vrijdag 18 april 2014

Martijn

Nederland blijkt toch minder een pedocratie dan complotgekken roepen: Het OM heeft het voor elkaar gekregen om de pedopraatclub Martijn nu echt verboden te krijgen. Dat verzoek werd toegewezen door de rechtbank en daarna door het Hof weer afgewezen omdat de samenleving in staat moest worden geacht zich te weer te stellen tegen 'ongewenste uitingen en gedragingen die weliswaar verwerpelijk, maar niet strafbaar zijn.' De samenleving diende opvattingen maar voor lief te nemen die in brede kring worden verafschuwd.

De Hoge Raad denkt daar nu anders over: zij vreest dat vereniging de gevaren van seksueel contact met jonge kinderen bagatelliseert, dergelijke contacten zelfs verheerlijkt en haar opvattingen ook propageert. 'Seksueel contact van volwassenen met jonge kinderen is naar de in Nederland levende maatschappelijke opvattingen echter een daadwerkelijke en ernstige aantasting van de lichamelijke en seksuele integriteit van het kind, dat daardoor grote en blijvende psychische schade kan oplopen. Juist kinderen behoeven bescherming tegenover volwassenen die zulke handelingen verrichten, omdat zij in het algemeen door hun jeugdige leeftijd en de daarmee samenhangende kwetsbaarheid in een afhankelijke positie verkeren.'

Een gewaagde uitspraak, want welke vereniging met al dan niet verwerpelijke opvattingen wordt de volgende?

Zal Barracuda trouwens benieuwen of de compleetdenkers nog een pluimpje gaan uitdelen aan het OM voor hun vasthoudendheid, maar dat zal wel niet.

UPDATE: 'Het verbieden van Martijn door de Hoge Raad schept een gevaarlijk precedent'.

27 opmerkingen:

 1. Over Martijn is de discussie nog lang niet gesloten. In de Volkskrant stond dit stuk nog.
  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/3184/opinie/article/detail/3635816/2014/04/16/Hoge-Raad-verbied-Vereniging-Martijn-niet.dhtml. Aangezien ik 51 ben heb ik nog de fase meegemaakt dat over sex met minderjarige kinderen heel liberaal werd gedaan. Nu is het tegenovergestelde, het is een heksenjacht geworden.
  En het blijft jammer dat de discussie blijft steken en dat er geen middenweg gevonden kan worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een pluimpje aan het OM? Nee joh, dit is gewoon een opoffering om de simpele zielen af te leiden van het grote hooggeplaatste pedofielennetwerk. Maar niet de jongens die weten hoe het allemaal echt zit, want die belazer je niet zo snel (kuch, kuch).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een eclatante overwinning van Kat c.s., en uiteraard direct gevolg van de niet aflatende strijd tegen Demmink en zijn kliek.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. EXTRA EN BREAKING: Martijn wordt geofferd voor Joris. De doofpotten kunnen altijd dieper en dieper. Er is altijd meer! IN YOUR FACE mensen, we krijgen hier de Martijn-vinger maar we willen de hele PEDO-hand. Nederland wordt wakker en ga MASSAAL naar het Malieveld!!

  ....Je kunt het bijna uittekenen hoe Kat zou kunnen reageren op zijn site ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zullen we een weddenschap maken van hoe en of Kat hierop gaat reageren?
  Ik zet 1 Barra (virtuele nepmunt No. 94582 twv 0,000000 eurocent) in voor mijn eerdere post.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk dat ik de weddenschap heb verloren. Vooralsnog, en dat verbaast me eigenlijk weinig, negeert Kat deze uitspraak. Terwijl het zó makkelijk in zijn wereldje valt uit te leggen als onderdeel van het complot.

   Verwijderen
 6. overwinning O.M.?

  Dankzij O.M. en vele andere politici werd deze criminele organisatie 32 Jaar getolereerd.
  Zie het als een overwinning van Putin en je bent dichter bij de waarheid.(en meerdere internationale druk)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Poetin is dan ook de nieuwe held van de complotdenkers.
   Die weet zelfs verenigingen in Nederland verboden te krijgen...

   Verwijderen
  2. Poetin is ook de nieuwe held van domrechts. Iets met sterke mannen en zo. Opvallend overigens hoezeer de pedojagerskliek en domrechts elkaar overlappen.

   Verwijderen
  3. Er is ook nog zoiets als het aan slachtoffers kunnen verklaren waarom men dit wél zou moeten toestaan.... Probeer dat eens. http://gavimensch.blogspot.nl/2013/04/therapiecentrum-martijn.html
   De meesten zitten niet bij een club als Martijn of op de pedosite.
   En pedojagers hoe stel je je dat voor? Weet jij wie het zijn? Jaag jij? Erg overtrokken denk ik. Ik heb niets tegen pedofilie wel tegen de veel te makkelijke overstap naar pedoseksualiteit. De praatclub is geen praatclub en zolang ze plaatjes kijken waar geen enkel tegen de zin gefotografeerd kind op staat is alles ok? Donald Duck lezers? Kom, kom, ....

   Verwijderen
 7. Putin doet meer verstandige praat dan de hele E.U. bij elkaar en wees Nederland terecht op het bestaan van criminele organisatie Martijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heb je een bron waaruit blijkt dat Poetin (en niet Putin) ons heeft geattendeerd op het bestaan van deze vereniging?

   Verwijderen
  2. @Deweb
   http://www.nieuwsbreak.nl/nieuws/1370368

   Verwijderen
  3. beste deweb,

   het Russisch kent geen oe alleen maar 1 klinker.In het geval van Putin schrijft men dus een u en spreekt men deze uit als Poetin.De Nederlandse schrijfversie is dus verkeerd.

   (Heb ik van mijn Moldavische vrouw)

   Verwijderen
  4. @Unknown: Zeg maar tegen je Moldavische vrouw dat ze daverende onzin verkoopt.

   Verwijderen
  5. @djritsema: Dank je, maar over Martijn was al eerder ophef en bekendheid in ons kikkerlandje dan in 2013. Zie wikipedia.
   http://nl.wikipedia.org/wiki/Stichting_Martijn

   @darlienydd: Hoe dat zo?
   @unknown: Dank voor uw uitleg, of hij waar is..geen idee.

   Overigens schrijven de Amerikanen het ook met een U. Zodoende ik wil nog even niemand gelijk geven. Als dat al bestaat. Vertalen blijft toch altijd lastig.

   Verwijderen
  6. @Deweb,

   het is een feit, dat Poetin Rutte er in het openbaar "in your face" mee heeft geconfronteerd, dat in NL een dergelijke vereniging is toegestaan.
   Op het moment dat Rutte Poetin even de les wilde lezen.

   Ben absoluut geen plottertje, maar ik denk wel dat het verbieden van Martijn mede is gebeurd met in het achterhoofd het idee hoe de rest van de wereld naar NL kijkt.
   Het beeld NL pedoland is nou eenmaal geen goeie reclame.

   @ Ruud Harmsen klonen, al dan niet met importbruidjes,
   hij heet Пу́тин, en dat vertalen we me een "oe"

   Verwijderen
  7. Dat dat is gebeurd klopt, maar in hoeverre het heeft geholpen..ik weet het niet. Er was al langer ophef over (zie wikipedia) en zo'n verbod moet wel rechtsmatig kloppen. Dat word zelfs nu nog bediscussieerd. Nee, van Martijn zijn we nog niet af denk ik.

   Maar dat Poetin/Putin Rutte even op zijn nummer heeft gezet blijft onbetwistbaar. Daar is geen discussie over. Maar wat de gevolgen zijn geweest binnenskamers..we zullen het nooit weten.

   Verwijderen
 8. Ene Mind over Matter bij KLOL (over Vaatstra):

  'De echte reden dat het in de doofpot werd gestopt, is omdat hier 100% zeker sprake is van een rituele moord waarbij Marianne is uitverkoren. Feik en Ali zullen hier waarschijnlijk geen weet van hebben gehad, Wolfgang misschien wel, maar zelfs hij kan wat dit betreft onwetend zijn geweest en gedacht hebben dat hij enkel bezig was met het maken van een satanische snuffmovie. Alle aspecten van de moord, de datum (zowel jaar als dag), het tijdstip, de volle maan, de boom waar ze gevonden is, de manier waarop ze is vermoord, het ontbreken van bloed, en ga zo maar door, wijzen erop dat we hier te maken hebben met een netwerk dat haar bestaansrecht al vele duizende jaren heeft.'

  Dit soort zieke malloten verzint gewoon zijn eigen 'waarheden'.

  Het politierapport maakt melding van bloedsporen, bevestigd door rechercheurs, reeds in 1999. Ook het gras was bebloed. 'Bloedsporen (mengprofiel) op de linker- maar met name op de rechterhand/pols van Marianne' 'Bloedspoor op mouw van jas'. DNA profiel mede verkregen uit bloedsporen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Darlenydd
  Mijn moldavische vrouw spreekt russisch.
  En jij?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Begrijp je het nu nog niet? Kennis van het Russisch is heel iets anders dan kennis van de Nederlandse spelling en de transcriptie van Russische woorden en namen in het Nederlands. De Russische letter У, у wordt in het Nederlands standaard weergegeven met Oe, oe, omdat onze oe-klank ongeveer hetzelfde klinkt. Wij schrijven daarom Oeral, Poesjkin, Toergenjev en ook Poetin. Een Rus (of een Moldavische) kan het niet beter weten, want die gaat niet over de Nederlandse spelling.

   Verwijderen
 10. Beste darllenydd,

  De Russische letter y wordt niet standaard met oe weergegeven.
  Het bewijs vind ik namelijk al in je reactie.
  Volgens jou redenering zou je dus voor het woord Rus, Roes moeten weergeven omdat hier de letter y gehanteerd wordt.In het Nederlands zeggen wij echter gewoon Rus.

  rus= pyckuu oftewel Roeski. (niet geheel correct weergegeven maar de y klopt)

  Toch wel makkelijk een vrouw die Russisch spreekt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Oenknown,

   Opscheppen kan iedereen.
   mijn vrouw spreekt thais.
   Maar die was dan ook een stuk duurder dan die van jou.

   Verwijderen
  2. Heren of dames of wat jullie ook zijn (en dan nu even zeker djritsema), zullen we het netjes houden? Er is geen reden om op de man te spelen.

   Nee, ik ben geen moderator maar als mens denk ik dat ik dit toch wel mag zeggen.

   Ik ga erin mee dat iemand met kennis van Russisch niet per definitie kennis heeft van vertaling, maar de mogelijkheid bestaat wel. Immers: Door de Nederlandse taal te leren, leer je een hoop over de vertaling.

   Anderzijds blijft vertalen en spellen ongeacht de taal/talen een vak apart met vele regels en uitzonderingen daarop. Op die manier kan het dan ook best zijn dat Rus geen Roes is, omdat het een uitzondering is. Maar of het zo is..geen idee.

   Overigens is mijn idee dat we in Nederland over het algemeen Poetin schrijven en in het Engels Putin. Of die eerste een correcte vertaling is, weet ik echter niet want: 1000 mensen kunnen het fout hebben en een kleiner aantal het goed.

   Mocht ik scheidsrechter moeten spelen in deze buitengewoon interessante discussie, dan zou ik zodoende ook beide goedkeuren. Maar om echt uitsluitsel te krijgen: Hebben we een professioneel vertaler in de zaal (liefst met een beetje historische kennis over vertalingen, kan handig zijn) die ons uit deze kwestie kan helpen?

   Verwijderen
  3. We schrijven Rus omdat we in het Nederlands niet Roes zeggen maar Rus. We schrijven wel weer Roeslan en Ljoedmila (van Poesjkin :-) ), omdat we Roeslan zeggen. (In de spelling van Ljoedmila zie je dat we de ю weergeven als joe - ook weer omdat we in deze naam joe zeggen.) Misschien zet dit je op het spoor naar enig begrip van de Nederlandse spelling van Russische woorden, maar ik begin de hoop te verliezen.

   Verwijderen
  4. Nog wat aanvulling. "Rus" is wel van een Russische naam afgeleid, maar het is zelf geen Russisch woord of Russische naam maar een Nederlands woord, en de transcriptieregels zijn er dus niet op van toepassing. De transcriptieregels staan overigens niet altijd vast en willen nog wel eens veranderen. Zo schreven we enkele decennia geleden nog b.v. Toergenjew en Chroesjtsjow. Die w is inmiddels een v geworden.

   Ik lijk Ruud H wel!

   Verwijderen
 11. Beste darllenydd,

  Ik begin nu wel de indruk te krijgen dat jij meer kennis van het Russisch heb dan de gemiddelde Nederlander.


  Volgens mijn vrouw is ,pyckuu, een Russisch woord wat betekent een Rus.

  bijvoorbeeld een Russisch mens.

  Toch wel leuk om hier over enige discussie gehad te hebben.

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.