woensdag 4 maart 2009

Zigzagdenken


We waren hem eigenlijk uit het oog verloren: onze Brabantse Descartes Roelf (46). Uitbater van Worldthechanges, de site met erg veel rood in de vormgeving. Grootmeester van de klassieke retorica. Boeken leest hij nog steeds niet, maar internetten, dat kan hij als de beste.

En Roelf heeft al vijfentwintig delen geschreven over de politiek. "Politici de marionetten van het kapitalisme!" luidt de titel - natuurlijk met uitroepteken - van alweer deel 25. "In dit deel wil ik u wat vertrouwd maken met enkele termen die overheden hanteren (niet vanuit het oogpunt van volksvertegenwoordigers maar als de marionetten van de elite met hun duivelse MEGA concerns) als het erop aan komt om van goedlopende nationale economieën één chaotische corrupte wereldeconomie te bouwen gefundeerd op monopolieposities van de MEGA concerns en de macht die daarvan uitgaat waaronder de onderdrukking van 3e wereld volkeren."

Na die meesterlijke volzin gaat Roelf ons onder meer uitleggen wat liberalisering inhoudt. "Liberalisering gaat altijd gepaard met reorganisaties en massaontslagen om te kunnen voldoen aan de nieuwe 'spelregels' die behoren bij de term 'concurrentie', waarbij er steeds meer de nadruk wordt gelegd op efficiëntie en ( loon ) kostenbesparingen." Hetgeen volgens Roelf afbreuk doet op uw Recht op Werk, "welke voortvloeit uit het zogenaamde sociale grondrecht, te weten Artikel 19 lid 1 uit de grondwet van het Koninkrijk der Nederlanden: 1. Bevordering van voldoende werkgelegenheid is voorwerp van zorg der overheid."

Kijk, dat is knap, dat Roelf zomaar het wetboek citeert en in "voorwerp van zorg" iets heel anders leest dan de wetgever bedoelde. Zoals Roelf ook de privatisering van KPN gelijkstelt aan prijsverlaging, en dan plotseling terechtkomt op de hoge kosten die hij - Roelf dus - als arme prepaid beller moet betalen voor 0900 nummers.

Of schrijft dat door liberalisering bedrijven min of meer gedwongen worden zich op de buitenlandse markt te begeven om daar kapitale investeringen te doen waarop veelal zware verliezen worden geleden o.a. door geheim gehouden boekhoudkundige fraude in het overgenomen bedrijf en afschrijvingen op goodwill. Nog wat alinea's verder en we zitten plotseling in verhaal over door de CIA gesubsidieerde experimenten met elektroshock wapens in de jaren 1950.

Zeg nou zelf: dit onnavolgbare zigzagdenken doet niemand na. Zelf Roelf staat er soms van te kijken.

1 opmerking:

 1. Voor een barracuda mag je je tanden wel eens poetsen of nog beter je mond spoelen...

  Overigens mijn complimenten...

  Niet voor je artikel, want dat ziet er op z'n zachtst gezegd een beetje zwak en slecht onderbouwd uit, dat kan stukken beter...

  Maar vanwege je geheugen...

  Laat ik nou vergeten zijn hoeveel artikelen ik in al die tijd heb geschreven?!?

  Zal wel komen omdat ik het de laatste tijd steeds drukker krijg...
  Vragen, verzoekjes, advies...
  ''k Zit s nachts nog te surfen...

  In ieder geval...
  Mijn beste politieke artikel was dat van Jan Peter Balkenende, Broertje Roland en het Amerikaanse Tenaris olie met een paar duizend HITS op één dag...

  Ondertussen heb ik een nieuw HIT record met m'n hpv vaccinatie artikel, al gelezen?!?
  Is geen politiek hoor, maar gezondheid...

  Ennuh...
  Wat zou je ervan zeggen als ik dat "zigzagdenken" zoals jij het pleegt te noemen nou eens vertaal in modern "multitasking"?!?

  'k Zal je er maar meteen de link bijgeven, bespaart je weer tijd met zoeken ( tijd is geld, nietwaar )...

  >>> http://nl.wikipedia.org/wiki/Multitasking

  Ohja... Struikel vooral niet over je eigen woorden...

  Want er is nergens in het artikel sprake van dat de privatisering van KPN een verlaging van de telefoontarieven met zich mee brengt...

  Als je beter had gelezen, had je begrepen dat ik TEGEN privatisering ben vanwege mogelijke monopolievorming en prijsafspraken die de telefoonkosten juist opdrijven...

  Maar ja...
  Dan moet je wel kunnen lezen natuurlijk...

  Dus...
  Als je in een kritische bui bent, heb dan tenminste het lef om het ook goed te doen!

  Daar gaan we weer...
  Is alweer uitgelopen...
  Moet nu ( 03:57h ) echt ophangen...
  Nog een prettig weekeinde, heb je waarschijnlijk hard nodig...

  MvG...
  Roelf.

  BeantwoordenVerwijderen