maandag 23 maart 2009

Vogelverschrikker


Geert Wilders ambiteert het premierschap. Maar Nederland is daarmee misschien niet eens gediend, schrijft de slippendrager van Wilders, Het Vrije Volk. De kracht van Wilders en zijn PVV ligt namelijk in het voeren van oppositie. "Zo lang de vertegenwoordigers van deze partij zich profileren als de beste stuurlui aan wal, behouden zij hun geloofwaardigheid en aantrekkingskracht. Het is en blijft een one-issue partij met als speerpunt de bestrijding van de islamisering van Nederland. Alleen aan dit issue ontlenen zij de (vooralsnog virtuele) groei aan parlementszetels. De overige punten van het partijprogramma leggen waarschijnlijk nauwelijks electoraal gewicht in de schaal."

Goed dat zoiets eindelijk eens onderkend wordt, dus dat die partij van Wilders eigenlijk geen knip voor de neus waard is. Het Vrije Volk: "Er is tot nog toe weliswaar geen enkele reden om te twijfelen aan de integriteit van de huidige PVV-kamerleden, maar gevreesd moeten worden dat deze toch over onvoldoende diepgang, deskundigheid, politieke en bestuurlijke ervaring beschikken om voor een ministerschap in aanmerking te komen."

Auteur Henk Lomax ziet het niet gebeuren dat Hero Brinkman als minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties zijn overzeese gesprekspartners zal benaderen met terminologieën als "roversnest" en 'corrupte boeven". "Hoe waar misschien ook, maar waarschijnlijk niet een aanpak die tot adequate oplossingen zal leiden." En Wilders zal met zijn dé-islamisering een "enorme polarisatie van de samenleving bewerkstelligen, onvermijdelijk leidend tot grote maatschappelijke spanningen die ons land mogelijk op de rand van een burgeroorlog brengen."

Daar schiet het Vrije Volk weer even uit de bocht, maar is zit een kern van waarheid in. Laat de man een paar maanden regeren, en de opiniepeilingen maken ongetwijfeld een kamikazevlucht. Gelukkig mag Wilders blijven van het Vrije Volk. Zijn PVV moet de "ongebreidelde dhimmificering van Nederland een halt toe te roepen en verdere islamisering van ons land tegen werken." Nu weten we ten minste waar Geert goed voor is: als vogelverschrikker.

5 opmerkingen:

 1. Goed dat we weer anoniem mogen, vond het al ongezellig worden hier!

  Verder over het stukje: ik ben het er helemaal mee eens, Geert Wilders heeft maar één issue en zal weinig klaarbrengen als premier.

  Wel moet ik zeggen dat het een erg simpel stukje is dat eigenlijk weinig toevoegt. Het lijkt mij leuk als er weer eens een complotter hard onderuitgehaald wordt op basis van een wat meer inhoudsgerichte analyse; mondsnoerende logica is waar ik het over heb. Dat is in het stukje over ome Wilders helaas nog ver te zoeken..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wo sind die Anomiemen???

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wir wollen mundzumachenden Logika!!

  BeantwoordenVerwijderen