vrijdag 4 maart 2011

Puinruimen

Gelukkig. De linkse zieligheidsretotiek mag als mislukt geacht worden. Tenminste: 'Zoals het er nu uitziet, kan centrumrechts nog steeds puimruimen, zij het met steun van de nuchtere senator van de SGP en dat deel van het linkse conglomeraat dat zich niet door de Amsterdamse generalissimus laat dicteren.'

Filantroop natuurlijk weer, de overal publicerende PVV brandblusser en zuurbrander die even vergeten was dat zijn partij bij de verkiezingen moest inleveren, behalve in Limbabwe. En die de SGP, met ook al zetelverlies, als plotselinge redder van het kabinet aanwijst. Wat zal zullen de zwarte mannenbroeders gelukkig zijn met deze onvermoede rol. Nee, dat gaat helemaal goed komen.

Wat zat die Filantroop de afgelopen week trouwens in de piepzak: 'Om nu ook nog de partijen die wél bereid zijn het land uit de ellende te trekken uit louter politieke wraaklust te saboteren is niet alleen destructief, maar zou wel eens aan het licht kunnen brengen dat de oppositie tegen het centrumrechtse kabinet heel wat minder solidair met elkaar is als Job Cohen een ieder wil doen laten geloven. Dat zou wel eens in z’n eentje sneeuwruimen kunnen worden voor de linkse generalissimus.'

Dus wat doe je dan om te suggereren dat rechts toch nog een glanzende overwinning heeft behaald? Door in moeizame zinnen en lelijke stijlfiguren te suggereren dat er een linkse lente daagde aan de horizon. Geleid door een 'constant stamelende volksverlakker Ferry Mingelen' en een eveneens 'verbaal stuntelende Job Cohen'. Met de gladde Pechtold en buutredenaar Roemer. Oftewel de Rat Pack.

Filantroop: 'Het mag dan zo zijn dan subsidiegenieters, uitkeringsgerechtigden en allochtonen hun zolen uit de schoenen liepen om links te stemmen, gezien de gebleken electorale aanhang voor centrumrechts, blijkt dat ondanks de reeks van kwaadaardige doemscenario’s van links, deze aanhang niet van z’n stuk te brengen is.'

Oftewel: het land is voortaan in handen van de SGP, al dan niet geflankeerd door Jan 'AOW' Nagel. Dat moet Filantroop en zijn aanhangers pas echt deugd doen.

1 opmerking:

  1. PVV-gemeenteraadslid Arie Wim Boer uit Purmerend is bedreigd omdat hij kritiek had op het hoofddoekjesverbod in het openbaar vervoer. Ook klaagt hij over het dictatoriale optreden van provinciaal PVV-leider Hero Brinkman. Dat verklaarde hij tegenover RTV Noord Holland.

    De woorden van Boer, volgens de PVV-traditie van dubbelfuncties ook kandidaat Statenlid, zijn hier te horen in een audio-interview. Hij zegt ook blij te zijn dat hij niet verkozen is in de fractie. De PVV haalde slechts 6 zetels in Noord-Holland, Boer stond op de achtste plaats.

    Volgens Boer bejegent Brinkman hem op een manier die hij 'zelfs van zijn eigen kinderen' niet zou pikken. Nadat hij kritiek uitte op het door Brinkman voorgestelde wettelijk verbod op het dragen van een hoofddoek in bus, tram of metro werd Boer bedreigd.

    Brinkman probeert voor de camera de ernstige aantijgingen weg te lachen en houdt zich van de domme. Dat laatste gaat hem overigens opvallend goed af.

    BeantwoordenVerwijderen