vrijdag 7 augustus 2015

Dwangsommen

Juridisch gaat het niet zo jofel met de plotters. Er staan alweer zaken op de rol voor Micha Kat, waaronder eentje waarvan hij beweert dat die allang geponeerd was. Op 27 augustus moet Kat zich naar eigen zeggen verantwoorden voor het stalken van het kantoor De Korver & Van Essen.

Dat kantoor behartigde destijds de belangen van de ouders van de kinderen van Het Hofnarretje, waar de roemruchte Robert M. zich onbespied waande. Zakenpartner Marielle van Essen verdedigde toevallig ook de belangen van de waxinelichthoudergooier Lensink, maar Kat was er destijds van overtuigd dat ze stiekem werkte voor Bilderberg Bea.

En dan Wim Dankbaar alias Wimp. Die raakte, met zijn overspannen achterban, steeds gefrustreerder over het uitblijven van enige reactie op de zoveelste mail aan zijn Maaike (Vaatstra). Wat volgens Barracuda geen probleem zou moeten zijn, omdat Wimp dagelijks telepathisch contact met haar voorwendt. Althans, Wim schijnt altijd precies te weten hoe Maaike over hem denkt.

Wel heeft 'boefie Yehudi' (Moszkowicz) beslag laten leggen op zijn huis en bankrekeningen omdat hij meent dat hij uit naam van Maaike (of in elk geval haar kinderen) twee ton aan dwangsommen kan verbeuren. Wat een beetje jammer is als je net een bestseller in de markt hebt gezet en al bijna een halve ton aan een eerste druk (plus juridische procedures) bent kwijtgeraakt. Wim is een executiegeschil gestart en gaat zich inzetten voor schrapping van het landelijk advocatentableau.

Maar de Dankbaar-soap kan altijd nog erger. Want hoewel zijn ex-partner Hans Mauritz al weken helemaal is stilgevallen, ondanks de aankondiging van een oorverdovende gigascoop rond Marianne Vaatstra, ontdekten oplettende speurders van dit blog nog wat creatief huisvlijt van Hans, onder de noemer Dankbaar Draait Door. Onder Het Nieuwste Nieuws staan daar artikelen aangekondigd met behoorlijk nieuwsgierig makende koppen als 'Onbewezen feiten over betrokkenheid vóór de moord Joris Demmink moeten nieuw boek Dankbaar 'redden'. Wim trekt de wanhoopskaart', 'Dankbaar versus Dankbaar. Hoe Corine Dankbaar een inzicht kan geven in de psyche van de auteur van Recht is Krom', 'Het leugenboek 'Het Vaatstra Complot' geannaliseerd (...) en gefileerd. Laster, smaad en giga-schending van copy right' en 'Drugscrimineel Gerrit Veldman nu adjudant van Wim Dankbaar'.

Jammer genoeg kwam Hans niet meer toe aan het schrijven van de inhoud. Na een halve openingszin liet Hans de site alweer reddeloos achter. Maar er is hoop. Volgens Bol.com worden zijn twee boekjes - over Vaatstra en Peter R. de Vries - in september dan toch eindelijk vrijgegeven en gaat de Dankbaar beerput alsnog open. 

59 opmerkingen:

 1. OT: ik ben altijd wel geïnteresseerd in sektarische bewegingen en sinds kort heb ik de christelijke River of Glory sekte op de radar, omdat die alle kenmerken van een doodenge sekte hebben en nogal in het nieuws komen. Nu weer dat de Griekse politie daar een schijnbaar ontvoerde kleuter weg moest halen.

  Dus ik ging hun Facebook pagina lezen, en daar wordt dus constant gelinkt naar stukjes naar een bekende complotwausjessite: xandernieuws. Wat ik me nu dus afvraag is of Xander misschien lid is van deze sekte, hoe dat verband precies in elkaar zit.

  Anyway, de beroepszaak tegen Micha loopt nu. Twittert iemand erover?

  This court of common pleas is now in Session

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. >>Anyway, de beroepszaak tegen Micha loopt nu. Twittert iemand erover?

   Ja: Ruud, over spelfouten in de brief van Micha :-p

   Verwijderen
  2. Niet alleen daarover, ook veel inhoudelijk en principieel, tot aan een complete herziening van het strafrecht toe.

   Verwijderen
 2. Ik poneer de stelling dat "geponeerd" 'geseponeerd' had moeten zijn.

  Echt, alleen supermensen kunnen de minimale overleesslag achterwege laten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik bedoel: het klinkt ook best wel alsof ze allemaal van die ideeën over "soevereiniteit" hebben, maar dan met een gristelijk sausje zeg maar:

  Herkenbaar toch?

  De sekteleden geloven dat ze geen huur of belasting hoeven te betalen, omdat de Heilige Geest dat niet van hen heeft gevraagd. De groep verwachtte dit voorjaar het einde der tijden. River of Glory is opgericht door Dorien Visser (56) uit Zevenaar, die in 1992 een visioen kreeg en sindsdien Aguila Deborah heet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Volgens mij betalen ze geen huur, omdat de grond bezeten is ...

   http://www.gelderlander.nl/regio/achterhoek/river-of-glory-knetter-en-knettergek-1.4743142

   Verwijderen
  2. Had je al gelinkt zie ik ... anyway ...... zitten we niet op te wachten hier in GLD.

   Verwijderen
  3. Ja maar die grond is dus bezeten, omdat ze via de Heilige Geest in een profetisch visioen zagen dat die grond niet eerlijk verkregen was. Logisch dat je dan geen huur meer betaalt ;-)

   Verwijderen
  4. The plot thickens.....

   Enkele leden werkten als huishoudelijke hulp, totdat zij zichzelf ‘souverein’ verklaarden. Met souvereiniteitsverklaringen die zij zelf hadden gemaakt, probeerden ze de belasting te ontduiken. Een vrouw uit Winterswijk die een aantal sekteleden als huishoudelijke hulp in dienst had, vertelt dat de werknemers keurige facturen maakten met BTW, totdat ze aankondigden pas weer belasting te gaan betalen als de Heilige Geest daartoe opdracht gaf. Ook vertelde een sektelid dat de Derde Wereldoorlog was begonnen.

   Verwijderen
  5. Dat dan weer wel ... "maar uiteindelijk gebeurde er niets en bleef iedereen ongedeerd." .....

   Nog niks gezien mbt MK btw, zelfs geen Chris Klomp tweets.

   Verwijderen
  6. Ik vraag me af of Micha wel de goede datum/tijd heeft genoemd. mr. Abbink had namelijk vanochtend een andere zaak (http://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:GHARL:2015:5886). Er is tot nu toe nog niets gepubliceerd aaangaande de "Vogelenzang-zaak".

   Verwijderen
  7. Dat gaat vaak ook niet zo snel en uitspraak dezelfde dag is uiterst ongebruikelijk, nietwaar?

   Verwijderen
  8. > zelfs geen Chris Klomp tweets.

   Die gaat z'n tijd heus niet aan Micha Kat verspillen.

   De gezamenlijke internetmedia hebben dus ook geen verslaggever ter plaatse, begrijp ik?

   Verwijderen
  9. Volgt allen https://twitter.com/AIRVD, die schijnt meer te weten! (Ik mag niet, ben geblokt, bleeeheheh).

   Verwijderen
  10. @ruud
   Als taaldeskundige en proleet val je weer eens door de mand. Hieronder een link naar de youtube van Kat zelve.

   https://youtu.be/FdqLqEWe87U

   Verwijderen
 4. Kat is een klootzak, maar bij Korver en van Essen voor de deur deed hij niets fout. Hij begroette Korver door het raam en die smeet dat vervolgens dicht en belde direct de politie. Ik heb geen idee wat er verder speelde tussen die twee, maar het was gewoon bizar hoe Kat van straat gesleurd werd door de politie die creatief ging.

  Het is jammer voor hem, dat hij op een conflict op de copyrights van JDTVproducties heeft aangestuurd. Anders had nu iedereen kunnen zien hoe het daar werkelijk gegaan is. Zolang hij zijn zaken niet netjes regelt, gaat niemand deze video's meer zien. Agent Crea Thea zal hem wel dankbaar zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Onzin. Kat heeft daar meerdere malen gestaan, na Korver en Van Essen ook telefonisch en per mail lastig te hebben gevallen. Hij heeft staan schreeuwen op de stoep, in een periode waarin hij vaker werd aangehouden voor het verstoren van de openbare orde. Ik meen me te herinneren dat dat ook nog met z'n trouwe vriend de megafoon was. En ook als je jezelf zogenaamd vriendelijk aan anderen opdringt, kan dat als stalking of lastigvallen worden ervaren. De keer dat het raam en de gordijnen dicht gingen, was zeker niet de eerste keer dat hij contact met Korver en Van Essen zocht.

   Verwijderen
  2. Erik, tel je knopen eens, en ga eens met de kansloze passie van Sjoukje Drenth Bruintjes, aan de slag. Maak ons weer eens ouderwets aan het lachen.

   Verwijderen
  3. Je liegt dat je barst, @JDTV.
   Er heeft daar zelfs nog een of andere gek door het raam naar binnen staan filmen.
   Dan sluit je het gordijn wel, ja.

   Op het filmpje was overigens een wat protserige bureaulamp te zien, maar in de verbeelding van Kat was dat geen lamp, maar een Gouden Pistool op een plaquette, een trofee die wordt vergeven aan advocaten die speciale diensten hebben verricht voor de onderwereld.

   Verwijderen
  4. > Kat is een klootzak,

   Abuse verzonden!

   Verwijderen
  5. Erik heeft geen principes @Douwer, als je hem een zak met botten (bijv. Sjoukje Drenth Bruintjes) op een presenteerblaadje aanreikt, oreert hij tot in den treure als de grote vermoorde onschuld over zijn vermeende agressieve houding richting iemand als Agnes Kant. ERIK, is zoveelste wietromanticus, die liever in eigen staart bijt, dan de consequenties van legalisering wil inzien. Herman Brood is dood, en heeft verloren.

   Verwijderen
  6. > maar bij Korver en van Essen voor de deur deed hij niets fout.

   Ach, flikker toch op man! Fouter dan fout.

   Lees deze autoriteit er nog eens op na, dan weet je beter.

   Verwijderen
  7. > Het is jammer voor hem, dat hij op een
   > conflict op de copyrights van JDTVproducties
   > heeft aangestuurd.

   Ja, hoe is dat nou eigenlijk afgelopen? Ben ik puur juridisch wel erg nieuwsgierig naar. Alle betrokkenen zwijgen er angstvallig over, waarom?

   Verwijderen
  8. Jullie waren vroeger allebei toch zo voor openheid en transparantie?

   Verwijderen
  9. > Ik heb geen idee wat er verder speelde tussen die twee,

   O dus al die lasterpraat van Kat tegen Korver heb je voor het gemak maar nooit gelezen? En je wil dat ik dat geloof?

   Verwijderen
  10. > maar het was gewoon bizar hoe Kat van straat gesleurd werd

   Je liegt, en dat weet ik omdat je het zelf gefilmd heb en online gezet. Nogmaals, lees mijn commentaren.

   Verwijderen
  11. > Anders had nu iedereen kunnen zien hoe het daar werkelijk gegaan is.

   Ik heb het allemaal gezien, toen het nog online stond.

   Verwijderen
  12. http://barracudanls.blogspot.com/2015/08/dwangsommen.html?showComment=1438978669812#c852290729580811171

   Zeg geen, kan je ook eens eerst nadenken voor je iets zinnig probeert te posten, en anders je bek houen? Dit is echt niet coherent.

   Verwijderen
  13. Zeg @Ruud ,
   Wanneer ga jij je aanmelden bij het GGZ, met jouw compulsieve gedrag?

   Verwijderen
  14. @RUUD
   Het is "bek houden" cq "bek houwen" , en geen "bek houen" , klinkt en schrijft als een kreet van een straatschoffie.

   Verwijderen
  15. @Ruud
   Met jouw pose als taalkundige ben je uiteindelijk een stuk ongeluk. Mijn oorspronkelijke en nog steeds zeer gerespecteerde mentor (Jan Aben), nederlandse taal, liet mij ooit een jambisch gedicht voorlezen. Hij adviseerde mij daarna, ondanks een hoog punt, om de techniek in te gaan. Ik ben hem nog steeds dankbaar. Dus @Ruud, @Geen gaat never de ballen van @Jeroen zuigen,zoals jij op Twitter op een achterbakse manier naar buiten brengt. @Jeroen is gewoon een prima mens, en jij bent een sukkel van formaat.

   Verwijderen
  16. @Douwer .....het raam zat al dicht voor de camera uit de tas was!

   @Geen .....grappenmaker.

   @Ruud

   "Je liegt, en dat weet ik omdat je het zelf gefilmd heb en online gezet. Nogmaals, lees mijn commentaren."

   Waarom zou ik jouw commentaren lezen als ik er zelf bij was? Ik vertel hoe het ging en vervolgens noem je me een leugenaar? Voor zover ik weet was dit de eerste keer dat Kat daar voor de deur stond. In het filmpje zie je de agent overleggen met een OVJ en hoor je dat ze lekker creatief bezig zijn. ....Ik verzin het echt niet zelf hoor!

   Verwijderen
  17. Een beeldhouder houwt geen beelden, hè?

   Verwijderen
  18. > ondanks een hoog punt,

   Expost (sic; Micha Kat) as Belg!

   Verwijderen
  19. > @Geen gaat never de ballen van @Jeroen zuigen,zoals jij
   > op Twitter op een achterbakse manier naar buiten brengt.

   Dat waren je eigen lasterpraatjes, of die van Gladstone of ander mislukt sigarettemerk, omdraaismader!!! Ik bezig zulke uitdrukkingen niet.

   Verwijderen
  20. > Waarom zou ik jouw commentaren lezen als ik er zelf bij was?

   Lees ze nou maar. Ze zijn raak. Een van de overtuigendste stukken die ik ooit schreef (in 3 delen, of waren het er 4). De totale ontmaskering van Micha Kat, inclusief van aspecten waar jij kennelijk nog steeds achter staat.

   Gotspes van Micha Kat
   Zicht op de werkelijkheid (1) en vervolgen.

   Verwijderen
  21. "De totale ontmaskering van Micha Kat, inclusief van aspecten waar jij kennelijk nog steeds achter staat."

   ....Volgens mij is ergens op straat staan nog altijd niet verboden!

   Verwijderen
 5. Jezusss Ruud wat ben jij wat voor dwangmatige borderline patiënt dan?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Arme Micha: hij plempt jarenlang alle bagger die hij kan bedenken over Demmink en anderen op het internet, maar nu hoopt hij geloof te vinden met de bewering dat hij al jaren weet heeft van een arrestatie van Demmink in Londen en van pedo-moorden op de twee echtgenoten van Wiegel. Zou hij echt denken dat iemand gelooft dat hij dat hij zo lang op dat soort informatie zit zonder het net er mee vol te kotsen?
  Een meelijkwekkende stumper is het, maar - het moet gezegd - wel een volhouder!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Over stumpers gesproken:
  http://oi61.tinypic.com/30vi44h.jpg

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tsja. Stumperigheid en een totaal gebrek aan onderzoeksvaardigheden, daarin ligt de grote overeenkomst. De vraag wie het kwaadaardigst is (ik denk Micha), is verder ondergeschikt. De schade die ze aanrichten is in ieder geval enorm.

   Verwijderen
 8. Nog even over die "River of Glory": wat ik nogal beangstigend vind, is dat ze sinds dat kind weer weggehaald werd van Patmos dus serieus dreigen met brandstichting. Ze schrijven althans:

  Dankbaar voor 4 Glorieus VOLLE Dagen Samen met ONZE dappere Dochter (en kleinDochter), Strijdt de Heer der Heerscharen VOORT! Zoals genoemnd (sic); we zijn er nog niet, zoals Hij reeds had Voorzegd, De Overwinning is DAAR; ieder die zich Brandt aan deze situatie, Brand zal in hun poorten zijn; de vloek brengt de dood. 'Ik Oordeel het land en begin bij 'de kerk' Sprak Hij Daags voordat dit leugenweb aan de oppervlakte oprees; vrimetselarij wordt wereldwijd ontworteld..; wie betaald (sic) MET ons de prijs van zijn/haar 'eigen' leven om in Jezus Christus Voetsporen te treden, diep door Getsemanee; de Olie Breekt de jukken en de Olie Bouwt Zijn Zuivere Tempel; waar belandt (sic) jij?

  Volgens mij moet dat kind daar niet alleen weg, maar moet die gek Barry Schutte ook opgepakt worden wegens bedreiging met brandstichting en de dood.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zou ik toch niet te letterlijk nemen, sommige reli-gekkies zien overal brand in.

   Goede vriendin is doorgeflipt van Jehovah en ziet sindsdien de wereld [of mijn mooie Nijmegen] af en toe letterlijk in brand staan. Hel en verdoemenis enzo ...

   Verwijderen
  2. Hmmm ik weet niet hoor, maar volgens mij is dit het soort religekkies dat de bijbel nou juist letterlijk neemt; ze interpreteren om te beginnen zelf niets als allegorisch. Daarnaast heeft dit de vorm van een vervloeking die ze uitspreken, het heeft geen bijbelse context en kan daarom ook niet als "profetisch woord" geduid worden. Dan is het dus een bedreiging met brandstichting. Bij andere sektes hoorde ik soortgelijk taalgebruik en werd er vervolgens toch echt geprobeerd iemand te vermoorden. Bij de Orde der Transformanten zelfs tot twee keer toe.

   Ik zeg: levensgrote red flag.

   Verwijderen
  3. Kweet wat je bedoelt denk ik ... steeds meer mensen zijn gevoelig voor een soort van hersenspoeling.

   Heb t voor mn ogen zien gebeuren met bovengenoemde dame.
   Van een mooie, stoere, zelfstandige vrouw/moeder naar een angstig wrak.

   Heb r helaas niet kunnen helpen ...

   Nee, ze heette geen Maud :-)

   Verwijderen
 9. (...)Iedereen die mij een doos van 8 stuks bestelt, krijgt een sterk gereduceerde prijs. Om cadeau te geven of door te verkopen aan vrienden, familie, kennissen, wie dan ook. Met andere woorden om de boodschap te verspreiden. Wie interesse heeft in de ins en outs van dit aanbod mailt mij op dank@xs4all.nl.(...)

  Wimps zolder ligt al vol met onverkoopbare JFK kolder en wat de hele wereld al bij voorbaat wist maar voor 'visionair' Dankbaar weer als een complete verrassing komt...blijft hij ook met zijn tenenkrommende Vaatstra gestumper opgescheept zitten.

  Dankbaar, jouw onthutsend prutserige broddelwerkje -ook nog eens gebaseerd op de verzinsels van leugenaar en oplichter Mauritz- is het niet eens waard om de vuurkorf mee aan te maken. En daar zijn de mensen die jouw incompetente Vaatstra waanzin onverhoopt in de bieb hebben geleend -en niet tot jouw hersenloze en in aantal te verwaarlozen 'fans' behoren- nu ook al snel achter.

  Ga lekker vogels spotten, Dankbaar. Al zal je met jouw capaciteiten en vaardigheden niet eens een Condor van een Kolibri kunnen onderscheiden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De vogeltjes moeten nog een paar jaar wachten.

   Om zijn zorgen te vergeten bekijkt hij nu urenlange YouTubes over hooggeplaatste pedonetwerken en meent nu overal verwijzingen naar Manuel Schadwald te zien.
   Onder het motto Demmink is voorlopig nog niet van me af zou het zomaar kunnen dat hij daar zijn pijlen op gaat richten, want Demmink werd tenslotte gechanteerd door de duitse kinderhandel, anders had hij nooit Ali weggesluisd.

   Verwijderen
  2. Als de Overveense villa van Dankbaar over een tijdje tegen een dumpprijs per veiling is verkocht zal Wimp vanuit een Bed&Breakfast in de buurt van Oudwoude tegen Micha Kat gaan 'opbloggen' wie de meest krankzinnig en door Demmink geobsedeerde stumper is.

   En je moet toch wel heel erg desperaat zijn om dit weer op je blogje te publiceren:
   Wim Dankbaar zegt:
   10 augustus 2015 om 08:55
   Geen idee wie deze laatste review op Bol.com heeft geschreven, maar ik ben u dankbaar.
   (...)

   Dat die paar zwakbegaafde 'fans' van je dit voor zoete koek zullen slikken, Dankbaar, is al heul lang bekend hoor. En denk je nu echt dat iemand met een klein beetje gezond verstand niet doorheeft dat je continu zelf de hand hebt in dit soort hilarisch kinderachtige ophevelen van je zeer beschamende prutswerkje?
   Het ligt er echt niet zo dik bovenop hoor, Wimp, deze laatste uiting van je persoonlijk frustraties jegens Peter R. de Vries. Echt niet.

   Je neemt alleen jezelf in de maling, totaal verknipte mafketel.

   Verwijderen
  3. Het account van Diazepim op bol.com is gisteren 9 augustus aangemaakt. Zou inderdaad Dankbaar himself kunnen zijn, maar ik gok op een oud moderator van Dankbaar (site/forum over Deventermoordzaak).

   Verwijderen
  4. Het is Dankbaar helemaal niet. Die schrijft helemaal niet zo, en heeft ook niet het vermogen om van zijn eigen stijl af te wijken.
   Het is gewoon iemand, die dat boek heeft gekocht; daar zijn er op de hele wereld wel meer dan 50 van.
   Verder heeft onderhand heel NL een hekel aan Peter R.

   De epistels van Mauritz daarentegen op Bol.com sprongen er wel uit.

   Denken, dat het Dankbaar is die deze review heeft geschreven, of een bekende van hem, is nou typisch Dankbaarlogica: wishful thinking zonder bewijs, terwijl werkelijk alles in een andere richting wijst.

   *hoofd schudden doet*

   Verwijderen
  5. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  6. Ik denk niet dat het Dankbaar was die dat schreef, maar ik denk ook niet dat het een "spontane" positieve reactie was.

   Verwijderen
  7. Ik ben met je eens @douwer, dat Wimp een talentloze en rechtlijnige oetlul is die tevens de creativiteit ontbeert om iets in een geheel andere schrijfstijl te redigeren dan wat hij normaal produceert.
   En paradoxaal genoeg werd ík daarom juist getriggerd door onderstaande zinsnedes:

   (...)En hoe zit dit dan precies in deze zaak, Peter? Is hier eigenlijk überhaupt wel sprake geweest van een opsporingsonderzoek? Wat heeft J. Verkaik ook alweer precies gezegd over de afwegingen tussen politieke belangen enerzijds en opsporingsbelangen anderzijds?(...)

   (...)het lijkt erop dat u sindsdien niets anders meer bent dan een schoothondje van het O.M. in plaats van de waakhond die u als onafhankelijk misdaadjournalist had moeten blijven(...)

   (...)Zijn ‘bekentenis’ rammelt echter van alle kanten, zit vol hiaten en staat bol van de tegenstrijdigheden. Ook bij het optreden van diens advocaat Jan Vlug zijn grote vraagtekens te plaatsen(...)

   (...)Het onderzoek deugt naar mijn mening voor geen meter(...)

   (...)waarom heeft dit ‘Beest van Oudwoude’ dan eigenlijk geen levenslang gekregen? Of op z’n minst TBS met dwangverpleging? Want laten we wel wezen, we hebben het hier dan over een gruwelijke lustmoordenaar(...)

   (...)Zijn onafscheidelijke vriend heeft daarentegen ons mooie land moeten verlaten, heeft door de schrik een groeistuip gehad van tientallen centimeters en is ook flink wat kilo’s kwijtgeraakt. Z’n maatje herkent hem in ieder geval niet meer terug. Evenals een twintigtal voormalige kennissen(...)

   (...)Merkwaardig allemaal. Of is er toch iets anders aan de hand? Beste mensen, lees dit uitstekende boek van Wim Dankbaar en oordeel zelf!(...)


   Imho onvervalst Dankbariaans en al zou Wimp het niet geheel zelf geschreven hebben dan staan er opvallend genoeg toch wel precies de stokpaardjes van Wimp in waaruit -nogmaals imho- toch wel enigszins overtuigend blijkt dat Wimp in ieder geval nauw bij deze 'review' betrokken is geweest.

   Maar goed het kan ook zomaar zijn dat ik inderdaad inmiddels volledig geobsedeerd ben door Dankbaar.

   Als ik een kind in een trapskelter zie en heel ijverig 'vroem vroem' hoor roepen dan denk ik...Dankbaar.
   Kinderen die spoorzoekertje spelen? Ik zie Dankbaar voor me.
   Kinderen die op een trapveldje lopen te ballen in een Messi shirt? Enfin...

   Verwijderen
  8. @Johan Kolderkamp,

   Haha, dat ken ik :-)

   Wat het taalgebruik betreft, moet je er denk ik gewoon rekening mee houden, dat de volgertjes van Dankbaar hem klakkeloos imiteren.
   Denk aan: wegsluizen, bebloed trainingsjack, keeldoorsnijdend gebaar, de kleine gezette Ali, de onschuldige veeboer en nog tientallen inmiddels versleten clichés waar Dankbaar zich dagelijks van bedient.
   Google op "keeldoorsnijdend gebaar" en verbaas je.

   Je zou zó een stukje software kunnen ontwerpen, dat dagelijks Dankbaarartikelen produceert, zonder dat het iemand opvalt. (Soms vraag je je af, of hij die software stiekem al gebruikt)

   Bij sommige reviews lijkt het daarom inderdaad, of Dankbaar ze zelf heeft geschreven, maar bij nadere bestudering zie je de verschillen.

   Wat in de laatste review met name opvalt is een zekere twijfel, iets wat Wimp zichzelf nooit zal durven toestaan. Verder worden er een paar vragen gesteld, zoals Is hier eigenlijk überhaupt wel sprake geweest van een opsporingsonderzoek?
   Dat zal Wimp nooit zo stellen, want die weet zeker, dat de daders vanaf dag één bekend zijn, en dat veertig man recherche vervolgens alleen maar 14 jaar hebben zitten klaverjassen om de schijn op te houden.
   Voor hem is dat absoluut geen vraag.

   Verder is hij inderdaad als een kind zo blij met deze review, een emotie, die hij niet zou hebben als hij hem zelf had geschreven.

   Onlangs was ik bij kennissen op verjaardagsbezoek. Hun zoontje kon sinds kort zelf op de po, en liet het resultaat door alle aanwezigen bewonderen door iedereen de po onder de neus te houden, terwijl hij bedolven werd onder de complimentjes.
   Toen ik dat glunderende koppie zag moest ik ook aan Dankbaar denken.

   Verwijderen
 10. Ik zie net dat eigenaren van de inmiddels verboden eerste druk van Het dagboek van Maaike Vaatstra goud in hun handen hebben.

  BeantwoordenVerwijderen