maandag 30 maart 2009

Windhandel


U weet: de bloggertjes van Stan de Jong zijn graag recalcitrant rechts. Beetje Geert-Wilders-van-dik-hout-zaagt-men-planken niveau. Iedereen ter linkerzijde van het politieke spectrum fungeert automatisch als pispaaltje bij dit blog, dat dan ook in de veronderstelling leeft dat alles dat het milieu aangaat door links wordt aangezwengeld. Lees: door gewiekste wereldverbeteraars.

Onder het mom van duurzaamheid wordt tegenwoordig namelijk heel wat afgeleuterd door gewiekste wereldverbeteraars op conferenties en congressen overal en nergens, houdt chef wetenschappen Percolator ons voor. "Het lijkt er wel eens op dat het ontmoeten van gelijkgestemde idealisten, al dan niet uit op winstbejag, de belangrijkste bezigheid is van deze congresbezoekers. Evenals het uitdragen van een boodschap van hoge urgentie gekoppeld aan de meest verschrikkelijke doemscenario’s. Hebben zulke lieden eigenlijk nog wel tijd om werk te verzetten tussen al die conferenties en symposia door, zo vraag je je onwillekeurig af."

Let wel, diezelfde chef wetenschappen maakte zich eerder boos over het feit dat de main stream media een kritisch klimaatcongres in New York hadden genegeerd. Wetenschapscongressen zijn kennelijk wel nuttig als daar gezegd wordt wat de auteur graag wil horen. Maar op andere congressen wordt alleen maar "geleuterd". Een willekeurige lijst van congressen moet de suggestie wekken dat zo'n beetje elke dag wel ergens een milieucongres wordt georganiseerd, maar de auteur is het kennelijk ontgaan dat het om zeer uiteenlopende onderwerpen gaat, van e-Health tot de Global Food Crises.

Maar ja, je bent recalcitrant rechts en dan kun je kennelijk ook al geen onderscheid meer maken tussen klimaat en windenergie, laat staan tussen investeringskosten en rendement op langere termijn. "Iedereen die zijn hersens gebruikt weet ondertussen wel dat windturbines alleen economisch rendabel zijn als er ontelbare bakken subsidie worden gestoken in ontwerp, productie en onderhoud. Zonder overheidssteun geen windmolens. Het is een uit de hand gelopen hobby die al veel te lang in stand wordt gehouden met belastinggeld."

Op dit punt aangekomen, is de auteur de draad van zijn betoog compleet kwijt, want windenergie heeft toch vooral te maken met de eindigheid van fossiele brandstoffen, en niet zozeer met de discussie over de opwarming van de aarde. En dat Shell officieel niets meer in windparken ziet, is ''jammer voor linkse luchtfietsers als meisje Cramer, die haar toch al symbolische functie in de regering voor de zoveelste keer in deze kabinetsperiode ondergraven ziet. Wat een verademing dat er gewoon nog bedrijven bestaan die een nuchtere kosten-batenanalyse durven te maken, ook als die niet politiekcorrect uitpakt." Nuchtere kosten-batenanalyse, of gewoon niet de core business voor een van oudsher olieleverancier?

En zo ploegt Percolator voort, totdat we bij de volgende vermeende linkse milieuramp - het waterverbruik - zijn aangeland. Want dan blijkt tandenpoetsen met de kraan open helemaal niet zo erg; om een katoenen T-shirt te maken (korte mouw) wordt namelijk maar liefst 2.700 liter water verbruikt. En dus laat Percolator de douche volgende keer extra recalcitrant rechts stromen.

20 opmerkingen:

 1. Weer een week, met aan de aftrap weer een overbodig artikel. Wat wil je nu eigenlijk precies zeggen met dit vlees-noch-vis stukje?

  Inspiratie op?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Weer een week, met aan de aftrap weer een overbodige reactie. Wat wil je nu eigenlijk precies zeggen met dit vlees-noch-vis stukje?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mwah, kan nou niet direct zeggen dat de blogbaars ongelijk heeft hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lekker Jos, vooral zelf nadenken voordat je gaat roepen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik stel voor dat de moderator de registratiemodus weer aanzet. Dan zijn we af van figuren die weigeren om een 'nick' te nemen. Is het zo moeilijk jongens om jezelf een naam te geven. Gewoon Naam/URL selecteren. Klaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Tja.. het is toch echt wel een beetje de eigen schuld van Billy/Barracuda.

  Op de vorige site ging het precies hetzelfde; ook toen wist ie dat die blogger-sites je nauwelijks gereedschap geven om op te treden tegen spoofers en trollen, en dan begint ie een nieuw blog en dan kiest ie wéér blogger, met gewoon het standaard reactieformulier.
  Dan vraag je er natuurlijk ook gewoon om.

  Dat je vervolgens honderd keer roept dat je nu echt in gaat grijpen om steeds een paar uur later de boel weer bij het oude te laten maakt het er natuurlijk niet geloofwaardiger op als je voor de zoveelste keer gaat roepen dat je de boel dichtgooit.

  Kennelijk boeien de reacties je niet, en dat is je goed recht natuurlijk, maar waarom laat je dan steeds de boel zo open staan? En als het je wél boeit is het toch wel vreselijk dom dat je 2x voor dit systeem kiest zonder lering te trekken uit de eerste keer. Dat is eigenlijk ook een beetje domdenken..

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Braad, gefeliciteerd met deze mondsnoerende logica.

  En nu hop, naar buiten een lekker lente-ijsje halen. Je hebt het verdiend, ouwe schavuit.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. "En nu hop, naar buiten een lekker lente-ijsje halen. Je hebt het verdiend, ouwe schavuit."

  Een poëziefestijn over motoren & de natuur en alcohol & de liefde; waarin passie en genot figureren naast verdriet en crossbanden.
  Ronkend en op grote motorlaarzen stormt Zaadnoordijk het podium op om het verhaal van Bea Braad te doen: Stoere poëzie over de geur van olie en benzine; over het gevoel van vrijheid en het lawaai van de stampende motor. Later ontpopt Titi zich tot femme fatale in mini-jurk: Op het podium staat nu Tini Zaad die haar verdriet tracht te verdrinken in alcohol. Er volgen gedichten over lust en de liefde en andere aardse zaken. Deze show van Titi Zaadnoordijk is onderhoudend en biedt vermaak en duurt een half uur.
  Liefde en schuld
  Onmacht en trouw
  Rijden en voelen
  Motor en vrouw

  BeantwoordenVerwijderen
 9. "Je hebt het verdiend, ouwe schavuit."

  Bovendien 'Anoniem', houd ik mij tegenwoordig wel met andere dingen bezig dan mezelf hier aan jou en de moderator dezes te gaan lopen ergeren... Er zijn bovendien leukere bezigheden te bedenken vandaag aan de dag... Zou ik ook doen als ik jou was, want zolangzamerhand begin ook jij hier behoorlijk uit je vingertoppen te ruften van de eentonige verveling en aandacht-trekkerij! Vind je ook niet? Jij lelijk en irritant baasje...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. "... houd ik mij tegenwoordig wel met andere dingen bezig..."
  Heb je eindelijk een baan? Een echte? Vertel.


  Er zijn bovendien leukere bezigheden te bedenken vandaag aan de dag...
  Het is "vandaag de dag", maar dat terzijde. Nou, Braad, hou ons niet langer in spanning. Wat weet je voor leukere dingen, ouwe sexmaniak?


  ... want zolangzamerhand begin ook jij hier behoorlijk uit je vingertoppen te ruften...
  Anatomisch geheel onmogelijk, helaas.


  Jij lelijk en irritant baasje...
  Dat klopt wel als een bus. Ik ben lelijk en irritant. En eerlijk. Dat laatste gaat dan weer niet voor jou op, kleine zeiksmurf. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. "Ik ben lelijk en irritant."

  Zoiets? (url) Dat neem ik dan maar ter goede trouw van je aan. Is het geen goed idee om je ook eens in te gaan schrijven? Sinds mijn gelijkwaardige partner vondst aldaar heb ik gelukkig geen tijd meer over om hier met irritante lelijkerds zoals jij te gaan liggen zieken en of vervelen. Ontzie a.u.b. die stealth-shark van je toch een beetje man... Ik heb het ook met hem gehad zeg.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Homo Anoniemus for ever!!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. "en dan begint ie een nieuw blog en dan kiest ie wéér blogger, met gewoon het standaard reactieformulier."

  Ik kies een blog toch echt niet alleen vanwege het reactieformulier en in de loop der tijd zijn er al aardig wat opties bijgekomen, dus dit probleem zal ook nog wel eens verholpen worden. Registratieverplichting heeft ook weer zo zijn nadelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. De beste oplossing voor alles zou zijn als de goudmakreel nog wat harder zijn best zou doen op de stukjes, zodat we wat meer de inhoud kunnen behandelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Je bedoelt: complotteriger, he anoniem? Gaat niet gebeuren, jongen.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ach Crap jongen, wat jij met "inhoud" bedoelt moet je lekker zelf weten.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. He, Barracuda

  Uitdaging: wat is jouw mening over de al dan niet bestaande kernwapens van Israel en hun impact op de rest van het Midden-Oosten?

  Ben ik wel benieuwd naar.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Hier wordt in elk geval gezegd dat de States inmiddels hebben toegegeven dat Israël wat kernkoppen heeft liggen.
  http://pakalert.wordpress.com/2009/03/29/us-army-israel-has-200-to-400-nuclear-warheads/

  BeantwoordenVerwijderen
 19. @Barracuda:
  hopen dat het misschien ooit eens verholpen gaat worden vind ik nogal naïef voor iemand die zegt zo gekant te zijn tegen domdenken. Het gaat alweer maanden zo door. En je laat het steeds maar begaan. Nogmaals: blijkbaar interesseren de reacties je niet al te veel, maar zet het dan gewoon uit.

  (en je doet zelf je best maar om te zien wat wel en niet gespooft is door die mafketel)

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Braad, de anonieme commentaren zijn doorgaans stukken beter dan het gezeur van jezelf. Heb jij ooit een inhoudelijke toevoeging geleverd?

  BeantwoordenVerwijderen