maandag 7 maart 2011

Koelsissend

Nieuw: ijstijdcomplotters. De koelsissende site Ijstijd.com gaat jullie helemaal bijpraten de komende tijd. 'Of wij het nog meemaken is maar de vraag maar het is goed mogelijk dat er een nieuwe ijstijd op komst is, wellicht in 2012. Nieuw onderzoek heeft uitgewezen dat een ijstijd binnen één jaar zich volledig kan ontplooien. De laatste ijstijd was de kleine ijstijd welke van de 15e tot tot en met de 19e eeuw heeft geduurd waarbij de temperaturen in West-Europe zo'n 1 a 3 graden onder de huidige waarden lagen. Mocht er zich een nieuwe ijstijd voordoen dan is de kans groot dat deze op de laatste kleine ijstijd zal lijken.' Is het nou toeval dat we op deze site ook informatie vinden over 2012 (het einde der tijden) en UFO's?

Waar komt die ijstijd obsessie plotseling vandaan? De grote schuldige is de NASA. Die heeft een nieuw computermodel ontwikkeld dat zonne-activiteit kan voorspellen op basis van plasmastromingen in de zon. Daaruit blijkt ook waarom de zon sinds 2000 voortdurend weinig activiteit vertoont. Tijdens perioden van weinig zonne-activiteit neemt het magnetisch veld van de zon sterk af. Een van de gevolgen is dat de aardatmosfeer afkoelt. De Kleine IJstijd in de zeventiende eeuw viel dan ook samen met een zonneminimum dat zeventig jaar duurde. Daarnaast is er nog Cees de Jager die al jaren erg rustig vindt op de zon. De grote zonnevlam van enkele weken terug stelde in zijn ogen niks voor.

Als je Grenswetenschap mag geloven staan we daarom aan de vooravond van het Grand Solar Minimum. Dat wordt in hartje zomer de ruiten ijsvrij maken. Winterbanden. Langlaufen. IJsmutsen. Pinguïns in het IJsselmeer. Of eh...zou het meevallen? Complotters opgelet: Dezelfde De Jager aan wie de Nieuwe Kleine IJstijd wordt toegeschreven gaat uit van een relatieve temperatuur daling van slechts 0,4 graden. Die relatieve moet je dan ook nog aftrekken van een eventuele toename door andere oorzaken, zoals de verwarming veroorzaakt door de mens. Grote kans dus dat we gewoon op het strand kunnen blijven liggen. Gelukkig is er nog een verschrikking op komst: de apocalyps rond de supermaan.

1 opmerking: