dinsdag 23 december 2008

Knokploegjes


Onlangs meldde Petrusblog nog vrolijk dat de opwarming van de aarde zomaar was gestopt! Dat bleek natuurlijk weer iets genuanceerder te liggen, maar dat weerhoudt de auteur van dat blog over "onthullingen, geklungel en demonisering" (jawel) er niet van om ons te trakteren op alweer een halve leugen: milieuclubs verliezen duizenden leden. "De milieu- en dierenclubs, de diehards van activisten die onze economie zoveel schade berokkenen met hun milieu-knokploegjes, die verliezen duizenden betalende leden door de Kredietcrisis," zo citeert het blog Elsevier.

Met die knokploegjes doelt Petrusblog op mogelijk internationale dierenactiviten die onder meer auto's van bestuursleden van NYSE Euronext in de brand zouden hebben gestoken. Dit vanwege een handelscontact met het Britse proefdierencentrum Huntingdon Life Sciences (HLS). "Nog even, en deze saboteurs, deze veelal ondemocratische en schimmige organisaties staan misschien (zo hopen we) straks op NUL. En dat is maar goed ook"

Voor wat betreft die saboteurs wel ja, maar in de ogen van Petrusblog heeft kennelijk iedere dierenbeschermer jerrycans in zijn schuur en maken "alle clubs stelselmatig, voortdurend en op kosten van de belastingbetaler (via subsidies en loterijen) diezelfde belastingbetaler het leven zuur".

Let op de logica: eerst ging het nog over leden, maar nu zijn we alweer bij de belastingcenten aangeland, terwijl sommige van deze clubs geen structurele subsidie krijgen, en dus zijn aangewezen op contributies. In het Elsevier-artikel is trouwens te lezen dat het allemaal wel meevalt. Sommige dierenbeschermers hebben als gevolg van de kredietcrisis (zou dat echt de reden zijn?) inderdaad veel leden verloren, maar de stichting AAP kreeg er bijna 20.000 leden bij en de Vogelbescherming een plus van 10.135 leden. Verder zagen Natuurmonumenten en de Zeehondencrèche Pieterburen hun aanhang groeien. Niet echt alarmerend dus. 

Ook een mooie: beweren dat milieuclubs de aanleg van de A4 tussen Delft en Schiedam al sinds de jaren vijftig tegenhouden, terwijl bij deze discussie allerlei argumenten en belangen een rol spelen. Of schrijven dat de mosselteelt door milieufanaten letterlijk en figuurlijk kapot werd gemaakt en niet vermelden dat ongereguleerde mosselzaadwinning in de jaren negentig bijna de mosselbanken op droogvallende platen heeft doen verdwijnen. Als Petrusblog maar de laatst overgebleven mossel met een schep van het gezeefde kookvocht naar achteren mag slaan.

We hebben goed trouwens nieuws voor Petrusblog. Als de A4 doorgaat wordt het een tolweg. La revanche de Dieu.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten