dinsdag 10 maart 2009

FEMAFEMA kampen. Ongeveer de krankzinnigste complottheorie sinds zwarte helicopters en chemtrails. Zouden volgens insiders zijn opgezet "om de mensen gevangen te nemen die zich tegen de plannen van de illuminatie (...) verzetten." Of tegen opstandige Amerikanen.

Insiders claimen een volledig uit de lucht gegrepen aantal van 800 kampen, waarbij ongeveer elk stuk kippengaas en iedere politiepost voor een detentiekamp is aangezien. En trouwens, FEMA staat voor Federal Emergency Management Agency, die vooral in actie komt bij rampen.

Nu zijn ze bij Argusoog er in elk geval van bewust (en dat is al heel wat voor die site) dat het ook wel eens "pure speculatie door zogenaamde complotsites" zou kunnen zijn, ware het niet dat Fox-commentator Glenn Beck iets heeft gezegd over de waarschijnlijkheid van die kampen. Wat hij later weer nuanceerde (zie YouTube filmpje). Sterker nog: hij vroeg het aan de door complotters bewonderde Ron Paul, en die "geen bewijs ziet" voor het bestaan van die kampen.

Maar dat moet je de achterban van Argusoog niet vertellen. Met verwijzing naar de eerste de best site, vertelt ene Peet dat (spel- en taalfouten en interpunctie blackouts voor zijn rekening): deze "campen (...) niet zijn bedoelt (...) om mensen te helpen maar om vast te houden en te vernietigen er zijn gas kamers en treinen waar mensen in vast geketend zitten die rechtstreeks grote hallen binnen rijden." Ene Youri Carma maakt er helemaal een (com)p(l)otje van: "De nieuwe False Flag (na 911 The Inside Job) is inmiddels wel duidelijk geworden: een uitbraak van een Virus Epidemie. Maar nu komt het, iedereen zal zich dan verplicht moeten inenten (....) en dat is de echte Killer. Het vaccin wat men dan toegedient (...) krijgt zal uiteindelijk de grootste aantal doden opleveren. Vandaar dat het leger en ook de politie al een tijdje aan het trainen zijn op die inenting wat normaal alleen door medisch personeel gebeurd (...). Zo word (...) de politie alvast geaclimatiseerd met de situatie straks." Dus.

13 opmerkingen:

 1. Dringend te koop gevraagd:
  2000 blikken erwtensoep, 200 kg bruine bonen, 400 kg suiker, 300 potten honing, 500 kilo meel/bloem/tarwe, 1200 liter bronwater (houdbaar tot minstend 2012, petroleumstelletje (liefst drie-pitter), 200 kilo Vanessa aardappelen en een atoomvrije bunker.

  Omstreden bisschop Williamson voorspelt wereldoorlog:
  De economische crisis is een voorbode van een waar pandemonium. Dat duistere toekomstbeeld schetst de omstreden Britse aartsconservatieve bisschop Richard Williamson in een recente weblog. Het is slechts een kwestie van tijd dat de westerse mogendheden een wereldoorlog ontketenen om het economische tij te keren, aldus Williamson.
  Derde Wereldoorlog:
  De economische crisis zal straks gepaard gaan met hongersnood en bloedvergieten in de buitenwijken, voorspelde Williamson eergisteren op zijn weblog. "De Westerse volkeren en hun politici verkeren zozeer in een droomwereld dat alleen een ontstellende Derde Wereldoorlog hen daaruit kan trekken. Oorlog zal zich aan dergelijke politici aandienen als de enige uitweg voor de onoplosbare economische problemen."
  Nieuwe '11 september':
  Williamson doorziet al het complot dat de aanleiding tot de oorlog zal zijn: een terroristische aanslag. "Een nieuwe '11 september' zal mogelijk worden verzonnen om die wereldoorlog te starten." De bisschop verkondigde eerder dat de aanslagen van 11 september 2001 een door Amerika zelf geregisseerd complot waren. Brein achter die aanslagen waren volgens hem joodse vrijmetselaars die de wereldheerschappij nastreven.
  Gaskamers/magnetrons:
  Williamson raakte eind januari in opspraak omdat hij in een interview met de Zweedse televisie ontkende dat in de concentratiekampen van de nazi's gaskamers hebben gestaan. Ook zei hij dat er niet zes miljoen, maar 200.000 tot 300.000 joden in die kampen zijn omgekomen. Zijn uitspraken zorgde voor wereldwijde ophef nadat paus Benedictus XVI de excommunicatie ophief van Williamson en drie van zijn collega-bisschoppen van de schismatieke Priesterbroederschap Sint Pius X (SSPX). Het hoofd van de SSPX, de Zwitserse bisschop Bernard Fellay, riep Williamson vorige maand op de publiciteit te mijden. "Als hij geen uitspraken doet en uit de belangstelling blijft, zou dat beter zijn voor iedereen. Ik hoop dat hij voor langere tijd uit de publiciteit blijft", zei Fellay in een interview met het Duitse blad Der Spiegel.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En wat heeft dat weer met het bovenstaande te maken, anoniem? Het gaat niet echt goed met de bovenkamer, he?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De hoorn erop gooien. Je bedoeld discommuniceren. Ja dat ken ik.
  Doen ze wel vaker als ze niet kunnen winnen of geen gelijk kunnen krijgen. Ik geloof zelfs dat ik posters op dit forum er op betrapte anderen an te zetten geen woorden met mij meer uit te wisselen. Niks aan de hand dus, Crap. Je hebt gewoon GELIJK kennelijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De mensen die Barracuda citeert kunnen geen onderscheid meer maken tussen fictie (zoals getoond in Amerikaanse B-films) en de werkelijkheid. De fantasie is op hol geslagen en neemt een loopje met iedere vorm van realiteitsbesef.
  Wat ik wel grappig vind, is dat zij wel alles met betrekking tot de plannen van de diverse supergeheime almachtige organisaties menen te weten. Het onderzoek, dat deze complotfiguren hebben gedaan om al deze geheimen bloot te leggen, verdient zeker een Pullitzer prijs.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. We wachten nog steeds op de show van Glen Beck die de FEMA kampen zou gaan behandelen.

  http://vodpod.com/watch/1408333-ron-paul-glenn-beck-fema-camps-health-care-charities-332009

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @Tamso

  Om ook maar eens op de vorm in plaats van de inhoud te spelen: hoofdletters zetten je argument geen enkele kracht bij.

  M

  BeantwoordenVerwijderen
 7. En verder: het lijkt inderdaad een beetje onrealistisch dat die "complotters" precies weten wat het doel van deze "geheime kampen" is en al dat soort zaken meer.
  Aan de andere kant is het afzeiken van de complotterts natuurlijk geen legitimatie van de kampen an sich. Het blijft zodoende een beetje een apart verhaal, en ik heb tot nu toe geen argumenten (behalve wat gezeur over domme samenzweerderts) gehoord die onderbouwen dat er niets aan de hand is. Niet dat ik zeg dat dat wel zo is, maar het lijkt een beetje op geloven in god: voor beide stellingen geen sluitende bewijsvoering.

  M

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Tim Dog zei @ anoniem-M:

  Neen, voor zowel de God-stelling als geen-god-stelling is geen definitief sluitend bewijs. Maar de bewijslast ligt natuurlijk wel bij de god-gelovigen, net zoals de bewijslast voor FEMA-concentratiekampen ligt bij de mensen die dat aannemelijk willen maken. Wat god betreft kan ik ook beweren dat er een gigantische endeldarm in het midden van het universum stelselmatig zonnestelsels uit zit te poepen (ipv de scheppende God met menselijke kwaliteiten van het oude testament), en laat Christenen en atheisten dan maar bewijzen dat ik fout zit. Maar zo werkt het natuurlijk niet. Als ik dat zomaar roep, ben ik degene die het aannemelijk moet maken.

  "ik heb tot nu toe geen argumenten gehoord die onderbouwen dat er niets aan de hand is."

  Nee, je kunt toch moeilijk gaan 'bewijzen' dat er niets aan de hand is. Moet je daarvoor soms alle uitspraken van alle regeringsleiders gaan quoten waarin ze het niet over FEMA-camps hebben? Moet je soms miljoenen foto's van Amerika gaan nemen waarop geen lijkenzakken en prikkeldraad te zien is?

  De bewijslast ligt bij diegenen die willen aantonen dat er wel wat aan de hand is. En met zeer speculatieve (en wisselende) motieven, wat beelden van treinen en velden met prikkeldraad eromheen kom je nog niet heel ver.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. @Tim Dog
  Heb je gelijk in hoor.
  Overigens worden degenen die proberen te bewijzen dat er wél iets aan de hand is vaak ontkracht op de vorm ipv de inhoud ("complotters zijn dom" is bijvoorbeeld niet echt een steekhoudend argument als het om FEMA kampen gaat).
  Bewijzen dat er kampen zijn? Geen keiharde, wel een paar leuke filmpjes:
  http://www.youtube.com/watch?v=6cNiTUX4zRI
  of
  http://www.youtube.com/watch?v=mNPn2JLz7Jc
  Hier wordt in elk geval een serieuze poging gedaan.

  M

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Complotdenkers zijn vaak degenen die zichzelf boven de 'domme massa', de 'schapen' verheven zien als zijnde mensen met een beter perceptievermogen en beter inzicht in wat er zich op het wereldtoneel afspeelt, dus kun je reacties verwachten ten aanzien van hun onbewezen beweringen.

  Als je ten aanzien van de aanwijsbare werkelijkheid uitspraken doet die die werkelijkheid een geheel ander aanzien geeft, zul je op zijn minst met steekhoudende argumenten en enige overtuigende bewijsvoering voor de dag moeten komen. En dat gebeurt dus nooit, ook niet in het geval van de FEMA kampen. Het niveau ontstijgt zelden de vage klungelige Youtube filmpjes en knip en plakwerk van andere complotsites. Met goede onderzoeksjournalistiek heeft het in ieder geval niets te maken. Het lijkt allemaal meer op sensatiezucht en verder niets.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Tim Dog @ M:

  In dat eerste filmpje zitten foto's van bewapende uitkijktorens met militairen erin. Aangezien het geen zin heeft om kampen te bewaken die nog leeg staan mag ik aannemen dat deze foto's niet genomen zijn bij de hypothetische toekomstige concentratiekampen. Ze kunnen bijvoorbeeld komen van Guantanamo Bay, Irak of waar dan ook.
  De makers van het filmpje gebruiken duidelijk datgene waarvan ze denken dat het afschrikwekkend en overtuigend overkomt, zelfs als ze hiervoor gebruik moeten maken van misleiding. Bij deze ben ik dan ook erg sceptisch over de integriteit en daarmee over het 'waarheidsgehalte' van de rest van het filmpje.
  Een boel dingen die te zien zijn zitten ook in gewone fabrieksterreinen. Gasleidingen, transport per trein, opslagmogelijkheden en prikkeldraad eromheen om te voorkomen dat de boel gejat of gesloopt wordt. De zwarte dozen kunnen weleenswaar als lijkenkisten gebruikt worden, maar of dat ook de intentie is blijft giswerk.

  Toegegeven, het geheel is voor mij misschien wel een stuk aannemelijker dan het bestaan van God de Almachtige Schepper, maar ja, dan heb je het ook wel over de geloofwaardigheid van God de Schepper ;-)

  Wat het tweede filmpje betreft:
  WTF?
  Een mechanische stem die een persoon "C" (ofzo, onverstaanbaar) citeert die allemaal medailles heeft gewonnen en als inspecteur heeft gewerkt bij de Joint Chiefs of Staffs, Dept. of Defence en weet ik het wat... En deze hooggeplaatste mystery guest wordt hier geciteerd zonder bronvermelding met het meest spectaculaire verhaal ooit, allemaal verteld met een mechanische robotstem terwijl er op de achtergrond halfpsychedelische diabolische Illuminatiecomplotkunstwerken worden vertoond... En dat moet voor mij dan het verhaal FEMA camps aannemelijk maken? Heuh?

  Ik denk dat je dat tweede filmpje beter uit je repertoire kan schrappen M, aangezien dat eerste filmpje tenminste begon met de voor mij immer betrouwbare muziek van Johnny Cash.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. @Tim Dog

  Haha! Johnny Cash is zeker goed.
  Verder ben ik het redelijk met je eens hoor. Dit waren gewoon twee filmpjes die ik snel kon vinden ter illustratie van het "werk" dat "complotters" verzetten om hun verhalen hard te maken.
  Het blijft uiteindelijk moeilijk beoordelen vanachter een bureau en internetverbinding wat er ergens anders ter wereld wel of niet gebeurt.

  @Fassbinder
  Tja, goeie onderzoeksjournalistiek is misschien wat vergezocht voor de gemiddelde complotter aangezien de beste man/vrouw waarschijnlijk ook nog moet werken voor de kost. Toch is het zeker mogelijk dat er door die mensen zaken gesignaleerd worden die de media (met al hun al dan niet gedegen onderzoek) laten liggen. Niet dat jij het in zoveel woorden zegt, maar afwezigheid van een onderwerp in de "normale" media is zeker geen bewijs van de afwezigheid in de werkelijkheid. Dat heeft de huidige economische crisis ons wel duidelijk gemaakt.

  M

  BeantwoordenVerwijderen
 13. @ M:

  Dat reguliere media niet alles oppikt is me ook wel bekend ja. Dat de Amerikaanse hypothekenmarkt met de naar ons doorverkochte CDO's (Collateralized Debt Obligations) in problemen zouden gaan komen was wel een soort elephant in the living room. Vandaar de link naar mijn net geopende kneuterige volkskrantblogje waar ik van plan ben beetje frustratie van me af te schrijven. Net zoals de schrijver(s) van Zapruder en Barracuda dat doen denk ik, maar dan ieder op eigen wijze (ga geenstijl er niet bij noemen, die doen het volgens mij echt alleen maar voor de centen).

  BeantwoordenVerwijderen