zondag 28 december 2008

Remember Waco!


Er zijn nog steeds Zappies die zeven jaar na dato denken dat 9/11 een inside job is en steevast als nickname Larry "Pull it" Silverstein in forums gebruiken. Ooit hebben ze iets op internet gelezen en sindsdien speelt hun hoofd telkens dezelfde grijsgedraaide plaat af. 

Dus moet je niet vreemd opkijken als ze zich de vraag stellen "wat staat er op dit moment in de geschiedenis en Maatschappijleerboekjes op scholen over 11 september 2001"? "Kinderen zijn zeer makkelijk te beïnvloeden en dat weten de echte leiders, is dat de reden waarom er voor zover ik weet nog niets in die boekjes staat over een gebeurtenis 7 jaar geleden, dat is nogal geschiedenis lijkt me zo. Zapuders met kids ik hoor graaag van u, krijgen uw kinderen de waarheid of verzwijgt men het liever?"

"Vertel je kinderen alles zodra ze tieners worden," doceert Audie. "Sleep ze van die indoctrinatiekampen af, mee naar jullie boerderij op het platteland. Breng ze zelf geschiedenis en maatschappijleer bij (niet volgens de boeken). Leer ze overleven in de wildernis en zelfverdediging. En bovenal: druk ze op het hart nooit de federale overheid te vertrouwen, motiveer ze met de woorden: 'Remember Waco!'" Waaaaaat?????

Misschien wordt Audie nog eens hoofdonderwijzer op de complotterschool. Dan gaat hij ons vertellen dat er nooit een mens op de maan kan hebben gewandeld. "Ik kan niet geloven dat ‘we’ op de maan hebben gewandeld (en gecrossed en gegolfed en gefotografeerd maar alleen geen foto’s gemaakt met telescopen van de sterren). Al die lieden die vurig blijven geloven dat ‘we’ op de maan hebben gewandeld zijn MOON BELIEVERS. NASA is gewoon een sekte (met monopolie op het verstrekken van al het beeldmateriaal, maanstenen en zo tijdens de Apollomissies) die blijft beweren dat ‘we’ (een handvol mannen) op de maan hebben gelopen… Stelletje lunatics."

Stuur u kinderen ter vermaak rustig een middagje naar Audie's complotterschool, waar de waarheid op zijn kop wordt gezet. Een middagje maar, want de detoxinatie op het indoctrinatiekamp gaat waarschijnlijk minstens een week duren.

2 opmerkingen:

 1. Wat mij opvalt is hoe sterk de complotdenkers gericht zijn op Amerika.

  "druk ze op het hart nooit de federale overheid te vertrouwen"

  Federale overheid? Die hebben we hier niet :o)


  "motiveer ze met de woorden: “Remember Waco!”"

  Tja, Waco zegt niets over onze overheid of onze onderwijsinstelling. Dat zal dus weinig indruk maken...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De zogenaamde 'moon-hoax' is een mooi voorbeeld van de complete fantasiewereld waarin vele commplotdenkers verblijven. Ondanks de overweldigende bewijsvoering en logica die de maanlanding staven, gewoon gaatjes blijven proberen te schieten in de aanwijsbare werkelijkheid. Altijd weer dezelfde voorbeelden over schaduwen, onzichtbare sterren, wapperende vlaggen, de 'Van Allen belt' enz; één voor één zijn deze zaken netjes verklaard, maar gewoon negeren en doordrammen. De NASA wordt door deze lieden beschouwd als Hollywood in het kwadraat en inderdaad weer die almachtige, over bovennatuurlijke krachten beschikkende Amerikaanse overheid waar de pijlen op worden gercht. Alle mensen zijn domme schapen, behalve de complotdenker natuurlijk. Complotdenken blijft een moeilijk verklaarbaar fenomeen, maar het heeft in ieder geval, in tegenstelling tot wat complotdenkers zelf beweren, absoluut niets met kritisch denken te maken.

  BeantwoordenVerwijderen