donderdag 19 maart 2009

Anti-klimaatkerk


Wist u dat van 8 tot 10 maart jongstleden in New York the 2009 International Conference on Climate Change werd gehouden, een klimaatconferentie waar meer dan 600 wetenschappers zich gezamenlijk bogen over de staat van het klimaat? Nee? Klopt, de main stream media hebben het weer eens verzwegen. Moedwillig, ongetwijfeld.

Ene Percolator: "Het was een bijeenkomst van kritische wetenschappers die hun stem willen laten horen in het klimaatdebat. Zij worden ook wel klimaatsceptici genoemd, maar die kan men op de redacties van de Nederlandse omroepen en kranten missen als kiespijn. De klimaatalarmisten, waartoe de overgrote meerderheid van de journalisten in Nederland gerekend kan worden, zitten immers helemaal niet te wachten op een inhoudelijk debat over de klimaatontwikkeling. Dat leidt alleen maar tot de presentatie van andere gezichtspunten, die in het slechtste geval ook nog eens heel redelijk overkomen, en daarmee tot afkalving van de steun voor de orthodoxe klimaatkerk van Al Gore."

Laten we het eens hebben over de anti-klimaatkerk. Die roept, zonder veel argumenten, dat er nooit naar hun geluisterd wordt. De vraag of er zinvolle bevindingen worden gepresenteerd op zo'n conferentie in New York, wordt al niet eens meer gesteld. Als er maar iemand is die beweert dat het "kouder wordt" is de anti-klimaatkerk al aan het applaudiseren. Het gaat niet meer om een wetenschappelijke discussie, maar om ordinaire propaganda.

NRC journalist Paul Luttikhuis was ook niet in New York, maar is zich wel bewust van de klimaatontkenners. "Er is een overweldigende hoeveelheid onderzoek waaruit een directe relatie blijkt tussen de concentratie van broeikasgassen in de atmosfeer en de opwarming van de aarde. De internationale gemeenschap van wetenschappers, die elkaars theorieën voortdurend ter discussie stellen, heeft er niet voor niets vele jaren over gedaan om vast te stellen dat er een aan zekerheid grenzende waarschijnlijk is (verder kan een wetenschapper nu eenmaal niet gaan), dat zo’n relatie bestaat."

Dat klimatologen alleen maar vasthouden aan hun opwarmingstheorieën om geld te genereren voor hun instituut of onderzoek, zoals veel sceptici beweren, vindt Luttikhuis een zwakke tegenwerping. "Met hetzelfde gemak kun je beweren dat juist de sceptici gelieerd zijn aan ideologisch gemotiveerde instellingen en neoconservatgieve denktanks als het Heartland Institute." En als zoveel onderzoek de relatie tussen broeikasgassen en klimaatverandering laat zien, zijn de sceptici dan niet juist de strijders tegen Galilei, waarmee ze zich zo graag verenigen?

Het probleem is dat wetenschappers voortdurend met elkaar in debat zijn over de uitkomsten van het onderzoek, maar dat niet-wetenschappers met die uitkomsten aan de haal gaan. Van Al Gore tot Wijnand Duyvendak tot hardcore ontkenners als Hans van Zapruder. En dan wordt wetenschap plotsklaps heel definitief en is er totaal geen grijs meer tussen zwart en wit.

11 opmerkingen:

 1. Redelijk stukje. Onduidelijk blijft wat je er nu zelf van vindt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Om jou innerlijke klimaat ook wezenlijk te doen veranderen sidderaal, raad ik je deze bijeenkomst van hartte aan. Er wordt zelfs opgeroepen om met 'sceptici' (e-hooligans zoals jij) ter stimulatie van het hoogtepunt met bewijs en al samen klaar te kunnen komen! Interesse? Ik betaal dus.......

  OPR0EP:
  -Persbericht- Mediumavond met Tresi Barros... Paragnost en medium Tresi Barros geeft een HelderziendeWaarnemingen Avond. Tresi is werkzaam als Healer en Medium op verschillende locaties in het land. Door aanraking van foto’s van bezoekers kan Tresi met behulp van haar gids Isaak belangrijke inzichten geven. Via Isaak geeft Tresi boodschappen door die kunnen helpen bij de persoonlijke ontwikkeling en genezing van mensen. De boodschappen raken de essentie van persoonlijke problemen of gevoelens waar mensen mee worstelen. Tresi communiceert op een vrolijke, toegankelijke wijze. Tijdens de avonden waarbij de sfeer saamhorig is wordt veel gelachen, maar ook gehuild. Iedereen die geïnteresseerd is, is welkom. Zelfs de grootste sceptici staan soms versteld van de persoonlijke boodschappen die Tresi door geeft. Wie vragen heeft of geïnteresseerd is kan langskomen. Datum: vrijdag 20 maart 2009, aanvang 19.30 uur Locatie: Wijkcentrum St Joseph
  Joseph aan de Minckelersstraat 71
  1223 LD te Hilversum.
  Kosten zijn 12,50 euro per persoon. Meer informatie over Tresi Barros kunt u krijgen bij De Globetrotter, Groest 29 in Hilversum of via ons emailadres: lightspirit2009@live.nl of kijk op www.lightspirit.nl.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mwah, zo sterk vind ik het stukkie van de baarsachtige vis niet hoor. Eerst veel geschreeuw over de "anti-klimaatkerk", dan wordt er iemand bij gehaald die stelt dat die kerk onzin predikt zonder dat er op wat voor manier dan ook op de inhoud wordt ingegaan, en tot slot komt dan een enigszins verstandige opmerking die het voorgaande stuk echter niet nodig heeft.
  De verstandige opmerking is dat de niet-wetenschappers die zich tegen de wetenschap aan bemoeien het lang niet altijd bij het rechte eind hebben. Klopt, en gaat op voor zowel voorstanders van de klimaatwaanzin als tegenstanders.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @ Anoniem

  Ik zei ook "redelijk". Vroeger, op de basisschool, was dat een zesje/zeventje. Misschien dat Barracuda beter kan, nog net voor het Paasrapport.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @Anoniem

  Je hebt gelijk, laten we onze nephaai het voordeel van de twijfel geven.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoe is het trouwens met de rest van de familie Anoniem? Iedereen in goede gezondheid, hoop ik? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. "Iedereen in goede gezondheid, hoop ik? ;-)"

  Kijk zelf maar. (onder-m'n- olifanten-D'nick)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oeps. Zit daar je hele familie onder of alleen je schoonmoeder?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heerlijk, die mondsnoerende logica in de comments!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. He, Anoniem, ook hier?

  Welkom in Barretje Cuda. Waar alles gratis is, inclusief het onzin- en domdenken, de vluchtige stukjes van de kroegbaas & zijn mondsnoerende logica.

  Proost.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mondsnoerende logica:
  Indien oudere mensen bij iedere bruiloft tegen je zitten te zeuren in de trant van: "De volgende keer ben jij toch zeker aan de beurt.", zullen deze de mond gesnoerd worden als je tegen hen hetzelfde zegt op begrafenissen.

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.