vrijdag 21 augustus 2015

Discriminatie

Maarten van Rossem vatte het dezer dagen goed samen: Namelijk dat hij de voor- en tegenstanders van Zwarte Piet precies even strontvervelend vindt. 'Het zijn allebei irritante vormen van politieke correctheid. Ik ben opgegroeid met Zwarte Piet en heb ik ooit gedacht dat die er is omdat we tegen de negers zijn? Nee, helemaal niet. Pas als je hoort dat dit zo is, begin je te discrimineren. In die zin creëert politieke correctheid zijn eigen discriminatie.’

Van Rossem kan zijn borst natmaken, want volgende week vrijdag verschijnt het officiële eindrapport van de VN. Die schijnt de tegenstanders in de kaart te spelen. Het antiracisme-comité van de VN spreekt van ‘schendingen van mensenrechten’ die bovendien ‘nooit gerechtvaardigd kunnen worden door tradities of gebruiken’. Hoeveel Nederlanders zouden er in dat comité zitten?

Op het politiek correcte Joop.nl opvallend veel sceptische reacties: 'Ga ver genoeg terug in het verleden en iedereen heeft wel een voorouder die slaaf is geweest. Van de Romeinen bijvoorbeeld, dus schaffen we Italie af. Van allerlei edelen, dus schaffen we alle kastelen in Europa af. Van de Barbarijnse zeerovers, dus schaffen we Noord-Afrika af. Van de Turkse Sultan, dus schaffen we Turkije af. Alle Egyptenaren waren van de Farao's, dus schaffen we de pyramides af, en die sfinx, met z'n stomme grijns. Gaat nog leuk worden.'

137 opmerkingen:

 1. Nou inderdaad zeg, hondsvermoeiend dat Zwarte Piet gezeur over en weer. Parallel daaraan kunnen De Mink en Barend zich best eens realiseren dat ze verder even irritant zijn als ik dat ben.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beetje OT (maar ook weer niet). En dan dat geneuzel over "herstelbetalingen". Ik bedoel hier dat Nederland tot in lengte van dagen zou moeten dokken vanwege het slavernijverleden. Hoelang ga je daarmee door (met het gezeur er over)? Kom toch uit je slachtofferrol en kijk eens naar jezelf of je je leven tot een succes kunt maken.

  Ik ben niet verantwoordelijk voor wat mijn ouders (fout) hebben gedaan. Laat staan als we nog verder teruggaan in de tijd.

  Wij Nederlanders gaan nu anno 2015 toch ook geen verhaal halen bij Spanje voor het leed wat geleden is bij de 80 jarige oorlog?

  Met de Duitsers is het netjes geregeld na de oorlog. Er zijn wat herstelbetalingen geweest voor het leed wat Nederland geleden heeft door Nazi-Duitsland. Zand erover, beide landen moesten (weder-)opgebouwd worden. Nu zijn het goede buren en elkaars beste handelspartners.

  De echt foute Duitsers (evenals de echt foute Nederlanders) worden gelukkig tot hun dood opgejaagd en voor het gerecht gebracht. Er is immers altijd een persoonlijke verantwoordelijkheid. Die kun je niet afwentelen op het feit dat je leidinggevende / land zegt dat je iets moet doen.

  De echt foute Nederlandse slavenhandelaren (historisch bekend / bepaald) leven niet meer.... Die kun je alleen hun straatnamen en standbeelden afnemen. Dat zou Nederland nog kunnen doen.

  Voor de rest is er inmiddels genoeg geld namens Nederland richting de voormalige slavenkoloniën gegaan. Dat houdt gewoon een keer op.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vorig jaar al op de vuist bij de intocht van Sinterklaas. De enige slachtoffers in het verhaal zijn de kleintjes, die geloven nog en die vinden het prachtig. Ook zijn Pieten heel handig voor ouders.

  Zo vertelde ik tegen mijn dochter als het Sinterklaas tijd was dat er een luisterpiet was, die vertelde Sinterklaas of M (mijn dochtertje) en andere kinderen braaf hun bordje hadden leeggegeten. :) Dat was de enige tijd dat etenstijd een makkie was.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. In een poging om het vandaag een beetje leuk te houden, hierbij mijn feestje van herkenning.

  https://youtu.be/qw_6SftqQpM

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ga vanmiddag lekker barbecuen, op een immoreel vuurtje. Aso wijntje erbij, met Chat Baker op de achtergrond, om de omgeving flink te treiteren.

   Verwijderen
  2. Ehhh, niet vloeken met de naam van deze jazzgigant .....
   Anders flikker ik een emmer water over die BBQ :-)

   Verwijderen
  3. BB King's live @Apollo hier :)

   Verwijderen
  4. BB King is dit jaar overleden. Wist u niet?

   Verwijderen
  5. Dat vertelde mijn hulp in de huishouding me net ook. Wist ik niet.

   Verwijderen
  6. Ik hoorde het ook bij toeval en moest opzoeken wie hij ook weer was.

   Verwijderen
  7. De dood van Manitas de Plata had ik ook gemist.

   Verwijderen
  8. Die met de horizontale harp, bedoel je die?

   Verwijderen
  9. Bovendien wist iedereen met een Manitas de Plata, wat een gitaar was.

   Verwijderen
  10. > Die met de horizontale harp, bedoel je die?

   Nee, die met die zonen en neven, de zigeunerkoningen. Is het al happy hour? https://www.youtube.com/watch?v=vKhfXOEse74

   Verwijderen
  11. > met een Manitas de Plata,

   Eentje maar? Dos!

   Verwijderen
  12. @Ruud ga hieronder even neuzen,

   http://www.q-p-s.nl/woordgebruik-bij-telefonische-acquisitie

   Verwijderen
 5. https://youtu.be/DN2DF1DAFH0 Ze hadden naar het Goede Doel moeten luisteren. Geen aso wijn bij Chet Baker, misschien wodka of whiskey.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. > Hoeveel Nederlanders zouden er in dat comité zitten?

  1 Belg (Nederlandstalig

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @Ruud
  Ontopiccer dan ontopics kan het niet, speciaal voor jou! ;)

  https://youtu.be/9FdrumLKPnQ

  BeantwoordenVerwijderen
 8. > Wij Nederlanders gaan nu anno 2015 toch ook geen verhaal
  > halen bij Spanje voor het leed wat geleden is bij de 80 jarige
  > oorlog?

  Erger nog, de martelaren van Gorkum hebben niet eens (wettige) nakomelingen, want dat waren paters.

  Bartholomeusnacht, iemand?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bartholomeusnacht, iemand?

   Vanzelfsprekend. Van moederskant weliswaar Joods, maar van vaderskant Hugenoot :-)

   Maar die papen kregen waar ze om vroegen. bovendien verloor Alva zijn bril toen nog.

   Verwijderen
  2. Ik heb opgegroeid met de geuzen als helden. Maar dat over de Martelaren van Gorinchem vertelden ze er op de christelijke school niet bij, daar kwam ik pas achter dankzij Wikipedia. Wel dat WvOranje soms "niet zo blij was met Lumey". Maar het was dus een sadistische oorlogsmisdadiger die gewoon de doodstraf had moeten krijgen.

   Verwijderen
  3. Op de lagere school had ik een fetish met de tachtigjarige oorlog. Deed ik zes jaar lang bijna elke spreekbeurt over. Ook omdat het thuis vaak over DE oorlog ging, terwijl ik andere oorlogen veel bewonderenswaardiger vond.

   En dat overste Langnagel niet helemaal ok was, daar waren ze het in die tijd ook al mee eens. Was verder geen land te bezeilen met die man, vond Willem van Oranje evengoed. dus niet dat we dat als collectieve schuld op ons moeten nemen, zeg maar.

   Verwijderen
  4. Dit schokkende feit kwam ik op google tegen.
   ---------
   In de 80-jarige oorlog is het dak, dat boven de stadsmuur uitstak, kapotgeschoten.
   -----------

   Moet nog even verwerken.

   Verwijderen
  5. Nog steeds wel met die periode trouwens. Herlas onlangs Simon Schama's "embarrassment of riches" en Jonathan Israel's The Dutch Republic. Weergaloos.

   Verwijderen
  6. Ik kwam net achter een nog schokkender feit: die Lumey moordde lang niet alleen die martelaren van Gorcum uit, hij plunderde bijvoorbeeld het nonnenklooster van het Waalse Huy ook nog. En dat is dus echt bizar, want het toeval wil, dat ik daar geregeld naar een Tibetaans boeddhistisch centrum (niet dat er veel blijft hangen ;-) ga voor korte retraites en dat moet haast wel die plek zijn!

   Verwijderen
  7. Ik ga daar altijd lekker buiten in de natuur mediteren met het uitzicht op een kerncentrale.

   Verwijderen
  8. ==
   die Lumey moordde lang niet alleen die martelaren van Gorcum uit,
   ==
   Nou ja, uitmoorden, meer doodmartelen, in sommige. Op een manier waarbij vergeleken de onthoofdingen door Da'ish nog humaan zijn.

   ==
   hij plunderde bijvoorbeeld het nonnenklooster van het Waalse Huy ook nog.
   ==
   Ja, laatst toen de 'muur van Hoei' voorbij kwam bij de toer de frans ging ik weer ik eens wat lezen in de Wikipedia en viel me dat ook op.

   Verwijderen
 9. Laten we haar ook niet vergeten.
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Kenau_Simonsdochter_Hasselaer
  Ze heeft zich zelf onsterfelijk gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. op het moment dat de uitgehongerde stad op het punt stond zich over te geven en Valdez een aanval op de stad van plan was, zou Magdalena Valdez hebben weten over te halen de aanval nog even uit te stellen, omdat nog zoveel vrienden en familie zich in de belegerde stad zouden bevinden. In ruil daarvoor zou zij met Valdez trouwen. Het uitstel van de aanval van Valdez bleek voor de Spanjaarden fataal.

   Girl power :)

   Verwijderen
  2. Verhalen over kokende olie over de vestingmuur, hellebaarden en pijpenkoppen, potten en pannen, schedels met haarrestanten. Bracht een stukje van mijn jeugd door in Zutphen, en was zodoende veelvuldig bij archeologische opgravingen onder de oude vestingmuur aanwezig. (1972) Ben er nog kapot van zeg. @Ruud, hellup...

   Verwijderen
 10. Deze pieten-discussie is te krankzinnig voor woorden want ze zijn er zelf niet eens over uit of het nou een trans-atlantische slaaf voorstelt, of dat het een blackface zou zijn. Het antwoord is heel simpel; een blackface kan het never nooit zijn omdat we hier nooit een rassenscheiding gekend hebben, vanwege de rassenscheiding in de VS toentertijd is de blackface ontstaan. Een trans-atlantische slaaf is het ook niet, dat blijkt uit bijvoorbeeld de kledij van zwartepiet, zijn zelfstandigheid, zijn humeur, de liedjes, etc.. 'zijn knecht staat te lachen en roept ons reeds toe, wie zoet is krijgt lekkers, wie stout is de roe'. Een "slaaf" staat lachend ongeketend boven aan dek van het "slavenschip" wanneer het schip op plaats van bestemming aankomt en zegt dan tegen de blanke(!!) kindertjes die aan wal op de "slaaf" staan te wachten wie zoet is krijgt lekkers wie stout is de roe'?? In je stoutste dromen. Het volgende stukje tekst wordt door antipieten vaak aangedragen: 'ook al ben ik zo zwart als roet, meen het heus goed'. Maar ook hieruit blijkt dat het geen slaaf is, want waarom zouden slavendrijvers en -houders er overtuigd van moeten worden dat de slaven het goed bedoelen? Nee, dat lied dateert uit 18 zoveel, het merendeel van de mensen in NL hadden toentertijd nooit een zwart persoon gezien, onbekend is onbemind en daarom moesten die mensen toentertijd het ea bijgebracht worden aangaande deze goede zwarte personen. Er is verder ook geen enkel bewijs wat aantoont dat het een slaaf zou zijn, en iedereen die als kind Sinterklaas gevierd heeft weet ook dat zwartepiet absoluut geen slaaf is.

  Het probleem en de vlakuil van de Nederlanders is dat ze niet weten waar het feest oorspronkelijk op gebaseerd is, net zoals veel mensen niet weten waar Kerst en Pasen oorspronkelijk op gebaseerd zijn. Ja, iets met jezus, maar hoezo een dennenboom met lichtjes en een haas met eieren? Sinterklaas is net als Kerst en Pasen een gekerstend Germaans feest. Zwartepiet is gebaseerd op de 2 zwarte raven van Odin die over zijn werelden vlogen en bij terugkomst Odin vertelde welke mensen goed en fout waren geweest. Wanneer de Sint naar Spanje vertrekt blijven 2 zwartepieten achter om het volgende jaar aan de Sint te vertellen welke kinderen zoet en stout zijn geweest. Het schoentje zetten, de roe, de taai taai pop, over de daken rijden, etc etc.. het is allemaal terug te vinden in de Germaanse mythologieën. Daarbij beschikte Odin ook nog over zwarte krijgers (geen negers!) uit de onderwereld. Door heel Germaans Europa vind je Sinterklaas en de equivalenten van zwartepiet en de zwarte krijgers (https://www.youtube.com/watch?v=nIxtDirEAhI), op bv Ameland hebben ze een Sinterklaas met een equivalent van zwartepiet en de zwarte krijgers. Vreemd genoeg besteedt de msm hier geen of nauwelijks aandacht aan maar geeft wel heel veel ruimte aan de hysterische ongefundeerde antipieten lobby.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat ik ook vreemd vind is dat sommigen zeggen net zo gek te worden van de anti- als van de pro-pieten. Wanneer er geen anti-pieten waren geweest dan waren er ook geen pro-pieten geweest. En zolang de anti-pieten hysterisch blijven krijsen zullen er pro-pieten zijn die zich daar tegen verzetten, wat je ze moeilijk kwalijk kan nemen, zeker gezien het feit dat de antipieten zelf grote racisten en haatzaaiers zijn en in mijn optiek de autochtone bevolking een hak proberen te zetten, waarschijnlijk gevoed door racistische haat. Wat vreemd is, want alle hier woonachtig gekleurde mensen zijn in volledige vrijheid vrijwillig naar NL gekomen, we hebben hier nooit zwarte slaven gehad. En daarom gaat de situatie vergelijken van de Afro-Amerikanen met de zwarte mens in NL volledig mank, maar dat is wel waar de antipieten lobby zich op baseert.

  En als klap op de vuurpijl, wanneer worden Suriname en de Antillen eindelijk eens teruggegeven aan de oorspronkelijke bewoners en wordt het imperialisme door de Surinaamse- en Antilliaanse bevolking beëindigd? Hoor je ze daar weleens over? Dacht het niet, het is alleen maar: ikke ikke ikke ikke ikke ikke ikke ben zo zielig.

  Btw, voor degenen die twijfelen aan de invloed van de Germaanse cultuur op ons dagelijks leven, de dagen van de week zijn vernoemd naar Germaanse goden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Schenkman (leuke naam) begon met zwarte pieten.
   http://www.historien.nl/jan-schenkman-en-het-eerste-sinterklaasboek/
   Maar verder schijnt dat Sint geleefd heeft in Turkije.
   https://nl.wikipedia.org/wiki/Nicolaas_van_Myra
   Hij bezat de talenten van Jezus zeg maar.


   Verwijderen
  2. Schenkman staat inderdaad aan de wieg van onze huidige sinterklaastraditie, maar zoals de link van geendank al suggereert gaat de oorsprong van het feest veel verder terug.
   Helaas is de documentaire daarover van Arnold-Jan Scheer nooit uitgezonden. Hij is wel bezig om hem te verspreiden middels crowdfunding, maar dat schiet niet helemaal op...

   Verwijderen
  3. Ik ben sinds dit gezeik helemaal klaar met het sinterklaasfeest. Ik vier het gewoon helemaal niet meer. De lol is eraf.

   Verwijderen
  4. Eigenlijk is onzin dat Sinterklaas.
   Het gaat om geld.
   Kinderen op schoot bij een vreemde vent met een jurk, die kado's uitdeeld.
   Klinkt erg verdacht..
   Op mijn eigen jeugdfoto kijk ik ook niet echt happy met de sint.

   En elke ouder krijgt temaken met vragen, en zal zijn eigen kunderen moeten voorliegen.
   En ja.. hij kan beter die arme kindjes zonder eten helpen..
   Jan Schenkman heeft dus het verhaal 'herschreven'.
   En dat zou nu ook goed kunnen.
   Het zijn wel de volwassenen die er een punt van maken...
   ZEURPIETEN zijn het.. allemaal!


   Verwijderen
  5. "Op mijn eigen jeugdfoto kijk ik ook niet echt happy met de sint."

   Ik zal je een geheimpje verklappen; de sint bestaat niet. Dus ik weet niet bij wie jij wel op schoot gezeten hebt.

   Wat jij aanhaalt is niet waar deze discussie over gaat. Ik kan je vertellen dat ik dagelijks bij mij in de buurt mannen met baarden in jurken met kinderen aan hun hand zie lopen, en ik zal je zeggen dat die kinderen vaak ook niet blij kijken, en zij helaas wel gedwongen worden hun hele leven in dat sprookje te geloven. Maar wat ik al zei, daar gaat deze discussie niet over.

   Wel lief van je dat je meteen aan die arme kindjes denkt die niets te eten hebben. Ik heb het geheimpje net al verklapt, de sint bestaat niet, dus jij kan verkleed als de sint alsnog die arme kindjes zonder eten gaan helpen.

   Verwijderen
  6. Tja.. traumatisch is dat wel, dat schijnheilige gedoe..
   Daar zijn we het over eens?
   Verwijderen
  7. Dan zijn de paashaas, kerst en het kindeke Jesus net traumatisch. Het is maat wat je er van maakt. Toen ik niet meer in Sinterklaas geloofde kwamen er de surprises en de gedichtjes. Mijn oma kon heel goed dichten, ik heel beroerd. En juist voor haar moest ik een gedichtje maken, mijn oma en mijn moeder hebben huilend van het lachen over de bank gehangen. Mooie herinnering.

   Verwijderen
  8. @ geen dank.
   Heiligverklaring zal wel helpen.
   En een grote invloedrijke achterban ook.
   Verder open ik giro 666.
   En dacht ik aan een betere merknaam..
   Moeder Theresa 2?

   http://www.volkskrant.nl/wetenschap/onderzoekers-moeder-teresa-was-helemaal-niet-zo-heilig~a3404819/   Verwijderen
  9. @MRSFeeX. Wat dacht je van Sinterklaasofobie en/of Zwartepietenofobie.

   Verwijderen
  10. Dat van die vele cadeaus is niet van toepassing in het oorspronkelijke feest. Daar ging het meer om het uitdelen van mandarijntjes en noten.
   Het strooigoed is daar nog van overgebleven.

   Verwijderen
 12. Reacties
  1. Volgend jaar is onze kleinzoon oud genoeg om voor het eerst zijn schoentje te zetten bij opa en oma. Gaat niemand tegenhouden.

   Verwijderen
  2. Dan moet je nog even wachten @geen, maar wel lief.

   Verwijderen
  3. @Doro
   Onze huidige kleinzoon is net een jaar oud, de volgende is even aftellen tot aan de komende kerst. Dus om een 1 jarige een immoreel en fout verhaal in te prenten is het nog iets te vroeg. Beginnen we volgend jaar pas aan, als er wat meer interactie is. Belachelijk hoe een paar verwarde aandachtsgekkies de intimiteiten van het gezinsleven proberen te pletten. Sinterklaas wie kent hem niet, goed voor quality time in het leven. Dat de middenstand liever richting de kerst wil snap ik nog, kan ik nog mee leven. Mijn dochters waren trouwens rond de 7 jaar al niet meer te overtuigen over de goede sint , dus pakjesavond werd voortaan 1ste kerstdag. Zo erg simpel is het volgens mij in de niet bestaande discussie.

   Verwijderen
  4. Op zich wel maf dat pakjes dan wel worden geaccepteerd rond kerst, maar niet op sinterklaasavond.

   De middenstand begint overigens al eind september met sinterklaasartikelen, dus die zijn niet zo van het pushen van kerst ten koste van dat andere feest.
   Beide zijn meer dan welkom.

   Verwijderen
 13. @geen Met 2 lukt het ook nog niet. Dus je hebt nog een paar jaar te gaan. Sinterklaas is gewoon leuk kinderfeest. Pieten diploma's die worden uitgereikt en denken dat het paard met Sinterklaas op het dak loopt, leuk toch.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. @doro
  Sarcasme stond even aan,maar mijn mooie dochters kunnen akelig assertief zijn in deze harde maatschappij , zijn goed bezig eerlijk en zelfstandig als ze maar kunnen zijn. Meer dan genoeg reden om apetrots op ze te zijn, mocht je daaraan twijfelen. Onze kleinkinderen staan dus never en nooit afhankelijk van sint wie dan ook. Volgens mij zijn we het wel eens.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Waarom @geen zou ik er aan twijfelen, count your blessings. Maar het is toch leuk om opa te zijn en het allemaal weer mee te maken. Ik vier SInterklaas nog steeds een klein beetje. Warme chocola en speculaas zijn verplicht die dag. :)

   Verwijderen
  2. Destijds, zoals ook hieronder naar voren is gebracht :).

   https://youtu.be/N9xJI7Wu4WM

   Verwijderen
  3. Tjee, mag jij haar Doro noemen? Zo ver heb ik het nog niet geschopt!

   Verwijderen
  4. Je had het kunnen proberen, sgatje. Geen was je voor. Wees creatief,zou ik zeggen.

   Verwijderen
 15. Ot. Vrij curieus.
  http://www.nrc.nl/nieuws/2015/08/22/aivd-geleid-door-vooroordeel-tegen-oudere-homoseksuele-man

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Curieus is het zeker, maar ik lees toch niet dat - ondanks het evidente misverstand omtrent 'partnerschap' - het feit een rol speelt dat het om een veronderstelde mannelijke partner ging. Persoonlijk zou ik denk ik nooit een functie willen waarvoor de AIVD zich met mijn vriendenkring zou gaan bemoeien, maar de gekrenkte zou naar mijn smaak met iets meer moeten komen om zijn wrok te onderbouwen.

   Verwijderen
  2. Dat ze volkomen incompetent zijn in de veredelde afluistercentrale die ze hier geheime dienst durven te noemen wisten we natuurlijk al, Maar dit is wel heel erg. Zeker als je bedenkt dat de CIA en FBI al lang en breed homovriendelijk zijn.

   Binnen de CIA is er zelfs een gay netwerk: Agency’s Network of Gay, Lesbian, Bisexual, and Transgender Employees and Allies (ANGLE).

   Verwijderen
  3. @Gertjan

   Dat lees je misschien niet, maar daar heeft het helaas wel mee te maken. Het begrip "homoseksueel" plaatste deze minderwaardige organisatie onder het kopje: "verslavingen" in hun rapport.

   Verwijderen
  4. Daar had de Hoge Raad wel wat over mogen zeggen. Of moeten zeggen liever. Net als de NRC, het had hun stukje wat sterker gemaakt.

   Verwijderen
 16. Decadent gelul vanuit tendentieuze luie journalistieke slachtofferpropaganda inclusief de bijbehorende publicitaire toverwoordjes. Het gaat notabene over een erebaan bij diensten die een olifantenhuid vereisen cq ook nog total dedication vereisen, ga er maar aan staan. Laat hem solliciteren als hoofd beveiliging bij de HEMA, kan hij af en toe wat rennende rukkers in de kraag vatten bij de pan met opgewarmde worsten.

  ■ Niet geschikt ( om vage reden dan ook)
  □ Geschikt

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Misschien ook eens (al dan niet: weer) aandacht besteden aan Achter de Samenleving? Echt heel bar dit: http://achterdesamenleving.nl/militairen-vs-zouden-bloedbad-hebben-voorkomen-in-de-thalys-nieuwste-valse-vlag/#.Vdj2ZZdLBLN

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Via Facebook. Word er echt ziek van, van zoveel zieke onzin bij elkaar. Moedeloos.

   Verwijderen
  2. Tja, was op te wachten, dat de Thalys-aanslag als een false flag wordt gezien :o)

   Verwijderen
  3. En ik ben geblokt, bij Achter de Samenleving op Facebook. Alle commentaren (stuk of drie) gewist. De moderator heeft alleen vergeten een reactie op mij van ene Martine Rasing ook te wissen. Foutje.

   Het is bekend en overal de trend (he dat rijmt!): de waarheid mag niet gezegd worden, kritiek is ongewenst. Ik ben het inmiddels gewend maar kan er niet aan wennen. En dan maar roepen dat de MSM gemanipuleerd is en manipuleert.

   Verwijderen
  4. Ik zag het, wat een stelletje malloten!

   Verwijderen
  5. Yep, leve de vrijheid van het woord, zolang het de ander maar bevalt.

   Verwijderen
 18. OT ..... had wel verwacht dat de plottertjes zich massaal op [nieuwe serie] Mr Robot zouden storten. Kan iets gemist hebben :P

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Briljante serie, volg 'm op de voet. Hoewel het in episode 09 wel ineens een rare wending neemt. Zag jij die aankomen?

   Verwijderen
  2. En fuck Evil Corp, maar dat terzijde.

   Verwijderen
  3. Die wending, nee tuurlijk niet.
   Was wel meer flabbergasted dan de voorgaande cliffhangers.
   Ben een filmman, zeker geen serieman.

   Zelfs Game of Thrones nog niet gezien.

   Misschien is Evil Corp wel een "droom" van :-)

   Verwijderen
 19. Reacties
  1. @Ruud

   Dus aan de bak jij ;

   https://youtu.be/TDyj1fzsqMw

   Verwijderen
  2. Nou zal ik nooit tegen een man zeggen; 'Only you, you complete me'. OOk andersom zou ik dat nooit willen.
   Laten we een ander liedje zingen:
   https://youtu.be/aIM-Se42QU4

   Verwijderen
  3. Klopt je wel enigzins,Ruudse Inquisitie hebben we gehad.

   Maar hij blijft grappig.

   https://youtu.be/bmWeZbEBfDo

   Verwijderen
 20. Nog steeds hetzelfde geblaat hier. @Geen, @doro en @jeroen lullen over en langs elkaar en eisen het laatste woord. Ik pieker er niet over dit te lezen. Vervuiling.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bovendien mag alleen geen mij Doro noemen, ik meen niet dat ik jou ken dus koosnaampjes zijn voor intimi, geen zeikerds.

   Verwijderen
  2. Hoe kan je dat nou weten als je er niet over piekert het te lezen, gekkie?

   Verwijderen
  3. @Jan
   Pffff... erg vermoeiend en het vervuilt hier de boel behoorlijk. De intentie om nog ergens inhoudelijk op in te gaan wordt behoorlijk aangetast door deze figuren. Ik hou me voorlopig stil.

   Verwijderen
  4. Wanneer reageerde je hier dan voor het laatst, "Peter"?

   Verwijderen
  5. Nu Swapichou door alle hoogmoedige egotripperij onderuit lijkt te zijn gegaan, komen de verantwoordelijken daarvoor zichzelf nu hier maar schaamteloos etaleren. De drang om door anonieme blogvolgers te worden gezien en erkend zit blijkbaar hoog. Jammer, ik vond Barracuda juist leuk omdat het relatief pretentieloos was, zichzelf en de wereld om zich heen niet al te serieus nam en het om de artikelen ging en niet om de auteur of diens aangevers. Dat tij lijkt nu te zijn gekeerd met de komst van ontheemde 'Swapianen', die vooral zichzelf waanzinnig interessant vinden en paranoïde complotdenkers als excuus gebruiken om zichzelf eens lekker in de spotlights te zetten. De drang naar zelfetalering is klaarblijkelijk niet te stuiten en gaat nu verder op Barracuda. Reden genoeg voor mij om dit blog voorlopig ook links te laten liggen, naast Swapichou, dat van pure ijdel in een coma lijkt te zijn geraakt. Hopelijk loopt het met Barracuda beter af.

   Verwijderen
  6. @Demink

   Stuur er anders een brief over naar een opdrachtgever van Micha. Je weet maar nooit wat het oplevert, toch?

   Verwijderen
  7. @Demmink in spe zegt ; De drang naar zelfetalering is klaarblijkelijk niet te stuiten 

   Snap je ook dat polemiek van twee kanten komt? Snap je ook dat je met rudimentaire kul geen enkele indruk maakt? Je bent vies door de mand gevallen met rugaanval op de kale leider, ga met je stompzinnige retoriek geenstijl een dienst bewijzen. Neemt Jan Roos je wellicht mee om slachtoffers van vliegshows een roze plofkap in het gezicht te planten.

   Verwijderen
  8. De Mink: je spreekt jezelf een beetje tegen. Een aantal dagen geleden vond je het terecht dat er hier weinig werd gemodereerd, maar nu ontheemde 'Swapianen' op je rug springen is er ineens van alles loos. De consequentie van niet of weinig modereren is immers dat ook ontheemde 'Swapianen' (ik tel er maar een) hier mogen reageren.

   Verwijderen
  9. Gnarf @ De Mink, ik kom hier al voor Swap en nee ik zit niet te wachten op enige erkenning whatsoever. Hoogmoedig, toe maar. Ik vind het bij Barra gewoon gezellig. Ik neem me mezelf niet al te serieus, maar ik krijg er onder hand wat van reaguurders die zich zelf wel heel serieus nemen.

   Newsflash: als het je niet aanstaat, niet lezen. Lees je het wel en je bent het er niet mee eens, dan kan je een beleefde discussie starten. Maar ga niet staan zeiken als een mislukte wannabe, die online de dikke van Dalen opgezocht heeft.

   Verwijderen
 21. Ow dat is dan lees je het toch niet. Het is vrij opvallend dat juist de meest zure commentaren komen, van een stel nihilisten. En dan ben ik nog in een goede stemming.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. @Doro @Jeroen
  En wat te denken van de comments onder dit topic van Geenstijl. Mooi die expositie van de zieke geest. Werk aan de winkel.

  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2015/08/video_straaljager_crasht_op_br.html

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Meer oprechte hulp is er niet te krijgen in NL;

  http://www.nieuwezijds.nl/page.php?id=8

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gelukkig dat @Ruud ons bewaakt op twitter.
   ---------'''
   @JanVoortman @marizsmn Ik betaal mijn OZB namelijk wel altijd op tijd, @Gem_Nieuwegein

   Verwijderen
 24. @ Barra: volgens mij schreef ik nergens dat er harder of anders gemodereerd moet worden, ik zou niet durven. Jouw blog, jouw regels. Als het me niet meer bevalt dan haak ik zelf af en vraag ik niet een ander zich anders te gaan gedragen.

  Wat me stoort is dat de reactiepanelen van dit blog (mede door mijn toedoen aangezien ik ook heb deelgenomen aan al die oeverloze discussies) zijn verworden tot een soort dependance van Swapichou. En daar ben ik juist afgehaakt vanwege de dubbele agenda. Waar op Barracuda eerst ontspannen geouwehoerd kon worden in de trant van de oorspronkelijke stukjes, zitten de lieden in de reactieburelen nu met het mes tussen de tanden elkaar onderuit te hakken en worden zelfs de hardste scheldwoorden niet meer geschuwd. De een ziet dat als vooruitgang, ik zie het als achteruitgang. Daar heb ik geen zin in en aangezien reaguren op anticomplotblogs voor mij slechts snackjes voor tussendoor zijn, zoek ik die snackjes voortaan wel elders.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En daar ben ik juist afgehaakt vanwege de dubbele agenda. Je neemt je zelf wel errug serieus.

   Verwijderen
  2. Nee Demink, ontzettende leugenaar. Jij, Barend Jan van Nelfort en jullie sockpuppets zijn hier als enige stelselmatig negativiteit aan het verspreiden door constant met doorzichtige hetzeverhaaltjes tegen Swapichou en mij persoonlijk aan te komen zetten, elk topic te verneuken met metadiscussies. Zoals je in dit draadje hierboven kan zien zit iedereen verder genoegelijk met elkaar te keuvelen over van alles en nog wat, behalve jij. En natuurlijk tranen met tuiten als je zelf een keertje lekker genomen wordt.

   Je spreekt jezelf trouwens alweer tegen, want eerder schreef je:

   met de komst van ontheemde 'Swapianen', die vooral zichzelf waanzinnig interessant vinden en paranoïde complotdenkers als excuus gebruiken om zichzelf eens lekker in de spotlights te zetten.

   Nee, dat heet dus "ontspannen ouwehoeren" zoals je dat in deze reactie noemt. Dat was en is nooit echt ontopic op Barracuda. Jij bent vooral bezig met het mes tussen je tanden mij persoonlijk onderuit te hakken, waarin je overigens jammerlijk faalt. Het enige wat je de wereld laat zien is dat je een domme, rancuneuze klootzak bent om nog eens een scheldwoord te gebruiken dat je zo ontzettend in je zieltje raakt.

   Wilde je ontkennen dat je probeert jezelf over mijn rug in de spotlights te plaatsen? Sukkel.

   Verwijderen
 25. Ik heb tot nu toe mijn snavel gehouden over de discussies bij de laatste posts. Dit omdat Barracuda mijn blog niet is en ik dus niets te zeggen heb over het moderatie beleid. En omdat ik gemerkt heb dat de Swapianen maar 1 modus van discussiëren kennen: met gestrekt been er in gaand.

  Ik heb het enige gedaan wat ik op dit moment kan doen: Swapichou van mijn to read list afhalen en Barracuda meer snel browsen dan echt lezen. Nu ik erover nadenk: ik ga Barracuda ook maar een maandje van mijn to read lijst afhalen, wie weet gaat het tegen die tijd weer wat beter.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Mmm, grappig dat er nu pissed off reauguurders komen die hier zelden te zien zijn. En over de 'swapianen' vallen.

  Is het zo dat Swapianen er met een gestrekt been in gaan? Wat is dat eigenlijk: met een gestrekt been er in gaan @Wietse?

  @Wietse verklaar je nader over Swapianen? Is dat niet verschrikkelijk in hokjes denken? Als ik mezelf naga waar ik gezellig buurt kan ik wel met een hele lijst aan komen.

  Er zijn tijden dat ik Barra ook lees en het niet eens ben met de commentaren, maar ik moet zeggen: zij die denken dat ze belangrijk zijn, zijn het niet daar is internet te vluchtig voor. Iets van zelfrelativering en zo.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tis me wat zeg, al die gekloonde Petertjes.

   www.kleenex.nl

   Verwijderen
  2. "Wat is dat eigenlijk: met een gestrekt been er in gaan"

   Letterlijk wat er staat, met een gestrekt been er in gaan waardoor je iemand zwaar kan verwonden. In het voetbal betekent het de rode kaart (wat inhoudt dat je het veld moet verlaten), met een gestrekt been er in gaan wordt tevens gezien als zeer onsportief gedrag omdat je iemand moedwillig probeert te beschadigen.

   Verwijderen
  3. @Peter
   Schrijf een brief aan Sinterklaas, en verzoek of hij tezijnertijd een paar bloggende onmensen mee naar Spanje wil nemen.

   Verwijderen
  4. Haha, het gestrekte been komt uit de vechtsport zoals Taekwondo, en is bij het non-contact sparren, een manier om punten te scoren. Wat een fantast is het toch.

   Verwijderen
  5. @geen, je hebt zeker ook nooit van een sliding gehoord. En waarom zo agressief, wat is jouw probleem? Buiten dat je ze ziet vliegen want je reageert op ene @Peter maar ik zie nergens ene @Peter reageren.

   Verwijderen
  6. 'Willems kreeg rood voor met gestrekt been inkomen aan de zijlijn op Gill Swerts van NAC Breda. De PSV'er raakte zijn tegenstander daarbij overigens niet.'

   Verwijderen
  7. @Nicollo en @Lieke waren onlangs nog in Barcelona en zagen het voor eigen ogen gebeuren. Gaat er al een (fiets)belletje rinkelen @Peter?

   Verwijderen
  8. 'In principe betekent een tackle met een gestrekt been een rode kaart voor degene die de overtreding inzet'

   Verwijderen
  9. Dat hangt er natuurlijk aan beetje vanaf over welke sportieve discipline je het hebt. Maar dropkicken geniet mijn voorkeur, eerder dan het gestrekte been. Eerlijk gezegd kwam ik recentelijk nogal wat gestrekte benen in mijn richting tegen. Prima verder als de scheids daar geen rood op geeft, maar het is wel een beetje onsportief als je gaat janken omdat de tackle de counter niet stopte en het been dat in de weg stond in plaats daarvan gebroken werd.

   Gaarne klagen bij de EHBO en niet op het speelveld, huilebalken.

   Verwijderen
  10. Volgens mij ging het over de vraag wat 'met een gestrekt been inkomen' inhoudt.

   Verwijderen
  11. Neehee @Geendank, het gaat erom waarnaar er met dat "gestrekte been" verwezen werd.

   Verwijderen
  12. Ja, correct. Een tackle met gestrekt been.

   Verwijderen
  13. Ja, correct. Een tackle met gestrekt been.

   Verwijderen
  14. Neehee, dat verwijst niet naar een tackle met een gestrekt been, maar de manier waarop "Swapianen" erin gaan. Dat jouw begripsvermogen niet verder dan letterlijkheden gaat was al duidelijk Geendank, maar dit is nou wat gealfabetiseerde mensen een metafoor noemen.

   Verwijderen
  15. Vraag dat even na bij@ wietske845, met de bedoeling achter dat been, die kwam ermee Anders staan jouw ander typetjes zo op het verkeerde been. @peter, lastig heur.

   Verwijderen
  16. Ik reageerde op deze vraag; ' Wat is dat eigenlijk: met een gestrekt been er in gaan?'.

   Dus ik weet niet waar jij met je hoofd zit.

   Vraagje: kan je ook reageren zonder op de man te spelen?

   Verwijderen
  17. Ik zie nergens @geendank staan. Op welke man speel ik het dan?

   Verwijderen
  18. @geen. Die reactie was ook gericht aan @jeroen.

   Wel grappig dat jij je aangesproken voelt.

   Verwijderen
  19. @Geenank
   Oh was die gericht aan @Jeroen. Ik miste jouw @fietske845 ondersteunende bijval in combinatie met de broodnodige gratis bijles die je van @Jeroen krijgt over metaforen, en de interpretatie daarvan t.o.v. fair play. @Peter zou dat wel begrijpen, maar die leest niks meer, zoals @fietske845 read later niet meer gebruikt.

   Verwijderen
  20. @Geendank
   Nee hoor, gewoon logica, klopt als een zwerende vinger, en sluit als een bus.

   Verwijderen
  21. Dit was de vraag waarop ik reageerde: 'Wat is dat eigenlijk: met een gestrekt been er in gaan'.

   Dit gaf ik als antwoord: 'Letterlijk wat er staat, met een gestrekt been er in gaan waardoor je iemand zwaar kan verwonden. In het voetbal betekent het de rode kaart (wat inhoudt dat je het veld moet verlaten), met een gestrekt been er in gaan wordt tevens gezien als zeer onsportief gedrag omdat je iemand moedwillig probeert te beschadigen'.

   Wat is het probleem?

   Verwijderen
  22. Het was zoals gewoonlijk een retorische vraag, ik vond de reaguurder flink overdrijven. Ik ga ook niet met een gestrekt been in geendank discussie's.

   Swapianen komt in de wat bizarre redenering voor als of Swapichou een club is met een ballotage commissie of een een dure elite club. Niets is minder waar,maar hoe ver van huis ben je dan?
   Ook dat is een retorische vraag.

   Verwijderen
  23. Dat jij een eigen interpretatie geeft aan het comment van @fietske845, die overgestapt is naar snellezen, omdat het langzaam ook al niet lukte. Alleen fietske845 kan je nog redden. Lees maar terug @Geendank. Te moeilijk?

   Verwijderen
  24. @geen. Dat ik op ene @fietske zou reageren is jouw interpretatie die op 0,0 gebaseerd is. Ik reageerde op de vraag die @dorothy stelde, en meer is het niet. @dorothy vertelt me nu dat het een retorische vraag was, wat tevens inhoudt dat zij de betekenis kende zoals ik die gaf. Einde verhaal.

   Verwijderen
  25. Gelukkig einde verhaal @Geendank. Maar jij had ietwat beter mogen lezen in de aanpalende comments. Dan had je ook begrepen dat het een retorische vraag was, en de context aan @fietske845 overgelaten. Die is namelijk nogal breed uitlegbaar, zoals dat bij metaforen vaak het geval is en @Jeroen je probeerde uit te leggen. Is iedereen nu aardig genoeg tegen je geweest, of niet?

   Verwijderen
  26. Als oud leerling van Rugby School heb ik een heel ander beeld bij zo'n "gestrekt been". Is gewoon fair game.

   Anyway, wat is er mis met een dropkick in rugby?

   The drop kick technique in rugby codes is usually to hold the ball with one end pointing downwards in two hands above the kicking leg. The ball is dropped onto the ground in front of the kicking foot, which makes contact at the moment or fractionally after the ball touches the ground, called the half-volley. The kicking foot usually makes contact with the ball slightly on the instep

   Als we naar worstelen kijken, ligt dat weer wat anders met die dropkick. Dan speel je weer wel op de persoon in plaats van de bal:

   A dropkick is an attacking maneuver in professional wrestling. It is defined as an attack where the wrestler jumps up and kicks the opponent with the soles of both feet; this sees the wrestler twist as he or she jumps so that when the feet connect with the opponent one foot is raised higher than the other (depending on which way he or she twists) and the wrestler falls back to the mat on his or her side, or front.This is commonly employed by light and nimble wrestlers who can take advantage of their agility, and is often executed on a charging opponent

   Verwijderen
  27. @jeroen. Zoals je hebt kunnen lezen was het een retorische vraag van @dorothy, dus mijn en jouw uitleg zijn niet nodig.

   Verwijderen
  28. @Geendank
   Dat is inmiddels een tijdje geleden @Geendank.Overigens is Taekwondo gezien vanuit bewegingsleer eerder een kunst, en allerminst agressief. Ik deed ook aan voetjebal en wielrennen, boksen. Dus ik weet denk ik wel, wat een sliding is, wie niet?

   Verwijderen
  29. "Taekwondo gezien vanuit bewegingsleer eerder een kunst, en allerminst agressief."

   @geen. Exact, daarom adviseerde ik je het bij Taekwondo te houden. Goede raad kost niets.

   Btw, zie ik het nou goed dat een reactie verdwenen is?

   Verwijderen
  30. Retorische vragen is my middle name.

   Verwijderen
  31. Judo lukte me niet, o.a. wurgklem kreeg ik niet onder controle.

   Verwijderen
  32. @geenpeter zei ; ik zie geen @Peter


   https://youtu.be/LvvXlP3uQf8

   Verwijderen
 27. @DeChinees
  Het is read later, niet read lijst.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Eh.. Het gaat in kinderfeesten, om de beleving.
  En ook de kado /cadeau dat mooi ingepakt is, of wordt ingepakt, of /om jaarlijkse traditie,
  Niet om de coa van piet punt en el.
  Of mannen in jurkjes en lange baarden.

  Uiteindelijk om "de knip" van de ouders...
  Niet meer of minder.

  BeantwoordenVerwijderen