zaterdag 8 augustus 2015

KlapperpistoolDe Rotterdammer die negen maanden cel had gekregen omdat hij filmpjes had gemaakt waarin hij een minipistooltje afvuurt op foto's van politici mag in zijn handen knijpen. Het Hof vond drie maanden cel wel voldoende.

Mark Koppenol is weer een mooi gevalletje ontspoorde bezetene. Die er niet tegen kon dat de overheid minipistooltjes niet (meteen) onder het bereik van de Wet wapens en munitie wilde brengen.

Mark stuurde in 2010 onder meer kogelbrieven naar fracties in de Tweede Kamer en schoot een gaatje in foto's van burgemeester Ahmed Aboutaleb en een officier van justitie van de Rotterdamse rechtbank. Ook bedreigde hij Tweede Kamervoorzitter Anouchka van Miltenburg met de mededeling dat hij van plan was om vanaf de publieke tribune met een minipistooltje te schieten. Schieten deed Mark, maar dan in een politiebureau in Rotterdam. Ter demonstratie. Waarna hij meteen werd ingerekend.

Hij deed er alles voor om als mogelijk terrorist serieus genomen te worden. Mark vond het overigens helemaal niet erg om de gevangenis in te moeten: 'Ik heb het altijd wel naar mijn zin in de gevangenis.' Want zo'n brave burgerman was Mark nou ook weer niet. Hij betaalde zijn rekeningen en belastingen niet. Er werd MDMA aangetroffen in een la waarin zich ook het pistool met munitie bevond. 'Verdachte heeft verklaard dat hij geen wetenschap had van de aanwezigheid van de MDMA in zijn woning. Verdachte heeft aangegeven dat hij alleen in zijn woning woont en dat het niet anders kan dan dat de politie die MDMA in zijn woning moet hebben gelegd.'

Niettemin vond het Hof Mark geen al te gevaarlijke jongen. Dus heeft hij verminderde straf gekregen.

4 opmerkingen:

 1. Let op! Niet geschikt voor mensen met een overspannen limbisch systeem! Kijken op eigen risico!

  https://youtu.be/55FP1LfkkVQ

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is een mooie melodie die ik al heel lang ken. (Tekst niet eerder gehoord en ik versta geen Hongaars.) Ik krijg en kreeg er helemaal geen zelfmoordgedachten van, maar word er juist erg blij van. Waarom zou je een eind aan je leven willen maken als er zulke mooie muziek bestaat? Dat idee.

   Verwijderen
  2. Meer dan 99% van de mensheid blijft gewoon leven na het beluisteren van dit nummer. Het stuk is jarenlang in de ban geweest bij de BBC, vanwege een zelfmoordgolf, en aantoonbare timing met deze specifieke muzikale voorkeur. Wat is jouw boodschap @Ruud? Bekijk eerst de docu eens.

   Verwijderen
 2. Ja hoor, weer een maffe held erbij.

  BeantwoordenVerwijderen