maandag 28 maart 2011

Banaantje?

Complotters zijn een inconsequent volk. Op het moment dat er een Mexicaanse griep dreigt, roepen ze dat het allemaal wel meevalt en de deskundigen ons bang willen maken. Bij de overgewaaide straling vanuit Japan is het precies omgekeerd: het is allemaal veel erger dan de autoriteiten ons vertellen. Met een run op geigertellers en jodiumpillen als gevolg. Elsevier's Simon Rozendaal ergerde zich zo aan het 'domme en hysterische geleuter' over de vrijgekomen straling in Nederland dat hij besloot om een radioactieve banaan op te peuzelen. Die bevat standaard 0,1 microsievert en is schadelijker dan wonen naast de kerncentrale in Borssele. Bangin' seven-gram rocks and winning.

Het RIVM meldde vrijdag dat de gemeten straling boven Nederland een factor 10.000 lager was dan tijdens Tsjernobyl, waaraan we destijds ook al niet deaudt zijn gegaan. De concentratie van stofgebonden I-131 bedraagt 0,00017 Bq/m3. Ook andere radioactieve stoffen, zoals Cs-134, Cs-137 en Te-132, zijn aangetroffen, in nog mindere mate. De precieze waarden daarvan kunnen pas bepaald worden nadat de natuurlijke radioactiviteit in het meetfilter is vervallen, zegt het RIVM. Maar ja, het RIVM was ook al de spil in de griepfabriek paniek, dus dat kan in de ogen van complotters nooit deugen.

Gevoed door de vele verwarrende en elkaar tegensprekende berichten uit Japan nemen complotters dan maar zelf huis-tuin-en-keuken geigertellers ter hand. Zweefsite Argusoog gaat, niet gehinderd door enige kennis van zaken, zelf voor RIVM spelen: 'Argusoog vraagt iedereen die een Geigerteller heeft dagelijks zijn metingen door te geven.' De sieverts en becquerels zullen wel weer om onze oren vliegen, temeer daar die apparaten op iedere straling reageren. Om nog maar te zwijgen over de interpretatie van die gegevens. Barracuda weet de uitslag al: dat worden weer een hoop chemtrails in de lucht.

33 opmerkingen:

 1. Dus honderden medewerkers van RIVM liegen, en iedereen houdt zijn mond. En hoe zit het dan met de verschillen die als gevolg van dat liegen aan de oppervlakte komen als zusterorganisaties in andere landen hun cijfers publiceren? Of liegen die ook allemaal? Lekker logisch weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Billy, domme aap die je bent.

  Nadenkende mensen (jij noemt ze 'complotters') volgen gewoon het geld en zijn daarmee verre van inconsequent, in tegenstelling tot wat jij weer beweert.

  Bij de Mexicaanse griep werd er dik verdiend aan die onnodige prikken, en was overdrijving van de risico's de manier om geld binnen te trekken. Nu gaat het er juist om de nucleaire industrie niet te veel te schaden, en moet de ernst van de situatie dus omlaag.

  Maar goed, waarschijnlijk te ingewikkeld voor je, ga maar lekker verder met je suffe, van logica gespeende verhaaltjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh God, daar heb je hem weer. Hoeveel HAARP zenders waren er ook maar weer in de wereld, Martijn? En kan je nog eens een keer uitleggen hoe satellieten ons programmeren?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Martijn baseert zich op de gegevens van de bekende natuurkundige Indian Scout - ook wel bekend als de Caps Lock fysicus ("we GAAN er allemaal AAN")- die tot voor kort zijn metingen op Klokkenluideronline publiceerde.

  Tot voor kort, want naar het schijnt heeft de Caps Lock fysicus inmiddels een ban op KLOL. Binenkort kunnen we vast de eerste suggesties verwachten dat Micha Kat óók in het complot zit. Welk complot? Nou, Hét Complot.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jongens,

  Als je denkt te discussieren door mij allerhande zaken toe te dichten die ik nooit gezegd heb of gedaan heb, zijn jullie toch echt degenen die het hier niet helemaal op rijtje hebben.

  John, jij hebt aantoonbaar nog nooit wat zinnigs gezegd en begint nu zelfs dingen te verzinnen, en dat caps-lock ventje moet eerst maar eens laten zien dat de problemen met de kernreactor onder controle zijn voordat ie over complotten begint te zwetsen.

  Waarom zoveel domdenkerij jongens?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Briljant staaltje redeneerkunst, Martijn. Om het over complotten te mogen hebben moet ik eerst aantonen dat de problemen met de reactor onder controle zijn? Waarom? Wat is het logisch verband tussen die twee zaken? Zelfs de Japanse regering geeft toe dat die problemen in de verste verte niet onder controle zijn.

  Overigens stinkt die hele affaire een uur in de wind. Het is inmiddels wel duidelijk dat bij bouw en beheer van de centrale op misdadige wijze gesjoemeld is met de veiligheid, waarschijnlijk uit financiële overwegingen. Zo uit mijn hoofd herinner ik me reportages uit de Washington Post, Independent, Guardian en New York Times waarin daarover bericht werd.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Kan ik verder oordelen over wat er precies gebeurt bij de centrale en hoe het zit met de straling? Nee, daartoe ontbreekt me de technische kennis. En in tegenstelling tot jouw en Indian Scout denk ik niet dat ik me die kennis eigen kan maken met een half uurtje snuffelen op het internet.

  Eigenlijk zijn jij en Micha Kat niet meer dan bliksemafleiders. Jullie krankzinnige complotten en apocalyptische scenario's leiden de aandacht af van hetgeen wérkelijk van belang is: het uit financiële overwegingen sjoemelen met de veiligheid.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Redeneerkunst?

  Jij begon met onzin te verkopen over wie ik al dan niet zo volgen.

  Bovendien ben je sowieso een beetje lukraak aan het kletsen.

  Ik begon met aan te geven dat vanwege financiële belangen de situatie in Japan er waarschijnlijk minder goed voor staat dan 'men' zegt, vervolgens begin jij uit het niets met mensen van klokkenluider te strooien, om vervolgens mijn eerste opmerking (financiële belangen) te bevestigen.

  Waarom dan eerst mij proberen te linken aan de idioten van klokkenluider en te emmeren over complotten?

  Je maakt maar weer voor de zoveelste keer duidelijk dat je niet normaal een gesprek kan voeren en ik laat het daar dan ook bij met je.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Martijn, hoe kom je er bij dat ik met jouw een gesprek wil voeren? Ik dacht dat we elkaar gewoon voor rotte vis uitmaakten? Met complottertjes, aluhoedjes en warhoofden voer ik nóóit een gesprek, dat is volstrekt zinloos.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ieder gesprek dat jij voert is per definitie zinloos beste P. Je hebt nog nooit ook maar één enkel argument weten aan te dragen en fantaseert bovendien de helft van je warrige babbels bij elkaar. Nu je de zinloosheid van je gebrabbel inziet, hou dan voortaan je mond.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik dacht dat jij niet meer op me wilde reageren, Martijn? Overigens begrijp je er weer eens niks van: ik wil best discussiëren over jouw, niet mét jouw. Dat is een subtiel verschil.

  Trouwens, iemand die zijn eerste bijdrage op dit onderwerp opent met: "Billy, domme aap die je bent", zet meteen de toon en moet er niet over zeuren dat anderen zich niet aan de regels van een normaal gesprek houden.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Trouwens, iemand die zijn eerste bijdrage op dit onderwerp opent met: "Billy, domme aap die je bent", zet meteen de toon en moet er niet over zeuren dat anderen zich niet aan de regels van een normaal gesprek houden.

  Billy zette de toon met zijn domme stuk, waarin hij onterecht stelt dat 'complotters' (zoals hij nadenkende mensen noemt) inconsequent zouden zijn.

  Als jij dat stuk had gelezen en kon nadenken had je dezelfde conclusie getrokken.

  Dat je enkel op de toon en niet op de inhoud kan reageren is jammer, maar ik had niet anders van je verwacht na alle voorgaande stront die je op dit blog wist te dumpen.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Oh, je bedoelt mijn gedachtenwisseling met de bekende antizionist ("kuch") Aart Liberty? Hmm...mag ik daaruit afleiden dat jij sympathiseert met de standpunten van Aart?

  Overigens: "nadenkende complotters" is een contradictio in terminis.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Oh, je bedoelt mijn gedachtenwisseling met de bekende antizionist ("kuch") Aart Liberty? Hmm...mag ik daaruit afleiden dat jij sympathiseert met de standpunten van Aart?

  Overigens: "nadenkende complotters" is een contradictio in terminis.


  Nee die gedachtewisseling bedoel ik niet en je kan maar beter niets van afleiden want dat gaat altijd mis met jou, zoals je wederom illustreert.

  En de rest van je domheid kan je ook voor je houden.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ohh..je bedoelt dat je opmerking nergens op sloeg? Voor iemand die niet op mij wil reageren, reageer je trouwens nogal veel op mij.

  Oh ja: je zou nog uitleggen waarom ik eerst moet laten zien dat de problemen met de kerncentrale onder controle zijn, voordat ik het over complotten mag hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Citaatje van Martijn bij Klokkenluider:

  'HAARP heeft verschillende zusters, naar verluidt minimaal 12, op dezelfde breedtegraad als die in Alaska, zodat het van boven naar beneden de volledige aardbol kan bestrijken.

  De beide Polen worden al geruime tijd electro-magnetisch bestookt, waardoor de levendigheid van alle tectonische platen vergroot wordt. Zo’n aardbeving wordt niet volledig uit het niets gecreeerd; de natuurlijke processen worden versneld en verhevigd. Ook kan er gebruik gemaakt worden van strategisch geplaatste nucleaire bommetjes.

  Hebben we ook nog chemtrails die waarschijnlijk met name dienen als geleider voor electro-magnetische golven en een batterij satellieten.

  Japan staat al een tijd op de nominatie om weggepoetst te worden. Dat heeft te maken met een chronische interne vete tussen Japanse globalisten en met name de Europese globalisten. De Japanners hebben ook wapens om aardbevingen, orkanen en dergelijke te triggeren.'

  Enzovoorts. Compleet uit de duim gezogen onzin die wordt gepresenteerd op een toon alsof het allemaal waar is.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik zou helemaal niks uitleggen, dat is wederom een van die aannames van je die nergens op slaan.

  Probeer nou gewoon eens na te denken voordat je dingen gaat roepen joh.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. John,

  Misschien was het je nog niet opgevallen dat op de internets meerdere mensen dezelfde alias kunnen gebruiken.

  Ik ga hier toch ook niet alles overnemen wat jouw naamgenoten op het interweg hebben geplempt.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Je kúnt het helemaal niet uitleggen, bedoel je, Martijn? Niet zo verrassend, hoor. Zodra je een complottertje vraagt iets uit te leggen, haken ze af.

  En probeer ons niet wijs te maken dat jij een ándere Martijn bent. Daar trappen we niet in.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Inderdaad Pee, je moet gewoon naar de feiten kijken en daar nooit bij nadenken. Als iemand hier Martijn heet, en ergens anders ook, dan is het gewoon dezelfde. Twee verschillende Martijns, die het ook nog over hetzelfde onderwerp hebben? Dat zou veel te complotterig zijn. Zulke dingen moet je pas geloven als ze officieel - vanuit de overheid of een vergelijkbare gezagsvolle organisatie - bewezen zijn. Heel goed hoor, blijf zo scherp!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Houden jullie elkaar wel heel lieve mensen?

  BeantwoordenVerwijderen
 22. @Deweb Hoezo? Voor internet begrippen is het allemaal nog vrij vriendelijk:)

  BeantwoordenVerwijderen
 23. 'Bij de Mexicaanse griep werd er dik verdiend aan die onnodige prikken, en was overdrijving van de risico's de manier om geld binnen te trekken. Nu gaat het er juist om de nucleaire industrie niet te veel te schaden, en moet de ernst van de situatie dus omlaag.'

  Ach, Martijn, zat de wereld maar zo simpel in elkaar als jij denkt.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Ach, Martijn, zat de wereld maar zo simpel in elkaar als jij denkt.

  Billy, je weet best dat jouw stukjes vaak nog veel simpeler zijn en doorgaans neerkomen op óf het onderuit halen van zeer opzichtige domheden, óf het napraten van een paar 'officiële bronnen'.

  De financiële krachten die ik beschreef zijn misschien niet heel ingewikkeld, maar dat betekent nog niet dat ze niet aanwezig zouden zijn. Het hoeft niet moeilijk te zijn om waar te zijn.

  En er draaien nou eenmaal nog flink wat reactoren van hetzelfde type als op Fukushima. Als men bij de laatste voor de sarcofaag-optie gaat geeft dat toch een duidelijker signaal van potentieel risico dan als het 'met een sisser afloopt.'

  Datzelfde geldt voor de geloofwaardigheid van Tepco als bedrijf.

  Logischerwijs zijn er dan ook redelijk wat krachten die aansturen op zo lang mogelijk stilhouden van de problemen.

  En als dat voor jou te simpel is om te geloven is dat natuurlijk prima. Maar begin dan niet lafjes over chemtrails te leuteren zoals je nu doet in je stukje, maar stel dan gewoon dat wat Tepco en de regering zeggen waar is en complotters het 'weer eens fout hebben' en de boel overdrijven.

  Tot nu deden die complotters het rondom de Mexicaanse griep overigens stukken beter. Zij gaven naar lijkt terecht aan dat de bangmakerij van de regering overdreven was vanwege financiële belangen, terwijl jij niet veel verder kwam dan hier een daar een heel overdreven complotstukje af te branden en zo laf mogelijk - stelling nemen durf je niet - partij te kiezen voor de mediaverhalen.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Complotters staan ver van de macht. Ze hebben niet in de gaten dat het daar niet veel anders toegaat dan in het leven dat ze wel kennen. Ze onderschatten de operationele complexiteit en tegenkrachten die verhinderen dat je zomaar een 'griepepedemie' kunt verzinnen of overdrijven met als doel om meer medicijnen te verkopen, of om met zijn allen te liegen over de ernst van straling. Ze verwarren chaos met opzet. Dat zie je iedere keer weer gebeuren: of het nu om 9/11 gaat of nu met het stralingsgevaar. Fascinerend, eigenlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Met het stralingsgevaar is het niet heel lastig om te zien dat er genoeg krachten aanwezig zijn die het gevaar liefst zo minimaal mogelijk afschilderen. Daar is ook geen enorm 'complot' voor nodig (al strooi jij zoveel met die term dat het wat onduidelijk is welke criteria jij bij de term hanteert).

  Daarnaast blijft het overigens wel opvallend dat de 'complotters' het bij de Mexicaanse griep beter leken te hebben ingeschat dan de specialisten uit de media, en dat zou met Japan ook zomaar zo kunnen zijn.

  Wat die andere zaken die je noemt betreft: schrijf er eens over, in plaats van het afkraken van internetgekkies zoals je doorgaans doet.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Waarom zou je niet ergens in het midden kunnen staan, Martijn? Het is niet zo zwart-wit als jij denkt. Ook in wat jullie altijd zo graag de "MSM" noemen is al uitgebreid aan bod gekomen dat Tepco bij de bouw en het beheer van de kerncentrale alle veiligheidsvoorschriften aan haar laars heeft gelapt. Dat diverse politici daarbij de andere kant op hebben gekeken, lijkt ook niet onwaarschijnlijk.

  Liegt Tepco over de straling rond de centrale? Zou best kunnen. Mij zou het niet verbazen. Liegt dús ook de RIVM en liegen de "MSM"? Natuurlijk niet. Al die medewerkers van de RIVM zouden liegen en niemand die uit de school klapt? Zo werkt het niet. Er zou al lang iemand de Telegraaf gebeld hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. @p.vander.galien
  "Met complottertjes, aluhoedjes en warhoofden voer ik nóóit een gesprek, dat is volstrekt zinloos."
  Ongetwijfeld rangschik je mij ook onder één van deze drie categoriën. Want de bekende 'anti-Zionist' + kuch, kan toch moeilijk ergens anders onder worden gerangschikt. Kortom, we zijn uitgeluld.
  Nog even een toegift ter afsluiting:
  Zionisten zijn anti-Semieten, zie mijn kopie website van Het Zuur: http://tinyurl.com/4jwxt9f

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Waarom zou je niet ergens in het midden kunnen staan, Martijn? Het is niet zo zwart-wit als jij denkt.

  Hoe weet jij nou of ik zwart-wit denk? Waar maak je dat uit op?

  Het domme is dat jij veel te veel aannames doet die je vervolgens niet hard kunt maken.

  En dus draait het op onzin uit. En kan je beter je mond houden.

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Ik ben blij dat je over de benodigde zelfkennis beschikt om jezelf onmiddellijk in de juiste categorie te plaatsen, Aart.

  Al doet het me trouwens wel deugd te zien dat jij - als alom geacht historicus en martelaar voor de vrijheid van meningsuiting - je solidariteit met Jeroen betuigt. Hartverwarmend, die onderlinge solidariteit van antisemie....oeps, äntizionisten"

  BeantwoordenVerwijderen
 31. "Daarnaast blijft het overigens wel opvallend dat de 'complotters' het bij de Mexicaanse griep beter leken te hebben ingeschat dan de specialisten uit de media"


  mja, ik heb anders niks van de depopulatie gemerkt die volgens de complotters zou plaatsvinden...

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Over HAARP gesproken: Johan Oldekamp mocht gister zijn zegje doen over zijn doemscenario. Was best interessant: rampen zoals de aarbeving in japan en bijhorende tsunamie zijn tekeken dat de schepping zeer binnenkort (juli 2012) gereed is en dat we dan allen in een soortvan paradijs leven. Alleen worden volgens hem dat soort rampen veroorzaakt door de heersers van de wereld, met behulp van HAARP-installaties...

  Hoe zich dat met elkaar rijmt (aarbevingen als laatste stuiptrekking van het volbrengen van Gods schepping vs aardbevingen moedwillig door mensen gecreëerd) werd echter niet duidelijk gemaakt...

  BeantwoordenVerwijderen
 33. nou men kan beter gaan naar de internationale site van Greenpeace, daar staan de metingen die zij zelf hebben verricht. En men laat zich niet in verwarring brengen!

  BeantwoordenVerwijderen