maandag 10 augustus 2015

Types

Yehudi Moszkowicz, luis in de pels van M. Kat en W. Dankbaar, was even in het nieuws met iets heel anders. Yehudi houdt kantoor aan de Utrechtse Voorstraat, met uitzicht op de Neude, en heeft het kantoor voor vele duizenden euro's opgeknapt en van klassieke belettering en verlichting voorzien. Dit wekte de ergernis van de secretaris van de welstandscommissie, Manon van der Wiel, die in een abusievelijk openbaar gemaakte e-mail stelde 'grote moeite met dit soort types' te hebben.

Zij ergerde zich aan de armoedig opgeknapte gevel, waarvan de ramen zijn dichtgeplakt met folie. Naar aanleiding van haar beklag startte Utrecht een procedure en legde dwangsommen op. Moszkowicz vocht dat aan bij de rechter, met succes. Omdat de gemeente al jaren niet meer optreedt tegen reclameborden in het centrum die in strijd zijn met de regels. Dat er ineens werd ingegrepen omdat Van der Wiel haar beklag deed, vond de rechter een dubieuze gang van zaken.

De gemeente sluit niet uit dat het opnieuw een handhavingsprocedure zal starten.

9 opmerkingen:

 1. Ojeeeeee....... en als er dan een rechtszaak komt gaat vitalihoeren weer ermee bemoeien, is iedereen gelijk evil en satanischen whatnot. Maar Jantje heeft niets gedaan hoor, het is allemaal de schuld van de grote boze buitenwereld.

  Dus weg met die lelijke zooi en herstellen in de staat zoals het was!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hulde aan deze mr. Y.Moszkowiz die zijn naam en eigennaam letterlijk hoog weet te houden. Weer duizenden euries verbrand door een ambtelijk onbenullige onderknuppel, die onomastiek gebruikt om de onderwereld van dienst te zijn. Voor mijn part maakt deze beginnende advocaat, een lichtorgel van beletterde voorgevel, zolang hij zijn werk maar goed doet!

  @Ruud
  Kom er maar in met je bezwaar.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Yehudi is nog de enige in zijn familie die zijn achternaam waardig is.

   Verwijderen
 3. Ach, Yehudi Moszkowicz lijkt me een uitstekende vakman, maar hij heeft ook zo zijn menselijke tekortkomingen. (Pun nadrukkelijk intended)
  In die zin is het wel ongelofelijk grappig, dat hij trots poseert op een foto, waarop hij anderhalve centimeter groter is dan de Domtoren :-)

  http://bit.ly/1L1dtkP

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En de secretaris van de welstandscommissie, is die niet ongelofelijk "grappig onoordeelkundig" door de mand gevallen?

   Verwijderen
 4. Als je je werk iets voortvarender ter hand had genomen was je er allicht eerder achter gekomen dat er nog zeer veel meer speelt moderater...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Geef het direct toe, maar dit soort van compleetkutjes oefenen ook op mij een vreemdsoortige van opwindende libidojeuk uit.

   Verwijderen
  2. "De gemeente sluit niet uit dat het opnieuw een handhavingsprocedure zal starten."

   Dat zal weinig zin hebben als de gemeente Utrecht tevens parasitaire clans als die van jewhoerdie onberoerd crimineel op hun fundamenten verder laat voortwoekeren..;

   "No, we have NOT forgotten the day we were punked with a major false flag attack… another Divide et Impera." BRON

   Verwijderen
 5. Koeien van brandende letters op een advocatenkantoor? Het lijkt erop dat de man een carrière als lunapark-exploitant is misgelopen.

  BeantwoordenVerwijderen