donderdag 18 december 2008

La Niña


Het Petrusblog belooft ons "onthullingen, onrecht, censuur, manipulatie, geklungel, demonisering en het algemeen belang". Zo meldt het blog dat de opwarming van de aarde is gestopt. Zomaar! "De Noordpool is intussen weer dichtgevroren en de boottochtjes om rond de pool te varen zijn maar gestopt." Waarmee het bedrog van "Al Gore samen met een compleet leger van linkse klimaatdoemdenkers" weer eens bewezen is.

Want de wetenschappers hebben, zo meldt het Petrusblog zogenaamd op gezag van anderen, El Niño over het hoofd gezien. De zeer warme golfstroom die equatoriaal op aarde in de Stille Oceaan aanwezig is. Die verwarming van de atmosfeer door El Niño is intussen gestopt en wordt nu tegengewerkt door El Niña, een omgekeerd effect van het eerste. Hierdoor wordt zeewater koeler.

De auteur blijkt echter iets te selectief een Elsevier-artikel te hebben gelezen, want daar staat toevallig ook dit te lezen: "De gemiddelde temperatuur in 2008 is overigens nog wel altijd hoger dan die in de periode tussen 1961-1990. Toen was het gemiddeld 0,3 graden kouder. Ook valt 2008 nog in de tien warmste jaren sinds de wereldwijde metingen."

Maar dat meld je dan even niet, omdat je de suggestie wil wekken dat de wetenschappers het helemaal bij het verkeerde eind hebben. Nu bestaat er inderdaad een gezonde discussie over de oorzaken van de opwarming, maar niet over de meetbare opwarming. Koude winters of hevige temperatuurverschillen zeggen trouwens niets over de klimaatontwikkelingen op lange termijn. Onderzoekers zagen een jaar geleden al aankomen dat 2008 wel warm maar niet extreem warm zou worden. En ook 2009 zal nog gedomineerd worden door een zwakke La Niña.

Alleen dat lees je allemaal niet bij de C02 hoax-roepers. Want wat is er mooier dan om met termen als milieukolder en klimaatzwendel te koketteren? Zo langzamerhand begint milieu-bashing zelfs het exclusieve terrein van de complotdenkers te worden. Ine Veen, bekend van het alom bekritiseerde boekje Moord namens de kroon, doet ook een duit in het zakje met haar jongste pièce de résistance Alarm....u wordt vergiftigd. "Aan de hand van documenten, feiten en gesprekken met deskundigen op het gebied van vervuiling en vergiftiging van Nederland (...) en de bevolking, laat Ine Veen geen spaan heel van het Nederlandse milieubeleid dat in feite één grote zwendel is. Als het geen realiteit was dan zou het boek hoog scoren in de horror top tien."

Realiteit? O jee: "Er is nog maar weinig wat niet besmet is, van asbest tot medicijnen en van virussen tot chemtrails." Heus, het staat er echt.

6 opmerkingen:

 1. Wordt ook meteen duidelijk in welk licht "Moord namens de Kroon" geplaatst kan worden.

  Waar ik me nu al een tijd over verbaas en ik mijn vinger nog niet achter kan leggen, is waarom zoveel mensen toch zo graag willen geloven dat er helemaal geen sprake is van opwarming van de aarde.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Omdat de NWO erachter zit, of zoiets?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat geldt misschien voor een enkel, maar de meeste mensen die de theorie dat de aarde opwarmt verwerpen zijn geen zaproeder klanten oid. Onder een aanzienlijk deel van de bevolking bestaat er een soort scepsis tav global warming. En dan niet over de mogelijke oorza(a)k(en) van de opwarming, maar er wordt meestal gewoon glashard ontkend dat de aarde opwarmt. Waarom? De feiten liegen er niet om namelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat zit in het aard van het beestje. Het uitgangspunt voor dit soort lieden is dat het allemaal bedrog is.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Maar het punt is juist dat er mbt global warming er een heleboel van dat 'soort' lieden zijn, niet alleen de vaste bezoekers van doemdenkblogjes en dergelijke. Is dan echt zo'n groot deel van de Nederlandse bevolking zo achterdochtig, en vinden ze toevallig een gemene deler in het ontkennen van de opwarming van de aarde? Of zie ik iets verkeerd?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Weet je ook om hoeveel procent het gaat dat zo denkt? Misschien speelt ook mee dat mensen het begrip 'global warming' verschillend uitleggen. Zo zijn er mensen die denken dat 'global warming' slaat op opwarming veroorzaakt door de mens en zij denken dat het een natuurlijk proces is, dus vinden zij het onzin. Global warming is echter een feitelijk gegeven over de oorzaak waarvan nog geen eenduidigheid bestaat. Ook zijn er mensen die denken dat het gebruikt wordt om de belastingen te verhogen, dus ontkennen ze het bestaan ervan. Of ze vinden het een geitenwollensokken thema, dus flauwekul. En dan is er nog het geloof dat de natuur zichzelf herstelt, met verwijzing naar het gat in de ozonlaag. Misschien dat al dit soort zaken van invloed zijn. Het is ook best een moeilijk onderwerp, waar je je in moet verdiepen om het enigzins te begrijpen. Dus door al die informatie die mensen vaak als tegenstrijdig beschouwen, zullen velen concluderen dat het allemaal wel meevalt met die opwarming.

  BeantwoordenVerwijderen