vrijdag 12 december 2008

Arminius


Arminius the Terrible alias Rick Timmer (51) was ooit een bekende naam in het forum van Zapruder. Arminius is namelijk complotter. Dagelijks klom Arminius ("vrij mens") vanuit "deep inside the rabbit hole" in de forums om er tot 's avonds laat te blijven hangen met nieuws dat er toe doet. 

Vorig jaar had hij nog het plan om reptielendeskundige David Icke naar Nederland te halen: de Engelsman die gelooft dat achter de illuminatie - de top van het geheime broederschap dat ons leven zou willen beheersen - een ras van buitenaardse reptielen schuilgaat, maar Icke reageerde niet. Voor een busreisje naar de Berlijnse demonstratie van de Brandenburger TorStrijders voor burgerrechten kreeg hij de handen niet op elkaar, maar Arminius complotterde door. 

Wel begon Arminius zich steeds meer te ergeren aan het zinloze geflyer op straat om aandacht te vragen voor het zogenaamde 9/11 bedrog. "Luister eens, sinds 11 september 2001 hang ik nu zo'n beetje over de hele wereld al 6 jaar op forums rond, maar het is altijd het zelfde bla bla bla. Er moet nu actie komen, verzet, opstanden, mensen in de straten, want nog even en dan is er geen weg meer terug, geloof me."

Bij die gelegenheid onthulde Arminius dat hij ook al eens in aanraking was gekomen met de criminele inlichtingendienst en desnoods altijd nog kan vluchten naar een vriend (Rene) die in de jungle in Brazilië woont, en in het bezit is van 800 hectare grond "waar je (nog wel) mag doen wat je zelf wilt." Bij Zapruder liep hij een ban op, waarom is ons even ontgaan, en dus zette Arminius zijn toetsenbordactivisme voort bij NuJIJ. 

Een dezer dagen was hij daar zelf het onderwerp van het nieuws: de Rotterdamse postbode is op straat gezet omdat hij weigerde spooknota's van een stelletje oplichters rond te brengen. "Wij kunnen en mogen de inhoud niet controleren. We verspreiden het alleen. En dit werkt bij alle postverspreiders zo," klonk het vanuit de directiekamer van postbedrijf Sandd. Onthoud die naam. De opvolger van Arminius moet straks ook bombrieven rondbrengen. De klant betaalt.

Van Telegraaf tot AD wilden een verhaal. Wordt Arminius toch nog beroemd. Als hij slim is begint hij alleen niet over de complotten.

18 opmerkingen:

 1. Lol mooi stukkie Billy`s

  Maare..heb ik wel toestemming voor plaatsing van dit artikel gegeven?
  Doe maar een meier, lullen we nergens meer over:)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je had het toch zelf bij NuJIJ onthuld, Arminius?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als aankomende juriste geef ik je zaak 100% kans van slagen Arminimus. Dus als je (net zoals wij allen hier op de faculteit) deze stealth ledenmaten vretende haai met een mokerslag van het net wil procederen, ben je voor juridische raad bij ons aan het goede adres.
  sandra@hetnet.nl

  Ps: Dit is geen adoratie wegens je heldhaftige optreden naar je misbruikende broodheren toe. Laat dat duidelijk zijn hihihi XXX-jes...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De werkgever reageert via het volgende persbericht

  De laatste dagen is er in de media commotie ontstaan over de verspreiding door ons bedrijf van poststukken voor de firma Kantoor voor Klanten. Daarnaast heeft één van onze postverspreiders in de media gemeld dat hij als gevolg hiervan "ontslagen" zou zijn. Met dit persbericht willen wij graag op beide zaken nader ingaan.

  Verspreiding van poststukken voor de firma Kantoor voor Klanten
  Sandd heeft de afgelopen week contact gehad met de Kamer van Koophandel, politie, de verantwoordelijke officier van justitie en het Steunpunt Acquisitiefraude met betrekking tot de verspreiding van de poststukken voor Kantoor voor Klanten in relatie tot de klacht van de Kamer van Koophandel dat het om fraude zou gaan. Al deze partijen hebben Sandd bevestigd dat wij geen rol spelen in die klacht en dat, zo lang niet vaststaat dat de wet is overtreden, wij geen andere keus hadden dan met de verspreiding door te gaan. Op verzoek van Kantoor voor Klanten zelf is de verspreiding gestaakt en zijn we een recall begonnen voor de geplande bezorging op vrijdag 12 december.

  Stopzetting samenwerking met postverspreider Timmer
  In Nederland zijn er betreffende de postbezorging spelregels waarbij er een aantal zelfs grondwettelijk zijn vastgelegd. Zo is er het in de grondwet vastgelegde briefgeheim, dat bepaalt dat niemand, en dus ook postverspreiders, naar de inhoud van een poststuk mag kijken, behalve de geadresseerde zelf. Daarnaast is er de regel dat postverspreiders niet eigenhandig veranderingen op poststukken mogen aanbrengen. De heer Timmer heeft aangegeven eigenhandig stickers op poststukken te hebben aangebracht vanwege zijn "geloofsovertuiging". Tijdens een uitvoerig overleg op ons kantoor hebben wij de heer Timmer er niet van kunnen overtuigen dat het niemand is toegestaan op eigen initiatief veranderingen op poststukken aan te brengen. Omdat de heer Timmer aangaf zich in die regel niet te kunnen vinden en het in de toekomst dus weer te zullen doen, kon Sandd niet anders dan de samenwerking stopzetten. Het is een groot goed dat postverspreiders niet naar eigen inzicht mogen bepalen welk poststuk wel of niet verspreid mag worden. Consumenten en bedrijven moeten er vanuit kunnen gaan dat alle ter bezorging aangeboden poststukken afgeleverd worden in dezelfde staat als dat ze aangeleverd zijn.

  De heer Timmer kan uiteraard gewoon weer bij ons aan het werk als hij uitspreekt dat het aanbrengen van boodschappen op poststukken door postverspreiders niet geoorloofd is en dat hij dat in de toekomst dus ook niet meer zal doen. Als hij ons dit in eerdere gesprekken al had bevestigd, dan was er alleen maar sprake geweest van een waarschuwing en niet van het stopzetten van de samenwerking.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Sandra, ik heb je gemailt

  Rick

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Als aankomende juriste geef ik je zaak 100% kans van slagen Arminimus.

  hehehe god wat zul jij een carrière tegemoet gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. http://www.mijnalbum.nl/Foto-ZVAVA7NJ.jpg

  Bijgaande de mailing van Sandd, 1 dag na mijn ontslag

  BeantwoordenVerwijderen
 8. "De directie van de Kamer van Koophandel is de Rotterdamse postbode Timmer dankbaar omdat hij klanten waarschuwde voor nep-facturen van de KvK. De postbode werd vanwege zijn behulpzaamheid ontslagen."

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/2784505/__KvK_bedankt_postbode_Timmer__.html?p=3,1

  Zo kan het dus ook

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Bedankt je correspondentie om juridische bijstand Arminius. Wij zullen er samen zeker wel voor zorgen dat je zonder kosten en met een juristen dream-team, van barracuda nog slechts een lichtgevende gup als lok-voer voor wat verlaten jovd-ers als troost nalaat...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. "Terroristen kunnen het beste hun post via Sandd laten bezorgen, want dan komt het altijd aan. De 'bezorgmanager' van het Apeldoornse bedrijf zegt namelijk dat postbodes inhoud van poststukken niet mogen of kunnen controleren - wat denken ze wel! - maar alleen het werk van de opdrachtgever dienen te verspreiden."

  http://www.destentor.nl/regio/apeldoorn/4191594/COMMENTAAR--Met-de-groeten-van-Sandd.ece

  BeantwoordenVerwijderen
 11. ". Wij zullen er samen zeker wel voor zorgen dat je zonder kosten en met een juristen dream-team, van barracuda nog slechts een lichtgevende gup als lok-voer voor wat verlaten jovd-ers als troost nalaat..."

  Goed zo sandriana: ga ten strijde tegen de vrijheid van meningsuiting, dat is immers een achterhaald recht...

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Postbode Rick onderzoekt juridische stappen tegen Sandd

  Rotterdam – Postbode Rick Timmer die vorige week bij Sandd ontslagen werd omdat hij klanten waarschuwde voor de inhoud van een brief die afkomstig leek te zijn van de Kamer van Koophandel, maar feitelijk een spookfactuur was van een organisatie die vanuit België opereert, onderzoekt nu de mogelijkheid om juridische stappen te ondernemen tegen zijn voormalige werkgever.

  Volgens een woordvoerder van Timmer lijkt het erop dat er voldoende juridische mogelijkheden zijn om een rechtsgang te overwegen. Samen met politici, vrienden en bekenden wordt dit nu onderzocht. Timmer denkt voornamelijk sterk te staan doordat hij in deze zaak de juiste handelswijze en volgorde heeft toegepast. Hij had immers in eerste instantie Sandd op de hoogte gebracht dat deze spooknota’s via Sandd werden verspreid. Toen Sandd hem vertelde dat zij niet over de inhoud van brieven gaan en aan Timmer werd medegedeeld dat hij de brieven gewoon moest bezorgen, deed Timmer dan ook zijn plicht als postbode. Echter wel met een waarschuwing richting de geadresseerden dat in deze brief mogelijk een spooknota zit. De brief was te herkennen, omdat er een logo opstond dat erg leek op die van de Kamer van Koophandel.

  Ook twijfelt Timmer of Sandd niet mede strafbaar is, omdat inmiddels bekend was dat het hier om spooknota’s ging. Timmer was immers van mening dat hij niet medeplichtig wilde zijn aan oplichting en had zijn bezwaren daarom voorgelegd bij zijn werkgever. Sandd beweerde afgelopen vrijdag dat het nog lang niet zeker is dat het om oplichtingpraktijken gaat. Het vreemde is dan wel dat Sandd bijna gelijktijdig een brief verstuurt aan haar werknemers, dat met onmiddellijke ingang de betreffende poststukken uit de zending gehaald moet worden en niet meer bezorgd mogen worden. Timmer denkt dat zijn burgerplicht (melding van misstanden) bij de rechter grote kans van slagen heeft. Zeker nu Sandd richting haar werknemers ook te kennen heeft gegeven dat deze brieven niet meer bezorgd mogen worden lijkt dan ook een signaal dat Sandd nu zich nu feitelijk realiseert dat Timmer eigenlijk gelijk had en zich nu gedwongen ziet alsnog maatregelen te nemen. Volgens een woordvoerder van Timmer neigt dit naar een soort van schuldbekentenis van Sandd.

  Er zijn nog tal van andere zaken die Timmer en zijn denktank gaan onderzoeken. Bijvoorbeeld de beschuldiging dat Timmer het briefgeheim geschonden zou hebben. Ook het verbod op wijzigingen aanbrengen op een poststuk werd als argument bij zijn ontslag vermeld. “Mag men dan ook geen retour afzender op een envelop zetten en hoe zit het dan met de kaarten die er op geplakt worden als men te weinig port heeft betaalt? Wij zijn benieuwd hoe een rechter daar over denkt.”; aldus een woordvoerder. Voor Timmer is het vooral belangrijk dat zijn naam gezuiverd wordt. Hij is immers door Sandd in de media neergezet als ‘onbetrouwbaar’ en iemand die zomaar willekeurige brieven open zou maken. “Verdraaien van feiten en zonder enige nuance”; besluit een woordvoerder van Timmer.

  Einde persbericht

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Valse Kvk facturen komen uit bekende hoek

  De initiatiefnemers achter KvKHandelsregister.nl, dat afgelopen week maar liefst 1,4 miljoen spookfacturen verstuurde, zijn bekend. Hun namen doken al veelvuldig op bij andere oplichtingszaken zoals die rond Roma B.V.

  De Kamer van Koophandel waarschuwt sinds gisteren voor de omloop van valse facturen, die sterk lijken op de factuur die ondernemers jaarlijks van de Kamer van Koophandel ontvangen. Zo staat op de valse facturen (voorbeeld) dat de bijdrage is voor vermelding op KvKHandelsregister.nl. Ook staat op de factuur en op de website een logo dat lijkt op dat van de Kamer van Koophandel. Onderaan staat vermeld dat het niet om een factuur gaat, maar om een aanbod. Wie betaalt, zit juridisch aan het aanbod vast.

  Volgens de KvK is de mailing aan zeker 1,4 miljoen bedrijven verstuurd. "Dat is gigantisch," zegt Fleur van Eck, directeur van het Steunpunt Acquisitiefraude.

  Er blijken kort geleden twee bedrijven voor dit doel te zijn opgericht: Kantoor voor Klantenservice (KvK), gevestigd aan de Warnaarslaan 33 in Den Haag, en een Belgische vennootschap met dezelfde naam. De rekening voor de facturen staan op naam van dit laatste bedrijf.

  Warnaarslaan 33 is ook het adres van het webdesignbureau Enliven (eigenaar Jeroen L.) dat de website host en mogelijk ook de webpagina heeft ontworpen. De WHOIS gegevens van het domein zijn vorige week nog aangepast. Daar wordt als domeinhouder de niet bestaande KVK BENELUX CORPORATION in Londen genoemd. Ook is een 0900-nummer geactiveerd. De uitgever daarvan uit Nieuwegein is maandag door Emerce op de hoogte gebracht en heeft het nummer dinsdag op verzoek van de OPTA afgesloten omdat er alleen een fax-toon was te horen.

  Een adresvermelding op de site - Muzenstraat 89 in Den Haag - wijst al snel in de richting van de werkelijke initiatiefnemers. Dat adres kwam toevallig al eens voor op een fax van Trade Publicity Holland, die samen met Roma BV misleidende websites als Geneeskundigegids.nl en de Gemeenteregister.nl exploiteerde. De KvK en Steunpunt Acquisitiefraude bevestigen dat het om dezelfde personen gaat. Dit blijkt ook uit de KvK-gegevens. De huidige bestuurder is de in 1967 geboren Simon B. uit Veendam.

  Roma BV werd er al eerder van beticht rekeningen te versturen voor nooit geplaatste advertenties of voor het plaatsen van advertenties op websites die nauwelijks attentiewaarde hebben. De Groninger advocaat Rieks Reuvers, die al jaren gedupeerden bijstaat in civiele procedures, heeft eerder dit jaar al eens een klacht ingediend bij de Raad van Discipline over twee collega's van Tiebout Advocaten die zich als 'loopjongens' zouden laten inhuren door deze bedrijven.

  De Kamer van Koophandel heeft aangifte gedaan. De eigen facturen van de KvK voor het nieuwe jaar zijn namelijk nog niet verstuurd en veel ondernemers denken wellicht dat het om de jaarlijkse factuur gaat. De Kamer van Koophandel adviseert ondernemers facturen nauwgezet te controleren.

  Op de site is inmiddels een lachwekkende reactie te lezen: "Wij bieden een goed functionerende service aan. Het is dan ook jammer dat de media niet de tijd heeft genomen om onze diensten verder onder de loep te nemen en deze zelfs achterwege laat". Er wordt op gewezen dat de Korfbalvereniging Kapelle, KEMPISCHE VERZEKERINGSKRING, Kinderen voor Kinderen, Kennis voor Klimaat, Kampeervereniging K.V.K. Katwijk en KVKB Klaverjasvereniging "Klaver Boer" toevallig ook de afkorting KvK in hun naam hebben.

  "Momenteel hebben wij ruim meer dan 200.000 betalende ondernemers, die tot op heden naar alle tevredenheid gebruik maken van onze diensten," beweert het bedrijf. Dat is onwaarschijnlijk. Volgens het Steunpunt Acquisitiefraude is de rekening van de onderneming geblokkeerd.

  http://www.emerce.nl/nieuws.jsp?id=2802778

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Als je door het domme gelul van Billy heen leest, is het best een cool verhaal.

  Zo zie je maar, complotters hebben in ieder geval nog idealen en principes. Kan je van die laffe meelopers als Billy Braad en co. niet zeggen.

  Arminius, goed gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. "Zo zie je maar, complotters hebben in ieder geval nog idealen en principes."

  En maffe ideeen.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Heeft David Icke ook principes?

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik heb altijd respect voor mensen die, ondanks de persoonlijke risico's, hun geweten volgen (mits geweldloos) zoals in het geval van Arminius. Ik hoop voor mijn stadgenoot dat hij spoedig weer aan het werk kan. Wat Sandriana en haar dreamteam betreft: dream on, want ik kan Barracuda verzekeren dat er geen 'zaak' met enig kans van slagen is, maar dat weet Barracuda zelf waarschijnlijk ook wel. Studenten Nederlands recht hebben nogal eens de neiging mensen gevraagd of ongevraagd advies te geven betreffende hun zakelijke problemen en vooral een mogelijke gang naar de rechter doet bij deze studenten de adrenaline uit de neusgaten spuiten. Sandriana wil het liefst dit blog, dat haar niet welgevallige meningen verkondigt, van het internet smijten. Van een studente Nederlands recht zou je, met het oog op de zowel grondwettelijk alsmede in onze samenleving verankerde vrijheid van expressie meer inzicht mogen verwachten.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. PERSBERICHT Sandd 31 december 2008

  Sandd betreurt commotie rondom postverspreider Timmer

  Twee weken geleden is er in de media een onjuist beeld ontstaan rondom het stopzetten van de samenwerking met Sandd postbezorger de heer R. Timmer. Sandd betreurt het dat het imago van de heer Timmer in een verkeerd daglicht is gesteld.

  Verkeerd beeld

  Doordat beide partijen niet nauwkeurig hebben gereageerd is er in de media een verkeerd beeld ontstaan. Het is nooit de bedoeling van Sandd geweest om de heer Timmer als een geloofsfanaticus neer te zetten, en zij betreurt het dat dit beeld is ontstaan. Sandd bedankt de heer Timmer voor zijn oplettendheid en het feit dat hij de kwestie intern aan de orde heeft gesteld.

  De heer Timmer kan werkzaamheden hervatten

  Na goed overleg waar beide partijen hun standpunten hebben kunnen uitleggen, heeft Sandd de heer Timmer het aanbod gedaan om de werkzaamheden weer te hervatten. Met wederzijdse overeenstemming is hiermee een punt achter deze kwestie gezet.

  http://www.sandd.nl/docs/uploads/Sandd%20betreurt%20commotie%20rondom%20postverspreider%20Timmer%2031.12.08%20website.pdf

  BeantwoordenVerwijderen