maandag 31 augustus 2015

Aanbidster

Een van de bizarste verhalen van de afgelopen week was ongetwijfeld de grote Zweedse liefde van Anders Breivik. Never mind die slachtpartij, Madeleine (26) wil kinderen met hem. De twee hebben al ruim 250 brieven uitgewisseld. In het Engels, want Noors en Zweeds zijn blijkbaar toch minder goed uitwisselbaar dan gedacht.

Nu kent Barracuda wel meer vrouwen die zich aangetrokken voelen tot (massa)moordenaars, maar zo simpel is dit verhaal ook weer niet. De virtuele liefde bloeide al op voordat Breivik zijn gruwelijke daad voltrok, namelijk in 2007. Ze speelden toen online World of Warcraft, waarmee Breivik zich in stilte voorbereide op zijn bloedbad. In 2008 werden foto's uitgewisseld, maar de geplande ontmoeting in Karlstad ging niet door. Madeleine kreeg koudwatervrees. Kort daarna verbrak Breivik het contact.

En alsof er tussentijds niet was gebeurd, begon zij hem weer te schrijven toen hij in de gevangenis zat. Een welkome afleiding voor Breivik, die zijn dag doorbrengt met lezen, videogames en tv spelen. Haar zuster wil geen contact meer met haar en bij GeenStijl spugen ze haar massaal uit: 'Mad lijkt me een socialistisch tiepje, echt iets voor Breivik dus'.

Maar Mad lijkt eerder het tiepje dat zich vastklampt aan een prille kalverliefde die ze als verlegen puber nog niet eerder had ervaren. Dan wordt een moordpartij een incidentje dat al gauw wordt weggejorist. En denkt zij echt dat Breivik ooit vrijkomt en ze in het wit kan trouwen. Terwijl er genoeg stoere Zweedse houthakkers zijn die dit muurbloempje uit haar Saturnus matrix wil trekken.

7 opmerkingen:

 1. Tsja, het blijft verbazend. Charles Manson heeft een vriendin van 26 die wil met hem trouwen. Josef Fritzl kreeg brieven van vrouwen die heel veel begrip voor hem konden opbrengen, hij deed het immers om zijn dochter te beschermen tegen de boze buitenwereld.

  Rolf Harris zijn vrouw blijft ook bij hem ondanks wat hij heeft uitgespookt.

  Niet te begrijpen en Mad lijkt me een lief meisje niet helemaal van deze wereld.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. "Niet te begrijpen en Mad lijkt me een lief meisje niet helemaal van deze wereld."

  Idem. voor jouw hoor schatje, echter dat lieve en meisje moet dan wel direct vervangen worden door verzuurd inclusief Sahara droog als verlepte dan wel aandachtgeile doos op fora als deze ter bevordering van de vochthuishouding in de onderlippen via compleet ontwaakten zoals mijn persoon afstruinen. Je moet inderdaad ontiegelijk wanhopig zijn om jezelf zo aan een massaslachter te willen aanbieden...

  De vrouwen rond Willem Holleeder zijn de laatste dagen in het nieuws. Daarbij ook zijn (ex-)vriendin. Velen van u zullen zich net als ik verwonderen over het feit dat een vrouw überhaupt in zee gaat met een bekende crimineel. Maar ook de bekende psychopaten als Anders Breivik, Joran van der Sloot en (braak) Dutroux ontvangen ‘fanmail’ van vrouwen. Hoe zit dat? Psychologen buigen zich al langer over dit fenomeen, dat officieel hybristofilie heet. Het gaat meestal om de oerkracht van zo’n man; hij is geen saai watje, maar heeft durf en kracht. LEES VERDER

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gelukkig is t percentage vrouwen wat daarvoor kiest niet al te groot .....
   Mijn oerkracht ligt ergens anders en ben zeker geen saai watje.

   Verwijderen
 3. Wel hier is er nog zo eentje;http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/news/6614303/Woman-hating-killer-marries-behind-bars.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ken haar, 't is die ene Nederlandse actrice, kom hoe heet ze. Voer voor mijn serie.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nog een goed voorbeeld is Florrie Rost van Tonningen - Heubel die haar hele leven lang is blijven volhouden dat de Nazi's geen kwaad in het zin hadden, ook toen de oorlog al tientallen jaren voorbij was bleef zij doorgaan met de meest onzinnige theoriën. Als jong meisje viel zij voor de fascist Meinoud Rost van Tonningen en die heeft haar voor de rest van haar leven beïnvloed. Heel erg tragisch natuurlijk, ik denk dat zij zelf nooit helemaal de strekking van het fascisme heeft kunnen begrijpen.

  Zo vreemd is dat niet, tegenwoordig kunnen nog steeds veel mensen dat niet.

  BeantwoordenVerwijderen