonen.

  Het laatste woord over de verklaringen van Hans "Trekhaak" Bakker is natuurlijk nog niet gesproken. Ook de kwestie of Demmink al dan niet "in beeld" is geweest in het Rolodex-onderzoek zal de tongen nog even los houden. Wat mij vooral interesseert is hoe de verdenking tegen de vier justitieambtenaren nu precies is ontstaan. Men is kennelijk afgegaan op tips, maar hadden die enige feitelijke onderbouwing of waren ze enkel bedoeld om Justitie onderuit te halen? Het zou mooi zijn als het hele Rolodex-verhaal nog eens zou worden onthuld.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Onduidelijkheid
  Het onderzoek naar kindermisbruik in Amsterdam begon in 1998 nadat een vrouw aangifte had gedaan van verkrachting van haar dochter door haar vriend. Deze man zou ook een kinderpornonetwerk exploiteren, waarbij een hoogleraar en twee hoofdofficieren van het OM betrokken zouden zijn. 

  Over de rol van Demmink in het Rolodex-onderzoek bestaat inmiddels veel onduidelijkheid. Oud-zedenrechercheur De Koter verklaarde deze maand dat de naam van Demmink was gevallen, zijn collega Jaap Hoek zei dat hij zich dat niet herinnerde. Ook de voormalige procureur-generaal René Ficq zei twee weken geleden in de Volkskrant dat Demmink niet voorkwam in het onderzoek. Ficq bekleedde destijds de hoogste functie bij het Openbaar Ministerie (OM) en heeft zijn aantekeningen uit de Rolodex-tijd bewaard.

  darllenydd

  Bron : Volkskrant

  ------------

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Waar zijn duizenden ??? Waar te zoeken en wie heeft er belang bij om ...?
  www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenland/article/detail/3633867/2014/04/11/Bisdom-erkent-misbruik-jongens-door-bisschop-Gijsen.dhtml
  Niet bij Kat uiteraard. Grote kans dat ook Poot uit dit potje snoept:
  De katholieke kerk wordt nu al jarenlang geconfronteerd met niet aflatende beschuldigingen van seksueel misbruik. Inmiddels lijkt de Kerk een nieuwe, wereldwijde mediastrategie bedacht te hebben om met deze aanslag op haar reputatie om te gaan: ‘Anderen doen het ook!’ (sargasso.nl/katholieke-kerk-relativeert-rol-misbruik-met-wereldwijde-mediastrategie/)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het vermeende kindermisbruik van Demmink is niet aangetoond, maar in plaats daarvan is er een corrupt OM/Justitie onthuld. Eigenlijk nog erger.

  En dan (onder ede verklaarde) beschuldigingen van corruptie (zoveelste bevestiging) afdoen als een "weinig spannend verhaal". Volgens mij snap jij het niet helemaal Barracuda.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Volgens mij snap jij niet helemaal wat corruptie inhoudt.

   Verwijderen
  2. Wat ik vind is dat hoe hoger de macht, hoe erger de spelletjes zijn. Dat is een algemeen verschijnsel. Je hoeft maar het boek van Jeroen Smit over het debacle bij ABN AMRO te lezen en je komt bij hetzelfde uit. In Den Haag wordt ook allang het spel gespeeld en bij justitie hadden ze Demmink die homo was en een ordinair liefdesleven had. Nja.

   Verwijderen
  3. Vanavond bij Pauw en Witteman was Thijs Niemantsverdriet te gast, auteur van De Vechtpartij over de woelige geschiedenis van de PVDA. Tegenover hem zat Hans Spekman dus ik ging er eens goed voor zitten.
   Ten eerste kan ik genieten van en heb ik bewondering voor een capabele en integere researcher als Thijs die weet waarover hij schrijft. En er vervolgens enthousiast en to-the-point zijn zegje over kan doen.
   Ten tweede was het verrassend om te zien hoe Spekman alle 'roddel en achterklap en politieke (achterkamer- cq machts-) spelletjes' die in De Vechtpartij beschreven staan -en ik doe met dit beknopte resumé de inhoud van het boek tekort- domweg beaamde i.p.v. -zoals ik had verwacht- vol in de tegenaanval te gaan.
   Wat ik ermee wil zeggen, het zijn net mensen. Ik bedoel, als je dit dan afzet tegen waar ziekelijke complot idioten en incompetent maatschappelijk uitschot als Kat c.s. de hersens van de medemensch al voor willen inslaan...

   Verwijderen
  4. Ik weet prima wat corruptie inhoudt, maar als het geen corruptie is dan is het wel machtsmisbruik. Een pot nat.

   Veel plezier met goedpraten.

   Verwijderen
  5. Vertel @ D. Oeterniettoe

   Is jou ooit de vergunning voor het plaatsen van een dakkapelletje geweigerd ofzo? Geen toestemming gekregen voor het kappen van een boom? Een bekeuring voor het rijden door rood licht gekregen terwijl het volgens jou 'nog oranje was'? Een dispuut met de Belastingdienst?

   Wat is jouw traumatische ervaring met de overheid?

   Verwijderen
  6. Ik heb tot nog toe gelukkig geen traumatische ervaringen met de overheid gehad. Maar ik zie de relevantie van deze vraag eigenlijk niet. Is het verplicht om slechte ervaringen met de overheid te hebben (gehad), voordat je misstanden aan de kaak mag stellen of kritiek mag uiten op beleid?

   Of is het een soort strikvraag om mij later van rancune t.o.v. de overheid te kunnen betichten?

   Enlighten me..

   Verwijderen
 8. Zelfs Marcel Haenen spreekt nu van een ogenschijnlijk complot in de top van het O.M.

  Het is maar goed dat barra een beetje Demminkmoe aan het worden is.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heel de wereld ziet de puzzelstukjes op zijn plek vallen.Opstelten/Rutte.

  barra wordt demmink moe.Logisch op dit moment voor hem.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heel de wereld? Ik denk dat heel de wereld zich eerder zich afvraagt of de pleuris in de Oekraïne uitbreekt. Wat is dat toch dat zelfs de Demmink/plotters aanhangers het liefst de doofpot in de katholieke kerk dichten want dat is niet zo erg. Kloothommels.

   Verwijderen
  2. Barra stelt wel de hamvraag: "Kortom: Waar blijven toch die 'dui-zen-den verkrachte kinderen' van Micha Kat?" Duizenden kinderen, dat zijn duizenden ouders en tienduizenden grootouders. Om nog maar te zwijgen van tienduizenden ooms en tantes. Al die geniale waarheidsvinders zijn kennelijk niet bij machte die op te sporen. Dat zegt genoeg denk ik.

   Verwijderen
  3. Wat te denken van scholen. Vrienden en vriendinnetjes. Sportverenigingen, muziekverenigingen, toneelverenigingen. Buren. Verjaardagen bij vrienden en vage kennissen. En daar dan weer ouders van die andere kinderen bij opgeteld.
   Het is alleen maar tekenend voor hoe vér Kat c.s. van de maatschappij vervreemd is/zijn. Totale waanzin.

   Als Kat niet zo'n weerzinwekkend mannetje zou zijn, zou het alleen maar zielig zijn.

   Verwijderen
  4. Het was niks, is niks en wordt niks

   Verwijderen