woensdag 19 augustus 2015

Troonrede

Eindelijk hebben we dan, met dank aan Argos TV, de integrale toespraak die Tarik Z. had willen voorlezen toen hij begin dit jaar Het Journaal gijzelde. En het is niet wat je denkt: geen chemtrails, New World Order, Demmink, illuminatie, Bilderberg en andere succesnummers van plotters, maar een verhaal over de 'manipulatieve macht van de NOS'.

Niet dat de tekst minder krankzinnig is: Tarik heeft de klok horen luiden, maar weet niet waar de klepel hangt. Hij heeft blijkbaar een onsamenhangend verhaal opgevangen over partijen die op het Hilversumse Mediapark faciliteiten verzorgen en daar zijn eigen behoorlijk onsamenhangende spaghetti van gemaakt.

Tarik haalt ongeveer alles door elkaar: NOS waar NPO wordt bedoeld, of Ericsson Broadcast & Media Services die jaren geleden de faciliteiten van het toenmalige NOB heeft overgenomen. Maar Tarik denkt dat de NOS via de beschikbare technische infrastructuur als het ware alle binnenkomende datastromen kan 'afluisteren', zelfs vertragen, en de publieke opinie kan beïnvloeden. Alinea's tekst gaat alleen maar over sterpunten en network operating centers. Die helemaal niet van de NOS zijn.

Nou zou je toch denken dat Tarik op zijn minst aannemelijk maakt dat de NOS 'manipuleert', maar er staat zegge en schrijve een concreet voorbeeld in zijn tekst: de NOS had opnamen van Poetin zo geknipt dat het leek alsof hij wegliep, terwijl hij alleen maar de pers te woord stond. Dat soort 'manipulatie' kent Barracuda als 'inkorten'.

Daarom is het misschien maar goed dat Tarik niet toekwam aan zijn Troonrede. Waarvan Barracuda toch al niet begrijpt waarom Tarik die in de NOS studio's wilde voorlezen. Volgens zijn eigen logica zou de tekst nooit de huiskamer hebben bereikt. Waarmee hij dan toch nog gelijk kreeg.

76 opmerkingen:

 1. Tarik praat graag over Tarik in de derde persoon zo te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. wietse845 14 augustus 2015 18:25

   Had ik het dus toch niet gedroomd dat dit bericht vorige week al op de site stond en ik er toen op reageerde.

   Verwijderen
 2. Dit is dus wat er gebeurt als je een helpdeskmedewerker zelfstandig laat "denken".

  BeantwoordenVerwijderen
 3. EXTRA EN BREAKING EN EXTRA: Micha Kat gaat op 23 september zijn carrière aan de wilgen hangen. Alweer? Ja, alweer. Want "dan is alles gezegd en geschreven, niet een keer maar duizend keer". Dezelfde mededeling klonk ook toen hij begon met ROL dus hecht er maar niet al te veel waarde aan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nouja, hij beseft in elk geval dat alles nou wel genoeg is gezegd en is geschreven. Maar dat was de vorige keer volgens mij ook de reden.

   Hilarisch trouwens hoe hij van het jaarlijkse groepsuitje van het kabinet direct een heel verhaal maakt dat in zijn straatje past.

   Verwijderen
  2. Natuurlijk is “alweer?” de eerste reactie van iedereen die hem een beetje kent. Maar wat mij opvalt is de enorme neerslachtigheid waarmee hij zijn meest recente videoboodschappen uitspreekt. Zijn huidige nomadenbestaan is misschien spannend voor een achttienjarige, maar een 52-jarige die zo moet leven beseft donders goed dat hij down and out is. Misschien gaat hij zijn strafjes uitzitten en horen we daarna nooit meer iets van hem. Dat zou voor hemzelf ongetwijfeld het beste zijn.

   Verwijderen
  3. ach ja, 23 september is nog een ruime maand, en dan zal ie stoppen omdat dan de 3e wereldoorlog uitbreekt. Aangezien de kans daarop nagenoeg 0% is, is de kans dat Micha op 24 september alweer een aanleiding vindt om een 'breaking' en/of 'urgent' stukje te schrijven nagenoeg 100%.

   Wat moet ie anders?

   Verwijderen
  4. Neerslachtig is hij regelmatig en even zo vaak veert hij ook weer op. Maar nu staan de zaken er wel anders voor dan een paar jaar geleden: een niet langer uit te stellen celstraf staat voor de deur (inclusief arrestatiebevel), hij heeft al maandenlang geen thuis meer, geen relatie meer, geen vrienden meer, geen medische of psychische hulp meer, waarschijnlijk ook geen geld meer (van die paar lousy TubeYourShopfilmpjes kun je geen hostels blijven betalen) en hij zit al die tijd in een ander land met een andere taal en een andere cultuur.

   Hoe is het in hemelsnaam mogelijk dat een mens zo slecht voor zichzelf zorgt, in alle opzichten. Het is dat hij anderen zo veel leed heeft aangedaan anders zou je er nog medelijden mee krijgen ook.

   Verwijderen
  5. Wat me echt zorgen baart, is dat Micha in zijn opgewekte fases steeds minder voeling met de realiteit heeft. Hij feliciteert zichzelf in zijn stukjes omdat dat nog het enige is waar hij een gevoel van bevestiging uit kan halen, maar het beginnen steeds vaker steeds vreemdere fantasieën te worden.

   Gemeenschappelijk hebben die fantasieën, dat zijn "almacht" erin centraal staat. Hij bracht de machtige TMG op de knieën, al zijn vermeende tegenstanders durven hun mond niet meer open te doen en zijn door Micha's weergaloze toedoen het voorwerp van hoon. Als er een Russische bommenwerper boven Ierland vliegt, is die daar vanwege Micha. Hij schrijft het gewoon.

   Wat ik fascinerend vind, is dat hij heel zichtbaar alle verschijnselen laat zien die een narcist ervaart als hij afgesloten werd van zijn narcissistic supply, zijn applausmachine. Zorgwekkender vind ik dat dit verschijnsel "narcissistic mortification" heet. Het begint met tegen psychose aanhangende fantasieën van almacht en eindigt eigenlijk best vaak in zelfmoord, als het onbehandeld blijft.

   Werd al best veel over gepubliceerd, narcistische mortificatie en wat we Micha zien doen is echt textbook gedrag voor sekteleiders die hun volgelingen verloren.

   To escape the narcissistic mortification of accepting their own dependency needs, cult leaders may resort to delusions of omnipotence. Their continuing shame and underlying guilt, and their repudiation of dependency, obliges such leaders to use seduction and manic defenses to externalize and locate dependency needs in others, thus making their followers controllable through a displaced sense of shame.

   Maar het lukt hem dus niet meer om zijn volgelingen te controleren, zoals dat hem dat eerder wel lukte. Hij staat helemaal op zichzelf en heeft alleen nog maar zijn eigen almachtsfantasieën over.

   Among the many motives behind suicidal activities in general are shame, loss of honor, and narcissistic mortification. Those who suffer from narcissistic mortification are more likely to participate in suicidal behaviors and those who do not receive the proper help more often than not succeed. Suicide related to narcissistic mortification is different from normal sorrow in that it is associated with deep rooted self-contempt and self-hatred.

   Hij hinkte daar al geregeld tegenaan, kijkend naar alle suïcidale en parasuïcidale ideaties de afgelopen twee jaar.

   Verwijderen
  6. ach ja, er zijn er wel meer die een ongecontroleerde, obsessieve behoefte voelen om hun eigen importantie en superioriteit dagelijks te benadrukken ten overstaande van wildvreemden op het internet. Mensen die, zodra de applausmachine niet helemaal lekker wil draaien, in een stuip schieten over gerichte haatcampagnes tegen de persoon, etc. etc.

   Maar ja, je kan ze niet allemaal analyseren, toch?

   Verwijderen
  7. Ik vind het veel leuker om een magneet voor debiele haters te zijn, Barend. Heb nooit wat met applaus gekund, maar projecteer een eind weg met je gluiperige suggesties.

   Verwijderen
  8. Er zal ongetwijfeld wat in het b-spectrum spelen bij mij Barend, maar narcisme maakt daar geen deel van uit. Was het maar waar, denk ik soms. Maar goed, ben je het ermee oneens dat Micha alle verschijnselen van narcistische mortificatie bij sekteleiders vertoont? Of vind je jezelf meer bijdragen als je van elk topic een persoonlijke aanval op mij gaat maken?

   Ik schrijf het in jouw belang hoor, want als je dat doet verliezen je aanvallen geloofwaardigheid en gaan anderen die hier ook reageren en meelezen denken dat je eigenlijk net zo'n mongool als "Jan van Nelfort" (aka Vrouwentong) bent.

   Verwijderen
  9. Ik had geen enkel idee dat je je aangesproken zou voelen.

   (random) bingokaart
   ☐ 'bij gebrek aan argumenten', ☐ 'enorme jij-bak', ☐ homofobie, ☐ jodenhaat, ☐ 'dat mag van de wet dus doe ik 't', ☐ 'haat vanwege mijn mening', ☐ 'het is voor mij allemaal een grote grap', ☐ 'je bent een laffe anonieme trol', ☐ 'je bent menselijk afval', ☐ 'niemand interesseert wat jij vindt', ☐ 'korte rokjes, bla bla', ☐ 'je bent ontzettend dom', ☐ 'het is mijn recht', ☐ 'je hebt geen recht op anonimiteit', ☐ 'je draagt nooit iets inhoudelijks bij'. ☐ 'je stalkt me', ☐ 'op de persoon gespeeld'

   Verwijderen
  10. Nee, ik schreef dat je een gluiperd bent die obsessief zijn eigen importantie en superioriteit ten opzichte van mij probeert te benadrukken.

   Verwijderen
  11. Barend, laat die gozer joh. Iedere seconde die je erin steekt, is verloren. Jeroen staat op zo'n eenzame hoogte dat wij zijn genialiteit nooit zullen kunnen begrijpen.

   Verwijderen
  12. Nouja, veel aanleiding voor respect geven jullie natuurlijk niet.

   Verwijderen
  13. ==
   Wat ik fascinerend vind, is dat hij heel zichtbaar alle verschijnselen laat zien die een narcist ervaart als hij afgesloten werd van zijn narcissistic supply, zijn applausmachine.
   ==

   Ach, dat valt wel mee, die heb ik ook niet. En toch voel ik me prima en ik functioneer ook. "Geloof in jezelf, broeder, wees en blijf alleen jezelf". De Clichémannetjes.

   Verwijderen
  14. ==
   ach ja, er zijn er wel meer die een ongecontroleerde, obsessieve behoefte voelen om hun eigen importantie en superioriteit dagelijks te benadrukken ten overstaande van wildvreemden op het internet. Mensen die, zodra de applausmachine niet helemaal lekker wil draaien, in een stuip schieten over gerichte haatcampagnes tegen de persoon, etc. etc.
   ==
   Inderdaad, dat maakt het zo herkenbaar, voor de diverse mede-narcisten hier en elders.

   Verwijderen
  15. ==
   Ik vind het veel leuker om een magneet voor debiele haters te zijn, Barend.
   ==

   Ik ben niet debiel en geen hater (en niet dom en niet rechts; andere context), daarom heb je zo de pest aan me: ik speel je spelletje niet mee. Vervelend hè?

   Verwijderen
  16. ==
   Er zal ongetwijfeld wat in het b-spectrum spelen bij mij Barend, maar narcisme maakt daar geen deel van uit.
   ==
   Goed joh, dan noemen we het grandiosity. Mij best.

   Verwijderen
  17. Wat is een B-spectrum? Ik heb zelf ook nog een E-spectrum voor aanhangwagens. Telt dat ook mee?

   Verwijderen
  18. @Ruud

   Wilde je ontkennen dat Micha een soort almachtswanen heeft? Ik vind het ook niet meevallen als hij denkt dat Russische bommenwerpers er voor hem zijn, de TMG ten val bracht en al zijn tegenstanders k.o. in de ring hangen.

   Verwijderen
  19. Cluster B bedoelde ik. Kijk maar. Ik zou het eerder histrionisch noemen. Gelukkig maar dat ik mezelf daarin helemaal geaccepteerd heb ;-)

   Verwijderen
  20. Ik ben niet debiel en geen hater (en niet dom en niet rechts; andere context), daarom heb je zo de pest aan me: ik speel je spelletje niet mee. Vervelend hè?

   Sorry Ruud, je kwam dan ook niet op het lijstje voor, want ik speel dat van jou ook al een tijdje niet meer mee :)

   Verwijderen
  21. En nee Ruud, ik denk niet dat je debiel bent. Dat woord gebruikte ik hier niet.

   Verwijderen
  22. "Wilde je ontkennen dat Micha een soort almachtswanen heeft?"

   Zei ik dat dan, stropopvechter?

   Verwijderen
  23. @Ruud

   Chill.

   Een verduidelijkingsvraag is geen stropop. Ik beschuldigde je nergens van. Het was in reactie op jouw:

   "Ach, dat valt wel mee, die heb ik ook niet."

   Verwijderen
  24. Je hebt problemen met humor en relativering, op het betrekkingsniveau.

   Verwijderen
  25. Volgens mij had ik het betrekkingsniveau van "stropopvechter" prima door.

   Verwijderen
 4. Tarik haalt in ieder geval met zijn geraaskal nog het landelijke nieuws. Arme Micha zit in armoedige Ierse hostels in clowneske Bristol outfits alleen maar tegen een gestaag afnemend aantal volgertjes aan te smakken, die er bovendien alleen maar aanleiding in zien hun eigen psychische problemen op zijn blogje te ventileren.
  En de rest die het een beetje volgt doet het louter ter vermaak. Het zal een heel 'gemis' zijn als Micha woord houdt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nabrander.

   Micha en woord houden. Het is een onneembare horde voor deze aan lager wal geraakte randdebiel.

   Verwijderen
  2. Naast zijn kleren enkel nog in bezit van een aftandse laptop MET "telegraaf" sticker....

   Moet die laptop niet gewoon in beslag genomen worden (als oplossing van het probleem.)?

   Elke keer gebruik maken van internetcafe's om je dagelijks meuk te plaatsen, da's toch een drempel extra..

   Verwijderen
  3. Misschien voorziet Micha (hoewel er nog nooit iets van zijn 'profetische visoenen' is uitgekomen, het komt niet eens in de buurt) dat hij zijn laptop en cameraatje tegen die tijd noodgedwongen heeft moeten verpatsen en zijn definitieve lot (een kartonnen doos onder een brug of de cel in) niet langer meer zal kunnen ontlopen.
   Dat is dan ook meteen de eerste en laatste keer dat zijn 'profetische visioen' de harde werkelijkheid zal blijken te zijn.

   Verwijderen
  4. Tja, als zijn laptopje een keer in de soep draait, of gejat wordt uit de slaapzaal, dan gaat het wel lastig worden voor 'm.
   Ik verwacht ook dat ie werkelijk niets gebackupt heeft, en dat wanneer ie z'n archief en data kwijt is, dat alles ook gewoon weg is. De filmpjes die ie met Donk maakte had ie blijkbaar ook niet gebackupt, anders was die onnozele rechtsgang ook niet nodig geweest.

   Maar goed, iedereen hep verloren, Micha hep gewonnen..
   Kijk 'm zitten dan, onze winnaar! Gerlof Leistra, Peter R de Vries, Marcel Gelauff, Chris Klomp en Joris Demmink zien groen van jaloezie!

   Verwijderen
  5. Maar goed, iedereen hep verloren, Micha hep gewonnen..

   Precies, fantasieën van almacht.

   Verwijderen
  6. Overigens stip ik dit niet aan om interessant te analyseren of eens met wat termen te gooien, maar vooral omdat het voorspelbaar maakt welke kant dit uitgaat. Narcissitic mortification dus. Hij stelde de deadline om volstrekt onduidelijke redenen op 23 september en als je kijkt naar Micha's veelvuldige verwijzingen naar zelfmoord, denk ik dat we ons deze keer echt zorgen moeten maken. Dat zou best eens de dag kunnen zijn dat Micha Kat er zelf niet meer is. Dat is wel het eindpunt van zijn ziektebeeld.

   Verwijderen
  7. De vrijmibo met muziekfilmpjes is pas over twee dagen, Jeroen. En ook op een andere site trouwens.

   Verwijderen
  8. Als ik zin heb om er een filmpje tussen te gooien dan doe ik dat, Demink. Mocht Barra daar problemen mee hebben, dan vernemen we dat wel, toch?

   Verwijderen
  9. "Hij stelde de deadline om volstrekt onduidelijke redenen op 23 september."

   Ik maak me eerlijk gezegd ook wel een beetje zorgen om hem. Die datum onderbouwd hij met een "End of the world" filmpje waarin o.a. subliminals worden getoond uit afleveringen van The Simpsons!

   Hoewel ik zelf bijna dakloos op straat stond dankzij zijn grappen en grollen en hem dus wel een portie karma gun, wordt ik er toch wel een beetje verdrietig van als ik zie hoever die man is afgegleden.

   Het kan er bij mij trouwens niet in dat hij helemaal op zwart zaad zou zitten. Hij heeft eerst tijdenlang geen huur betaald, vervolgens kost en inwoning gehad bij zijn "vriendinnen". Daar bovenop kreeg hij ook nog eens salaris, onkostenvergoeding en donaties binnen en is hij betalingsafspraken met o.a. JDTV niet nagekomen.

   Het zijn echt een en al smerige streken en hiermee heeft hij bewust alles kapot gemaakt! Ik zie nog voor me hoe hij me voor zijn vertrek naar Thailand aanbood om in zijn appartement in Schiedam te gaan wonen, zodat ik zogenaamd kosten zou kunnen besparen. Wat de Rat er niet bij vertelde, was dat hij toen al wist dat het binnen korte tijd ontruimd zou worden.....dat soort grappen.

   Hoewel hij er laf genoeg voor is hoop ik niet dat hij zichzelf van kant maakt, maar je ziet het wel vaker bij die "profeten" als het allemaal even te moeilijk is en voornamelijk als ze definitief door de mand zijn gevallen.

   Onze grote leider is trouwens bij geen enkele Demmink Demo aanwezig geweest,...achteraf gezien misschien maar goed ook!

   Verwijderen
  10. Zouden zijn slachtoffers met enig leedvermaak naar ROL kijken? Ik zou het niet vreemd vinden.

   Verwijderen
  11. ==
   naar Thailand aanbood om in zijn appartement in Schiedam te gaan wonen, zodat ik zogenaamd kosten zou kunnen besparen. Wat de Rat er niet bij vertelde, was dat hij toen al wist dat het binnen korte tijd ontruimd zou worden
   ==
   Volgens klopt er hier iets helemaal niet met de tijdlijn.

   Verwijderen
  12. @JDTV

   Hoewel hij er laf genoeg voor is hoop ik niet dat hij zichzelf van kant maakt, maar je ziet het wel vaker bij die "profeten" als het allemaal even te moeilijk is en voornamelijk als ze definitief door de mand zijn gevallen.

   Weet niet of ik dat een daad van lafheid vind. Hij zou daar in ieder geval toe verhinderd moeten worden, al is het maar omdat hij eerst nog wat gevangenisstrafjes uit heeft staan.

   Het zal wel allemaal wikipedia psychologie zijn, maar ik volgde Ziva's diagnose met narcisme en denk dat als je daar vanuit gaat, dat het niet zo'n vreemde gedachte is om te veronderstellen dat wat hij nu meemaakt narcissistic mortification heet, die dus vaker wel dan niet in zwlfmoord eindigt. Inderdaad verwijst hij ter onderbouwing naar een vreemd Simpson filmpje en ik maak daar een beetje uit op dat hij het niet over een echte aanleiding, maar zichzelf heeft: zijn wereld houdt dan op te bestaan. Hij verklaart zich "winnaar" over iedereen die hem in het stof deed bijten en betrekt op die anderen, de "verliezers", wat hij in wezen over zichzelf voelt. Hij externaliseert alles wat hij ergens aan schaamte en eerverlies bij zichzelf voelt.

   Verwijderen
  13. @Ruud

   Eens, want die reis naar Thailand was jaren voor zijn ontruiming.

   Verwijderen
  14. @Jeroen


   De datum van 23 september 2015 levert op Google trouwens vooral nieuws op uit de alternatieve hoek: http://www.wijzijnklaar.nl/blog/?p=3574 en reppen over een 'False flag' operatie op die dag waarbij er gesproken wordt over 'bijna-uitroeiing der mensheid'. En wie dan bij Google afbeeldingen kijkt, ziet ook een fragment van de Simpsons voorbij komen. Mogelijk verwijst Kat hier dus naar i.p.v. een mogelijke zelfmoord.

   Overigens wel een goede analyse uwerzijds en weer voer om te Googlen :) Dat Kat overigens aan 'een' vorm van narcisme lijdt en hulp nodig heeft, moge duidelijk zijn, al kun je door de jaren heen wel steeds een ander type narcisme toeschrijven aan hem. Ikzelf denk dat Kat toch meer neigt naar narcistische persoonlijkheidsstoornis, maar goed, da's ook meer Wikipedia psychologie mijnerzijds hoor ;)

   Verwijderen
  15. @Jeroen

   uh Ierland bedoel ik.....

   Verwijderen
  16. "Hij externaliseert alles wat hij ergens aan schaamte en eerverlies bij zichzelf voelt."

   Dat is de kern, inderdaad. Dat vertel ik hem al jaren (e-mail), maar hij luistert niet naar mij.

   Verwijderen
  17. Waarom zou hij? Als hij goed naar zijn omgeving had geluisterd, dan had hij waarschijnlijk nog in Nederland gezeten en een baan gehad. De weinige keren dat ik naar het schouw toneel kijk dat Micha heet, dan wordt het steeds droeviger.

   Zijn hoogtepunt was dat hij werd in gehuurd door de Pootjes, betaald werd voor zijn streken, maar of je dat nou onder kwaliteit kan scharen is een ander verhaal.
   Al met al kun je stellen dat de Pootjes kritiekloos geld gaven aan Micha en hij daarmee zijn eigen graf heeft gegraven.

   Zoals ik al eerder heb opgemerkt er zijn alleen maar verliezers in dit verhaal, niemand heeft gewonnen als is Micha wel het ergste er aan toe.

   Verwijderen
  18. @Twan

   Oh kijk, 23 september is iets met de wederkomst vanJezus volgens een meisje op Youtube. Duidelijke zaak, ze zag het in tv shows en films, dus het is waar.

   Verwijderen
  19. @Dorothy

   Zoals ik al eerder heb opgemerkt er zijn alleen maar verliezers in dit verhaal, niemand heeft gewonnen als is Micha wel het ergste er aan toe.

   Ja, verschrikkelijk. En ik weet dat een Kat negen levens heeft, maar dit is zijn tiende. Hij lijkt me erg lastig te benaderen, maar op de één of andere manier heeft hij hulp nodig. Gaat niet goed daar. En ik vind het wel een eikel, maar om hem zo aan zijn lot over te laten...

   Als zijn familie zich om hem bekommert, zouden ze hem repatriëren. Kan via de alarmcentrale van een medische verzekering gaan, die hem dan overdraagt aan een psychiatrisch ziekenhuis ofzo. Zat erover te lezen.

   Verwijderen
  20. @Twan

   Als ik het goed begrijp: "narcissistic mortification" is niet een vorm van narcisme, maar een situatie, een (eind)stadium waarin iemand met de narcistische persoonlijkheidsstoornis (dat denk ik dus met jou) terecht kan komen als hij geen bronnen van inkomsten meer heeft, geen bewonderaars die voor hem applaudisseren, kort samengevat geen narcissistic supply meer ontvangt van mensen die hij afhankelijk van hem maakte en in zijn web wist te manipuleren. Narcisten zijn vampieren.

   Psychoanalyst Otto Kernberg considered the malignant narcissistic criminal to be coldly characterised by a disregard of others unless they could be idealised as sources of narcissistic supply.Self psychologist Heinz Kohut saw those with narcissistic personality disorder as disintegrating mentally when cut off from a regular source of narcissistic supply.

   Verwijderen
  21. > Zet erover te lezen.

   Via dat, > Fok:
   "bij een kritiekstoornis is het inzicht in eigen ziekte en situatie gestoord."

   Zo heet dat dus. Al die vaktermen ook.

   Verwijderen
  22. @Jeroen

   Dank voor de aanvulling en de welkome extra info! Laten we hopen voor de persoon Kat dat hij inderdaad op tijd de juiste hulp gaat krijgen en zal accepteren.

   Verwijderen
 5. "Wij, Micha Kat"

  In een schokkerig filmpje van nog geen 3 minuten, voordat je op de helft zit al 6x 'krankzinnig' en 4x 'bizar' schuimbekken, ja, dan heb je duidelijk wel wat te melden.

  En terwijl de mensen die Kat allemaal 'kapot' heeft gemaakt net copieus geluncht hebben loopt Kat in de vuilnisbakken van de plaatselijke McDonalds te scharrelen op zoek naar half verorberde cheeseburgers en slappe frietjes.

  Ja hoor, Micha, jij hebt 'gewonnen'. Wat jij wil.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ach ja, de Dankbaartjes en Katjes van deze wereld. Je hoort ze steeds meer in het nieuws gek genoeg, de "verwarde" mensen in deze wereld en in Nederland die, verstoken van psychische hulp door bezuinigingen op o.a. psychiatrische hulp, politie, RIAGG en meer van die instanties, de gekste dingen uithalen. Of ze richten zelf een blog op waarin ze, in hun wanen, de grote winnaars zijn van alles (zie Micha en Wimpje) maar die door de rest van NL uitgekotst worden en gezien worden als het uitschot van onze maatschappij. Daar helpt geen psychische hulp meer bij als ze denken dat er speciaal voor hen een ministerie met bijbehorend personeel is uitgevonden om hun als "waarheidsvinders" het leven onmogelijk te maken. Tuurlijk joh, heel NL moet bezuinigen op de gekste dingen, maar Rutte wil jullie wel "down" krijgen met alle mogelijke middelen!!Zelfoverschatting en waanideeën noemen wij het...maar vier vooral jullie feestje als "grote overwinnaars" door en sluit jullie sites!! Des te gelukkiger wordt Nederland...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Waarom 23 september? Zou vast wel weer iets theatraals hebben.
  Oh, wacht!!!

  http://boinnk.nl/96885/23-september-2015-een-dag-om-in-de-gaten-te-houden-een-grote-misleiding/

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hé, de wrede man is er weer. Long taim no sie!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Misschien is het goed om geen medische diagnoses te stellen tot je een opleiding tot psychiater achter de rug hebt, of als aios die kant op aan het werken bent. In alle andere gevallen ontbreek je de zes jaar medische vooropleiding en de zes jaar opleiding tot specialist om hier bekwaam in te zijn of de juiste nuances in te begrijpen. Ik ik krijg bij de eerste reactie onder dit artikel zowat het gevoel dat hem zelfmoord wordt aangepraat door iemand waarbij diens toonzetting, naar mijn smaak althans, zowat smachtend overkomt. Ik ken Micha Kat slechts summier van zijn vorige site klol, de .nl-variant dan. Maar verder niet en ik hou dat liever zo. Mocht het zo zijn dat er sprake is van een psychiatrische stoornis waar Micha mee te kampen heeft (en laten we wel wezen; er is geen medicus die dat hier zal beamen), dan verdient Micha niets minder dan compassie en hulp. Slechts die mensen met wie zelf óók iets mis is zullen zieke mensen gebruiken als voeding voor hun eigen ego.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die diagnose werd gesteld door iemand die bevoegd is om dat te doen, die inderdaad de opleiding tot psychiater voltooide. Dat het "smachtend" zou klinken fantaseer je er zelf bij, want als je me goed beleest maak ik me daar vooral zorgen over. Maar ik ben het niet met je eens dat Micha meer "compassie en hulp" verdient omdat hij narcistisch zou zijn. De vraag is altijd of iemands persoonlijke lijden opweegt tegen het lijden dat hij bij anderen aanricht. Als je kijkt naar het spoor van vernieling dat Micha achterliet, veroorzaakt hij meer lijden dan dat hijzelf lijdt. Daar weegt zijn persoonlijke belang niet tegenop.

   Overigens heeft de meerderheid van de criminelen die achter de tralies zitten een persoonlijkheidsstoornis. Daar is Micha niet uitzonderlijk in.

   Verwijderen
  2. Je kunt je afvragen hoe professioneel je als psychiater bent als je een diagnose gaat stellen over iemand die niet jouw cliënt is, die je alleen kent van internet, zonder dat die persoon daar om gevraagd heeft en je de diagnose vervolgens met anderen gaat delen.

   Verwijderen
  3. Voor mensen die hier nog niet zo lang reaguren: er werd in de afgelopen jaren al vaak op barracuda gediscussieerd over de geestesziekte die Micha zou kunnen hebben. Voor hij zijn rechters wijsmaakte dat hij het "togasyndroom" zou hebben, was hij er vrij open over dat hij manisch-depressief zou zijn. Mijn lieve vriendin Ziva, een psychiater die hier ook reageert (ik hoop volgende week weer), beargumenteerde heel grondig waarom dat in haar beleving een misdiagnose is en we hier eigenlijk van doen hebben met een narcist.

   Kan je het een gek kwalijk nemen dat hij misdrijven pleegt? Ik vind van wel, want er zijn ook zat psychiatrische patiënten die verder geen vlieg kwaad doen, hun problematiek onderkennen en zich laten behandelen. Bij Micha ligt dat niet zo, daar ligt alles wat hem overkomt per definitie aan andere mensen en hij doet veel mensen kwaad. Op een enkel anxiety pilletje na als hij weer eens voor moet komen is hij volkomen onbehandelbaar en elke valide en terechte diagnose doet hij af als "psychiatrisering".

   Voor Wim Dankbaar geldt trouwens hetzelfde. Hem werd nota bene door een rechter opgedragen om naar een psychiater te gaan, maar dat weigert hij arrogant en vervolgens gaat hij vrolijk door met het stalken van jan en alleman, zodat hij zich bevestigd voelt in zijn waan dat hij een "speurder" is, terwijl hij geen enkele vaardigheid in die richting heeft.

   Verwijderen
  4. @De Mink

   Er is meer dan voldoende materiaal van Micha in beeld en geschrift voorhanden om die diagnose te kunnen stellen. En ja, ook een psychiater mag naar aanleiding daarvan haar mening geven. Ziva heeft Micha niet als klant, dus daar kan ze over zeggen wat ze wil.

   Verwijderen
  5. Een diagnose durven stellen zonder ook maar één vraag aan Micha te hoeven stellen, laat staan hem in levende lijve te zien? Petje af. Geeft verder niet hoor maar ik neem zo'n diagnose met een korreltje zout, ook al geloof ik best dat Ziva haar vak prima verstaat.

   Verwijderen
  6. Maar goed, jij hebt die professionele achtergrond niet, dus wat je wel of niet met een korreltje zout neemt is niet zo interessant.

   Verwijderen
  7. En overigens: een psychiater als Bram Bakker of een hoogleraar forensische psychiatrie als Corine de Ruiter doen ook geregeld diagnoses op afstand. Als je voldoende uitingen in woord en geschrift van iemand beschikbaar hebt en je weet wat over de biografie van zo iemand, heb je toch echt voldoende materiaal tot je beschikking om een heel precieze diagnose te stellen. Kan je inderdaad ethische vragen bij stellen en veel vakgenoten zijn erop tegen, maar die diagnoses worden in zichzelf niet echt betwist.

   Dit vind ik een interessant VN stuk erover:

   Tussen 2003, toen ze de toerekeningsvatbaarheid van Volkert van der Graaf besprak, en mei 2012, toen het ging over de moordenaars van de Haagse juwelier Stratmann, verscheen Corine de Ruiter 54 maal op televisie. Niet veel misschien vergeleken met Felix Rottenberg en René van der Gijp. Maar terwijl je straffeloos van alles kunt beweren over politiek en voetbal, ligt dat anders als het gaat over psychische stoornissen en de behandeling daarvan. De analyses van De Ruiter werden regelmatig bekritiseerd door vakgenoten. Zijzelf heeft de ambitie om voorlichting te geven aan het grote publiek en eraan bij te dragen dat de psychische zorg in Nederland verbetert.

   Waarom je wel zou mogen opiniëren over voetbal of politiek maar niet over iemands psyche is mij ook nog steeds een raadsel. Zeker als iemands psychisch welbevinden geregeld besproken werd tijdens rechtszaken.

   Verwijderen
  8. ach ja Ziva.. 'psychiater'. Het zal wel weer allemaal.

   Ziva is natuurlijk net zo anoniem als ik, De Mink, Barracuda en zovele anderen. Maar dan ook wel weer iemand met een enorme behoefte om heel veel over haar persoontje te praten.

   Dan is ze psychiater, dan vliegt ze met straaljagers in het Israelische leger, en zat ze geloof ik ook nog in het topsegment van de kunst-/antiekhandel. Buitengewoon! Erotische avontuurtjes bij de vleet. Het kan allemaal niet op.
   En dan woont ze in Israel, en houdt (of hield) zich dagelijks bezig met de complotdenkertjes in Nederland.
   Haar verhaaltjes, altijd met een persoonlijke noot, gaan steevast vergezeld van foto's, met dingetjes die ze gezien heeft. En die foto's zijn steevast van blogjes geplukt.

   Is het echt? Is het nep? Waarschijnlijk gewoon weer een combinatie van beiden. Het is een typische 'internetpersoonlijkeheid': een sterke vrouw met een stabiel en succesvol leven, en dat moet de wereld weten, elke dag.

   Ik ga geen moeite doen om te achterhalen wat nu precies echt en nep is.
   Maar ik neem alles met een flinke korrel zout. En dus haar analyses als 'psychiater' ook.

   Verwijderen
  9. Speculeer een eind weg joh. Is Ziva aan de beurt, nu je debiele geleuter niet het gewenste effect op mij had? Wat ben jij een kabouter zeg. Ieder gesprek als een opstapje gebruiken om je persoonlijke rancune en vendetta's uit te vechten, dat glansrijk verliezen maar denken dat als je een grote bek blijft opzetten dat het niemand opvalt, Flikker op. Jij weet inderdaad niet wie Ziva is. Houden we ook zo.

   Verwijderen
  10. O ja, twijfel uiten bij een 'appeal to authority' wanneer het gaat om een anoniem internetpersoon is 'een persoonlijke rancune en vendetta'.
   Maar natuurlijk!

   Mensen die dagelijks op het internet verhalen over hun succesvolle leven hoef je nooit aan te twijfelen. Waarom zou je? Alle mensen in hun directe omgeving weten immers al hoe geniaal succesvol ze zijn, dus wat rest ze anders dan daar dagelijks het internet over vol te schrijven zodat iedereen het weet, toch?

   Ik ben trouwens wel benieuwd naar wat 'mijn gewenste effect' eigenlijk is?
   De bingokaart kwam gisteren alweer aardig vol (weliswaar in een draadje lager, maar toch). Doe je ding.

   Verwijderen
  11. https://youtu.be/vAVOOn-Ill4

   Verwijderen
 10. Waarom zou "de kale" zijn idiotie meedogenloos en strafbaar mogen botvieren op de imperfectie van om het even welk systeem? Wat kan mij het schelen welke diagnose daaraan ten grondslag ligt. Aanpakken, al is het maar om hem tegen zichzelf in bescherming te nemen. Om over de hysterische ellende die door "de kale" is aangericht maar even te zwijgen, dat gaat minstens nog een hele kluif worden voor betrokkenen. De nakater , schijnt maar niet gezien te worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Een paar losse opmerkingen, Tarik Zaza is geen verdachte meer, ik vraag mij daarom af waarom er door jullie alleen de initiaal wordt gebruikt. Een ander punt is dat de zogenaamde tekst van Tarik Zaza een klein beetje onzin is, en wel vanwege het feit dat hij aan zichzelf refereert in de derde persoon. Dat zou een teken kunnen zijn dat iemand stapelgek is, of dat de tekst niet van hem is maar door een ander over hem geschreven. Ik meen eerder een tekst van Tarik Zaza te hebben gezien waarbij dit niet het geval is, ik moet daarom concluderen dat het gewoon bullshit is, hier is door te veel mensen aan gesleuteld en daardoor is het onbetrouwbare informatie geworden. Jammer, ik kan Tarik Zaza wel een beetje begrijpen, de wereld is ook onbeheersbaar geworden en er zijn machten bezig die het nieuws aanpassen omdat dit beter uitkomt, dit kan iedereen zien omdat er in de buitenlandse media wel zaken besproken worden die hier niet in het nieuws komen. Het journaal kapen heeft geen zin. Door hem weg te zetten als een malloot kan men dit feit belachelijk maken en op die manier onschadelijk. Maar die Tarik Zaza is gewoon (sorry, echt waar) een beetje een malloot die toevallig een keer gelijk heeft, klein beetje dan.

  BeantwoordenVerwijderen