woensdag 10 december 2008

Deportatie


Marcel Vreemans (Vrije Volk) - de vaste lezer van dit blog weet het inmiddels - ergert zich bijna dagelijks voor de buis. Marcel wil het rechtse geluid op televisie en wel nu. Eerder pleitte hij voor een rechtse omroep, al is Marcel er nog altijd niet in geslaagd om ons uit te leggen wat dat dan precies zou moeten worden. 

Wel weet Marcel heel goed wat hij niet wil. Alles dat ook maar een beetje naar rood zweemt moet in zijn ogen worden uitgeroeid. Zo maakt Marcel ons bijna dagelijks attent op ernstige linkse overtredingen: De NOS weigerde te benoemen dat de plegers in Mumbai  islamisten waren, de NOS verzweeg bij tal van grove incidenten lang en opzettelijk de afkomst van Marokkaanse geweldplegers, de NOS bagatelliseerde lang en opzettelijk de gewelddaden van linkse raddraaiers, de NOS heeft Geert Wilders in het achtuurjournaal ooit bewust als een Hitler-achtige figuur op zwart-wit foto afgebeeld, de NOS heeft ten tijde van het vijftigjarig bestaan van het achtuurjournaal bewust en opzettelijk geknoeid met de resultaten van een enquête over haar linksheid. Enzoverder. 

En als Marcel is uitgeergerd over de NOS is er altijd nog de AVRO. "De AVRO en menig andere omroep wordt overspoeld door journalisten die allemaal, stuk voor stuk, het liefst hadden gewerkt bij de VARA, NPS of VPRO, maar door de grote concurrentie van tientallen andere linkshoofden niet (meer) aan de bak kwamen. Ze waaieren uit in Hilversum vanuit de allesbepalende drijfveer om een goedbetaalde baan als programmamaker, presentator of bestuurder te bemachtigen. Maar intussen verliezen de omroepen die dit soort verwaterde salonsocialisten bij bosjes inlijven hun laatste restje onderscheidende identiteit en ontstaan er slappe aftreksels die nog het meest doen denken aan de derde divisie van de progressieve journalistiek."

Onlangs kwam bij de AVRO Clint Eastwood ter sprake "en - guttegut - wat een voorspelbare uitspraakjes weer: “Vroeger was Clint Eastwood de held van rechts Amerika…maar nu is hij veel beter, want linkser geworden” Je zou een buks willen kopen en die gore dievenbende in Hilversum massaal willen afknallen!" Dievenbende? Hebben ze iets van Marcel gestolen dan? 

Marcel gaat ons als toekomstige roerganger van de Algemene Rechtse Omroep Nederland (AROM) ongetwijfeld trakteren op marathonuitzendingen rond de vervolging van linksmenschen: hun boekverbranding, kruisiging, deportatie, vierendeling, executie en vergassing in kampen. En als dat allemaal voorbij is, kunnen we eindelijk van het rechtse paradijs genieten. Heil Marcel!

14 opmerkingen:

 1. http://weblogs.nos.nl/buitenlandredactie/2008/12/07/inauguratiegedachten/

  Nog meer gestook van Marcel V. Overigens geeft Laroes hem wél antwoorde, enw el op ondubbelzinnige wijze (http://www.hetvrijevolk.com/?pagina=7470). Maar dát is 'uit de context'.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Voordat je op de man speelt, zou je op de bal moeten spelen. Trouwens, laat dat eerste maar helemáál! Want als de feiten bekend zijn, getoets, opnieuw getoetst, samen bekeken en gewogen, dan is zoiets volledig overbodig. En ik heb MV nog niet met verkeerde gegevens zien rondsjouwen. Dat hij dat selectief doet en affectief/evaluatief, dat mag want dat doen we allemaal, en helemaal (mag dat) als het is bedoeld om *evenwicht* te herstellen, want wanneer dat zoek is, berg je dan maar voor een aanstormende Hitler, Stalin of Mao en een übercorrecte genocide.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. "Want als de feiten bekend zijn, getoets, opnieuw getoetst, samen bekeken en gewogen, dan is zoiets volledig overbodig."

  Zie het antwoord van Laroes en je weet hoezeer Marcel uit de bocht schiet. En iemand die met een buks mensen wil afschieten verdienen echt zo'n stukje.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. "En ik heb MV nog niet met verkeerde gegevens zien rondsjouwen."

  Ik wel. Massa's ook nog.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. "Ik wel. Massa's ook nog."
  - Geef eens een goed voorbeeld of twee.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Sinterklaasdreigingen en de onvrede met selectieve berichtgeving

  "De gehele verdere middag, terwijl het aantal reacties bij Spits, Elsevier, GeenStijl en Telegraaf steeds verder toeneemt, blijft het stil bij de andere PCM bladen en het staatsnieuws."

  Klopt niet, AD deed melding.

  De NOS als het geweten van links

  "De NOS weigerde te benoemen dat de plegers in Mumbai islamisten waren"

  Zie de bewuste tekst waar Laroes het over heeft

  "De NOS heeft een ex-VARA directeur als ombudsman aangesteld die louter is ingehuurd om het voor de NOS op te nemen en bepaalde klachten stelselmatig te negeren"

  En dan niet vermelden dat Van Brussel adjunct-hoofdredacteur van het NOS Radionieuws was voordat hij die taak vervulde.

  Etc

  BeantwoordenVerwijderen
 7. De secretaris van Marcel Vreemans laat mij zojuist weten "dat Barracuda geen reactie krijgt. Pas als hij serieuze tegenwerpingen en argumenten weet te produceren, iets waar de heer Vreemans Barracuda niet toe in staat acht, dan zal hij overwegen tijd vrij te maken. In de tussentijd heeft hij belangrijker zaken aan zijn hoofd". Eerlijk gezegd snap ik dit wel. Bijvoorbeeld de selectieve berichtgeving: als het waar is wat hij zegt, dan mag in zijn opsomming best één foutje zitten zonder dat de constatering van die -statistisch bewijsbare- trend daarmee gefalcificeerd is. En hetzelfde geldt voor de gewoonte van de NOS: één tegenwerping ontkracht de validiteit van de constatering nog niet. Het gaat hier immers niet om natuurwetten die na het produceren van één geval waarin zij niet opgaan, bewezen verkeerd zijn. Het gaat hier namelijk om een algemeen gedeeld gevoel waarvoor de verzamelde evidenties, zowel voor als tegen, in hun totaliteit een regelmaat laten zien, een trend, die een algemene gevolgtrekking en interpretatie toelaatbaar maakt en dat niet alleen, maar ook een uitspraak over de waarheid. Dus ik ben nog lang niet overtuigd van zijn ongelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dag Ron,

  Sorry, een beetje off-topic.

  Sta je nog steeds achter Rita?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Op de site staat: "Marcel Vreemans plaatste de volgende text op HVV: "Je zou een buks willen kopen en die gore dievenbende in Hilversum massaal willen afknallen!" Naar mijn oordeel is dat een oproep tot geweld. En dus heb ik vandaag het account van Marcel Vreemans stopgezet."

  Mooi, opgeruimd staat netjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Volgens mij zijn er nog wel meer schrijvers die daar gedumpt kunnen worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. "Lodewijk Nasser zei...
  Dag Ron,
  Sorry, een beetje off-topic.
  Sta je nog steeds achter Rita?"
  -
  Dag Lodewijk,
  Ja ik sta nog achter haar. Liever gezegd, zij staat achter ons, volgens mij. Nergens in de politiek zie ik de ijdeltuiten de gemiddelde mening van de kiezers zelf voorop zetten (en daarin wat arbitreren). Liever volgen zij hun eigen grootheidswaan namens degenen die zij menen te vertegenwoordigen. Het wikipedia initiatief zie ik helaas niet zo uit de verf komen, wat van die gemiddelde kiezersmening een mooi voorbeeld is, sinds het vertrek van de medewerkers. Ik weet niet wat er gebeurd is precies, maar ik denk dat Sinke en Van der Lindie (zoals Ischa zijn vader noemde) te veel bedwelmd werden door het aanvankelijke succes. Niet dat Rita daar immuun voor is, maar ik zie haar niet verder gaan dan die 'versterkende' functie van de statistisch gemiddelde mening van haar kiezer, die zo dicht mogelijk bij de waarheid van die kiezers ligt. En dat vind ik politiek zoals het hoort. En trouwens ook debat zoals het hoort, even terugkerend naar het huidige topic.

  Groeten,
  Ron dW

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Dag Ron,

  Dank voor je reactie.
  Dapper van je. Nu is zij wel de underdog. McCain, lange tijd de gedoodverfde opvolger bij de GOP zat ook opeens in een kansloze situatie, maar vocht zich omhoog.

  Wij zullen zien.

  Excuses aan Barracuda voor het Off-topic gaan.

  BeantwoordenVerwijderen